Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

CLA class

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • CLA class

  Tocmai ce am sosit de la Sibiu unde ne-a fost prezentat noul CLA class.Masina prezentata a fost un 220cdi.

  Inainte sa vad masina live am crezut ca nu ma va impresiona,eu find un "fanatic" de S class,dar va pot spune ca masina asta o sa faca istorie.

  Mercedes renaste.

  Daca aveti intrebari am sa va raspund cu placere.

  P.S.In 2014 apare CLA shooting brake.
  Attached Files
  Last edited by mircea600sel; 03-08-2013, 20:51 PM.

  sigpic

  "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

 • #2
  Splendida masina. Vor pastra si CL-ul, nu?
  Mor dupa jantele alea, le-am vazut si pe A zilele astea. Nu aduceti si pentru C, modelul asta?

  Comment


  • #3
   Originally posted by Siegfried View Post
   Splendida masina. Vor pastra si CL-ul, nu?
   Mor dupa jantele alea, le-am vazut si pe A zilele astea. Nu aduceti si pentru C, modelul asta?
   In 2015 va aparea CL cabrio !!!

   De jante ma uit luni cand ajung la lucru.

   sigpic

   "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

   Comment


   • #4
    Prima impresie a mea e confuza... Din fata pare o masina sport, ultra-agresiva, insa inscriptia 220cdi din spate te tampeste. Bara spate e un kitsch, pacat de stopuri si forma superba a portbagajului. Iarasi, evacuare dubla la 220cdi parca, hmm, too much.
    La ce scor vine?
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

    Comment


    • #5
     Originally posted by cutaresku View Post
     Prima impresie a mea e confuza... Din fata pare o masina sport, ultra-agresiva, insa inscriptia 220cdi din spate te tampeste. Bara spate e un kitsch, pacat de stopuri si forma superba a portbagajului. Iarasi, evacuare dubla la 220cdi parca, hmm, too much.
     La ce scor vine?
     Acesta are pachet AMG , de aia e bara mai altfel.Pretul pentru varianta pe benzina e undeva pe la 33.000 de euro iar diesel e "putin" mai scump.(vreo 40.000 euro)

     Luni am sa-ti spun pretul exact.

     sigpic

     "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

     Comment


     • #6
      Multam. Interior nu ai pozat?

      Comment


      • #7
       Spectacol masina!Pretul insa cam maricel abia astept sa vad cum arata pe drum.Daca aveam cash pe loc imi cumparam una.

       Comment


       • #8
        Sex curat de la spate !
        http://oi58.tinypic.com/295cvn5.jpg

        Comment


        • #9
         Originally posted by cutaresku View Post
         Prima impresie a mea e confuza... Din fata pare o masina sport, ultra-agresiva, insa inscriptia 220cdi din spate te tampeste. Bara spate e un kitsch, pacat de stopuri si forma superba a portbagajului. Iarasi, evacuare dubla la 220cdi parca, hmm, too much.
         La ce scor vine?
         De aceeasi parere ca si tine: nici prea eleganta, nici super sportiva pt cum arata.
         Imi miroase mai mult a un compromis. Insa daca asta cere piata, aia este

         Comment


         • #10
          Originally posted by steradulescu View Post
          Spectacol masina!Pretul insa cam maricel abia astept sa vad cum arata pe drum.Daca aveam cash pe loc imi cumparam una.
          In aprilie si mai ne sosesc 2 bucati.Te astept la Casa Auto Timisoara sa le vezi.

          Originally posted by GYUKY View Post
          Sex curat de la spate !
          +1

          Originally posted by CezarI View Post
          De aceeasi parere ca si tine: nici prea eleganta, nici super sportiva pt cum arata.
          Imi miroase mai mult a un compromis. Insa daca asta cere piata, aia este
          E unica.Nu ma asteptam sa arate asa de bine.Cand o ai langa tine e altceva.Nu i-am gasit defect.Doar ca nu este a mea.

          sigpic

          "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

          Comment


          • #11
           Originally posted by mircea600sel View Post

           Mercedes renaste.
           As vrea sa-mi dau cu parerea despre CLA dupa vreo 10 ani.

           Nota 10 pentru aspect frontal. In spate pare cam ciudata, dar avand in vedere ca e pachetul AMG, trecem peste acest aspect

           Rog un moderator sa stearga primul post.
           Mercedes-Benz C180 Elegance

           Just like he said..."Now go home and get your f****n' shinebox !

           Comment


           • #12
            Am configurat un CLA de vanzare.

            http://www.autovit.ro/mercedes-benz-...C28442003.html

            Mercedes-Benz CLA 180

            Vopsea nemetalizata alb cirrus
            Combinatie piele artificiala ARTICO neagra / stofa Coari neagra

            Dotari standard:

            4 inele pentru ancorare
            6 difuzoare
            Airbag pentru sofer si pasager dreapta
            Airbaguri laterale fata
            Asistent la frnare BAS
            A treia lumina de franare
            Avertizare auditiva si vizuala
            Blocuri optice spate
            Calculator date calatorie
            Centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte
            Coloana de directie reglabila mecanic in inaltime
            Compartiment depozitare in fata cotierei
            Compartiment depozitare in portiere
            Compartiment depozitare intre scaunele spate
            Compartiment depozitare sub podeaua portbagajului
            Cotiera pentru locurile din fata
            Discuri de frana la toate rotile
            Faruri tip reflector
            Frana de parcare electrica
            Geamuri cu tenta verde
            Geamuri electrice
            Headlight Assistant (asistent pentru aprinderea luminilor de mers)
            Imobilizator
            Inchidere centralizata cu comutator interior si senzor de accident
            Incuietori pentru copii
            Indicatoare directie cu LED-uri integrate in oglinzile exterioare
            Indicator de uzura placute de frana
            Indicator interval revizii 'Assyst'
            Indicator pentru schimbarea optima a treptelor
            Indicator pentru ulei si apa
            Interfata USB
            Linie inferioara geamuri cu ornamente din plastic negru mat
            Lumina de urgenta in caz de accident
            Luneta incalzita cu releu de timp
            Manere portiere vopsite in culoarea caroseriei
            Motor cu injectie, 4 cilindri
            Mufa Aux-in
            Oglinda exterioara incalzita si reglabila electric
            Ornamente praguri portiere, inscriptionate "Mercedes-Benz" in fata
            Pachet nefumatori
            Panou de instrumente (combi instrument)
            Parasolare cu oglinzi integrate
            Parbriz din geam securizat (stratificat)
            Prindere scaun copil ISOFIX
            Program Electronic de Stabilitate (ESP)
            Scaune fata ajustabile manual
            Semnalizatoare cu actionare confort
            Senzor de ocupare a locului pentru scaun pasager dreapta
            Servodirectie
            Sistem de control al tractiunii (ASR)
            Sistem de control dinamic in curbe ESP®
            Sistem de franare adaptiv (Adaptive Brake)
            Sistem pentru evitarea blocarii rotilor la franare (ABS)
            Spatare rabatabile pentru locurile din spate
            Stergatoare parbriz
            Telecomanda cu finisaj cromat
            Termometru temperatura exterioara
            Torpedo
            Triunghi de avertizare
            Trusa de prim ajutor

            Dotari optionale :

            Sistem de directie DIRECT STEER
            Camera pentru mersul inapoi
            Asistent pentru prevenirea accidentelor
            Airbag lateral tip cortina
            Airbag genunchi
            Jante din aliaj usor, 40.6 cm (16"), design 10 spite
            Padele pe coloana de directie pentru schimbarea vitezelor
            Transmisie automata 7G-DCT (dublu ambreiaj)
            Tempomat
            Volan multifunctional Luxury
            Sistem avertizare pierdere presiune din pneuri
            Suspensie confort
            Preinstalare pentru Becker® MAP PILOT
            Audio 20 radio/CD
            Asistent mentinere atentie
            Sistem de climatizare automata THERMATIC
            Plafon stofa gri
            Scaune fata incalzite
            Pachet ornamente cromate
            Control emisii EURO6
            Document COC EU6 fara certificat de inmatriculare partea a II-a
            Functia ECO start-stop
            Ornamente cu aspect de fagure
            Lumini de franare AMG
            Anvelope vara
            Catarama centura siguranta cu switch
            Covorase velour
            Protectie pietoni

            Pret total fara TVA (EUR) 26 900,00

            Valoare TVA (EUR) 6 456,00

            Pret total cu TVA (EUR) 33 356,00            Capacitatea cilindrica 1595 cc
            Puterea maxima 90 kW
            Puterea maxima 122 hp
            Turatia la puterea maxima 5000 rpm
            Viteza maxima 210 km/h
            Timpul de accelerare 0 - 100 km/h 9,3 s
            Turatia maxima 6500 1/min
            Tip cutie de viteze man.
            Tip combustibil S
            Consumul mixt, minim 5,4 L/100km
            Consumul mixt, maxim 5,6 L/100km
            Norma de poluare Euro 6
            Emisii CO2 minim 126 g/km
            Emisii CO2 maxim 130 g/km
            VDA-spatiu bagaje, inchis 470 L
            Ampatament 2699 mm
            Tip anvelope fata 205/55 R 16 V
            Tip anvelope spate 205/55 R 16 V
            Masa totala 1920 kg
            Masa proprie 1395 kg
            Numarul maxim de locuri 5
            Attached Files

            sigpic

            "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

            Comment


            • #13
             CLA class a aparut si la Timisoara ! Va invit in showroom sa-l vedeti !
             Attached Files

             sigpic

             "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

             Comment


             • #15
              O singura intrebare,ai spus ca esti inalt si nu prea erai confi in w211,cum ti se pare CLA ca si spatiu interior,parerea mea e ca e restrans,au incercat sa fac o corcitura.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF