Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Are sau nu politia voie sa opreasca masini pentru "control de rutina"?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Are sau nu politia voie sa opreasca masini pentru "control de rutina"?

Avand in vedere ca m-am luat cu un domn politist (observati cat de politically corect sunt) pe acest subiect, as dori sa aflu mai multe. Eventual un text de lege sau din regulament.

Baga un ochi si aici :

E legal sa te opreasca politia rutiera doar asa, de rutina? Deci, dupa lege, au voie sa te opreasca doar daca faci o greseala "evidenta". De regula "dinsii" abuzeaza, in speranta ca vor descoperi ceva dupa oprire si te vor putea determina sa le dai spaga...

Eu stiu ca in mod normal nu . Daca este un nene politist si tu mergi normal pe strada nu are voie sa te opreasca. (adica atunci cand nu incalci nicio regula)

Daca este filtru de politie , au voie.
    Adica ceva organizat .
    Cum sunt alea cu verificarea ITP , RCA , acoolemie , centura , verificarea de arme albe , produse de contrabanda si ... bla bla bla

Parca filtre sau razii sau cum dracu le zice.
    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

Comment

Chiar ieri am discutat tot cu un ''domn'' politist si mi-a spus o chestie foarte interesanta pe care nu o stiam.Daca tai linia continua nu au voie sa-ti retina permisul.Au voie sa-l retina doar daca depasesti pe cineva in timpul taierii liniei continue.
      Sper ca m-am facut inteles si scuze Andrei ca am fost putin offtopic.
      Cu respect.

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

Un articol din lege sau din regulament se gaseste? Ca sa umblu cu cartea la mine si sa-i arat legea daca maraie ceva.

Comment

Originally posted by andrei_preoteasa View Post
          Un articol din lege sau din regulament se gaseste? Ca sa umblu cu cartea la mine si sa-i arat legea daca maraie ceva.
          Degeaba vei cauta un articol de lege in care sa spuna ca nu are voie sa te opreasca in trafic daca nu ai gresit!
          La nivelul birourilor de politie rutiera se organizeaza,zilnic,actiuni pe diferite teme - alcool,asigurari obligatorii,prioritate ,pietoni,carutasi,transport persoane,precum si impreuna cu cei de la RAR sau ARR. Astfel,intotdeauna exista un motiv plauzibil pentru a opri o masina in trafic pentru un control de rutina!
          Mai sunt cazuri cand cauta o anumita persoana sau bunuri si atunci nu au voie sa-ti explice exact ce cauta,dar se merge pe ideea unui control de rutina si fac verificari in trafic!
          Daca esti corect in trafic,nu trebuie sa fii suparat pentru astfel de controale,asa mai scapam de betivii de la volan care ne creaza numai necazuri,sau de masinile praf d.p.d.v. tehnic care sunt un pericol in trafic!
          Bafta!
          Momentan.....gandesc pentru altii !!!

Comment

Fara ordin de la superior prin care se instaureaza filtru pt o anumita actiune CLAR NU!!!!! ......chiar daca banuie el dupa fatza ta tuciurie ca ai baut 5 sticle de bere, sau ii se pare ca s-ar putea sa nu ai trusa medicala in porbagaj :P
            Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Originally posted by NinjaV12 View Post
              Fara ordin de la superior prin care se instaureaza filtru pt o anumita actiune CLAR NU!!!!! ......chiar daca banuie el dupa fatza ta tuciurie ca ai baut 5 sticle de bere, sau ii se pare ca s-ar putea sa nu ai trusa medicala in porbagaj :P
              Ba da, are dreptul.

Comment

Originally posted by Emilliano View Post
                Ba da, are dreptul.
                Nu are....esti un pic ramas in urma, pe mine cand m-au oprit de cateva ori atata s-au motivat de parca eu eram sefu lor direct(o data pt ca am uitat sa aprind luminile in oras noaptea fiind foarte luminat, si o data pt toba)....faza este ca legea zice ca tre sa te conformezi si daca nu are motiv, dar pe urma poti sa-l dai in judecata pt abuz si castigi sigur....d-aia de obicei te opresc aiurea numai daca esti fara martori in masina si ei sunt 2 si n-au de lucru, dar nici de asa ceva nu am auzit de la cunoscuti.....
                Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Daca esti oprit fara un motiv anume si nu e vreun filtru organizat in zona poti cere ordinul de zi.Daca este specificat pe acel ordin ca in ziua de,intre orele de,pe strada de este organizat un filtru pt.cutare sau cutare lucru(asigurari,truse medicale,persoane urmarite,etc.) este in regula si te conformezi.Daca nu...organul poate fi reclamat.Bine,iti trebuie ceva sange sa intrebi organul daca are ordin de zi .Eu prin tara cand sunt 100% in regula cer sa vad legitimatie si ordin de zi inainte de a da vreun document de-al meu la control.
                  CINE TRAIESTE CU FRICA NU TRAIESTE DELOC

Comment

Si daca nu are ordin de zi, trebuie sa-i arati actele, pentru ca oficial are dreptul. Nu esti obligat sa fii de acord cu procesul verbal si eventualii martori civili pe care ii solicita politistul dintre trecatori nu au dreptul sa-ti vada actele, deci sa die sigur de identitatea ta - ceea ce face ca marturia lor sa fie nula in instanta. Asta daca vrei sa te iei serios de ei.
                    Daca nu, probabil ca daca aplici "legea lui Ohm" - in cazul in care nu esti in regula, fireste - nu cred ca scapi prea sifonat daca politistul nu are ceva personal cu tine.

Comment

Am fost eu oprit odata in Ineu (jud. Arad) pentru motivul aparent ca am depasti pe trecerea de pietoni. Aiurea, nu era asa...am depasit inaintea trecerii de pietoni si eram constient de faptul ca masina de politie venea din urma mea-tocmai iesise de pe o straduta si mi-a dat prioritate. Ramanad in urma nu au vazut bine unde am facut depasirea. Trebuia sa fiu nebun sa depasesc pe trecere cu masina de politie la cativa metrii de mine.

M-au oprit si au vrut sa-mi suspende permisul! M-am luat la cearta cu ei si le-am spus sa nu faca niciun Proces Verbal ca oricum nu semnez si ca am sa-i reclam pt abuz si am sa-mi sun avocatul (din pacate am...si chiar am nevoie de el). Au inceput s-o balbaiasca...ca nu erau nici ei siguri si cum actele si toate cele erau regula la masina pana la urma m-au lasat sa plec fara sa mai faca nimic!

Nu trebuie sa va lasati la ei mai ales daca stiti ca aveti dreptate! Inca drepturile civile sunt destule...doar trebuie sa stiti sa profitati de ele!

Bafta va doresc si fara evenimente rutiere!
                      W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                      W126 280SE Black Blue Metallic
                      W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                      W126 500SE Nautical Blue Metallic
                      W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                      W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF