Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cls 500 (mare dezamagire)

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Nasola treaba.Presupun ca nu a intrat chiar in plin cu viteza exagerata nu?
  Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

  Comment


  • #32
   Originally posted by herchea View Post
   Astia nu au asigurari. Se plătete pe an pentru masina în jur de 60 de euro inspectia tehnica. Si atat. Poti sa ai orice masina si orice motor. Aceasi bani.

   Trimis de pe al meu SM-G903F folosind Tapatalk
   Gogu zice ca RCA-ul este obligatoriu in Kuweit. Exista si Casco, evident.
   Succes!
   https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

   Comment


   • #33
    Originally posted by cutaresku View Post
    Gogu zice ca RCA-ul este obligatoriu in Kuweit. Exista si Casco, evident.
    Succes!
    Cam asa arata treaba cu asigurarile aici! Cat despre hartogaraie mai bine stau linistit;mai mare debandada ca aici nu am vazut nicaieri.
    http://www.arabtimesonline.com/news/5235-2/
    Am lasat masina la reparat, in jurul orei 10.30 , la ora 16.00 ma duc sa o iau. Accidentul este minor, bara din spate a fost afectata, la modul ca a sarit vopseaua de pe ea si s-au indoit niste cleme de sustinere. Un Dodge Ram a intrat in spatele C klasse-lui iar acesta s-a oprit in mine.
    "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

    Comment


    • #34
     Cartierul unde se repara masini :
     IMG-20170326-WA0009.jpgIMG-20170326-WA0008.jpgIMG-20170326-WA0007.jpg20170325_174436.jpg20170325_174238.jpg20170325_174236.jpg20170325_174229.jpg20170325_174233.jpg
     Scuze de off-topic!

     Trimis de pe al meu SM-G903F folosind Tapatalk
     "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

     Comment


     • #35
      Ma gandeam ca e grav la cum ai spus ieri.Pe mine m-a luat in plin unul la semafor noroc ca tineam piciorul pe frana.Dauna totala la masina mea si la cel vinovat...
      Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

      Comment


      • #36
       Nu e nimic grav. Doar ghinion! Atata tot. Am experienta cu lovitul in spate, anul trecut cam in aceasi perioada un Cielo a vrut sa testeze spatele A6-ului meu la un semafor (il vedeam in oglinda cum vine si ca nu avea timp sa franeze, aveam pietoni in fata care traversau si am bagat si eu masina in P si am apasat cu sete pe frana .Mai avea si asigurare la astra de a trebuit sa imi fac singur masina. Gasesti tot felul de idioti pe strada
       "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

       Comment


       • #37
        Ca sa nu poluez alte topicuri al altor colegi intreb tot aici cate ceva:
        -ducandu-ma la aeroport am reusit sa deformez usor o janta pe partea stanga fata la o delimitare de viteza. Niciun fel de problema am zis eu, nimic grav am rezerva. Bineinteles ca am avut prezoanele stranse si ruginite in asa hal ca am rupt o cheie in cruce (material nu prea bun calitativ mi s-a parut) pe care o cumparasem anul trecut. Dupa 1,5 h de nervi si soare am hotarat sa pun compresorul din portbagaj in functiune si in 1 h aproximativ am facut cei 12 km pana la o vulcanizare. Problema rezolvata, pe langa janta deformata se mai adauga un 245/40/18 in lista cumparaturilor imperios necesare ,dar fara buget momentan. Ce vreau sa fac este sa ma duc la o vulcanizare si sa imi dea prezoanele jos, sa le iau cu o perie de sarma la curatat ca mi se pareau cam ruginite.
        Aveti idee in ce fel de solutie ar trebui lasate ca sa atace depunerile de rugina de pe aceste prezoane? Este o idee buna ca inainte de a le monta din nou pe roti sa le dau cu o vaselina pe baza de cupru? Sau ce folositi voi?
        In alta ordine de idei trebuie sa imi achizitionez o alta cheie de roti; Cateva recomandari in aceasta privinta aveti sa imi faceti?
        "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

        Comment


        • #38
         Salut.

         Punctual:

         -niciodata sa nu lasi sa ti se stranga prezoanele cu pistolul pneumatic! 1% din vulcanizari au setata forta de strangere ca la carte si garantat restul de 99% nici nu stiu de asa ceva.

         La vulcanizarile care se respecta (inclusiv cei 1%) te roaga pe tine personal sa iti strangi rotile (dupa ce le monteaza si le apropie). Motivul e evident: daca le-ai strans personal le vei putea destrange mai mult ca sigur fara probleme!

         -prezoanele baga-le in motorina si lasa-le cateva ore. Apoi perie de sarma (daca sunt foarte "incarcate") si eventual o "filetare" cu o piulita potrivita la pas pentru a curata filetele. Eu mai puneam ulei sau WD40 pe prezoane cand le montam pe masina (ulei pe vremuri, mai nou WD40). Nu am avut nicio problema, niciodata nici la masinile personale nici la cele de de la firma (la care tot eu schimb rotile vara/iarna).

         -cheie de roti doar originala si pentru a evita surpizele ca cele cu strangerea excesiva, eventual una telescopica.

         BAFTA!
         Last edited by dan500se; 11-01-2017, 11:19 AM.
         1981 W123 280E Blue Green Metallic SOLD

         1983 W126 280SE Champagne Metallic SOLD
         1985 W126 280SE Blue-Black Metallic SOLD
         1991 W126 500SE Midnight Dark Blue SOLD

         1996 W202 C180T Tourmaline Green Metallic DAILY DRIVER
         1999 W202 C220T CDI Tourmaline Green Metallic SOLD         https://www.facebook.com/Dan500SE-787970731257750/

         Comment


         • #39
          Multumesc frumos atat pentru timpul alocat raspunsului cat si binevointei de a impartasi din cunostinte!
          "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

          Comment


          • #40
           Daca prezonul merge la mana nu il curata ca nu merita bataia de cap.
           A fost strans in mod excesiv si s-a gripat in janta. Suprafata e mare, aluminiu, reactioneaza si se lipeste destul de bine.
           Eu am rupt cheia originala de la mercedes intr-un surub cand am dat jos roata. N-a iesit la mana, nici cand am sarit pe ea. Am pus un prelungitor de 1m si s-a rupt.
           Am folosit-o pe cea de pe opel, e mult mai groasa si mai bine facuta.
           Cuplul de strangere e de 120-140Nm in general, asa ca vezi ce lungime are cheia, vezi cat esti de greu si cam unde sa te asezi pe cheie ca sa obtii cuplul respectiv.
           Evident, ideal e cu dinamometrica.

           Comment


           • #41
            In ro sunt deja multe service-uri cu cheie dinamometrica setate majoritatea la cuplu de 120 nm. Daca nu umbli la roata 1-2 ani e normal sa fie "sudata" si sa iti manance nervii. Pe acolo ma gandesc ca nu aveti cauciucuri de iarna :d

            Comment


            • #42
             Ca sa mai stergem praful pe aici, la 79.684 km m-a lasat din nou cutia. Nu pot sa postez nicio eroare deoarece nu mai am nervii necesari si nici finantele sa ajung la un service cu Star. Masina schimba din treapta 1 in 2 si dupa care chiar daca o accelerez schimba cand vrea ea si in ce treapta vrea ea. Acelasi sentiment ca la cutia manuala cand patineaza discul de ambreiaj. Urca in ture dar in viteza pauza.
             "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF