Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Zgomot ciudat compresor - schimb ulei compresor

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Zgomot ciudat compresor - schimb ulei compresor

  Salut tuturor,

  Am un Mercedes CLK 200 kompressor, an 2004 (C209).
  Am tot auzit si citit ca uleiul de la compresor (turbo compresor) se schimba si el.
  Daca tot a venit momentul sa ii fac revizia, m-am incumetat sa ii schimb si acest ulei din compresor (pe langa revizia clasica - filtre, inclusiv filtru de benzina, uleiul de la motor), moment in care au inceput problemele.

  Am fost la un service - au dat jos compresorul, l-au desfacut sa curga tot uleiul vechi din el (avea un miros neplacut) si am pus un flacon de 118ml de ulei ACDelco Supercharger Oil 10-4041.

  La scurt timp dupa ce am plecat cu masina, mi s-a aprins check engine in bord iar compresorul a inceput sa scoata un sunet, un fel de troncanit (la fel ca cel din acest video CLK 200 k M271 p0171 and p0172 faults (youtube.com)‚Äč

  Totodata, uneori cand o pornesc tremura de cateva ori dupa care motorul merge normal.

  Am pus testerul pe ea si imi da eroarea "P0172 - Adaptare automata a formarii amestecului de carburant. Amestecul este prea bogat in domeniul de sarcini partiale" dar si alta eroare "Adaptare formare amestec la limita de concentratie maxima (Tendinta motorului spre 'sarac').

  Nu stiu daca aceste erori sunt din cauza uleiului de la compresor sau din cauza ca pentru a da jos compresorul trebuie desfacut jumatate din motor si ceva nu a fost facut cum trebuie:

  Asadar, a urmat o serie de investigatii pentru a elimina din posibile cauze:

  - deoarece am schimbat si filtru de benzina, am zis ca poate de acolo sa vina eroarea si check engine aprins; am schimbat din nou filtru de benzina
  - am schimbat din nou uleiul la compresor - am pus ulei Mercedes - Supercharger Fluid A000989620110 - in jur de 80 ml. Cand am desfacut compresorul a 2-a oara, uleiul pe care l-am pus prima oara ACDelco avea pilitura in el
  - am schimbat bujiile
  - am schimbat niste furtunase pe acolo - de vacuum
  - am schimbat garniturile de la galeria de admisie
  - debitmetrul este curat si furnizeaza valori in parametrii, la fel si sonda lambda

  Ce sfaturi aveti pentru a ma ajuta sa rezolv aceasta problema?
  Daca compresorul este compromis si iau altul SH, nu stiu daca sa ii mai schimb uleiul sau sa il las asa....
  Credeti ca eroarea P0172 este tot de la compresor sau ce as putea sa mai verific?

  Desi are check engine aprins si sunetul acela la compresor, motorul merge rotund si masina trage bine, doar uneori (mai rar) la pornire tremura cateva secunde.

  Multumesc pentru ajutor, orice sugestie imi este de folos.
  Daca aveti vreo recomandare de service / mecanic in Bucuresti unde pot sa merg cu ea, m-ar ajuta.

  Va salut!

Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF