Sunt curios daca pietonii au prioritare cand sunt pe banda opusa de mers si exista squar intre benzi?Nevesti-mi i-au luat permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni cu toate ca era squar intre benzi(eu stiam ca nu e obligatoriu sa aiba prioritate asa eram cand am luat eu permisul ,cert e ca nu am mai deschis carte de atunci poate s-a mai schimbat ceva si mai trebuie sa mai lecturez).Astept ceva pareri,opinii!
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Prioritate pietoni si suspendarea permisului.
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Nu este normal sa-ti ia permisul daca pietonul se afla pe squarul dintre benzi, pe mine chiar a vrut sa ma arda un nene militian cu pretextul asta, ca ar fii vazut el cand a vrut sa puna pietonul piciorul pe trecere, el aflat la 100 de metrii in fata, in momentul cand am trecut eu peste trecerea de pietoni , pietonul se afla la jumatatea squarului care avea aproximativ 4 mt latime, si nenea militzianu imi zice ca a vazut el ca a tras pietonul piciorul inapoi de frica. Desigur ca n-a avut ce sa-mi faca pentru ca nu avea dreptate, dar stim destul de bine ca sunt oameni si oameni.
-
Depinde de caz, daca era trasata trecerea de pietoni cu o dunga alba in fata pe sensul doamnei de mers, atunci are dreptate doamna, daca nu exista, trebuia sa acorde prioritate si stanga si dreapta pietonilor. Atasez o poza sa stii despre ce dunga vorbesc :Attached Files
Comment
-
-
Daca pietonul aflat pe sensul celalalt de mers iar intre sensuri exista scuar, nu se acordata prioritate, la fel si in cazurile cand sunt cel putin doua sensuri pe sens, dar cu conditia ca pietonul sa nu fi calcat ultima banda de circulatie.
In general politistii stau la trecerile pentru pietoni insotiti de masini cu camera video (radare) poti contesta procesul verbal in instanta. Dar trebuie ca sotia ta sa nu-ti ascunda nimic cum sa petrecut, ca daca se dovedeste ca politistul a avut dreptate, pedeapsa pentru aceasta va fi maxima.Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
Onorez comenzi si in Bucuresti
Tel. 0736375626 Marian
Comment
-
Spre norocul meu ca de obicei nu citesc procesul verbal,pe asta l-am citit si prostul de politist ca altfel nu pot sa-i zic(asta e noroc) ,am observat ca a scris gresit numarul de la masina(eu am de Buc. si el a scris TM ) am vorbit cu avocatul sa contestam si mi-a garantat ca o sa si castigam ca a mai castigat astfel de procese.
Comment
-
Acum un an am avut aceiasi problema. Am vorbit cu un avocat, mi-a cerut 500 ron, am facut contestatie, am luat o hartie (dovada) de la Politie parca, pentru a putea circula pana la solutionarea cazului. La proces n-a venit nici un politist...asa ca am castigat de la primul termen.
Comment
-
In cazul asta ai sanse mari sa castigi pe motivul ca PV-ul nu este scris corect. De sanctionat politistul, are toate sansele sa fie. Asa ca dai bice cu contestatia. Sper ca nu ai platit amenda. Daca procesul se prelungeste, ai grija ca lunar trebuie sa faci cerere pentru prelungirea dovezi de circulatie. Expira la 30 zile.Last edited by nora-marian; 07-08-2013, 18:35 PM.Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
Onorez comenzi si in Bucuresti
Tel. 0736375626 Marian
Comment
-
Politistul nu va sanctionat by default. Daca esti nemultumit, trebuie sa-i faci plangere pentru abuz in serviciu in termen de maxim 30 de zile de la data PV cu probleme.
Si nu are absolut nici o importanta daca a platit sau nu amenda.
Comment
-
Amenda nu am platit-o.De sanctionarea politistului am intrebat asa ca fapt divers ca doar e platit din bani mei.PV. mai are o hiba ,mi-a zis azi avocatul ca nu are trecut in el numarul camerei de inregistrare(cica ar fi trebuit sa fie) si nu reusim sa descifram scrisul(adica nu am dat prioritate la pietonul care era pe banda mea de mers sau pe sensul opus,multi politisti scriu in PV. ca pietonul era pe banda mea de mers chiar daca nu e asa dar oricum inregistrarea arata adevarul chiar daca politistul vrea sa fie smecher).
Comment
-
Daca regula asa se aplica inseamna ca mie trebuie sa imi ia permisul in fiecare zi.
Uite ce spune la noul cod rutier din 2013 ( http://e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier) :
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
Succes la judecata !
Comment
-
Nu trebuie acordata prioritate pietonilor angajati in traversare pe sensul opus daca exista scuar la mijlocul drumului !!! Daca a mai gresit si procesul verbal e ca si recuperat permisul !
Succes colegu si asteptam noutati .Toate ni se întâmplă tuturor , mai devreme sau mai târziu , dacă există timp suficient
Comment
Comment