Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by NinjaV12 View Post
    Sau si aici dupa marca, si eventual valoare =))))
    Le-ai dat deja 2 idei...

    sigpic

    "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

    Comment


    • Valoarea unei masini e un criteriu de impozitare nestabil, ptr. ca din ziua cand ai iesit pe poarta magazinului, si-a pierdut deja 20 la suta din valoare si aceasta scade luna de luna si an de an. Noul algoritm de calcul cu 0,75% din valoare (de unde o fi scos cifra) si apoi inmultita de pana la 5 ori plus de 3 ori, in fuctie de capacitate si norma de poluare e aberant si creste absolut la TOATE masinile. Cui foloseste noua metoda de calcul motivata fortat ptr.ca la un Lamborghini sau Bentley imoozitul era prea mic?! Pai statul nu prea mai are bani de furat! Legea lui Robert Negoita care va mari impozitele auto, deci e conceputa sa stranga si mai rau surubul si foloseste mai mult puterii actuale decat PSD-ului; Dar el fiind un om de afaceri, deci usor santajabil, face jacest joc murdar, subminand din interior opozitia cam adormita, ca si Legea SOCACIU; ei discrediteaza alianta, prin asa legi controversate si apoi vor migra la PDL. Scuze de oftopicul cam politic.
      Mercedes Benz E190, anul de fabricatie 1998, 190.000 km parcursi, culoarea alba, tip caroserie berlina, capacitate cilindrica 2300 cc.

      Comment


      • Buna ziua tuturor.

        Pana una-alta, se pare ca se va trece la vechiul impozit:

        Poate asa e mai bine, sper sa se poata deschide. Este un .pdf cu monitorul oficial unde se specifica ca se va trece la vechiul impozit.
        Attached Files
        Last edited by mircea600sel; 06-29-2011, 18:02 PM.

        Comment


        • Vechi inseamna cel care a fost inainte de iulie 2010 sau care a fost dupa. Ca la cat de des schimba astia impozitele nici nu mai stii care-i vechi si care-i nou.

          Comment


          • Originally posted by Crisan Mircea View Post
            Buna ziua tuturor.

            Pana una-alta, se pare ca se va trece la vechiul impozit:

            Poate asa e mai bine, sper sa se poata deschide. Este un .pdf cu monitorul oficial unde se specifica ca se va trece la vechiul impozit.
            Eu nu vad unde scrie asta, poti da mai multe detalii te rog ?
            Oscilez intre a baga masina pe BG sau nu, daca e asa cum spui n-o mai trec la vecini....deci ma intereseaza cum ramane impozitul in final, sa stiu ce fac.

            Comment


            • Originally posted by geanina View Post
              Eu nu vad unde scrie asta, poti da mai multe detalii te rog ?
              Oscilez intre a baga masina pe BG sau nu, daca e asa cum spui n-o mai trec la vecini....deci ma intereseaza cum ramane impozitul in final, sa stiu ce fac.
              Eu zic sa mai astepti un pic sa vezi exact ce se intampla pt ca acea lege care prevedea marirea impozitului la masinile peste 2000cc mai este valabila pana in 31.12.2011, dupa care inca nu se stie exact. Ai aici legea din monitorul oficial, unde se specifica acest lucru:


              LEGE
              privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului
              nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003
              privind Codul fiscal

              Parlamentul României adoptă prezenta lege.
              Art. I. — Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 59 din 30 iunie 2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 442 din 30 iunie 2010.
              Art. II. — Prevederile art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului
              nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal se aplică
              până la data de 31 decembrie 2011.
              Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea
              prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.
              p. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR, PREȘEDINTELE SENATULUI
              IOAN OLTEAN MIRCEA-DAN GEOANĂ
              București, 6 iunie 2011.
              Nr. 88.

              Comment


              • Cu cat se va stii mai repede nivelul impozitarii in anul 2012 cu atat mai bine.

                Comment


                • Daca impozitele vor reveni la cat au fost acum 2 ani sa zic este destul de clar ca statul avea de acoperit o gaura imensa in buget si cum era mai usor daca nu supraimpozitand un obiect de care depinde toata lumea. Asa merge in tara asta, noi "magarii" trebuie sa peticim bugetul gaurit de toti imputitii care ne conduc tarisoara.

                  Oricum este foarte posibil sa nu ne bucuram deloc sau poate doar un an de vechiul impozit pentru ca este foarte probabil sa intre legea lui Negoita... 'om trai si 'om vedea.

                  Comment


                  • Asta cu reducerea impozitului e o amăgire. Când s-a anunțat reducerea s-a anunțat că și-au asumat responsabilitatea să-l modifice după propunerea lui Negoiță până în ianuarie.

                    Deci degeaba l-au redus, pentru că până intră în vigoare o să fie modificat. Nu se știe încă cum...
                    ...

                    Comment


                    • Adevarul e ca, daca s-ar vrea sa fie o democratie adevarata prima masina inscrisa e tine si pana la rudele de gradul 1(nevasta, copii) sa nici nu se plateasca impozit, acesta sa fie derizoriu(max 100Ron/an) indiferent de povestile cu motorizari, Cp si inclus in asigurare, din care oricum dai si la stat o buna parte! .....eventual impozitul sa se calculeze si in functie de numarul de accidente al proprietarului, acest fapt ar fii f bun pt sporirea gradului de securitate in trafic!
                      Ca daca e sa vb de tertipuri si cum sa ocolim impozitul, se poate foarte usor, si anume nu o mai inscrii la noi in tara!
                      Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

                      Comment


                      • Citisem mai de mult http://www.gandul.info/news/guvernul...-surse-8349507.
                        Doar nu credeati ca renunta ei la atatia bani

                        Comment


                        • Nu stiu ce sa zic, dar ca si la faza cu taxa: 90% dintre masinile cu motoare peste 3litrii sunt fie pe BG fie radiate deci statul prin impozitul respectiv ia canci de pe ele.....nu degeaba se zice ca nemultumitului i se ia darul....in loc sa ia o taxa de mediu omeneasca de 300E indiferent de cmc sau norma euro, plus un impozit de maxim 2000Ron pe an pt cea mai "bengoasa" masina, iar pt restul proportional mai putin(in sensul ca pe un G300d sau un w123 300d sa ia max 500Ron pe an), DA CHIAR SA INCASEZE BANII ASTIA si sa ajunga la buget, nu numai sa fie pe o hartie fara o alta valoare decat cea de statistica, si pt bani de pensii si aparatul de stat sa treasca sa ia imprumuturi de la jmekerii din fmi!!!
                          Last edited by Carmine; 07-13-2011, 22:40 PM.
                          Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

                          Comment


                          • Originally posted by NinjaV12 View Post
                            Nu stiu ce sa zic, dar ca si la faza cu taxa: 90% dintre masinile cu motoare peste 3litrii sunt fie pe BG fie "iradiate" deci statul prin impozitul respectiv ia canci de pe ele.....nu degeaba se zice ca nemultumitului i se ia darul....in loc sa ia o taxa de mediu omeneasca de 300E indiferent de cmc sau norma euro, plus un impozit de maxim 2000Ron pe an pt cea mai "bengoasa" masina, iar pt restul proportional mai putin(in sensul ca pe un G300d sau un w123 300d sa ia max 500Ron pe an), DA CHIAR SA INCASEZE BANII ASTIA si sa ajunga la buget, nu numai sa fie pe o hartie fara o alta valoare decat cea de statistica, si pt bani de pensii si aparatul de stat sa treasca sa ia imprumuturi de la jmekerii din fmi!!!

                            Asta e si parerea mea...si a multora din tara asta...

                            Din pacate suntem noi cei care decidem, sunt altii mai "destepti" decat noi!

                            Chiar am de gand ca urmatoarea masina pe care o iau sa nu mai fie inmatriculata in RO...
                            W123 280E Blue Green Metallic

                            W126 280SE Champagne Metallic
                            W126 280SE Black Blue Metallic
                            W126 500SE Lapis Blue Metallic
                            W126 500SE Midnight Dark Blue

                            W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

                            Comment


                            • Cine imi poate da un raspuns ferm. Am o persoane cu handicap grad accentuan si pensionata pe caz de boala. Daca inscriu auto pe numele persoanei , mai platesc impozit ?
                              `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

                              now - bicicleta !

                              0744 239 949

                              WEB
                              http://garajautodiag.blogspot.com

                              Comment


                              • Originally posted by dan500se View Post
                                Asta e si parerea mea...si a multora din tara asta...

                                Din pacate suntem noi cei care decidem, sunt altii mai "destepti" decat noi!

                                Chiar am de gand ca urmatoarea masina pe care o iau sa nu mai fie inmatriculata in RO...
                                Parca as fi scris eu postul acesta.....fix aceeasi parere o am si eu
                                Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF