Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Atentie la Asigurari

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Atentie la Asigurari

.
    Astazi am primit un Mail cu urmatorul continut (eu, aici, mi-am permis sa nu scriu numele companiei in cauza, din motive simple de inteles) :

Atentie la asigurarea Casco si Medicala

Dragii nostri,
    Va supunem atentiei un caz legat de asigurarile casco in speranta ca putem ajuta la evitarea unor astfel de situatii. Este legat de compania de asigurari Omn_ _ _!
    Sa va povestim ce am patit acum ceva vreme...am facut casco la masina, am dat in jur de 15 milioane atunci, un domn (reprezentant Omn_ _ _) a fotografiat masina, a completat dosarul, a luat banii, am semnat; toate chiar la sediul Omn_ _ _. Toate bune si frumoase. Pana am gasit masina lovita. Aici a inceput bataia de joc a celor de la Omn_ _ _. Am facut constatare, ne-au spus sa bagam masina intr-un service agreat, ca e ok. Zis si facut. Doar ca nu am mai putut sa o scoatem de acolo decat pe banii nostri. Justificarea a fost urmatoarea: domnul care a facut dosarul(angajat Omn_ _ _!!!) nu a facut suficiente poze. Deci la dosar nu exista poze, si nu au de unde sa stie ca masina nu a fost lovita inainte. De aici adio despagubire. Am vorbit cu nenumarate persoane la Omn_ _ _. Toti foarte obraznici, toti ne-au spus ca nu cu ei am semnat, ca e vorba de alta divizie decat cei de la daune, ca nu e vina lor ca nu s-au facut poze suficiente. Ca si cum noi am platit unei persoane fizice, si trebuie sa o identificam...De cateva ori ni s-a inchis telefonul. Pur si simplu. Romaneste.
    Multumim mult domnului M.A., angajat Omn_ _ _, care ne-a ajutat sa pierdem 35 milioane. Sper sa reusim sa-i raspundem cu aceeasi moneda, si sa-l ajutam la randul nostru sa piarda macar ceva clienti.
    PS: am uitat sa mentionez ca am trimis si mail-uri la ei...nu a raspuns nimeni.
    Va multumim!
    Cristi Iorga

Salut,
    Pot sa confirm ceea ce ai patit tu cu Omn_ _ _. Eu am o aventura si mai mare cu ei si am ajuns sa ii dau in judecata.
    Anul trecut in aprilie am plecat in Statele Unite pentru 3 sapatamani. Am facut o asigurare de sanatate pentru calatorii externe la Omn_ _ _ asa cum se procedeaza si este de altfel obligatoriu. La incheierea politei am optat pentru suma maxima de despagubire, respectiv 15.000 Euro, tinind cont ca preturile la serviciile de sanatate in USA sant destul de piperate.
    Spre ghinionul meu, cand ma aflam undeva in Grand Canyon , am mancat "junk food" si am facut o criza de bila pe la 2:00 noaptea. Am sunat la 911 deorece durerea era insuportabila si am ajuns la spital. Nu a fost ceva grav dar am avut o zi de spitalizare acolo. Am platit din buzunarul meu 500 USD cheltuielile spitalului, urmand sa primesc prin posta cheltuilile de transport cu salvarea.
    Cand am ajuns in tara , am gasit in posta facturile de la transportul medical in valoare de aprox. 3,000 USD.
    Am intocmit si depus dosarul de despagubire la Omn_ _ _ in 12 mai 2007.
    2 luni mai tarziu am sunat sa intreb ce se intampla deorece primeam in posta scrisori de somatie de plata de la NHS din Statele Unite. Cei de la Omn_ _ _ , imi spuneau la telefon ca nu stiu care este stadiul dosarului si ma vor contacta ei. In cele din urma la sfarsitul lunii AUGUST am primit in posta un raspuns sec pe o pagina de la Omn_ _ _ prin care ma instiintau ca au REFUZAT despagubire, deorece, in urma EXPERTIZEI MEDICALE au stabilit ca eu eram bolnav de o afectiune biliara inainte de a pleca in strainatate, drept pentru care se pot prevala de un articol din polita care excepteaza despagubirea in acest caz.
    Am ramas siderat de faptul ca se poate face o EXPERTIZA MEDICALA in Romania fara ca doctorul care o efectueaza sa vada pacientul.
    Am contactat Omn_ _ _ prin avocatul meu si dupa inca cateva luni de schimbat hartii si amanari am hotarat in Decembrie 2007 sa ii dau in judecata. In acest moment exista un dosar pe rol la Judecatoria Sector 1 care deja a avut vreo 2 termene iar cei de la Omn_ _ _ nu s-au prezentat.
    Ideea este ca in cazul de fata eu nu doresc ca ei sa-mi plateasca mie personal ceva. Doresc sa achite facturile catre NHS care sant scadente de 9 luni de zile.
    La momentul cand Omn_ _ _ mi-a tras aceasta TZEAPA romaneasca, eu nu eram un client oarecare. Firma mea platea la Omn_ _ _ , polite Casco la aceea data in valoare de aprox. 6,000 Euro/an. Va dati seama ca am reziliat toate contractele cu ei inca de anul trecut.
    O asemenea nesimtire nu am pomenit la o companie care se vrea serioasa.

Societatea de asigurari Omn_ _ _ ISI INSEALA CLIENTII !!!!
    Last edited by orca; 04-05-2008, 00:03 AM.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Nici nu trebuia sa scrii numele companiei. Asa fac toate de pe la noi. Dece ti-a fost greu sa scrii Omniasig nu stiu. e un forum privat cine intra aici a dat cu bifa ca a citit si inteles regulamentul. Si daca bine tin eu minte in regulament zice ca acesta este un club PRIVAT unde oamenii pot avea discutii libere. Prin intrarea pe acest forum accepta sa ia parte la aceste discutii care pot sau nu sa aiba legatura cu realitatea. Nu suntem o institutie a statului ca sa fim obligati sa fim politically corect si nici nu suntem un serviciu public ca sa ne spuna ca dezinformam lumea. atat!

Si daca mai vrei mai dau un nume: Astra. Masina noua (ford fiesta) asigurata casco, lovita din spate de unu care nu avea asigurare. Mers la casco facut dosar bla bla. Astra ne-a trimis la ceva service din spatele blocului daca ma intelegeti. Noi gura mare ca masina garantie bla bla numa la Casa Auto (care is cei mai mari magari cu care am avut scarba sa am de-a face..da asta-i alta poveste). Pana la urma au inteles si aia de la Astra ca masina -garantie si mers la casa auto. Ma rog. Spoiler inlocuit...nu prea se potriveau culorile da na..sa zicem. peste o luna vine scrisoare acas ca trebe sa mai platim 60 de euri in plus fatza de asigurare pt ca masinii i-a scazut valoarea pt ca a fost lovita.
    De aici trag urmatoarele concluzii:
    1. Reparatia efectuata de CASA AUTO TIMISOARA reprezentant autorizat FORD a fost de rahat (atentie mare ca astia vand si mercedesuri...sfatul meu...pt cumparat masini noi: ungaria, austria sunt aproape si mult mai civilizati).

sau

2. Compania de asigurari ASTRA nu a vrut sa se cheltuie cu judecata cu ala care nu avea asigurare si s-o gandit ca-i plateste fraierul.

Sa nu mai vorbesc de un coleg care a avut o cobra lovita si de la asigurari i-au dat dupa cum urmeaza: (transformat in RON): 15 lei pt capota +masca, 30 lei pt radiator, 20 lei pt ambele faruri.
    nuff said.

[EDIT]: Daca tot am adus vorba. Il rog pe Cristi sau cine e in masura sa ia decizia si apoi sa o implementeze sa faca forumul privat. Adica fara login sa nu mai poata fi vazut ce se scrie pe aici. Cred ca e o idee buna. Daca e cazul de argumente discutam.
    Last edited by B.A.; 04-05-2008, 06:16 AM.

Comment

Pt astfel de cazuri cum ar fi cel cu CASCO, sfatuiesc pe toata lumea sa apeleze la sprijinul CSA (Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor), iar in cazul in care dreptatea va apartine se lasa cu rezolvarea pozitiva a cazurilor, bineinteles in urma administrarii unor amenzi consistente firmelor care fac abuzuri.

Comment

cam toata lumea critica aceste 2 firme de asigurari.

acuma depinde si de inspectorul care deschide dosarul de dauna.

iar daca cineva vrea casco....asiromul si alianz tiriac sunt cele mai recomandate.

Comment

Well...Despre Asirom am auzit multe...de exemplu...asteptat luni de zile (peste 6) pt o despagubire la o dauna totala. Si altele...

Decat Asirom, prefer BCR Asigurari.

Generali e si ea o firma buna, doar ca au ei o clauza ciudata ca nu despagubesc o roata avariata (janta, cauciuc) daca nu apar si alte elemente avariate in urma evenimentului. Am avut la Generali (noroc ca eu feresc gropile) si au fost ok.

Allianz e okay...dar platesti cat nu face. Ma rog...celor care fac daune totale...poate ca le renteaza. Dar fransize mari, polite scumpe...ce-i drept, nu prea comenteaza la nimic.

Interesant ca austriecii de la Vienna Insurance Group au cam ajuns sa controleze cam toate firmele mici de asigurari de la noi...deja pute a monopol...

Oricum, concluzia mea este ca e buna acea societate de asigurari care are contract de decontare directa cu reprezentanta marcii masinii pe care o ai...Asa nu ai surprize de tarife neacceptate si nici nu trebuie sa plimbi hartiile aiurea intre service si asigurator si nici nu trebuie sa platesti din buzunar reparatia ca sa iti iei masina din service cand e gata...

Comment

Nu am scris OMNIASIG, deoarece aseara cand am primit acel Mail nu puteam fi sigur 100% de autenticitatea relatarii, si pe moment nu m-am gandit sa caut pe net si alte surse care sa sustina cele relatate. Astazi am cautat si am ajuns la concluzia ca pentru cele relatate exista sustinere pe multe surse...
            astazi am primit un mail de la un om de research pe care il respect mult (mi-a fost si profesor la un moment dat). Mircea Kivu. care a forward-at la tot adress book-ul un mail primit de la cineva d…

sau

Curentul - Omniasig îţi asigură o ţeapă la asigurările de sănătate pentru călătorii
            .. ________ ..
            (Oo\==/oO)
            ..U...............U.
            Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

aaaa...atunci inteleg si scuze ca m-am legat de subiect.
              am crezut ca era vorba ca nu cumva sa ne gasim (sau sa te gasesti mai exact) cu vre-o plangere din partea societatii mai sus mentionate.
              (nu ca nu ar fi instrare...)

Comment

Originally posted by B.A. View Post
                aaaa...atunci inteleg si scuze ca m-am legat de subiect....
                Nu-i bai
                Pentru ALIANZ TIRIAC din punctul meu de vedere jos palaria, in accident sa ales praful de una din masinile la care am avut casco la ei, si pot sa spun cu mana pe inima ca in trei zile mi-au achitat integral valoarea de catalog a masinii.
                Despre actualul ASIROM nu mai stiu nimic, dar daca vorbim despre cel de acum 10 ani, pot sa va spun cu siguranta ca au fost mari gunoaie, si-mi asum afirmatia oricand si oriunde. La aceea vreme a trebuit sa ma judec cu ei timp de 3 ani pentru a-mi castiga dreptul la despagubire. M-am judecat, am castigat, dar si asa am fost nevoit sa merg peste ei cu executorul judecatoresc ca sa-mi scot banii.
                .. ________ ..
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.

Comment

Exista vreun brocker pe forum care se ocupa de asigurari CASCO? Ma intereseaza o oferta pentru un auto MB C200 cdi din 2002, 106km. Oferta pentru vandalism, fara fransiza si cu sau fara dauna totala/furt.

Comment

Eu m-am folosit de Asigest, o firma de brokeraj foarte buna care mi-a facut o asigurare avantajoasa.
                    Iti vor recomanda probabil FATA asigurari, ceea ce e ok. Am avut chiar si o dauna, lucrurile au mers destul de normal si am aflat ca nici nu trebuia sa platesc RSA, tocmai pentru ca incheiasem contractul de asigurare prin Asigest.

Asigest în România DETALII Echipa noastră Asigest Broker face parte dintr-un grup internațional, independent, fondat în Italia în urmă cu mai bine de 30 de ani, având o echipă de peste 700 de profesioniști.Asigest Broker oferă consultanță și servicii în domeniul asigurărilor cu cei peste 200 de angajați și parteneri, atât prin unitățile proprii la […]
                    Unless I'm very much mistaken...

Comment

Recomandare din partea unuia patit

Primul incident a avut loc in 1997 cind stimabilii de la Astra au adus o caroserie troaca, au vopsit-o in tara si au acceptat reechiparea facuta cu resturile de la masina accidentata. A urmat judecata timp de doi ani, le-am luat destui bani si hotarirea judecatoreasca prin care erau obligati sa cumpere caroseria completa direct de la fabricant. Nasol a fost ca respectivul tip de automobil tocmai iesise din fabricatie. Nasol pentru ei, rau de tot. Asigurarea a fost pentru persoana fizica, altfel nu as fi avut atitea sanse de cistig. Avocata a fost angajata cu contract si toti banii platiti ei au fost trecuti pe acte, pentru a putea solicita toate costurile procesului de la Astra.
                      Al doilea incident a fost in 2001 cu cei de la Omniasig cind a fost furata masina din parcarea unui hotel din Bucuresti si gasita peste citeva zile facuta praf. Astia au venit la 'negociere a daunei', prima oara cind am auzit asa ceva. Cu acordul lor am facut un proces verbal cu discutiile avute si dupa citeva termene de judecata au solicitat singuri stingerea daunei. Normal ca au achitat acelasi tip de masina plus daune calculate corect.
                      Al treilea incident, cu un jeg de masina, asigurat la Allianz. Masina a fost lovita in 2005 de una dintre 'jegurile' de la Gumball 3000, la Budapesta. Cei de la Omniasig au contestat, in instanta, procesul verbal facut de unguri si de-abia au platit in 2007. Toata dauna plus penalitatile. Tipul care a lovit masina mea, din greseala, a fost chemat in judecata de Allianz. Am primit acasa solicitare din partea avocatului individului care a lovit masina mea de a fi martor la procesul prin care Allianz ii cerea daune, deoarece participa la o cursa ilegala in momentul producerii accidentului. Individul se ratacise fata de traseul aprobat in Budapesta si in timpul intoarcerii masinii, a lovit nasol masina mea. I-a cistigat in relativ repede si in conditii avantajoase pentru el.
                      Nu mai spun de maruntele incidente minore care le-am avut de-a lungul timpului.
                      Orice companie de asigurare trebuie data imediat in judecata atunci cind face figuri. Ei se bazeaza pe prostia clientului, care este obisnuit sa stea cu capul plecat si sa plateasca ca fraierul.
                      Este mult mai usor de primit contravaloarea daunelor daca asiguratul este persoana fizica. Asa ca atentie.
                      Eu sint de parere ca nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de aceste firme de asigurari.

Comment

[QUOTE=orca;29176].
                        Multumim mult domnului M.A., angajat Omn_ _ _, care ne-a ajutat sa pierdem 35 milioane. Sper sa reusim sa-i raspundem cu aceeasi moneda, si sa-l ajutam la randul nostru sa piarda macar ceva clienti.

Scrieti numele domnului M.A. , sa stim si noi, sa nu ne lovim de el...
                        Mercedes CL 200 Kompressor
                        Mercedes C 180 Kompressor

Diamonds are forever. Mercedes-Benz is working on it.

Comment

Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF