Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce ulei folositi in CLS ??

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce ulei folositi in CLS ??

Azi mi-am facut revizia C la casa auto MB din Timisoara- scimbat ulei, filtre etc.
    Dupa 1o km mi s-a aprins un martor pe bord....motor galben.
    Aveam in motor ulei castrol 5w 30 ...fe factura scria ca au pus la schimb ulei castrol 0w 30....e vreo diferenta intre ele ??
    martorul motor cred ca ar putea fi de la pus prea mult ulei in motor...maine ma intorc la ei pt o diagnoza....

E vreun meserias din Timisoara care are diagnoza pt Mercedes ?? Mi se pare ciudat ca la 10 km mi s-a aprins un martor dupa schimb ulei....

Eu stiu ca e un ulei foarte bun,dar nu se foloseste decat la inceput cand e motorul in rodaj,e un ulei foarte subtire,normal trebuia sa se mearga in continuare pe 5w 30 sau urmatorul pe 10w,deci nicidecum de la 5w la 0w,mai cauta pareri sau chiar o testare.

Comment

Sal. Eu folosesc ulei Mobil 1 ESP Formula 5w 30

Comment

Cu cat diferenta intre 0W30, 40, 50 etc. uleiul este mai performat, deci eu zic ca e mai bun 0w30 decat 5w30, si pe viitor poti pune 0w40 care e mai bun la temperaturi ridicate isi pastreaza mai bine proprietatiile.

De aici poti cumpara ulei original adus din America www.ulei-sua.com

Comment

pentru ulei ai un mesaj separat (in bord se aprinde o informatie) becul motor inseamna ca ai o problema pe motor (sau cutie) - ar trebui un test. cat despre ulei depinde mult de tipul de motor pe care il ai.

Comment

pe viitor iti recomand Divynol este un ulei Made In Germany care inca nu si-au bagat nasul "europenii nostrii" e destul de ieftin dar isi face treaba de minune.

Comment

229.3

MB recomanda doar uleiurie care respecta specificatia 229.3 pt Romania, Bulgaria si alte cateva tari din Africa de Sud si micsorarea intervalului de service corespunzator.

Urat din partea lor, insa principala motivatie tine de concentratia mare de praf din aer, astfel ca uleiurile performante (229.31/51), in Romania sunt considerate 'neperformante'.

Nota respectiva se refera la motoarele pe benzina si la ce diesel fara filtru de particule.

Nu stiu (inca) ce recomanda pt cele cu filtru de particule...
              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.ro

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Comment

Eu folosesc la CLS320cdi ulei Castol 5w30 LL4. Si il schimb la maxim 15.000km.

Comment

Originally posted by cl600 View Post
                  MB recomanda doar uleiurie care respecta specificatia 229.3 pt Romania, Bulgaria si alte cateva tari din Africa de Sud si micsorarea intervalului de service corespunzator.

Urat din partea lor, insa principala motivatie tine de concentratia mare de praf din aer, astfel ca uleiurile performante (229.31/51), in Romania sunt considerate 'neperformante'.

Nota respectiva se refera la motoarele pe benzina si la ce diesel fara filtru de particule.

Nu stiu (inca) ce recomanda pt cele cu filtru de particule...
                  Din cate stiu eu pentru motoarele euro 3 se recomanda de MB 228.3/5 sau 229.3/5, celelate uleiuri 228.51 sau 229.31/51 is pentru euro 4 dotate cu filtru de particule .

Comment

Originally posted by papi View Post
                    Din cate stiu eu pentru motoarele euro 3 se recomanda de MB 228.3/5 sau 229.3/5, celelate uleiuri 228.51 sau 229.31/51 is pentru euro 4 dotate cu filtru de particule .
                    Pentru cele cu filtru de particule este important sa se foloseasca uleiul corespunzator cu specificatie pentru particule,daca motoarele nu au filtru de particule si se foloseste un ulei care are specificatie pentru filtru de particule nu are nimic,deci poti sa folosesti uleiul pentru filtru de particule chiar daca nu ai filtru de particule.

Comment

Originally posted by Alextm View Post
                      Azi mi-am facut revizia C la casa auto MB din Timisoara- scimbat ulei, filtre etc.
                      Dupa 1o km mi s-a aprins un martor pe bord....motor galben.
                      Aveam in motor ulei castrol 5w 30 ...fe factura scria ca au pus la schimb ulei castrol 0w 30....e vreo diferenta intre ele ??
                      martorul motor cred ca ar putea fi de la pus prea mult ulei in motor...maine ma intorc la ei pt o diagnoza....

E vreun meserias din Timisoara care are diagnoza pt Mercedes ?? Mi se pare ciudat ca la 10 km mi s-a aprins un martor dupa schimb ulei....
                      Salutare!Imi spui te rog cati km are masina?

Comment

eu la CLS 350 folosesc ulei Mobil1 - 0W-40

Comment

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 in plus are si specificatia MB 229.51 / 229.31 ptr masinile dotate cu filtru de particule ,masina are 270 000 pe cartea service se gaseste numai Mobil 5W-30 si are tevile de esapament curate fara pic de funingine sau fum,fiecare baga ce considera eu merg in continuare pe mobil ,am si motive .

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF