Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Setarea ceasului la w210 cu navigatie mica

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Setarea ceasului la w210 cu navigatie mica

    Am o problema in ceea ce priveste setarea ceasului din bord. In meniul cu setari nu imi apare optiunile pentru potrivirea orei, ci doar aceea pentru format 12H / 24.

    Am vazut la colegul mircea600sel cum se seteaza in mod normal, doar ca la modelele cu navigatie cica ora s-ar actualiza automat prin GPS. Trebuie setata doar diferenta fata de GMT si ar trebui ca ora sa fie modificata automata dupa nu stiu ce ceas atomic....

    Am atasat cateva poze cu modelul de navigatie care e pe masina.

    1. Are cineva idee cum se seteaza ora sau diferenta aceea fata de GMT?
    2. Se poate rescrie sau modifica ceva din soft astfel incat sa-mi apara si mie setarile de ora asa cum sunt la modelele fara navi?
    Attached Files
    ...

  • #2
    Chiar nu s-a mai lovit nimeni de aceasta problema?

    LE: Unitatea Radio - CD - GPS este "Mercedes Benz Audio 30 APS"
    Last edited by Luxian; 01-20-2010, 15:26 PM.
    ...

    Comment


    • #3
      Am downloadat cd-urile cu versiunea 10.1 a hartilor pentru Audio 30 APS.
      Pachetul contine 5 CD-uri ce grupeaza urmatoarele hartile pentru diferite tari.

      CD 1 : DK - FIN - N - S
      CD 2 : A - B - CH - D - DK - FL - L - NL - PL
      CD 3 : AND - B - E - F - GBZ - L - MC - P
      CD 4 : A - CH - CZ - FL - I - RSM - V - SK
      CD 5 : IRL - GB

      Am scris un CD din cele 5 si l-am bagat in unitate. Fiecare CD contine un upgrade de firmware pentru unitate, asa ca la prima incarcare, o sa inceapa procesul de upgrade (inclusiv softul pentru radio cd este adus la zi).

      Dupa terminarea procesului de update care dureaza cateva minute (eu am si mers cu masina in timpul asta), o sa poti intra in meniul "Navi" (butonul dreapta jos).

      In momentul in care porneste navigatia, este facut si update-ul la ceas. La mine nu mergeau minutele cum trebuiau.

      Pentru setarea orei, a aparut jos optiunea "Time", unde puteam seta cu + sau - ora din bord. Merge din jumate in jumate de ora, pentru că, se pare că exista si tari care au diferenta fata de gmt de "cateva ore si 30 de minute" (asta cu ocazia asta am aflat).

      Concluzia ar fi ca masinile care au tipul asta de casetofon, au posibilitatea de a seta ora in bord numai cu CD-ul de navigatie (foarte prost sistem zic eu).

      Am atasat pozele facute in timpul update-ului si cu meniul "Time". Cand o sa ajung la cineva cu tester Star, o sa-ntreb daca se pot activa optiunile pentru setarea orei normal (cum e la variantele fara navigatie).

      PS: masini pe care a mai fost montat Audio 30 APS si care e posibil sa aiba aceiasi "problema":
      * A-Klasse (> 09/04)
      * C-Klasse (> 04/04 )
      * CLK-Klasse (> 07/04)
      * E-Klasse (> 03/02)
      * M-Klasse (> 07/05)
      * SLK-Klasse(> 03/04)
      * G-Klasse (> 03/07, > 09/00)
      Attached Files
      Last edited by Luxian; 02-05-2010, 14:10 PM.
      ...

      Comment


      • #4
        solutie

        cel mai simplu...scoti borna de pe baterie la 12 00 noaptea si o pui la loc./Dupa ce pornesti motorul se vor aprinde erori la bord cu abs,bas esp,dar rotesti de volan stanga dreapta la maxim si totul va fi ok

        Comment


        • #5
          Nu cumva ceasul este alimentat de la bateria secundara? Asa ca s-ar putea sa scot borna degeaba.

          Oricum, acum am rezolvat problema cu CD-ul, si acum, mai nou, imi pot regla ceasul si fara sa mai bag CD-ul de navigatie (probabil de la update-ul de firmware).
          ...

          Comment


          • #6
            Pune cd-ul de navigatie (original) in cd-player. Ceasul se regleaza de pe ecranul navigatiei cu cd-ul inauntru. Nu am inteles, cum reglezi tu ceasul fara cd? Si mai ales, cum ai facut update la navigatie? Ai harta Romaniei?
            Last edited by Luxian; 06-10-2010, 22:16 PM.

            Comment


            • #7
              Am avut aceeasi problema la un W203, nu am reusit sa fac nimic cu navigatia, singura metoda care a ramas in picioare, a fost sa scot siguranta de la instrumentele de bord la 11:59am (ziua). Astfel se reseta ceasul la ora 12

              Iti recomand acelasi lucru.
              MB W211 E 270 CDI 210Cp 480Nm BT 89SPP

              Comment


              • #8
                Originally posted by OCTAVIANNR1 View Post
                Pune cd-ul de navigatie (original) in cd-player. Ceasul se regleaza de pe ecranul navigatiei cu cd-ul inauntru. Nu am inteles, cum reglezi tu ceasul fara cd? Si mai ales, cum ai facut update la navigatie? Ai harta Romaniei?
                Pai dupa update, meniu de setare a orei apare si fara sa ai cd-ul cu navigatie inauntru. Update-ul se face singur cand bagi prima oara cd-ul.

                Harta Romaniei in formatul in care ne trebuie noua nu exista din cate stiu eu...
                ...

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Luxian View Post
                  Pai dupa update, meniu de setare a orei apare si fara sa ai cd-ul cu navigatie inauntru. Update-ul se face singur cand bagi prima oara cd-ul.

                  Harta Romaniei in formatul in care ne trebuie noua nu exista din cate stiu eu...
                  Ptiu, mama lor de nemti ! Si eu am acelasi model de navi Audio 30 APS. Abia acum am gasit acest topic, si am si eu o problema: Am 2 cd-uri originale de navi de audio 30 APS, dar mie nu imi merge navi decat cu cd-u inauntru, iar acest lucru mi se intampla pentru ca imi da eroare la instalare. Luxian, as dori sa stiu de unde as putea sa descarc si eu aceste cd-uri pentru navi, pentru a putea sa le instalez corect. Iar, chiar nu exista nici o varianta de harti pentru RO pe Audio 30 APS? Ce tampenie!!!

                  Comment


                  • #10
                    Hartă pentru România nu cred că se găseşte. Dacă nu mă înşel, nu se mai lucrează la hărţi pentru modelul ăsta de câţiva ani buni.

                    Ce eroare la instalare îţi dă? Încearcă să facă update-ul la firmware şi nu merge?
                    Şi ca fapt divers, chiar foloseşti navigaţia sau doar pentru setarea ceasului te interesează?

                    Navi nu merge decât cu cd-ul băgat, unitatea nu are memorie să încarce hărţile. Dacă vrei să asculţi şi CD în acelaţi timp, ar trebui să ai magazie de CD-uri bănuiesc.

                    Fără CD în unitate nu poţi decât să vezi coordonatele, şi dacă faci upgrade-ul, să schimbi ora.
                    Last edited by Luxian; 06-28-2010, 15:31 PM.
                    ...

                    Comment


                    • #11
                      Poi, ma intreaba daca doresc sa fac update. La ce anume... habar nu am, dar dupa ce selectez "da", imi arata ca si cum ar incepe, iar apoi scrie "Error" si imi da din nou ecranul de start. Nu stiam ca navi nu merge decat cu cd-ul inauntru, credeam ca trebuie doar instalat . Mie imi lipseste magazia de cd-uri, asa am cumparat masina fara ea. Apropo, nu stii de unde as putea sa imi fac rost de o magazie? Am vazut ca tu ai, nu o dai?? )

                      Am uitat :
                      Nu se poate instala ceva soft pe acest audio 30 APS ca sa citeasca si format mp3? Adica vreau sa zic, ca daca citeste cd-urile de navi, atunci ar putea citi si un fisier mp3? Corecteaza-ma daca gresesc! Multumesc!
                      Last edited by Luxian; 06-30-2010, 13:37 PM. Reason: nu mai da QUOTE la mesajul anterior!

                      Comment


                      • #12
                        Din păcate nu am nici eu magazie. Am vrut la un moment dat să-mi cumpăr, dar maşina era varianta fără facelift, şi mi-a fost frică să nu se potrivească mufele. Magazia era opţională şi nu venea cu navigaţia se pare.

                        În legătură cu eroarea, s-ar putea să fie zgâriat CD-ul şi de aia să-ţi dea eroare. La mine însă nu-mi amintesc să mă fi pus să selectez "da" înainte.

                        În legătură cu mp3-ul, nu cred că există, dar dacă totuşi găseşti anunţă-mă! Cum ziceam, dezvoltarea de soft şi hărţi pentru modelul ăsta a încetat de câţiva ani.

                        Eu mai degrabă adun bani să-mi iau un GPS separat decât să mai caut hărţi pentru ăsta. Mi-a luat şi-aşa o lună şi să găsesc o variantă bună numai ca să-mi potrivesc ceasul.
                        ...

                        Comment


                        • #13
                          Hmmm, naspa . Cred ca pana la urma o sa ajung tot la varianta in care o sa iau in Command de undeva .Chestia e ca sunt cam scumpe, si, nu stiu cand o sa il folosesc . Oricum arata foarte bine un command in W210. Face toti banii!
                          Last edited by Luxian; 06-30-2010, 13:37 PM. Reason: nu mai da QUOTE la mesajul anterior!

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF