Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfat achizitie E250 4M Avantgarde

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sfat achizitie E250 4M Avantgarde

    Salut tuturor,
    Am nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste achizitia unui E250. Cerintele mele sunt urmatoarele:
    - masina sa fie din Germania (aici vreau sa fie clar de la dealer autorizat cu garantie junge sterne) - voi merge sa o iau direct de acolo;
    - sa fie 4X4;
    - motor 2143 cc, 204 CP;
    - sa aiba navigatie, scaune incalzite, command apps etc...
    - an fabricatie 2014;
    - bugetul: aprox 38000 Euro.
    Va rog sa-mi spuneti ce ar mai trebui sa stiu inainte de plec in Germania, daca mobile.de este de incredere, despre garantia junge sterne si alte sugestii sunt binevenite pentru mine.
    Ca si exemplu: http://www.mobile.de/ro/Automobil/Me...210910289.html
    Va multumesc!
    Last edited by Hunter-ReNu; 08-29-2015, 12:33 PM. Reason: adaugare link
    Sa aveti drumuri line si concedii dese !

  • #2
    Salut , incearca doar la reprezentante in De,nu arabi , estici ,chiar daca are garantie.
    Garantia sa fie internationala , sa o poti extinde in tara la reprezentanta.
    Ca si recomandari : harmann-kardon , command , scaune incalzite , xenon sau si mai bine led , perdelute ( pt mine sunt foarte utile) si jante pe 18-19.Era sa uit de camera pt mers inapoi , f utila , vine cu tot cu senzori .

    In rest sa verifici km , caietul de service este online , doar primesti o foaie la revizie cu ce s-a facut la masina.
    Uleiul la cutie , la noi in Ro , se inlocuieste la 60.000km / 5 ani -6 ani , uleiul la motor la max 20.000km /1an .
    Last edited by b97dmt; 08-29-2015, 13:59 PM.

    Comment


    • #3
      Multumesc!
      Bine de stiut ce mi-ai indicat tu.
      Sa aveti drumuri line si concedii dese !

      Comment


      • #4
        Am achizitionat si eu de curand un E 250 4M dar modelul 2012.

        Masina am gasit-o tot pe mobile.de. Cred ca nu e important site-ul pe care gasesti masina si dealerul. Eu am luat masina de la handler Mercedes Benz cu garantie "Junge sterne" pe 24 luni de la data achizitiei. Nu stiu inca exact ce presupune aceasta garantie, am inteles ca e valabila in toata europa, dar maine am o progrmare la service pentru verificari si o sa intreb mai multe despre garantie.

        In rest nu cred sa fie probleme la achizitie si nici surprize daca dealerul e de incredere. Eu am achitat masina inainte sa ma duc dupa ea si nu am avut nici o surpriza cand am ajuns acolo. Si inca ceva de stiut exista foarte mari sanse sa fi nevoit sa o achiti cu tot cu TVA si sa-ti recuperezi tva-ul dupa inmatricularea in Romania.

        Ca si dotari nu stiu ce sa-ti spun in afara de ce ti-a scris colegul BMT, insa pun si eu accentul pe instalatia de muzica HK. Este o dotare care intr-adevar sare in evidenta fata de multe altele.

        Spor la cumparat si de ne spui si noua cum s-a finalizat cautarea.

        Comment


        • #5
          O sa caut cu sistemul audio harman kardon.... Si mie imi place cum suna...
          Am un prieten care a platit masina acolo la un dealer mercedes fara sa achite si tva-ul.
          Sa aveti drumuri line si concedii dese !

          Comment


          • #6
            Legat de TVA in mod normal ar trebui sa o iei fara, indiferent de situatie. Eu am achizitionat masina de la reprezentanta Mercedes si mi-au spus ca politica lor si aici ma refer la toate reprezentantele Daimler sa vanda cu tva si sa-l returneze dupa inmatriculare. Nici nu au stat de vorba cu mine pana nu mi-au verificat actele firmei si nici atunci nu au vrut sa achit valoarea fara tva.

            Astazi am lasat masina la reprezentanta pentru unele verificari si am inteles ca, garantia "junge sterne" e de mai multe tipuri. Eu am Basic 100, ceea ce inseamna garantie pe cutie, motor, electronica fara parte de suspensie, directie si alte maruntisuri. De luat in seama faptul ca dupa un anumit numar de kilometrii se plateste cota parte din reparatie si daca face din garantie si anume: pana la 110k km nu se plateste, intre 110k km si 120k km se plateste 10% pana pe la 160k de unde se plateste 60% din valoarea reparatiei.

            Comment


            • #7
              Cum s-au finalizat verificarile la reprezentanta, a fost totul ok?
              Sa aveti drumuri line si concedii dese !

              Comment


              • #8
                Salut, o alta optiune ar fi Distronic Plus. . are asociatul meu ,pe al lui w212, si ajuta foarte mult la drumuri lungi ( se tine dupa masina din fata , ia curbele singura , pune frana etc ) .cand a cumparat masina nu stiam exactce face , dar sa stii ca este de luat in calcul . O seara buna . Apropo de Tva . el a platit afara ,fara TVA.

                Comment


                • #9
                  Astazi am luat masina de la reprezentanta. Am lasat-o acolo pentru unele verificari si un zgomot care se auzea la pornire.
                  Concluzia: Pompa de apa are un zgomot, care se schimba pe garantie si inca un zgomot care se aude de la una din cele 2 turbine si pentru care mai trebuie sa faca o cerere sa o schimbe tot in garantie. Sper sa nu fie probleme cu garantia pentru turbina, costul nu e deloc de neglijat.
                  Asa ca si nemtii dau masini "impecabile" care mai trebuie reparate dupa ce le cumperi si spun asta deoarece revizia la masina care am achizitionat-o a fost facuta cu 100 km inainte sa o iau eu.

                  Comment


                  • #10
                    Stiu ca e un pic "off topic" , dar ne poti detalia in privinta zgomotului de la turbina ?Cum se auzea , dimineata, motor rece/cald, se auzea in partea stg cum stai in fata motorului ?Multumesc anticipat.

                    PS : Asteptam poze si prezentarea masinii.

                    PS1: Cu pompa de apa e problema la MB, reducerea costurilor vs profit.

                    Ps2: LA modelul 2012 exista un recall pe injectoare si unul pe filtrul de motorina , vezi daca se incadreaza.

                    Comment


                    • #11
                      Zgomotul se auzea din partea frontala , centrata a motorului cu capota deschisa, iar cu capota inchisa, cum difuza zgomotul in compartimentul motor il auzeam din dreapta fata cum stateam cu fata la masina. Au verificat mai multe piese ca nu erau lamuriti de unde vine zgomotul si au ajuns la concluzia ca pompa de apa are un sunet la fulie (sau cum ii spune partii care se invarte). Inca se mai auzea un zgomot la pornire si cand au decuplat o turbina, nu ma intreba care dintre ele, dar cred ca era cea dinspre fata masinii, a disparut sunetul cu totul.
                      Zgomotul care il auzeam era doar la pornire, nu conta ca motorul era cald sau rece si era ca un fel de clantanit de tacheti care disparea dupa ce o turam un pic.

                      Pentru prezentarea measinii am sa incerc peste 2 saptamani, momentan sunt destul de prins

                      Am intrebat si de injectoare ca stiam de problema si masina e deja fabricata cu injectoarele bune, iar de filtru de motorina nu stiam, am sa intreb.

                      In rest masina e ok, mai am o singura problema care nu stiu cum sa o rezolve. Telefonul nu se reconecteaza automat la intrarea in masina, reconectarea trebuie facuta manual.

                      Stiu ca sunt si eu un pic offtopic, poate mutam topicul in alta sectiune dar vroiam mai mult sa atrag atentia ca desi masina este luata de le dealer Mercedes, cu revizii facute la ei, cu garantie nu par sa aiba probleme sa-ti vanda o masina cu unele probleme desi problemele nu sunt deloc de neglijat.
                      Si asta in situatia in care revizia la masina care am achizitionat-o a fast facuta cu 100 km inainte sa o cumpar eu.

                      Asa ca sfatul meu este si daca o luati cu garantie si de la dealer sa-i cereti sa-i faca o verificare inante de a o achizitiona.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by sorin_vasile80 View Post
                        Salut, o alta optiune ar fi Distronic Plus. . are asociatul meu ,pe al lui w212, si ajuta foarte mult la drumuri lungi ( se tine dupa masina din fata , ia curbele singura , pune frana etc ) .cand a cumparat masina nu stiam exactce face , dar sa stii ca este de luat in calcul . O seara buna . Apropo de Tva . el a platit afara ,fara TVA.
                        Da... Sper sa gasesc ce vreau eu...inclusiv distronic plus. Tva-ul ar fi ideal sa nu-l platesc - am trimis cateva mail-uri la handleri mercedes din germania sa-mi spuna daca accepta plata fara tva. Astept raspunsurile lor.
                        Sa aveti drumuri line si concedii dese !

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by verzone View Post
                          Astazi am luat masina de la reprezentanta. Am lasat-o acolo pentru unele verificari si un zgomot care se auzea la pornire.
                          Concluzia: Pompa de apa are un zgomot, care se schimba pe garantie si inca un zgomot care se aude de la una din cele 2 turbine si pentru care mai trebuie sa faca o cerere sa o schimbe tot in garantie. Sper sa nu fie probleme cu garantia pentru turbina, costul nu e deloc de neglijat.
                          Asa ca si nemtii dau masini "impecabile" care mai trebuie reparate dupa ce le cumperi si spun asta deoarece revizia la masina care am achizitionat-o a fost facuta cu 100 km inainte sa o iau eu.
                          De la ce reprezentanta din germania ai luat masina?
                          Nu e normal sa scimbi turbina dupa ce ajungi cu ea in tara...dupa parerea mea intra sigur pe garantie. Poate dealerul din germania sa faca verificarea pe loc a masinii?... E posibil, insa nu e obligatoriu sa-ti spuna tot ce gaseste in neregula la masina....de fapt el vrea sa o vanda...nu stiu .... Ideal este sa iau cu mine pe cineva care se pricepe la mecanica si alte treburi ingineresti....eu nu prea ma pricep.
                          Last edited by Hunter-ReNu; 09-03-2015, 16:49 PM.
                          Sa aveti drumuri line si concedii dese !

                          Comment


                          • #14
                            Masina am luat-o de aici:


                            In principiu se schimba fara nici o problema, asa mi-au zis cei de la service. Oricum si daca cei de aici spun ca nu se aproba le scriu celor din Germania, dar nu cred sa fie prbleme, mai ales ca am si care de garantie si ar trebui sa apara si in sistemul lor treaba asta.

                            Eu totusi cred ca masinile luate de la dealer sunt fara probleme si e o intamplare ce am patit eu, mai ales ca tu cauti o masina mai noua care trebuie sa aiba garntie inca integrala data de producator asa ca nu cred ca are rost sa mergi cu mecanici sau cunoscatori dupa tine.

                            In familie am mai luat masini de afara tot asa si de regula le aduceam cu platforma si le vedeam doar acasa. Nu am avut surprize cu nici una dintre ele.

                            Spor la cautat.

                            Comment


                            • #15
                              Inca ceva... Pe mobile.de daca scrie accident free inseamna ca masina nu a suferit accidente, dar daca nu scrie, inseamna ca sigur a suferit accident?
                              Sa aveti drumuri line si concedii dese !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF