Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Procura notariala sau contract vanzare cumparare?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Procura notariala sau contract vanzare cumparare?

    Salut.
    Rog pe cineva sa ma lamureasca si pe mine cu urmatoarea problema: daca un vanzator se ofera sa-ti dea procura pentru o masina inmatriculata in afara, si tu vei vrea sa inscri vreodata masina, nu trebuie sa faci un contract de vanzare cumparare in cele din urma? Ce faci daca nu mai dai de acel om? Ramai cu masina pentru piese, sau recarosare?
    Dar in cazul cand vrei sa faci direct act de vanzare-cumparare, masina trebuie inmatriculata imediat in tara?
    Multumesc.

  • #2
    Originally posted by radu cartianu View Post
    Salut.
    Rog pe cineva sa ma lamureasca si pe mine cu urmatoarea problema: daca un vanzator se ofera sa-ti dea procura pentru o masina inmatriculata in afara, si tu vei vrea sa inscri vreodata masina, nu trebuie sa faci un contract de vanzare cumparare in cele din urma? Ce faci daca nu mai dai de acel om? Ramai cu masina pentru piese, sau recarosare?
    Dar in cazul cand vrei sa faci direct act de vanzare-cumparare, masina trebuie inmatriculata imediat in tara?
    Multumesc.
    Este exact situatia mea...
    Pentru a inscrie masina in RO-chiar si provizoriu-ai nevoie de un contract de vanzare cumparare (tradus-daca e in alta limba)...In plus ai nevoie de toate actele masinii...
    Daca nu faci contract cu el si nu mai dai de el in viitor poti sa ramai exact cum ai spus tu-cu masina pt piese...

    In caz ca faci pe loc contract-cum am facut si eu-nu e nevoie sa inmatriculezi masina pe loc in RO...poti sa circuli in continuare cu nr straine...

    Cred ca procura se poate face doar in tara de origine a masinii...asa a fost in cazul meu-nici un notar din Ro nu a vrat sa-mi faca procura pt masina inmatriculata afara.Iar procura trebuie sa fie tradusa si legalizata neaparat pt ca nenea politistul sa inteleaga ce scrie acolo si sa o accepte ca legala!
    Last edited by dan500se; 05-29-2008, 09:17 AM.
    W123 280E Blue Green Metallic

    W126 280SE Champagne Metallic
    W126 280SE Black Blue Metallic
    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
    W126 500SE Nautical Blue Metallic
    W126 500SE Midnight Dark Blue

    W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

    Comment


    • #3






      Iti dau eu cea mai buna solutie, un artificiu juridic. Va trebui sa faci o procura care sa-ti confere drepturi extinse din partea proprietarului masinii. Primele doua elemente importante, in ordinea importantei sunt :
      1.sa poti vinde masina cui doresti, la un pret avantajos propritarului
      2.sa circuli cu autoturismul atat in tara cat si in strainatate.
      Celelalte puncte sunt mai putin importante.
      Cu clauza de la punctul 2 vei putea sa circuli cu masina atat in tara cit si in strainatate. Cand vei circula in strainatate nu uita sa traduci si sa legalizezi procura in limba tarii in care mergi. In tara nu vei avea niciodata probleme. Fac aici o paranteza si arat ca totusi persoana respectiva a avut o problema in sensul ca a fost depistata in trafic ca circula pe drumurile publice cu autoturismul fara a detine asigurare, motiv pentru care i-a fost retinut talonul Aceasta problema am rezolvat-o personal in cateva minute. Va spun si voua pentru a nu alerga prea mult dupa recuperarea talonului. Politistul de circulatie retine talonul autoturismului prin proces verbal de contraventie. Acesta este obligat ca in 24 de ore sa-l transmita mai departe catre Inspectorat. Daca te misti repede poti sa recuperezi talonul direct de la agentul de circulatie care l-a retinut. Pentru aceasta va trebui sa mergi pe Logofat Udriste (a doua intrare la etaj) si prezinti dovada ca ai incheiat asigurare obligatorie pentru autoturismul caruia i-a fost retinut talonul. Daca vei depasi cele 24 de ore va trebui sa mergi la o structura subordonata Politiei Rutiere ( vis-a-vis de Piata George Cosbuc – Bdul Regina Maria). Aici talonul va mai ramane 15 zile dupa care acestia vor trimite talonul la autoritatile care l-au emis (Italia, Germania, Spania, etc.). Bineinteles ca poti sa-l recuperezi si din tara unde este inmatriculata masina cu ajutorul procurii dar in varianta aceasta este mai costisitor.

      Clauza de la punctul unu te ajuta sa nu arunci masina la dezmenbrari. In cazul in care proprietarul din acte decedeaza sau dispare (este de negasit) vei vinde masina unei rude sau prieten si vei putea sa inmatriculezi autoturismul legal in Romania. Dupa aceasta operatie vei putea sa ceri respectivei persoane (rude sau prieten) sa-ti revanda tie masina (bineinteles cu acte de Romania).

      Atentie : procura va trebui facuta fara limita de timp (adica sa nu expire dupa un an). O astfel de procura vei putea face in orice tara doresti.

      Postez aici un model de procura, dar voi ascunde datele persoanele incluse in acesta sa nu ma acuze cineva ca am incalcat secretul profesional.
      Last edited by Octaviannus; 06-02-2008, 02:18 AM.

      Comment


      • #4
        In ce an a fost facuta Procura pe care ai dat-o tu ca exemplu?
        W123 280E Blue Green Metallic

        W126 280SE Champagne Metallic
        W126 280SE Black Blue Metallic
        W126 300SE Anthracite Grey Metallic
        W126 500SE Nautical Blue Metallic
        W126 500SE Midnight Dark Blue

        W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
        W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

        Comment


        • #5
          Originally posted by dan500se View Post
          In ce an a fost facuta Procura pe care ai dat-o tu ca exemplu?
          Intrebare de 10 puncte pentru ca din pacate nu am gasit nici o societate de asigurari in Romania care sa mai faca asigurari pentru masini straine -cel putin acum 2 luni cand incercam sa gasesc o solutie de a circula in Romania cu o masina pe baza de procura .Ar merge probabil cu o asigurare facuta la o societate de afara dar te cam rupe in bani .Rau -ca esti roman......

          Si ca sa ramanem totusi la subiect , procura ramane totusi ,cat am vrea s-o sucim , o solutie temporara si dupa mine cu batai de cap (mai devreme sau mai tarziu). Daca vei vrea vreodata sa inscrii masina tot va trebuii sa mai ajungi prin tara ei de bastina . Zic eu ca, contracul de vanzare- cumparare ramane solutia sigura . Sa speram ca 1 iulie (noua taxa ) va clarifica dracului odata toate problemele astea. E , traim si noi cu speranta.....
          Last edited by tomac; 06-02-2008, 10:12 AM.

          Comment


          • #6
            Originally posted by tomac View Post
            Intrebare de 10 puncte pentru ca din pacate nu am gasit nici o societate de asigurari in Romania care sa mai faca asigurari pentru masini ....
            Exact de aceea am intrebat si eu....Anul trecut nici un Notar din ARAD nu a mai facut Procura pt masini inmatriculate afara...
            Eu am facut Procura la Notar in Italia (160 euro) iar apoi traducerea si legalizarea in RO ( APROX 200 RON )
            W123 280E Blue Green Metallic

            W126 280SE Champagne Metallic
            W126 280SE Black Blue Metallic
            W126 300SE Anthracite Grey Metallic
            W126 500SE Nautical Blue Metallic
            W126 500SE Midnight Dark Blue

            W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

            Comment


            • #7
              Originally posted by tomac View Post
              Intrebare de 10 puncte pentru ca din pacate nu am gasit nici o societate de asigurari in Romania care sa mai faca asigurari pentru masini straine -cel putin acum 2 luni cand incercam sa gasesc o solutie de a circula in Romania cu o masina pe baza de procura .Ar merge probabil cu o asigurare facuta la o societate de afara dar te cam rupe in bani .Rau -ca esti roman......

              Si ca sa ramanem totusi la subiect , procura ramane totusi ,cat am vrea s-o sucim , o solutie temporara si dupa mine cu batai de cap (mai devreme sau mai tarziu). Daca vei vrea vreodata sa inscrii masina tot va trebuii sa mai ajungi prin tara ei de bastina . Zic eu ca, contracul de vanzare- cumparare ramane solutia sigura . Sa speram ca 1 iulie (noua taxa ) va clarifica dracului odata toate problemele astea. E , traim si noi cu speranta.....

              Asa este, procura este o solutie provizorie dar acest provizorat il poti duce (cu procura fara limita de timp) la infinit, iar pentru radierea masinii si implicit inmatriculare va trebui sa mergi in tara de bastina a proprietarului. Problema este intradevar asigurarea obligatorie. In 2005-2006 putea sa faci asigurare pe tot anul si chiar puteai sa obtii un discount frumusel de la agentul de asigurari(asigurare auto 12 luni la BCR asigurari). In 2007 stiu ca asigurarile au schimbat politica si nu mai puteai sa faci asigurare pe 12 luni ci numai pe luna (pe fiecare luna o alta asigurare). Si asa era bine numai ca nu puteai sa obtii discount iar prima de asigurare era aproximativ ca cea din tara unde era inmatriculata masina. Ca exemplu pretul unui asigurari auto pe luna la o masina cu capacitate de 2000 cm3 era de 380 lei. Asta inseamna ca asigurarea costa mai mult in Romania decat in Italia (asigurare in Italia pe 12 luni pentru 2000 cm3- 1165 euro).


              Originally posted by dan500se View Post
              Exact de aceea am intrebat si eu....Anul trecut nici un Notar din ARAD nu a mai facut Procura pt masini inmatriculate afara...
              Eu am facut Procura la Notar in Italia (160 euro) iar apoi traducerea si legalizarea in RO ( APROX 200 RON )
              Intradevar, procura prezentata nu este de anul acesta. Dar nu inteleg de ce notarii din Arad nu vor sa mai faca procuri pentru masini. In orice caz legea nu-i opreste sa faca astfel de procuri (as fi auzit). Eu cred ca nu fac din comoditate si din considerente materiale. Notarul pentru a face o procura trebuie sa piarda din timpul sau minim o jumatate de ora (in cazul in care proprietarul este strain notarul va trebui sa-i asigure si un translator oficial pentru ca strainului sa i se citeasca actul pe care il intocmeste notarul). Pentru toata aceasta operatie notarul va cere un onorariu cu tot cu taxe de cel mult 100 lei. Daca in aceeasi jumatate de ora incheie o vanzare-cumparare apartament cu o valoare de 100.000 euro onorariul notarial si taxele vor fi in jur de 5.000 - 6.000 lei. Tu daca ai fi notar spre ce te-ai indrepta sa intocmesti ? Oricum si eu am avut o situatie neplacuta cu un notar de pe Calea 13 Septembrie (Bucuresti) caruia i-am cerut sa-mi faca o legalizare de act (care costa in jur de 60 lei) si am fost refuzat (diplomatic) pe motiv ca trebuie sa fac programare si toate acestea dureaza 2-3 zile.I-am spus ca ma grabesc si ca imi trebuie azi legalizarea. Nu am avut sorti de izbanda si a trebuit sa merg la notarul meu.Aici am aflat ca acel notar se ocupa numai de tranzactii (vanzare-cumparare, donatii, cesionari drepturi litigioase etc), activitati care ii aduc foarte multi bani.
              Last edited by Octaviannus; 06-02-2008, 17:28 PM.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Octaviannus View Post
                Intradevar, procura prezentata nu este de anul acesta. Dar nu inteleg de ce notarii din Arad nu vor sa mai faca procuri pentru masini. In orice caz legea nu-i opreste sa faca astfel de procuri (as fi auzit). Eu cred ca nu fac din comoditate si din considerente materiale. Notarul pentru a face o procura trebuie sa piarda din timpul sau minim o jumatate de ora (in cazul in care proprietarul este strain notarul va trebui sa-i asigure si un translator oficial pentru ca strainului sa i se citeasca actul pe care il intocmeste notarul). Pentru toata aceasta operatie notarul va cere un onorariu cu tot cu taxe de cel mult 100 lei. Daca in aceeasi jumatate de ora incheie o vanzare-cumparare apartament cu o valoare de 100.000 euro onorariul notarial si taxele vor fi in jur de 5.000 - 6.000 lei. Tu daca ai fi notar spre ce te-ai indrepta sa intocmesti ?
                Trebuie sa mai precizez cateva lucruri: primul notar la care am fost in Romania a fost notarul (juristul) firmei din RO a italianului de la care am luat masina si nici acela nu a vrut sa faca Procura pe masina inmatriculata afara (pt masini inmatriculate in RO nu era nici o problema! ) dupa care am apelat la un alt notar-prieten foarte bun al unei cunostinte care ne-a refuzat si el...Au mai urmat inca cativa notari luati la rand ( am incercat inclusiv cu ceva "stimulent" deoarece tipul nu imi dadea masina fara Procura...) dar fara rezultat...Asa ca am ajuns sa fac Procura in Italia...
                Iar cea ce priveste lipsa de timp...nu era cazul-nicaieri unde am fost nu au fost ocupati...
                Dar acum deja sunt foarte curios!Stie cineva SIGUR daca se face pana la urma Procura Notariala in Romania la masini inmatriculate in strainatate?
                W123 280E Blue Green Metallic

                W126 280SE Champagne Metallic
                W126 280SE Black Blue Metallic
                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                W126 500SE Midnight Dark Blue

                W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

                Comment


                • #9
                  Are cineva ideie ,pt o masina inmatriculata in Germania si care figureaza cu numere normale se poate face contract sau trebuie procura?

                  Comment


                  • #10
                    Se poate face contract (romanesc) sub semnatura privata, sau kauvertrag (nemtesc) sub semnatura privata.
                    Eventual detaliaza spetza.
                    .. ________ ..
                    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                    (Oo\==/oO)
                    ..U...............U.
                    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                    Comment


                    • #11
                      Masina are briful mic si cel mare si restul de acte, are numere normale, adica definitive .Ideia e ca am luat masina de la un prieten si nu am facut nici un act intre noi, el fiind acum plecat. Intre timp am lovit masina, si cei de la asigurari vor un act care sa ateste legatuura dintre mine si masina, ca sa pot incepe reparatia masinii.

                      Orice informatie e binevenita.Mersi,Orca.

                      Comment


                      • #12
                        Complecteaza un "contract de vanzare cumparare pentru un vehicul folosit", intre tine si prietenul tau, contract care este sub semnatura privata. Gaseshti formularul la orice birou de copiat acte, sau firme de intermediere inmatriculari auto, sau aici ai un pdf. pentru imprimanta, este la fel de valabil daca formularul este complectat scris de mana sau batut la masina de scris, la data cumpararii pune cu 2-3 zile inainte de incident... http://www.clubafaceri.ro/i/articles...%20folosit.pdf

                        Daca nu ai "kaufvertrag auto" (contractul auto) german, intre proprietarul neamt din acte si prietenul tau, complecteaza si un formular "kaufvertrag" pentru a exista legatura dintre cel din actele nemtesti si prietenul tau. http://www.billiger-autofahren.de/ve...rag.pdf?oid=23
                        .. ________ ..
                        o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                        (Oo\==/oO)
                        ..U...............U.
                        Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                        http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by orca View Post
                          Complecteaza un "contract de vanzare cumparare pentru un vehicul folosit", intre tine si prietenul tau, contract care este sub semnatura privata. Gaseshti formularul la orice birou de copiat acte, sau firme de intermediere inmatriculari auto, sau aici ai un pdf. pentru imprimanta, este la fel de valabil daca formularul este complectat scris de mana sau batut la masina de scris, la data cumpararii pune cu 2-3 zile inainte de incident... http://www.clubafaceri.ro/i/articles...%20folosit.pdf

                          Daca nu ai "kaufvertrag auto" (contractul auto) german, intre proprietarul neamt din acte si prietenul tau, complecteaza si un formular "kaufvertrag" pentru a exista legatura dintre cel din actele nemtesti si prietenul tau. http://www.billiger-autofahren.de/ve...rag.pdf?oid=23
                          Am inteles ca ,acel kaufvertrag e valabil doar daca masina e radiata si are numere de tol.Altfel nu e valabil.Ce parere ai?

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by 300zxtt View Post
                            Am inteles ca ,acel kaufvertrag e valabil doar daca masina e radiata si are numere de tol.Altfel nu e valabil.Ce parere ai?
                            Cum sa nu fie valabil, doar este un contract de vanzare-cumparare, pe majoritatea acestror formulare exista rubrica in care trebuie specificat daca masina este inmatriculata sau nu, asigurata sau nu, in cat timp se va face radierea, respectiv inmatricularea pe noul proprietar, etc. Cel mai bine este sa gasesti pe cineva care stie germana si sa te ajute sa complectezi modelul de kaufvertrag care se potriveste cel mai bine spetzei tale (sant sute de modele diferite de kaufvertrag pe internet, mai complexe sau mai simple).
                            Uita aici inca cateva modele :










                            De cand am intrat in UE, la fel de valabil este si un "contract de vanzare-cumparare pentru un autovehicul folosit" formularul romanesc, intre proprietarul masinii cetatean german si cumparatorul cetatean roman, daca locul tranzactiei intre cei doi a avut loc in Romania. Respectivul contract poate avea o ANEXA la contract unde sa fie specificat ca noul proprietar se obliga sa radieze respectivul autoturism pana la data de ......., data pana la care autoturismul ramane in continuare inmatriculat si asigurat pe vechiul proprietar.

                            Printre altele chiar ieri au anuntat ca sa modificat legea asigurarilor, cum ca asigurarea este valabila chiar daca exista un nou proprietar, dar care nu a apucat sa-si perfecteze actele pe el si este implicat intr-un accident. http://www.protv.ro/stiri/social/se-...ligatorie.html
                            Se modifică normele privind asigurarea auto obligatorie!
                            Last edited by orca; 06-05-2008, 11:57 AM.
                            .. ________ ..
                            o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                            (Oo\==/oO)
                            ..U...............U.
                            Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                            http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                            Comment


                            • #15
                              In caz ca va ajuta, sa stiti ca acte de genul asta (legalizari, de ex.) se pot face la consultatul tarii respective in Romania. Consulatul este teritoriu strain al tarii respective la noi in tara. Eu am facut, pentru alt scop, dar eram in aceeasi situatie.

                              tomac si cu mine suntem in aceeasi situatie cu acelasi model de masina, doar ca spre deosebire de el, eu sunt copil tampit si umblu cu CE-ul meu aproape zilnic, desi asigurarea este "la imprimanta". Am o procura in italiana, cu ceva timbru fiscal cum ar veni, care zice ca "mi-a vandut-o / mi-a incredintat-o sa o vand la pretul minim de..." - banuiesc ca la un moment dat va trebui sa tai peste varianta incorecta. Inca nu mi-am tradus-o, dar bine ca mi-ati adus aminte. Ziceti ca daca as vrea sa merg pana in Ungaria, ar trebui sa mi-o traduc si in maghiara? Avand in vedere ca vizita e in iulie, eu sper ca pana atunci sa ma stiu inmatriculat.
                              1979 Mercedes 200D, manual - fosta mea batranica
                              1993 Mercedes 200CE-16, automat - armasarul #1
                              dar si alte sase roti, grupate doua cate doua: Honda, Vespa si Electra

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF