Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mai platesc CASCO daca am vandut masina ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mai platesc CASCO daca am vandut masina ?

Acum vreo 2 luni am vandut C Classe-ul. Aveam contract la Ardaf de Casco.
    Am vrut sa predau contractul pe noul proprietar....raspuns Ardaf : Nu se poate.
    Am vrut atunci sa refac contractul pe actuala masina...La fel nu se poate, ca are 10 ani.
    Si atunci de ce sa platesc ratele pana la sfarsitul contractului (inca 7 luni) ?
    Ardafu au zis ca din cauza ca am avut o dauna (1500 Ron) sint obligat sa platesc contractul. Culmea, mai vroiau si toti banii odata !! . Le-am replicat ca daca eu nu le ziceam ca am vandut masina ei n-aveau de unde sa stie, asa ca platesc esalonat,normal.
    De atunci am mai platit 2 rate, 148 Euro fiecare. Insa toti imi zic sa nu mai platesc, ca nu-s obligat
    Singura referire din contract la schimbarea de proprietar este asta :

"In cazul instrainarii autovehiculului, contractul de asigurare se reziliaza de drept de la data transferului de proprietate. Daca in baza contractului de asigurare incheiat pe perioada de un an nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri, primele incasate aferente perioadei ulterioare rezilierii se vor restitui in cota 1/12 pentru fiecare luna de asigurare intreaga ramasa pana la expirarea contractului."

Ce fac ? Pot sa ma cert cu ei sau platesc ca bou fara sa mai am masina ? E vreun jurist, avocat intre noi care stie mai bine?
    Pareri va rog.....parca nici sa-i incing pe aia p-acolo si sa n-am dreptate legal n-as vrea. Moral stiu ca am...da-i in...

Din cate stiu eu, nu esti obligat sa platesti, chiar daca nu ai fi vandut masina. Daca platesti 50% din valoarea politei si ai dauna totala, ce mai platesti apoi? Iti da banii pe masina si apoi tu la ce mai platesti rata? Ca masina nu mai exista. La fel si in caz de accident, nu conteaza cat ai platit inainte. Nu mai platesti, nu mai esti asigurat. Ca tu ai avut o dauna de 1500 de euro, dar poate anii trecuti le-ai dat lor 3-4000 de euro si nu ai avut daune. Si inca o treaba. Daca masina mai are vreo avarie, in timp ce platesti tu ratele, actualul proprietar nu va incasa nimic, ca asigurarea e pe numele tau/beneficiar tu, iar masina pe alt nume. Deci tu platesti absolut degeaba si fara nici un rost, o asigurare la o masina, care nu mai este a ta.
    Daca vrei iti trimit o copie dupa talon sa-mi platesti si mie un casco (sper ca nu te-ai suparat)

Comment

Hahaaaa......nu Ionut.
      Da nu 1500 euro a fost dauna ci 15 milioane frate....da-i in pelea mea....
      Pai asa am gandit si eu. Numai vezi ca terminologia din contract....mama masii
      Tare as vrea sa vad ce zice un avocat sau jurist

Comment

Juridic vorbind rezilierea presupune incetarea raporturilor obligatzionale nascute din contract de la momentul rezilierii, spre deosebire de nulitate care presupune desfiintarea si retroactiv. Adica in cazul tau forta obligatorie a contractului dispune ca in caz de vanzare a obiectului asigurat, contractul sa se rezilieze (sa se desfiintzeze ultraactiv, ex nunc) de la momentul vanzarii. Incetarea raportului obligational presupune in cazul tau ca nu vei mai fi obligat sa platesti un serviciu pe care nu il mai poti pretinde dar nici ei nu vor mai avea obligatia sa solicite plata si nici obligatzia de dezdaunare!
        NU MAI PLATI fiindca conventia prevede ca nu ti vor mai restitui sumele platite ulterioar rezilierii deoarece ai avut o despagubire inregistrata.

Shmecheria consta in faptul ca daca platesti anticipat nu vei mai primi banii inapoi , motiv pentru care ei vor sa se vada mai repede cu sacii in carutza si sa te determine sa platesti anticipat. NU MAI PLATI! Nu le mai raspunde la telefon fiindca din cate vad nu au instrumente pentru a cere plata in instantza. Ar fi minunat sa postezi mai mult din acel contract, daca nu chiar integral.
        Succes!

Student anul 3 Facultatea de Drept si Stiintze Administrative din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara.
        Last edited by Demiurgos; 12-29-2008, 18:05 PM.
        http://www.caesaralexandru.wordpress.com

Comment

Da scuze, nu am belit ochii. Pai din contract ce reiese? Daca tu ai platit pe tot anul si vinzi masina dupa 7 luni, te duci la ei cu contractul de asigurare si iti da banii inapoi pe cele 5 luni, in care masina nu mai e asigurata. Asta in cazul in care ai platit integral. Asa ca daca le-ai dat bani dupa vanzarea masinii, ia contarctul de vanzare-cumparare in brate, contractul de asigurare si fugi la ei sa-ti dea banii inapoi. Pai ce casco mai e ala, daca tu le dai lor toti banii inapoi.

Comment

Nu plati nimic

Am fost intr-o situatie similara si nu am mai platit din luna imediat urmatoare incheierii contractului de vinzare a masinii. Nimeni nu m-a intrebat nimic. Masina era pe persoana fizica.
            In alt caz similar, cu masina pe persoana juridica, am procedat la fel si firma de asigurari m-a dat in judecata. La judecatorie si la tribunal am cistigat si de-abia atunci au vazut ca nu au nici o sansa si la curtea de apel si au renuntat la pretentiile lor exagerate.

Ai mult mai multe sanse ca persoana fizica sa dai cu ei de pamint daca fac abuzuri. In cazul unui proces esti protejat in fata unei firme de dimensiunea ARDAF chiar daca ai semnat un contract cu ei. Ii poti acuza de putere dominanta in relatia cu clientii si este vai de capul lor atunci. Intra in miscare alte mecanisme pe care romanul nu le intelege, deoarece a fost invatat sa stea cu capul plecat din generatie in generatie.

Sint consultant, aceste sfaturi ti le-am dat din proprie experienta.
            Vezi ca la ora actuala sint doar doua firme serioase pe piata asigurarilor din Romania.

Comment

Mda....totusi acolo scrie ca daca am avut dauna nu mai da inapoi. Nu e specificat clar ce si cum.....e cam ambiguu. Cel putin pentru mine....
              Faza nasoala e ca inspectoru asta care mi-a facut contractu e un fel de prieten de familie....si nu prea pot sa ma cert. Ca daca nu.....le dadeam foc. Un posesor de CLS din oras de la mine a parcat masina lipita de usa unei firme de asigurari vreo 2 luni de au intrat aia numa pe geam in sediu (2 luni !!!) ca nu-i dadeau banii pe reparatie. Arsese putin CLS-ul.
              Banditii dracu....am vorbit putin cu inspectoru asta, si cica sint obligati sa ma cheme in judecata daca nu platesc...

Comment

Tu nu esti obligat sa platesti in continoare rate la o polita de asigurare care : "In cazul instrainarii autovehiculului, contractul de asigurare se reziliaza de drept de la data transferului de proprietate..."
                Eu stiu ca: in caz de dauna, nu esti despagubit pina nu platesti in avans toata (integral) suma stabilita prin/pentru contractul de asigurare CASCO. Parerea mea este ca inspectorul de daune care a aprobat ka tu sa fi despagubit, e singurul care poate fi tras la raspundere pentru neincasarea intregii sume datorate de tine catre societatea de asigurari.
                .. ________ ..
                o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.
                Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Originally posted by pulmann View Post
                  inspectorul de daune care a aprobat ka tu sa fi despagubit, e singurul care poate fi tras la raspundere pentru neincasarea intregii sume datorate de tine catre societatea de asigurari.
                  Care frate , ca eram la zi cu ratele cand am cerut despagubire.
                  Mie tare mi se pare ca asta a luat deja comisionu pentru contractu facut mie ...si de asta se tine sa incaseze in continuare.....sau stiu eu...

Comment

Eu stiu ca: in caz de dauna, nu esti despagubit pina nu platesti in avans toata (integral) suma stabilita prin/pentru contractul de asigurare CASCO.
                    Depinde de clauzele contractuale. Daca nu e prevazut acest lucru nu se poate prezuma. Mi se pare dubios ca despagubirea sa se acorde numai dupa plata integrala a contractului... dar e posibil sa se discute subiectul si din acest unghi!

Comment

Originally posted by vladruse View Post
                      Care frate , ca eram la zi cu ratele cand am cerut despagubire.
                      ...Eu stiu ca: in caz de dauna, nu esti despagubit pina nu platesti in avans toata (integral) suma stabilita prin/pentru contractul de asigurare CASCO. Parerea mea este ca inspectorul de daune care a aprobat ka tu sa fi despagubit, e singurul care poate fi tras la raspundere pentru neincasarea intregii sume datorate de tine catre societatea de asigurari.
                      Adica: restul de rate ce-ti sant acum pretinse.

...Mie tare mi se pare ca asta a luat deja comisionu pentru contractu facut mie ...si de asta se tine sa incaseze in continuare.....sau stiu eu...
                      Comisionul nu este al inspectorului de dauna, la care fac eu referire.

Originally posted by Demiurgos View Post
                      Depinde de clauzele contractuale. Daca nu e prevazut acest lucru nu se poate prezuma. Mi se pare dubios ca despagubirea sa se acorde numai dupa plata integrala a contractului... dar e posibil sa se discute subiectul si din acest unghi!
                      Asha mi-au pretins cei de la ASIROM si AlianzTiriac, altfel nu-mi achitau dauna.
                      Last edited by orca; 12-29-2008, 18:56 PM.
                      .. ________ ..
                      (Oo\==/oO)
                      ..U...............U.
                      Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Trebuie sa postezi contractul integral...daca nu e prea lung!

Comment

Ce sa mai postez ca are 5 pagini scrise mic...
                          M-a sunat ala de la ei dupa ce a vorbit cu juristu si mi-a zis sa ma uit la Art. 32.
                          Acolo scrie :
                          "Asiguratul are obligatia sa plateasca integral prima de asigurare chiar si in situatia in care protectia prin asigurare inceteaza din initiativa/culpa sa , daca pentru contractul respectiv Ardaf a platit despagubiri"

Deci am pierdut meciul. Mama lor de hoti, ca nu-ti zic de la inceput. E scris asa mic, de nu vezi. Nu mai fac contracte in viata mea, mi-a fost lectie.
                          Macar sa se fereasca altii de acum incolo...

Comment

...Art. 32.
                            "Asiguratul are obligatia sa plateasca integral prima de asigurare chiar si in situatia in care protectia prin asigurare inceteaza din initiativa/culpa sa , daca pentru contractul respectiv Ardaf a platit despagubiri"
                            Daca este specificat asha, pot spune doar ca sant ceva mai "domni", decat cei la care m-am referit eu, si care te obliga sa plateshti integral in avans prima de asigurare ka conditzie pt. a fi despagubit.
                            .. ________ ..
                            (Oo\==/oO)
                            ..U...............U.

Comment

Pierzi numai daca vrei sa pierzi... Incetezi orice plata catre firma de asigurari, ashteptzi sa te dea ei in judecata, si cind vine sorocul procesului te duci cu hirtzogaraia in mina. Atita timp cit mashina nu mai e in proprietatea ta, nu are cum sa le dea nici o instantza cishtig de cauza.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF