Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Contravenţia , moduri de evitare legale

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Juristul la politie exista, si isi face si treaba. Nu vorbim aici de posturile comunale care nici femeie de servici nu au. Sunt de acord ca treaba facuta de el este la 20% din rigorile inpuse de fisa postului, insa asta e alta discutie. Nu el scrie ca doar nu e tampit, ci il pune pe nenea militaiu sa mai completeze pe ici pe colo(daca e posibil daca nu il trimite asa ca doar de iese ceva), iar atunci contravenientul poate sa isi bage expertiza in cur si sa o indese. E lucrul logic la care toti ne-am fi gandit, dar de dragul de a ne contrazice merge... Faptul ca isi face juristul treaba il demonstreaza intampinarile pe care le depune in orice caz, ca doar asa se judeca. E nu se prezinta in instanta fiindca cauzele sun t simplist, motiv pentru care nici petentii de regula nu se prezinta.
    Fiindca asta invat si lucrez si fiindca ma invart intre oameni care despre astfel de lucruri discuta afla draga prietene ca nesimtirea alora este atat de mare incat, intr-o speta s-au constatat ca adaugirile au fost facute doar pe exemplarul de la politie (fiindca copia p-v-ului era la contravenient) astfel ca in instanta pe proces verbal scria mai mult decat pe copia care a luat-o la cunostinta contravenientul. E real si era vorba de sume imense! Organul nu a patiti nimic fiindca era de datoria superiorului sa aplice sanctiune, iar contravenientul putea sa ceara pedepsirea pana facea spume la gura ca nu rezolva nimic. Sfidarea nu cunoaste limite. E chiar asa de greu de inteles ca astia considera ca au un regim special de aplicare a legii, dar mai mult pana si instanta le recunoaste pe alocuri anumite privilegii de acest fel. Dovada e prezumtia de legalitate infirmata C.E.D.O. in cazul Anghel vs Romania. Mentionez ca aceasta nu e prevazuta niciunde in legislatie (oare de ce?) insa este unanim acceptata si aplicata de instantele judecatoresti.
    P-V-urile se mai pot si pierde pe drum. Daca l-ai semnat inseamna ca el produce efecte juridice fiindca l-ai luat la cunostinta iar singura cale este contestatia in instanta. Daca nu semnezi e posibil ca la sectie sa realizeze organul ca fapta nu e contraventie sau ca s-ar putea sa se iste te miri ce scandal datorita prostiei lor in aplicarea sau constatarea sanctiunii etc. astfel ca nu il mai trimite nimeni. Sau pur si simplu sa nu apuce sa il trimita in timp util si anume in 30 de zile. Foarte probabil.

UIte si un argument pentru care e bine totusi sa semnezi atunci cand identifici un viciu de forma:
    Cunoastem faptul ca p-v-ul poate fi adus la cunostinta in 3 moduri printre care si afisarea la domiciliu. Adica vine agentul si afiseaza "foaia" pe usa casei in prezenta a cel putin un martor.
    Speta:
    Contravenientul domiciliat in Timis, este sanctionat de Politia Arad. Nu semneaza, totul bine si frumos. Dupa aprox 6 luni primeste de la organul financiar Timisoara o somatie de plata. Ma prezint la biroul inspectorului si acesta imi explica despre ce este vorba. Constat cu stupoare ca nesimtii aia au facut dovada faptului ca au adus p-v-ul la cunostinta contravenientului. Cum? Prin afisare la domiciliu in prezenta unui martor al lor. Imi ramanea sa demonstrez ca acest lucru nu s-a realizat si ca au comis un abuz iar martorul a comis infractiunea de marturie mincinoasa. Iesi tu din astfel de situatie daca tot iti place sa te luti cu dreptatea in mana! Orice solutie cu reale sanse de succes pe care o gesesti demonstreaza ca eu si avocatii biroului la care desfasor activitati suntem niste gainari. Succes!
    http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Nu-mi bat capul, ca vad ca oricum ne intzelegem separat si nu are sens... o dam in sefeuri....

Eu atita va zic, de pe pielea mea. 150 la ora in localitatea Frumushani, judetzul Calarashi, am oprit (deshi mai aveam 50 de metri, iesheam din judetz si imi sugea ciorapii, ca nu mai era de competentza lui...), nu i-am dat absolut nici un act, i-am scris pe foitza repede datele mele si m-am carat, lasindu-l cu gura punga (n-avea cum sa zica ca nu am oprit la semnal regulamentar, ca doar am oprit, corect ?). La doua saptamini invitatzie de la militzie, pentru care nu am semnat, dupa inca doua saptamini vine gabor la usha sa-mi zica cum ca permisul meu e suspendat din oficiu, si ca sa vin sa-l predau... I-am raspuns si eu ca nebun oi fi, da' prost nu, l-am trimis la gara, m-am dus la Calarashi, am ridicat copia mea dupa peveu (care peveu nu era semnat de mine, nici de martor asistent, decit de prostul de militzian...), direct la trebunar, contestatzie si s-a anulat, pe viciu de procedura la incheierea lui (atit de boi ce sint, ca nici martor la mishto n-au fost in stare sa puna...). Cit a stat copia care mi se cuvenea la militzie, puteau sa ma faca nufaru'... sa scrie pe ea ce vor ei, dar nu se complica nimeni... Uite cum le-am dat-o elegant la muie.

Mai am multe "istorisiri" cu pirnaile pe care le fac eu pe strada, dar fac load mare pe server si se strica forumul si face pirtz... Si e bine sa-l crezi pe unu' care n-a purtat centura in viatza lui si merge cu 170 la ora cu Cobra, cu carnet sau fara... nu-i prost degeaba, e prost cu folos... are un motiv foarte serios pentru care e prost. Tocmai aia e ideea... eu nu ma lupt cu dreptatea in mina, ba din contra (ar fi fost culmea sa fac git la militzie ca mi-au scris pe peveu 142 si io de fapt aveam 150 in cap, ca eram cu W210 si ala nu-i panarama de Cobra, sa-mi dea eroare la viteza... sa-mi treaca corect viteza cu care "nu' m-au oprit, nu ?)))))

Comment

Cazuri si cazuri... Ai avut noroc de niste incompetenti. Adica nu e noroc ci e platitudine, trebuie sa ai noroc sa gasesti unul competent, mai ales atunci cand ai nevoie. Succes!
        http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Originally posted by Demiurgos View Post
          Cazuri si cazuri... Ai avut noroc de niste incompetenti. Adica nu e noroc ci e platitudine, trebuie sa ai noroc sa gasesti unul competent, mai ales atunci cand ai nevoie. Succes!
          Platitudinea asta tzine de cel putzin 9 ani, de cind detzin abecedar, si va mai tzine fix pina in ziua cind voi binevoi a inchide ochii, departindu-ma de aceasta lume de cacat in care imi duc zilele. Traim in Romania, dragii mei, nu ne dam seama ce avantaje avem astfel... in alta tzara civilizata eram impushcat pentru tot ce comit eu zilnic...

Comment

Originally posted by iulian r View Post
            Am luat odata un radar pe Lascar Catargiu (se stie...) Cind am fost oprit, individul mi-a comunicat ca am fost surprins de radar, bla-bla-bla cu 78 la ora. In fine, nu stiu daca era asa sau nu, dar alta e chestia ce m-a nemultumit si motivul pt care am stat sa ma cert cu politianul: in fata mea era un BMW care se departa destul de repede de mine (deci avea viteza mai mare decat aveam eu). Pe mine m-a oprit, pe ala - nu! L-am rugat sa-mi explice cum e posibil ca eu sa fiu oprit pt ca depasisem viteza legala, in timp ce masina din fata mea care se deplasa cu viteza mai mare decat mine sa treaca bine-mersi. A scaldat-o si a aburit-o, iar concluzia lui a fost ca ala nu a fost oprit pt ca mergea regulamentar. Am ramas masca! Poate ca fizica are alte principii pe portiunea aia, astfel incat daca un obiect A se deplaseaza pe aceeasi directie, dar IN FATA unui obiect B, si viteza lui A este mai mica decat a lui B, atunci B, in loc sa-l ajunga din urma si eventual sa-i si traga una in cur lui A, se departeaza de acesta cu cit A merge mai incet... De fapt, de la astia te astepti la orice. In ciuda acestei imposibilitati fizice, am semnat, ca boul, procesul verbal, am platit amenda si am stat in patratica mea, ca un cetatean cuminte al scumpei noastre patrii. Multa sanatate Politiei Rutiere si agentilor din neamul Tutzigureanu -colt cu Garcea, care e asa dastepti si vigilenti ! (agramaticalele sint intentionate!)
            Probabil ca radarul care te-a prins era o camera care,tipic,"prinde" masinile din spate.Cica exista o lege privind confidetialitatea,din cauza ca au fost deconspirati multi cu amante si alte de astea din poza facuta de radar din fata.Si de atunci,radarul ia masinile din spate.Iar bmw-ul nu a fost luat fiind mascat de tine.
            MÃREAȚA COBRA

Comment

Nu vrei amenzi/stai acasa.Asa vad eu.Amenzile fac viata mai picanta.Cat ma plictisesc eu cand nu am cu cine sa ma cert la un drum mai lung... )
              1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
              2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
              Si o panarama de scuter

Comment

Nu e asa, pt ca aparatul radar era intr-un Logan care "ne privea in fata", pe noi, cei care circulam pe portiunea aia. Si nu cred eu ca Politia isi face atitea scrupule.

Comment

Va salut, am si eu doua intrebari poate ca sunt stupide dar as dori un raspuns la ele.
                  Prima: In oras sau localitate trebuie purtata centura de siguranta? aici ma refer ca locuiesc in-trun sat sa zicem ies din curte si maduc pana la magazin care e la o distanta de 200 de metri trebuie sa pun centura?
                  A doua: Politistul zis agentul de circulatie are voie sa verifice si sa imi ridice talonul pentru ca nu sunt identice cauciucurile cu cele inscrise in talon?
                  Adica in talon scrie 155 si eu am 165.
                  Astept raspunsurile pe aceste intrebari, pe urma va explic detaliat ce am patit.
                  Un Paste Fericit va doresc!
                  Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                  Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

La amandoua ai gafat....rau de tot la a doua daca ai dat talonul.Chiar are voie sa il ridice si va trebui sa mergi la RAR sa il dobandesti iar.Thread-u asta s-a deschis pt a se evita astfel de cazuri
                    Centura nu se poarta la mersul cu spatele,gravidele,si inca ceva.Dar in rest e amenda...(se specifica pe drumuri nationale,nu conteza nici daca e ultimul sat din varf de munte)

Comment

Off-topic pe linga gard... Ca de obicei.

Comment

Intrebari grele !!!

Originally posted by Jacob View Post
                        Va salut, am si eu doua intrebari poate ca sunt stupide dar as dori un raspuns la ele.
                        Prima: In oras sau localitate trebuie purtata centura de siguranta? aici ma refer ca locuiesc in-trun sat sa zicem ies din curte si maduc pana la magazin care e la o distanta de 200 de metri trebuie sa pun centura?
                        A doua: Politistul zis agentul de circulatie are voie sa verifice si sa imi ridice talonul pentru ca nu sunt identice cauciucurile cu cele inscrise in talon?
                        Adica in talon scrie 155 si eu am 165.
                        Astept raspunsurile pe aceste intrebari, pe urma va explic detaliat ce am patit.
                        Un Paste Fericit va doresc!
                        Daca nu ai inteles ...
                        1. Da.
                        2. Da.
                        2003 C 200 Kompressor
                        2002 C 200 Kompressor - sold as wreck

Comment

Originally posted by Volpone View Post
                          Daca nu ai inteles ...
                          1. Da.
                          2. Da.
                          Prietene... eu bat cimpii pe aici ca sintetzi off-topic si o arzi langa-talanga... Da' daca vrei sa fii deshtept, incearca pe privat... s-a inventat MP-ul, messengerul.... Nu mai discut.

Mi se pare ca va cam place sa va aflatzi in treaba. Dar argumente.... pauza.

Comment

Ajutati-ma si pe mine cu un sfat.Prima mea masina,celebra Kobhra albastra,este undeva prin Moldova.Acum trebuie sa ma duc sa o iau de acolo sa o aduc in Bucuresti.Doar ca are ITP-ul expirat.Tinand cont de lungimea drumului si de disperarea fara margini a militiei din ultimele 3 luni(cred ca li s-a cvadruplat norma de amenzi or smth),mi-e greu sa cred ca voi fi atat de norocos sa nu ma opreasca nicaieri vreun echipaj.Si atunci va fi jale constatand ca nu am ITP-ul in regula.Ce pot face?!?
                            MÃREAȚA COBRA

Comment

1. Platformă.
                              2.Mişti din urechi , acolo în Moldova şi faci I.T.P.
                              3.A dat Dok o soluţie , mai exact declari talonul pierdut.
                              Baftă.

Comment

Pai da,declar talonul pierdut,dar asta neaparat la sediul de politie de unde apartin?Pt ca eu am buletinul pe VN si acum stau in Bucuresti.Deci tre sa ma duc in Vrancea pt asta?
                                MÃREAȚA COBRA

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF