Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Pentru cei din Sibiu... Adunaaaaa-rea !!!

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Intalnire la Sibiu

  Am fost doar cativa care ne stiam.
  Ar fi bine sa ne cunoastem toti.
  Vezi pozele aici:
  http://www.facebook.com/pages/MBClas...ax_wizard=true
  Pentru intalnirile viitoare sper sa vreti sa veniti.
  Sunati-ma pe 0743088158 sa va iau datele ca sa putem organiza.
  Attached Files

  Comment


  • Intalnirea MBClassics Mercedes Benz Club No. 2

   Intalnire Mercedesuri in Piata Mica Sibiu sambata 15.10.2011.
   Va asteptam pe toti.
   http://www.facebook.com/#!/event.php...03277203075568

   Comment


   • Originally posted by hambasan View Post
    Intalnire Mercedesuri in Piata Mica Sibiu sambata 15.10.2011.
    Va asteptam pe toti.
    http://www.facebook.com/#!/event.php...03277203075568

    Te salut .

    La ce ora ? Ca sa anuntam si pe pagina de Facebook . La Event scrie 9:00am - 12:30pm .

    Si daca ramane locatia aia .

    Ca sa stiu ce sa scriu in anuntul nostru standard :

    ‎! Intalniri regionale Club Mercedes - Sibiu !

    Sibiu : sambata 15.10.2011 ; in Piata Mica Sibiu ; Ora - ....

    Va asteptam pe toti din Sibiu.
    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

    Comment


    • Scuze am intrat abia acum

     Pai a ramas la 9.00. Pana pe la 10.00 ne strangem si ne laudam cu masinile si apoi mergem in MusicPub.

     Comment


     • Poze de la intalnire 2

      http://www.facebook.com/?ref=home#!/...7249082&type=1
      Attached Files

      Comment


      • Salutare tuturor, sant de mult pasionat de mercedes, pot spune ca am crescut cu el, dar nou in acest club. Ma bucura faptul ca am gasit aici mica voastra comunitate si as dori sa va cunosc pe toti. Vad aici multi oameni de treaba si cu bucurie descopar placutul profil, al unui posesor de M.B. Cu stima.

       Comment


       • Originally posted by hambasan View Post
        Am fost doar cativa care ne stiam.
        Ar fi bine sa ne cunoastem toti.

        Pentru intalnirile viitoare sper sa vreti sa veniti.
        Sunati-ma pe 0743088158 sa va iau datele ca sa putem organiza.
        Se revine cu intalnirile :

        Intalnire Sibiu

        Sambata 18.02.2012 ; ora 14.00 ; Piata Mica
        Last edited by w124researcher; 02-17-2012, 19:05 PM.
        Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

        Comment


        • Buna seara, pentru cei care locuiesc prin Sibiu , am o rugaminte la voi , in perioada 6-9 iulie are loc un concurs international de balet in Sibiu, unde participa si fiica mea , acest concurs se tine la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu ,
         In acea perioada am nevoie de cazare pentru 2 persoane, la o pensiune aflata prin zona Casei de cultura , daca stiti una cat mai aproape de aceasta locatie , ar fi excelent
         Va multumesc pentru ajutor.
         Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
         TEL 0722623721.

         Comment


         • Buna ziua, sunt din Sibiu, am vazut ca nu s-a mai scris aci deloc de cativa ani, am un mercedes A140, am vazut destule masini de acest tip in Sibiu, poate reusim sa ne intalnim si sa ne ajutam cu un sfat, o parere si altele. Astept sugestii!

          Comment


          • Salutare..si La Multi Ani pe 2016 ce se mai aude de intalniri se mai tin sau a devenit lumea prea ocupata..

           Comment


           • Mai este careva interesat de o intalnire?

            Comment


            • Insist,careva prezent?

             Comment


             • Intalnire Mercedes si targ piese Rasnov 29.09.2018
              “Salut . Am vorbit cu cativa colegi pasionati de Mercedes si dorim sa facem o Intalnire la Brasov . In Poiana sau in Oras . Un concurs pt cea mai frumoasa masina ( Cu premiu)si un targ de piese . Fiecare are pe acasa un volan , far , jante sau lucruri marunte de care poate nu mai are nevoie . Eu am vorbit cu mai mult de 30 persoane care au confirmat . Au spus ca vin si cu piese ... Eu precizez ca o sa aduc o duba de piese... Astept propuneri Pro si Contra ...”. incheiat citatul colegului nostru de forum Sorin Vasile.
              Lista actuala intocmita arata asa:
              1. Sorin Vasile:Mercedes Sl600 1992
              2. Ilie Valentin:
              Mercedes S250 1968
              Mercedes SL 450 1978
              Mercedes 190 E 1991
              Mercedes 190 D 1989
              3. Vasile Robert Mercedes 190 W201 1988
              4. Malene Bogdan w201 1992
              5. Toader Maximilian
              Mercedes E200 1999
              6. Ghita Andrei w124 coupe
              7. Costin Paunescu w140 S300TD 1998
              8. Corca Iulian w210
              9. Sandi Ciprian w203 C230
              10.Fulea Peter w201 190E
              11. Mihai Plamada w201 190D
              12. Moisa Andrei W639
              13. Costache Mircea Alexandru W124 CE
              14. Vali Roman W124
              15. Gabi Gross W124 coupe
              16. Gruia Novac W116
              17. Sebi Kisgyorgy W201
              18. Cristi Stoian W201
              19. Cik Dragos W140.
              20. Paul Dan W210
              21. Gy. Janos W202
              22. Dobra Robert W204
              23. Popovici Robert W202
              24. Thomas Perpits W124 CE
              25. Adrian Buzea W126 Coupe
              26. Vlad Andy W124 CE
              27. Benczo Zsolt W163
              28. Vadana Rares W201
              29. Sebastian Liciu W124 Coupe
              Mercedes W108 S250
              Mercedes W107 SL450
              Mercedes W166 250 D
              Mercedes W201 190 D
              Mercedes W201 190 E
              Mercedes SMART 0.6

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF