Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Procura notariala

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Procura notariala

Vreau sa cumpar o masina, iar persoana care o vinde are toate actele masinii, dar nu este proprietar in acte.Proprietar este o persoana handicapata ( deci nu plateste impozit ).In acest sens as dori sa fac o procura notariala cu drept de vindere pe numele meu, talonul si cartea fiindu-mi date mie.
    Vreau sa va intreb daca proprietarul din acte, dupa ce mi-a facut procura cu drept de vindere, mai poate vinde masina, fara consimtamantul meu?Si ce alte consecinte mai decurg din aceasta procura?Procura o sa fie ceva de genul
    Attached Files

Pai ce sa vanda daca el iti da tie actele si masina.Si daca ar vrea nu ar putea ca nu are ce.Tu poti sa faci orice vrei cu masina.
    Dar el poate sa vrea sa nu iti mai lase masina sa o vinzi,se razgandeste din dif motive,si atunci tre sa te cheme iar la notar pt a anula imputernicirea.
    Acum poti vinde masina fara el dar si el poate sa o vanda daca are masina si actele,tu fiind imputernicit iar el proprietar.
    Last edited by adibotormedias; 01-08-2009, 20:35 PM.

Comment

Originally posted by adibotormedias View Post
      Pai ce sa vanda daca el iti da tie actele si masina.Si daca ar vrea nu ar putea ca nu are ce.Tu poti sa faci orice vrei cu masina.
      Dar el poate sa vrea sa nu iti mai lase masina sa o vinzi,se razgandeste din dif motive,si atunci tre sa te cheme iar la notar pt a anula imputernicirea.
      Acum poti vinde masina fara el dar si el poate sa o vanda daca are masina si actele,tu fiind imputernicit iar el proprietar.
      Deci, daca eu am masina si actele, el nu poate sa o vanda, dar in schimb el se poate razgandi sa anuleze procura?poate sa o anuleze fara acordul meu?Si presupunand ca se razgandeste sa anuleze procura, eu nu pot in secunda unu sa o vand fratelui meu?

Comment

Cat timp ai actele si masina el nu poate face nimic sa vanda masina.Daca vrea sa se razgandeasca si tu nu esti de acord el tre sa mearga la un avocat sau la politie si sa declare ca are acel act notarial si vrea sa il anuleze(din orice motiv...).Daca vrei sa vinzi masina in acest timp tre sa o vinzi inainte de a primi o notificare de anulare a actului.Dar cand o vinzi sa nu faci un contract de mana ci unu de vanzare-cumparare(aproape la orice xerox se gasesc).
        In actu ce l-ai pus mai sus lipsesc,cred, niste clauze.Trebuie sa puna niste conditii prin care sa fie sigur ca o sa ii dai banii,in cazul in care vinzi masina sau ti se fura masina.Deci tre sa puna o conditie cu titlu executoriu.

Daca notarul va face contractul exact ca acesta,vinde masina fratelui sau unui var ceva si nu mai ii dai nimic la cel ce iti lasa masina. ...si te-ai ales cu o masina(daca nu ai dat deja banii omului)
        Last edited by adibotormedias; 01-08-2009, 23:24 PM.

Comment

Cat timp ai actele si masina el nu poate face nimic sa vanda masina.Daca vrea sa se razgandeasca si tu nu esti de acord el tre sa mearga la un avocat sau la politie si sa declare ca are acel act notarial si vrea sa il anuleze(din orice motiv...).Daca vrei sa vinzi masina in acest timp tre sa o vinzi inainte de a primi o notificare de anulare a actului.Dar cand o vinzi sa nu faci un contract de mana ci unu de vanzare-cumparare(aproape la orice xerox se gasesc).
          In actu ce l-ai pus mai sus lipsesc,cred, niste clauze.Trebuie sa puna niste conditii prin care sa fie sigur ca o sa ii dai banii,in cazul in care vinzi masina sau ti se fura masina.Deci tre sa puna o conditie cu titlu executoriu.

Daca notarul va face contractul exact ca acesta,vinde masina fratelui sau unui var ceva si nu mai ii dai nimic la cel ce iti lasa masina. ...si te-ai ales cu o masina(daca nu ai dat deja banii omului)
          O conditie ar putea fi de pilda:,, rezilierea contractului de mandat sa se faca cu acordul partilor " si atunci el nu poate sa rezilieze contractul de mandat decat cu acordul meu.

Comment

Conditiile o sa fie in favoarea lui pt ca el e "imprumutator",dar pot fii si conditii favorabile tie daca de exemplu ii dai o suma de bani,lucru specificat in "act".
            El poate rezilia contractul fara acordul tau pt ca e proprietariar,iar tu doar imputernicit.

Comment

Conditiile o sa fie in favoarea lui pt ca el e "imprumutator",dar pot fii si conditii favorabile tie daca de exemplu ii dai o suma de bani,lucru specificat in "act".
              El poate rezilia contractul fara acordul tau pt ca e proprietariar,iar tu doar imputernicit.
              Dar daca specific in contractul de mandat, ca prezentul contract se poate rezilia doar cu acordul partilor, el tot poate rezilia fara acordul meu?

Comment

El nu tre sa rezilieze nimic daca vrea sa vanda masina pt ca e pe numele lui,singura conditie e sa le aiba.Deci chiar daca pui acea conditie de reziliat,el daca are masina si actele nu-i mai cere nimeni alceva,intelegi?Doar tu ai nevoie de acea imputernicire daca vrei sa o vinzi.Poti sa pui o conditie cum ar fii ca daca el o vinde tre sa iti dea despagubiri pt diferite servicii prestate de tine pt vanzarea masinii.Cel mai sigur iti poate zice doar un notar.

Comment

Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF