Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Suspendare permis !!!

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Suspendare permis !!!

Salut !! la multi ani 2009 ! In urma cu doua saptamani am primit acasa o invitatie de la Politie sa duc permisul pt acumulare de 15 pct. in 5 zile lucratoare . Nu eram acasa prin urmare invitatie a luat-o mama crezand ca e una din "sutele" de amenzi . In invitatie scria sa ma prezint cu permisul , buletinul , invitatia si plicul . Am fost la politie dar fara plic deoarece mama a aruncat plicul . La sectia de politia ii las agentului permisu cu buletin si invitatia si imi da o dovada de 1 zi dupa care sa vin peste 5-10 zile sa imi zica cat timp va fi suspendat permisul. Acum intrebarea mea este : Exista vreun articol , vreo lege in care sa imi prelungeasca suspendarea cu inca 30 zile PENTRU CA NU AM DUS PLICUL ? Intreb deoarece mai mult de jumatate din pedeapsa am "achitat-o" si acum stau si ma gandesc sa nu`mi mai dea inca 30 pt un amarat de plic care nu inteleg la ce ajuta !!!
    Va rog sa ma ajutati sau daca a mai intalnit cineva astfel de caz !

Nu poate sa iti suplimenteze sanctiunea fiindca nu ai dus plicul... Nu stiu de unde ti-a venit ideea! Plicul are o stampila a postei cu data la care ti-a fost adus la cunostinta, adica data la care ti l-au introdus in cutia postala. Data e foarte importanta, deoarece de la acea data incep sa curga termenele de tot felul, printre care si cele 5 zile. Pentru asta le trebuia plicul.
    http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Pe plic este data postei.Astfel ei pot sa calculeze daca te-ai prezentat in timpul legal sau nu.Nu ar fi fost necesar plicul daca scrisoarea era recomandata.

Comment

Pai cand am fost la politie , gaboru' mi-a zis in felul urmator "Nu iti trec pe foaie durata de suspendare dar sa stii ca ai minim 30 zile , iar pt ca nu ai adus plicul posibil inca 30"dar asta decide comisaru' lu peste .
        M-am prezentat in timp legal si ei stiu acest lucru deoarece cand mama a semnat o chitanta ca a primit plicul , pe acea chitanta era trecuta data cand a primit-o .
        Last edited by CristiClasse; 01-01-2009, 19:08 PM.

Comment

Originally posted by CristiClasse View Post
          Pai cand am fost la politie , gaboru' mi-a zis in felul urmator "Nu iti trec pe foaie durata de suspendare dar sa stii ca ai minim 30 zile , iar pt ca nu ai adus plicul posibil inca 30"dar asta decide comisaru' lu peste .
          M-am prezentat in timp legal si ei stiu acest lucru deoarece cand mama a semnat o chitanta ca a primit plicul , pe acea chitanta era trecuta data cand a primit-o .
          Traim in Romania si ne putem astepta la astfel de explicatii din partea oamenilor legii...

Comment

Teoretic nu ar trebui sa-ti prelungeasca perioada de suspendare pentru ca plicul ala nu are legatura cu modul tau de a conduce.
            Oarecum off-topic dar poate folositor: In Bucuresti stie cineva de unde se ridica un permis suspendat ? Din Pipera sau de la Udriste ?

Comment

Vezi ca nu-i chiar asa de simpu... In plic scria si ceva de genul ...neprezentarea pana la data de/termen se sanctioneaza cu...si aici e problema.Daca scapi cu 30 de zile inca, ai iesit ieftin.Problema nu e plicul ci data pana la care trebuia dus carnetul...se poate considera caz penal daca nu ai dus carnetul,pt ca se considera ca l-ai folosit fara drept.Plicul ajuta la stabilirea datei de cand e valabila suspendarea ta,deci nu ai "achitat" nimic din pedeapsa.
              Tot pe procesul ala din plic mai tre sa scrie si ca tre sa te prezinti in 5 zile de la primire,considerinduse de la data postei de pe plic.
              Teoretic e buna si data de pe chitanta...ai mai auzit asta...traim in romania(cu r mic)
              Last edited by adibotormedias; 01-01-2009, 22:47 PM.

Comment

oameni buni...cum o sanctiune incepe din momentul in care ai semnat recomandata sau ai primit plicul unde s-a notat data respectiva,si ai 48 de ore de atunci ca sa platesti jumatate de amenda,la fel si cu plicu lu peste...ai termen 5 zile ...ii duci chitanta ca te-ai prezentat in termen de 5 zile si gata...cel mai bine era sa nu o accepti deloc...si tot iti trimiteau acasa pana se plictiseau
                | Anulare DPF, Anulare EGR, Chiptuning |

Comment

Contraventziile nu au pedepese. Pedepsele sunt specifice doar legii penale. Contraventziile au doar sanctziuni.
                  Nu are cum sa intre omul pe taramamul penalului...Si daca intra nu sunt analfabetzii (exista si exceptzii) aia din politzie capabili si abilitatzi sa trimita si sa transeze fapta prin legea penala. Deci nu se poatre ajunge acolo.
                  Cand mergi sa afli pe ce perioada itzi e suspendat permisul spune-le ca vrei comunicare in scris. Acolo trebuie sa justifice tot! Cred ca va fi nevoie sa depui o cere comandantului pentru asta fiindca astia sunt cacanari. Atentzie cerea trebuie inregistrata si vei primi un numar de inregistrare.
                  Succes cu morile de vant!

Comment

(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
                    a) pentru o perioada de 30 de zile, daca In decurs de 6 luni titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
                    ....In cazurile prevazute la alin. (1) si (2) hotararea de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se comunica titularului de catre serviciul politiei rutiere, care are in evidenta contravenientul, in termen de 10 zile de la data constatarii ultimei contraventii.

(6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază sau, după caz, are reşedinţa, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
                    (7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin. (1) lit. a) şi b).

Ordonanta urgentza 195/2002..actualizata 02/08/2007
                    Last edited by adibotormedias; 01-02-2009, 12:46 PM.

Comment

Originally posted by adibotormedias View Post
                      Art. 94. - (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
                      a) pentru o perioada de 30 de zile, daca In decurs de un an titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
                      ....
                      (6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază sau, după caz, are reşedinţa, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
                      (7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin. (1) lit. a) şi b).
                      Felicitari colegul!
                      Nu ii ramane decat sa justifice intarzierea sau sa demonstreze ca nu a intarziat. Prin alte metode decat plicul cu stampila postei...
                      Data viitoare pastreaza plicul, in general toate actele si chitantele etc!

"Adu-ti aminte : legea poate fi o bariera pentru cei ignoranti, dar la fel de bine poate fi o rampa de lansare pentru cei informati."

Comment

Problema nu e legea sau justificarea ci politia romana, pt aceeasi treaba pe mine m-au facut azi vara sa vin din Bucuresti sa le adu carnetu,la telefon mi-o zis ca daca tin carnetul la mine e caz penal ca il folosesc fara drept,si nici nu accepta sa il trimit prin cineva acasa si sa il duca sotia sau parintii,ca tre sa vin personal.Acum am fost chiar curios si am zis sa caut legea sa vad ce imi puteau face.
                        Mai ramane sa vezi acum ce inseamna "mod nejustificat" , daca nu ai dus la timp carnetul.In lege dupa cum vezi nu scrie nimic de prezentarea obligatorie cu plicul in mana . Daca ai dus carnetul la timp scoate la imprimanta legea,si daca vor sa iti dea in scris ca iti suspenda inca 30 zile,depui o contestatie.

Comment

Originally posted by Cristi View Post
                          oameni buni...cum o sanctiune incepe din momentul in care ai semnat recomandata sau ai primit plicul unde s-a notat data respectiva,si ai 48 de ore de atunci ca sa platesti jumatate de amenda,la fel si cu plicu lu peste...ai termen 5 zile ...ii duci chitanta ca te-ai prezentat in termen de 5 zile si gata...cel mai bine era sa nu o accepti deloc...si tot iti trimiteau acasa pana se plictiseau
                          Daca esti administrator cumva regulile de ortografie dumneata nu trebuie sa le respecti? Stam ca prostii sa-ti facem curat pe forum si te doare in dos de tot tamtamul pe care il facem pe aici. Ce exemplu dai dumneata celor care vor sa-ti mareasca traficul??? Ca suntem inutili si ca fiecare poate face ce vrea? Daca adminu' posteaza astfel, ca de e forumul dansului, ei de ce n-ar face-o...
                          Last edited by florineasca; 01-02-2009, 19:47 PM.

Comment

Maine o sa trec din nou pe la politie si o sa intreb cum ramane cu sanctiunea mea , daca se majoreaza cu 30 zile . Multumesc de ajutor tuturor si , cum a spus 'adibotormedias' , cu sigurantza voi depunde o contestatie . De 2 zile caut pe net o lege unde scrie ca daca nu am dus plicul se da vreo sanctziune si nu gasesc si , repet , permisul a fost dus la politie in cele 5 zile acordate , deci nu am depasit nici macar o singura zi . Din cate imi aduc eu aminte , pe plic nu cred ca era trecuta data cand va ajunge in mana mea acea invitatie , deci posibil sa mai fi fost postasul la usa mea si sa nu fie nimeni acasa sau sa ii deschida usa . Am facut un calcul , Sambata , 22 noiembrie , am fost sanctionat cu 4 puncte amenda si am acumulat 15 pct , pe plic si pe invitatie era trecuta data de Luni , 24 noiembrie ( ziua in care a fost trimisa scrisoarea ) , iar plicul a ajuns pe 5 decembrie , eu am dus permisul pe 9 decembrie . AMIN!
                            Inca nu imi dau seama ce legatura are un plic cu sanctiunea mea si nu cred ca are vreo importanta stampila de pe plic , atata timp cat si pe invitatie era trecuta aceeasi data 24-11-2008 , aceeasi stampila .
                            ps ; Politia nu e in stare sa scrie nici macar o invitatie , literele gen â , tz erau de neinteles , $%#*&(

Comment

Cel mai probabil,miliţianul a vrut să vadă plicul(înştiinţarea) ca să vadă exact data emiterii sancţiunii(este greu să caute copia sau în baza de date,greu pentru ei). Astfel, nu a ştiut ce să-ţi zică şi ca să se dea mare, te-a speriat cu acea prelungire de 30 zile.

Deci, dacă ai depăşit cele 5 zile miliţienii o să ştie asta.Şi dacă după cele 5 zile te-ar fi oprit în trafic şi ţi-ar fi verificat permisul, îţi faceau dosar penal... doamne fereşte!

Scrisorile recomandate se semnează doar de destinatar.Dacă nu semnai scrsoarea se ducea înapoi şi ei iară o trimeteau... şi pînă la urmă ţi-o aducea sectoristul...
                              Last edited by BFG; 01-04-2009, 17:04 PM.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF