Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Pot sa circul cu masina daca nu am Fiscal?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pot sa circul cu masina daca nu am Fiscal?

Va salut, pot sa circul cu masina daca nu e pe numele meu?
    Proprietarul nu poate oferi certificat fiscal, ce acte am nevoie sa fiu in regula daca ma opreste politia?
    Pot sa fac contract de vanzare cumparare legal, dar asta e valabil doar 30 zile nu?
    Astept raspunsuri din partea celor care sunt in situatia asta.
    Multumesc.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Salut, eu cand am cumparat masina am circulat 2 luni cu actele pe vechiul proprietar. Am facut contract de vanzare-cumparare, si asa este in 30zile trebuie sa o inscrii pe numele tau, insa nu stie nimeni cand ai cumparat-o tu, politistului poti sa-i zici ca o ai de o saptamana si o tii in proba, ceva de genul. Acte iti trebuie talonul masinii si asigurarea.
    http://oi58.tinypic.com/295cvn5.jpg

Comment

Talonul , asigurarea si ITP valabil . La o adica poti spune ca ai imprumutat masina pentru cursa respectiva .

Comment

Am inteles, asta e valabil la noi in tara, dar cum procedez daca plec peste hotare? la granita mai intreaba din cand in cand actele masinii, sau nu vorbesc de Austria-Germania.
        Si aici tine figura cu imprumutatul?

Comment

Nu poti parasi teritoriul tarii noastre cu o masina care in acte nu este a ta decat daca ai procura notariala de la proprietarul din acte prin care el te imputerniceste sa circuli international cu ea ! Daca ai aceasta declaratie no problem oriunde !
          Stima !
          Toate ni se întâmplă tuturor , mai devreme sau mai târziu , dacă există timp suficient

Comment

ok, am inteles.
            Multumesc pentru informatii si detalii.

Comment

Originally posted by Sashatm View Post
              Nu poti parasi teritoriul tarii noastre cu o masina care in acte nu este a ta decat daca ai procura notariala de la proprietarul din acte prin care el te imputerniceste sa circuli international cu ea ! Daca ai aceasta declaratie no problem oriunde !
              Stima !
              Asa este, confirm si eu!
              In alta ordine de idei fara fiscal poti circula pana ti se dezmembreaza masina sau rugineste complet, nu are treaba fiscalul cu circulatia ci doar cu proprietatea, si nu o sa poata in veci sa te oblige sa ai fiscal pt circulatie tocmai din cauza asta plus obligativitatea impozitului e cvasilegala!
              Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Doar cateva curiozitati:
                -de ce nu vrea sa prezinte certificat fiscal.........datorii?este furata?Mai este si varianta in care vechiul proprietar sa fi garantat cu masina un credit in banca si o vinde apoi.
                -acum cred ca depinde de unde a fost facut contractul dar daca a fost facut la o firma specializata atunci mai e varianta ca daca se va mai inmatricula masina se va tine cont de data la care s-a facut contractul de v-c si se va plati impozit asta daca vechiul proprietar nu l-a platit, si el isi poate cere in instanta banii acestia inapoi.
                -se poate face itp si asigurare si tot deci nu ar fi problema de circulatie insa asigurarea se poate numai pe numele proprietarului pe dumneavoastra nu o sa puteti face decat asigurare in vederea inmatricularii asta inseamna ca daca ati facut pe un an si nu va-ti transcris masina in 30 zile asigurarea nu mai este valabila chiar daca e pe un an.Deci in caz de dauna totala nu primiti nimic decat o amenda de la politist pentru lipsa asigurare.
                -bun avem masina putem circula cu ea dar daca vrem sa o dam mai departe?Ei bine aici e ciudat destul fiindca nu numai ca masina nu va avea certificat fiscal (se va vinde foarte greu si la un pret mai mic) dar celalalt nu o sa poata sa o inmatriculeze.De ce ne-ar interesa pe noi?Cum scrie sus :impozitul care il poate recupera proprietarul de pe urma posesorilor masinii sau va poate da in urmarire (sunteti oprit in trafic si vi se ridica numerele masinii) si de banca nu mai zic daca este cazul creditului ca va lasa in mijlocul campului fara masina iar banii nu ii mai vedeti decat in instante peste vreo 3-4 ani.Deci numai daca o vindem si noi doar cu contract de v-c si atat sau o dezmembram cu manuta noastra sau o casam.
                -sub nici o forma nu se poate parasi tara si chiar si daca se permite nu recomand fiindca nu stii de cine te lovesti si strainii doar sa le oferi o sansa de genu ca iti vinzi masina sa le platesti cat vor cere.
                Concluzie este foarte ciudat cu asigurarea si este o grija constanta in plus pentru asigurare, impozit, politie, riscul de a fi prins cu vreo neregula si lasat fara masina si cu banii dati deci este la latitudinea fiecaruia.

Stiu ca nu a mai zis nimeni nimic peaici dar va fi util pentru oricine este curios despre un astfel de subiect.
                Acum astea sunt in principiu cam toate atentionariile la tranzactiile fara certificat fiscal, cel putin care le-am gasit eu.Nu ma atacati pe mine astea sunt doar pareri si cred ca ar trebui luate in discutie la astfel de tranzactii.Scuzele mele daca am gresit sau am suparat pe cineva si daca am gresit sunt curios unde si cu ce anume.O zi buna!
                Last edited by dinamix; 06-13-2013, 08:55 AM.

Comment

Eu stiam ca nicio firma serioasa de inmatriculari nu iti mai face contract de vanzare-cumparare fara ca vanzatorul sa aiba fiscalul in momemntul semnarii contractului.

Comment

Daca firma iti face doar contractul vanzare-cumparare si nu se ocupa mai departe de dosarul de inmatriculare , iti face si fara fiscalul vanzatorului . Unele firme il scot ele ulterior in numele vanzatorului .
                    In cazul in care vanzatorul nu a scos certificatul fiscal la data vanzarii autovehiculului va plati ulterior cand il va scoate ( caci va avea nevoie obligatoriu de el ) o amenda de 30 RON .
                    Toate ni se întâmplă tuturor , mai devreme sau mai târziu , dacă există timp suficient

Comment

Masina poate fi radiata de la finante si poti umbla mult si bine asa, in Ro majoritatea masinilor, in speta motoare mari sant radiate de la finante datorita impozitului, sant anunturi gen; Vand auto....scutit de imopzit,de ce crezi oare?

Comment

Originally posted by steradulescu View Post
                        Eu stiam ca nicio firma serioasa de inmatriculari nu iti mai face contract de vanzare-cumparare fara ca vanzatorul sa aiba fiscalul in momemntul semnarii contractului.
                        Eu stiam ca pentru a ti se da fiscalul trebuie sa prezinti contractul de vanzare cumparare !

A mai spus cineva ca nu poti iesi din tara fara imputernicire. Daca proprietar este o persoana fizica nu trebuie sa prezinti nimic in afara de talon cu itp valabil si asigurare, ma refer strict la spatiul european. Ca se mai cer imputerniciri , procuri, comodate etc e adevarat, dar astea sunt abuzuri ale vamesilor unguri sau bulgari in general.
                        In ultima vreme am vazut ca nu mai intreaba pt ca au fost multi care au sunat pe la ambasade daca nu au fost lasati sa treaca.

Comment

Te contrazic, ai nevoie de procura atata timp cat nu esti proprietar.
                          De ce cand ai masina inmatriculata provizoriu nu poti iesi din tara? cam din acelasi motiv ( printer altele) adica masina nu are un proprietar .

stima
                          Banii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!

Comment

Eu nu am intampinat nicio problema cu procura cu toate ca ma avut tot timpul procura(de la firma de leasing) dar nu mi-a cerut-o niciodata la vama ,nici la unguri si nici la bulgari.kosfunny gresesti am la firma unde faci actele obligatoriu fiscalul sa il prezinti.La finante nu de intreaba de contract.

Comment

La vama nu se mai cer actele masinii doar buletinul, eu am venit ieri din concediu de la unguri si nu mi-au cerut actele masinii , de fapt nici nu le aveam ca mi-am schimbat culoarea de la masina si certificatul de imatriculare numa sapt viitoare il primesc de la Bucuresti, in plus de asta cartea de identitate a masinii e gresita, in loc de E200 75 kw au trecut E220 95 kw, dimensiunea la roti pe 16 in loc de 15, made in romania...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF