Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > SUV-uri/monovolume/camioane/altele > Mercedes Benz M Klasse > Probleme tehnice - M Klasse

Reparatie capitala Motor ML 320 CDI,3.0 V6!

Probleme tehnice - M Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2018, 22:36 PM   #1
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default Reparatie capitala Motor ML 320 CDI,3.0 V6!

La un control la clapetele din admisie...am depistat ca acestea nu au mai functionat de foarte mult timp...desi eroare nu aveam nimic pe diagnoza!
Cum a trebuit sa desfac galeriile de admisie,pentru a verifica de ce nu functioneaza...am gasit galeriile,cred ca 30% pline cu funingine si ulei...era strat de 1 cm cred in ele...Clapetele se vedeau nemiscate...rezultand,clar nefunctionarea lor de muult timp...ciudat ca nu dadea eroare nimic...
Dupa ce am dat jos galeriile,am vazut ca in chiloase,in admisie,era la fel de multa mizerie....si neavand cum sa curat bine acolo,am hotarat sa dau chiuloasele jos pentru curatare....in acelasi timp,am schimbat si semeringuri supape si refacut etansarea supapelor..
Cum am vazut motorul jumate desfacut...masina avand 300000 km,am zis sa dau jos si motorul,sigur avand ceva uzura la segmenti....uzura prea mare nu am gasit la segmenti si cuzineti...cilindri fiind in stare perfecta...
Am bagat set de segmenti si cuzineti noi,pe Original
Schimbat distributie completa si intinzator...
Uite asa m-am ales cu motor recondtionat,din cauza la niste clapete....nu puteam sa las mizeria aia acolo si sa schimb doar tijele la clapete...care erau uzate...
Toata operatia a decurs normal,dar clapetele,pare tot sa nu functioneze...nu se vad ca se misca...
Cine poate sa ma indrume cum pot sa-mi dau seama ca sunt functionale?
Masina se comporta sa zic normal......nu scoate fum deloc...
Din cate stiu,cand nu functioneaza clapetele,scoate fum in acceleratie....
Si am mai depistat ceva interesant: se pare ca Mercedes,a uitat sa puna senzor de presiune la ulei pe acest motor!!
Are decat de temperatura si nivel ulei...ciudat zic eu....in caz de apar probleme cu presiunea la ulei....habar nu ai...te trezesti cu motorul blocat...
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2018, 23:39 PM   #2
cl600
MBRetrofit
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : M651
Age: 47
Posts: 3,262
:
[MBRetrofit]
Default

Ai schimbat galeriile?
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34



https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA



Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 07:11 AM   #3
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Nu le-am schimbat,am schimbat doar tijele care actioneaza clapetele din galerii,alea aveau uzura. Am gasit pri UK un kit cu tije facute din aluminiu...astea nu mai au moarte asa usor...
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 09:22 AM   #4
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Galeriile noi,m-ar fi costat inca 1000 Euro in plus...asa am dat 100 pe kit
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 12:04 PM   #5
cl600
MBRetrofit
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : M651
Age: 47
Posts: 3,262
:
[MBRetrofit]
Default

Arată aici kit-ul, sunt f mulți interesați. Mai ales daca funcționează.
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34



https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA



Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 19:16 PM   #6
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Eu astea le-am inlocuit.
Depinde de problema fiecaruia acum...eu am avut tijele uzate

https://www.ebay.com/itm/OM642-Intak...72.m2749.l2649
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 20:19 PM   #7
cl600
MBRetrofit
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : M651
Age: 47
Posts: 3,262
:
[MBRetrofit]
Default

Arată f bine ucrainiencele, īși fac treaba la tine?

Cuzineți ai schimbat și la paliere?
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34



https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA



Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2018, 22:31 PM   #8
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Deci momenan,nu pot sa spun ca functioneaza acum acele clapete,nu reusesc sa le vad...de asezat acel kit,a prins foarte bine,nu mai am joc deloc si nici decalaj intre clapete...inainte cu tijele vechi,o clapeta era aproape inchisa si una 3 sferturi....
Eu am intrebat aici...dar vad ca nu stie nimeni cum se verifica daca functioneaza...
Cuzinetii la palier,nu am schimbat,chiar nu era nevoie,am verificat si erau perfecti,ca si cei de la biele....dar aia am apucat sa ii ordinez si daca tot i-am avut,i-am schimbat.
I-am ordinat pt ca ma asteptam sa fie uzati...la 300000 km....dar nu erau.
In principiu,cei de la biele se uzeaza inainte la cei de la palier.
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 19:21 PM   #9
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Asa am descoperit acest kit ...
https://www.youtube.com/watch?v=tXfy9fhc_nI&t=4s
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 20:03 PM   #10
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Chiar nimeni nu stie cum se verifica acel servomotor de la clapete....cred ca nu vor sa spuna,care stie...
Cred ca mai sigur merg si cumpar unul nou si macar stiu o treaba....
Aici pe forum,asa este....daca cineva stie ceva,nu spune nici cum...de aia nu prea gasim multe informatii pe aici...toti avem pretentii sa gasim raspunsuri...dara daca nu le spunem,nici nu gasim...pe alte forumuri,se ajuta toti cu cate ceva,informatii
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 21:57 PM   #11
optik
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: italia
Motorizare : 270 CDI
Age: 39
Posts: 402
:
[Senior Member]
Default

De obicei daca nu lucreaza M55 motorul intra in avarie.Nu a fost schimbat softul la motor?Poate a fost scos prin reprogramare.Pleci la nenea cu STARUL si-ti arata cum lucreaza,cind lucreaza... .
optik is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2018, 07:55 AM   #12
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Multumesc pt informatie Optik.
De asta nu sunt lamurit,in teorie,trebui sa dea eroare daca este defect.
Nu vreau sa dau banii pe altul nou degeaba,nu este nici ieftin...
Cand pun contactul,se misca foarte putin,spre deschis,asta inseamna ca motorasul nu este mort.
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 17:52 PM   #13
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Salut tututror.
Am facut astazi o scanare cu STAR si nu am gasit decat o eroare pe COMAND....
Pe partea de injectie,am facut o scanare la valori....ceva cred ca este in neregula cu masina...
Are intarziere in acceleratie.....Noaptea de exemplu...fiind aerul mai rece,merge mai bine.
Postez aici cateva poze cu valorile pe partea de injectie,poate cineva imi spune ce ar fi de schimbat..
Multumesc.
Attached Images
File Type: png 1.png (70.2 KB, 37 views)
File Type: png 2.png (66.0 KB, 35 views)
File Type: png 3.png (66.2 KB, 35 views)
File Type: png 4.png (66.2 KB, 35 views)
File Type: png 5.png (70.0 KB, 33 views)
File Type: png 6.png (70.1 KB, 11 views)
File Type: png 7.png (62.6 KB, 11 views)
File Type: png 8.png (71.1 KB, 8 views)
File Type: png 9.png (60.1 KB, 10 views)
File Type: jpg 10.jpg (15.5 KB, 9 views)
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 17:54 PM   #14
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Mai atasez si ultima poza aici,nu a avut loc toate la un loc.
Attached Images
File Type: png 11.png (63.5 KB, 13 views)
ionutog is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 18:20 PM   #15
cl600
MBRetrofit
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : M651
Age: 47
Posts: 3,262
:
[MBRetrofit]
Default

Ai test pt M55, in meniul acționări din Star.
Da play acolo și urmărește dacă face cursa completă. Nu are motiv sa se miște foarte puțin.
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34



https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA



Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 21:20 PM   #16
ionutog
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pitesti
Motorizare : 3000 CDI
Age: 37
Posts: 224
:
[Senior Member]
Default

Am dat si nu face cursa sigur completa,foarte putin se misca.
Blocat nu este nimic,am probat inainte tot....Ciudat ca nu da eroare,daca nu face cursa completa....
ionutog is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
320, capitala, cdi, motor, reparatie


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 02:53 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF