Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Ma ajuta si pe mine cineva cu seria asta?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ma ajuta si pe mine cineva cu seria asta?

  WDD2193221A047491 Cls 320 2007.Va multumesc!

 • #2
  Code:
  Engine number ...  642920 40 067497
  Sales des. ......  CLS 320 CDI
  Radio unit no. ..  BE703951143150
  Order number ....  0 5 543 49078
  Transmission ....  722902 00 361242
  Equipment .......  201A
  Paint/code 1 ....  775U
  Delivery date ...  2005 09 13
  
  
  SA codes:
  
  M30          DISPLACEMENT 3.0 LITER
  R31          18" 5-SPOKE LIGHT ALLOY DESIGN WHEEL ALL ROUND
  220          PARKTRONIC SYSTEM (PTS)
  293          SIDEBAG IN REAR LEFT AND RIGHT
  301          ASHTRAY PACKAGE
  414          ELECTRIC TILT/SLIDE SUNROOF IN GLASS VERSION
  427          AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
  428          STEERING WHEEL SHIFT BUTTONS/GEARSHIFT PADDLES
  474          PARTICLE FILTER
  49N          STEUERCODE WERK SINDELFINGEN/GRAZ
  500          OUTSIDE REAR VIEW MIRROR LH AND RH FOLDING
  527          COMAND DVD APS WITH NAVIGATION
  581          AUTOMATIC CLIMATE CONTROL
  600          HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
  615          BI-XENON HEADLICHT W.ACTVIE CURVELIGHT RIGHT-DRIVE
  619          CORNERING ILLUMINATION
  690          EMERGENCY SPARE TIRE (MINI SPARE)
  731          WOOD TRIM BURRED WALNUT ROOT
  806          AEJ 05/1;05/M
  819          CD CHANGER
  831          VERSION FOR ITALY SUPPLEMENTARY PARTS
  983          COC PAPER EURO 4 TECHNOLOGY W/O REG. CERT. PART II
  200A        LEATHER
  775U        BRIGHT SILVER METALLIC CLEAR COAT PAINT
  201A        LEATHER - BLACK/ANTHRACITE
  ...

  Comment


  • #3
   Delivery date ... 2005 09 13 e data fabricatiei?ca masina e din 2007,cel putin asa scrie in anunt.Ms.

   Comment


   • #4
    Originally posted by stefan11 View Post
    Delivery date ... 2005 09 13 e data fabricatiei?ca masina e din 2007,cel putin asa scrie in anunt.Ms.
    Tipic romanesc, multi samsari isi fac masina mai noua cu un an sau doi. Si cand le atragi atentia vin cu ''abureli'' de genul ca ....masina a stat in showroom, sau nu a fost folosita, eventual 2007 e anul cand a fost inmatriculata in Romania.

    Ca fost posesor de CLS , pot spune ca doar design-ul exterior e de masina respectiva, chiar pot spune ca W211 e mult mai reusit ca si model, chiar daca impart aceasi motorizare si platforma.

    Si daca tot doresti CLS, modelul ales de tine nu pare foarte accesorizat. Si inca ceva, daca mai astepti cateva luni, poti cumpara un CLS la un pret mult mai mic , dupa ce apare noul CLS. Multi isi vor vinde masina pt a achizitiona noul model.

    Comment


    • #5
     Mersi,faza e ca avea un pret cam ciudat 15000 si 100000 km,e posibil?E inmatriculat in italia.Ai idee cand apare cls-ul nou?

     Comment


     • #6
      Originally posted by stefan11 View Post
      Mersi,faza e ca avea un pret cam ciudat 15000 si 100000 km,e posibil?E inmatriculat in italia.Ai idee cand apare cls-ul nou?
      Deja trebuie sa apara. Actualul CLS a fost sistat din fabricatie.

      E prea ieftina la 15.000e si nu uita.....masina ieftina si buna nu exista.

      Comment


      • #7
       Va rog sa ma ajutatati cu aceste 2 serii!

       Buna seara,

       Sunt interesat de achizitia unui CLS 350. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu aceste 2 serii: WDD2193561A013813 / WDD2193561A010291. A 2-a am inteles ca ar fi fost achizitionata din Romania. De asemenea as vrea sa stiu daca m-ar putea ajuta cineva sa aflu mai multe date despre istoricul masinii (revizii, km, daune, etc?)

       Va multumesc anticipat.

       Comment


       • #8
        Originally posted by RIR View Post
        WDD2193561A013813 / WDD2193561A010291

        vin WDD2193561A013813
        chassbm 219356
        chass_ident 1A013813
        type 219
        subbm1 356
        delivery_date 050113
        engine 272964 30 035166
        front_axle2 BE703641060545
        interior 204A
        order_num1 0556940016
        paint1 197U
        production_num1 6813949
        release_date 050113
        retarder 8 050113
        transmission 722906 00 112480


        Code
        M35 DISPLACEMENT 3.5 LITER
        R48 Unknown
        U27 Unknown
        289 WOOD/LEATHER STEERING-WHEEL
        309 CUPHOLDER
        386 Unknown
        427 AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
        481 UNDERSHIELDS
        500 OUTSIDE REAR VIEW MIRROR LH AND RH FOLDING
        524 PAINTWORK - PRESERVATION
        525 Unknown
        551 ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
        580 AIR CONDITIONING
        600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
        615 Unknown
        619 XENON LIGHT UNIT - HEADLAMP DISCONTINUED
        668 PACKAGING FOR SHIPPING VEHICLES WITH TIE-DOWN HOOK
        690 Unknown
        731 WOOD TRIM BURRED WALNUT ROOT
        805 AEJ 06/1/M/X
        873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
        881 Unknown
        882 INTERIOR SAFEGUARD/TOWING PROTECTION
        983 VEH. TITLE OF OWNERSHIP-OMITTED AND W/O COC PAPERS
        200A LEATHER
        197U OBSIDIAN BLACK - METALLIC PAINT
        204A LEATHER SAFFRON

        Название Value
        AF1SV
        AF2SV
        ENGSV
        CASESV
        AR1SV
        AR2SV
        TRANSSV
        MTRSAC A2720109902        vin WDD2193561A010291
        chassbm 219356
        chass_ident 1A010291
        type 219
        subbm1 356
        delivery_date 041206
        engine 272964 30 025675
        front_axle2 BE703941086535
        interior 204A
        order_num1 0456710873
        paint1 189U
        production_num1 6810385
        release_date 041203
        retarder 8 041206
        transmission 722906 00 103450


        Code
        H05 Unknown
        M35 DISPLACEMENT 3.5 LITER
        R48 Unknown
        U27 Unknown
        220 PARKTRONIC SYSTEM (PTS)
        293 Unknown
        301 Unknown
        309 CUPHOLDER
        414 ELECTRIC TILT/SLIDE SUNROOF IN GLASS VERSION
        427 AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
        428 Unknown
        481 UNDERSHIELDS
        489 Unknown
        500 OUTSIDE REAR VIEW MIRROR LH AND RH FOLDING
        527 Unknown
        540 ROLLER BLIND, ELECTRIC, FOR REAR WINDOW
        551 ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
        581 AUTOMATIC AIR CONDITIONER
        600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
        615 Unknown
        619 XENON LIGHT UNIT - HEADLAMP DISCONTINUED
        679 BASIC WHEEL AS SPARE WHEEL
        682 FIRE EXTINGUISHER
        805 AEJ 06/1/M/X
        810 SOUND SYSTEM
        819 CD CHANGER
        873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
        882 INTERIOR SAFEGUARD/TOWING PROTECTION
        983 VEH. TITLE OF OWNERSHIP-OMITTED AND W/O COC PAPERS
        200A LEATHER
        189U GREEN BLACK METALLIC
        204A LEATHER SAFFRON

        Название Value
        AF1SV
        AF2SV
        ENGSV
        CASESV
        AR1SV
        AR2SV
        TRANSSV
        MTRSAC A2720109902
        Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

        W126 280SE
        W123 280CE
        W126 500SEC
        W220 500L

        'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

        Comment


        • #9
         Multumesc mult!

         Comment

         Working...
         X
         Logan | Dacia Logan |Anulare DPF