Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Vehicule istorice --- Prevederile legale valabile la 2018.01.03

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vehicule istorice --- Prevederile legale valabile la 2018.01.03

  Deoarece eu personaL m-am lovit de informații (voit) greșite, publicate pe internet, am hotãrât sã public un extras din prevederea legalã care reglementeazã condițiile ce trebuie îndeplinite de un vehicul pentru a fi încadrat în categoria vehiculelor istorice.
  Cred cã sunt mulți iubitori de mașini clasice jnteresați de subiect.

  Ordin din 2005.12.08 nr. 2132 (MTCT) - Actualizat la 2014.10.23 - Omologarea individuala, eliberare CIV, certificarea autenticitatii - Anexa - Conține prevederile legale valabile la 2018.01.03 :


  20. Omologarea ºi eliberarea CIV pentru vehiculele istorice, autovehiculele destinate competiþiilor sportive ºi pentru vehiculele aparþinând misiunilor diplomatice ºi reprezentanþelor organizaþiilor internaþionale acreditate la Bucureºti, precum ºi membrilor acestora se efectueazã în urmãtoarele condiþii:

  20.1. Vehiculul istoric (vehiculul de interes istoric) este vehiculul care îndeplineºte simultan urmãtoarele condiþii:
  - a fost fabricat sau înmatriculat pentru prima datã în urmã cu cel puþin 30 de ani;
  - tipul sãu specific, astfel cum este definit în legislaþia Uniunii Europene sau în legislaþia naþionalã relevantã, dupã caz, nu se mai aflã în fabricaþie;
  - este bine întreþinut ºi menþinut în starea sa iniþialã ºi nu a suferit nicio modificare substanþialã a caracteristicilor tehnice ale componentelor sale principale;
  - deþine un atestat de vehicul istoric, emis de cãtre autoritatea naþionalã a FIVA în România, Retromobil Club România. Retromobil Club România documenteazã criteriile ºi procedura de eliberare a atestatului de vehicul istoric ºi menþine în evidenþa sa informaticã înregistrãri pentru fiecare atestat eliberat.
  Pentru vehiculele care îndeplinesc condiþiile de mai sus ºi care corespund în ceea ce priveºte verificarea stãrii tehnice, având în vedere caracteristicile tehnice de la data primei înmatriculãri a vehiculului (sau anul de fabricaþie al vehiculului, dacã data primei înmatriculãri nu este cunoscutã), RAR elibereazã CIV cu menþiunea &#171;Vehicul istoric&#187;. De asemenea, RAR înscrie textul &#171;Vehicul istoric&#187; ºi în CIV deja eliberate pentru vehiculele înmatriculate în România care îndeplinesc condiþiile de mai sus ºi deþin inspecþia tehnicã periodicã valabilã conform legislaþiei în vigoare.

  --------------
  Pct. 20.1, subcap. I3, Cap. I a fost modificat de art. I din ORDINUL nr. 1.445 din 16 octombrie 2014, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 769 din 23 octombrie 2014.

  20.2. Pentru autovehiculele destinate competiþiilor sportive, RAR elibereazã CIV în baza fiºei de omologare emise de Federaþia Internaþionalã a Automobilului (FIA), în conformitate cu anexa J la Codul sportiv internaþional, ºi dacã vehiculul corespunde în ceea ce priveºte verificarea stãrii tehnice efectuate de cãtre RAR, având în vedere caracteristicile tehnice specifice.

  20.3. Autovehiculele aparþinând misiunilor diplomatice ºi reprezentanþelor organizaþiilor internaþionale acreditate la Bucureºti, precum ºi membrilor acestora sunt exceptate de la respectarea prevederilor privind emisiile poluante impuse prin prezentele reglementãri, omologarea astfel acordatã fiind valabilã numai pentru perioada înmatriculãrii lor în sistem CD/TC.

 • #2
  Este un topic mai vechi pe subiectul acesta.
  Poate ar fi fost bine să postezi acolo... http://www.clubmercedes.ro/cum-sa-it...light=oldtimer
  Astfel s-ar aduna toate informațiile într-un singur loc.
  Lord W126 500SE -> 2.5D
  Lady W123 230C -> 240D
  W124 -> 200D
  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

  Comment


  • #3
   Știut acel subiect, dar am considerat cã este mult mai sugestiv titlul meu și informația legala actualã va fi mult mai ușor de gãsit.
   Oricum vã mulțumesc pentru atenționare.

   Comment


   • #4
    Fără sa fiu malițios am următoarea observatie:
    Cred ca este bine sa nu reinventam forumul la fiecare subiect. Topicul celalalt la care făceam referire în primul comentariu a crescut ușor și au contribuit mai mulți colegi pe parcursul timpului.
    Mi se părea mult mai fair-play sa fi trecut aceste informații în acel topic ca pe un update la un topic existent.
    A spune "asta mi se pare mai bun/sugesti/complet" e ca și cum toată "munca" de pe topicul inițial e bun doar pentru recycle-bin.
    Dacă un titlu nu e sugestiv puteți contacta un moderator pe PM și sa rugați modificarea.
    Hai sa păstrăm/respectam regulamentul! De exemplu eu nu "consider" ca acel topic este de aruncat și sa facem unul nou. Cum stabilim care e bun?
    E220 cdi W210, 2001

    E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124


    Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

    Comment


    • #5
     Originally posted by adidc View Post
     Fãrã sa fiu malițios am urmãtoarea observatie:
     Cred ca este bine sa nu reinventam forumul la fiecare subiect. Topicul celalalt la care fãceam referire în primul comentariu a crescut ușor și au contribuit mai mulți colegi pe parcursul timpului.
     Mi se pãrea mult mai fair-play sa fi trecut aceste informații în acel topic ca pe un update la un topic existent.
     A spune "asta mi se pare mai bun/sugesti/complet" e ca și cum toatã "munca" de pe topicul inițial e bun doar pentru recycle-bin.
     Dacã un titlu nu e sugestiv puteți contacta un moderator pe PM și sa rugați modificarea.
     Hai sa pãstrãm/respectam regulamentul! De exemplu eu nu "consider" ca acel topic este de aruncat și sa facem unul nou. Cum stabilim care e bun?
     Bunã seara,
     Presupun cã vã referiți la acest subiect :

     http://www.clubmercedes.ro/cum-sa-it...ehicul+istoric

     Din ceea ce am vãzut eu, în cadrul acestui subiect se schimbã impresii personale despre ce și cum au fãcut sau ar vrea/ trebui sã facã fiecare pentru a își înmatricula mașinile ca vehicule istorice.
     De asemenea consider cã cele 2 subiecte au fost corect plasate în secțiuni diferie : al meu în secțiunea „Legislație” iar al colegului „NinjaV12” în secțiunea „Discuții generale”.
     Eu am prezentat doar prevederea legalã ca atare. O citești, te informezi și dacã ai nelãmuriri sau vrei sã „chibițezi” pe seama ei o poți face foarte bine în secțiunile „Discuții generale” sau chiar„Off topic”.
     Din punctul meu de vedere un subiect deschis în secțiunea „Legislație” și care reproduce „ad literam” o prevedere legalã ar trebui sã nu mai fie urmat de nicio altã postare pânã când nu a intervenit o modificare legislativã și informația trebuie actualizatã.
     Consider cã orice comentarii, cereri de explicitare sau pareri personale se pot face prin mesageria privata sau prin e-mail astfel încât informația legislativã sã rãmânã cât mai curatã și ușor de abordat.
     Într-adevãr se pot face fel de fel de comentarii, propuneri, se pot exprima acorduri sau dezacorduri fațã de ce scrie în lege, dar asta nu va schimba cu nimic modul de aplicare al acesteia. Trebuie doar luatã ca atare și cãutate soluțiile optime pentru a ne fi fiecãruia cât mai bine în viațã.
     Referitor la ultima întrebare a dvs., având în vedere cele menționate anterior, consider cã sunt utile ambele subiecte și este foarte bine sã existe separat deoarece se completeazã reciproc iar cei care au nevoie doar de informația legislativã o gãsesc doar pe aceasta clarã și concisã iar cei care doresc și pãreri personale despre ce și cum sã facã sau au fãcut alții pot citi celãlalt subiect.
     Vã rog sã nu interpretați rãspunsul meu ca o înclinație spre polemicã.
     Sunt întotdeauna deschis la orice schimb de idei atâta timp cât discuția se poartã în termeni civilizați și respectoși.
     Last edited by DC-MB; 01-16-2018, 22:02 PM.

     Comment


     • #6
      Pe de alta parte, subiectele vor contine informatia disparata si se vor scufunda in anonimat odata cu trecerea timpului/umplerea forumului.
      Apoi cand dai search gasesti nspe subiecte si nu stii cu care sa incepi.

      Comment


      • #7
       Susțin ideea ca acest subiect sa fie unificat, întrucât se vorbește despre înmatricularea unei anume categorii de autovehicule, iar toate informațiile duc in același punct. Orice adăugare, explicație, sfat sau noutate va fi citită de cei interesati, care de altfel vor aborda ultima pagină a subiectului unde găsesc informațiile cele mai recente.
       Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

       Comment


       • #8
        Nu cred ca sunt singurul care activeaza pe diferite forumuri, si din ce am vazut , persoanele care deschid noi topicuri, deja discutate pe forumul respectiv, sunt ''trase de urechi" si atentionate de catre moderator, sa scrie in topicurile respective, iar mesajele mutate in acel topic sau sterse fara nicio explicatie. Propun ca si in forumul nostru sa se faca la fel!
        "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF