Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Proces pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) !

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Proces pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) !

    Va salut domnilor !

    La o mica discutie cu niste prieteni (adica la niste beri...) am aflat ca in Zalau (Salaj) tot mai multe pocese, defapt toate, declansante de persoane fizice,impotriva statului, pentru recuperarea taxei de priima inmatriculare, sunt castigate.

    Deci este legal si posibil sa dai statul in judecata statuul, si sa castigi, daca ai platit taxa de prima inmatriculare, indiferent de cuantumul ei.

    Am inteles ca onorariul avocatului este undeva la 10% din suma ceruta in proces, (10% din echivalentul sumei platite pentru taxa de prima inmatriculare)

    Voi ce stiti de asta?

    Este printre noi cineva care a facut asta, sau cineva care se ocupa de asa ceva (avocati, juristi, procurori, judecatori) ?

    Sunt si eu interesat sa fac asta, oare pot primi anuminte indicii/sfaturi ?

    Multumesc !
    W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
    http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

  • #2
    Originally posted by yitzack
    Ar mai fi 2 solutii de inmatriculat mai ieftin sau free masina pe meleagurile patriei:
    Una ar fi deprecierea in functie de dotari si rulaj. Taxa aferenta la RAR este 250 ron pentru certificatul de depreciere. Daca masina nu are ABS sau Airbag-uri sau Aer Conditinat sau toate 3 taxa este redusa in mod considerabil ( in caz ca masina nu are nici una din cele trei mentionate, taxa scade undeva la 55%). Certificatul de depreciere mai cuprinde 2 rubrici: starea masinii interior si exterior (daca starea generala este inferioara atunci mai apare un mic coefficient de reducere) si diferenta de ani dintre data fabricatiei si data primei inmatriculari ( cu cat este mai mare, cu atat este mai mare un alt coefficient de reducere).
    Apoi la calcularea taxei de catre cei de la financiar, daca masina are rulaj mare, se completeaza o cerere pe propria raspundere in care declarati acest lucru care reduce taxa cu pana la 20%. Maximul de reducere este pentru masini care au o medie de km pe an de peste 41.000 km. Deci daca masina are 10 ani vechime si 420.000km totul este perfect. Cei care vor sa inteleaga…inteleg. Acest lucuru trebuie cerut in mod expres doamnei de la ghiseu care va calucleaza taxa.
    Am inmatriculat cateva masini in modul asta si am redus taxa cu aproape 70%, deci daca aveti nevoie de mai multe info, pot ajuta.
    In fond si pana la urma urmei, taxa de poluare, inmatriculare..etc, este ILEGALA !!! Se poate da in judecata statul roman in baza Constitutiei Europene la Secţiunea III, LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR, Subsectiunea 1, Uniunea vamala, Articolul III – 151 prevede:
    alin.1 Uniunea cuprinde o uniune vamală care reglementează ansamblul schimburilor de mărfuri si care implica interzicerea, in relaţiile dintre statele membre, a taxelor vamale la import si la export şi a oricaror taxe cu efect echivalent, precum şi adoptarea unui tarif vamal comun în relaţiile cu ţările terţe.
    alin.4 Între statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica şi taxelor vamale cu caracter fiscal.
    Nu este nevoie de avocat. Nu va costa mai mult de 20 ron. Cateva xeroxuri si timbre judiciare.
    Atasez mai jos o Cerere de chemare in judecata pe care o puteti folosi:

    CERERE DE CHEMARE IN JUDECATĂ

    a pârâtei Prefectura Judeţului ..., reprezentanta teritorială a Guvernului României, pentru incălcarea gravă a articolelor de lege mai jos menţionate prin impunerea la plata a asa zisei taxe de poluare necesară pentru înmatricularea autoturismului pe care l-am achiziţionat cu contract de vânzare cumpărare din ..... in scopul folosirii in interes personal.
    Pentru aceasta, in spiritul legii vă rog sa judecaţi legalitatea acestei taxe si să dispuneţi scutirea de la plata acesteia, in caz favorabil mie.
    Solicit de asemenea, obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

    Motivele acţiunii:

    În fapt, la data de ....... am achiziţionat din ......, stat membru al Uniunii Europene prin contract de vânzare cumpărare (copia anexată) un autovehicul marca ......... Pentru înmatricularea autovehicului pe teritoriul României ar trebui sa plătesc o taxă de poluare, conform prevederilor OUG 50/2008 modificată prin OUG 218/2008.
    Deoarece consider aceasta taxă discriminatorie si ilegală in data de ....... am depus la Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului ..........Cererea nr: .... prin care am solicitat scutirea de la plata acestei taxe de poluare si răspunsul in baza Legii nr: 544/2001. Pâna in prezent nu am primit nici un raspuns.
    Pentru a nu fi pus in imposibilitatea de a mă deplasa de la domiciliu la locul de munca solicit ca pe toata perioada derulării procesului să mi se permita eliberarea de numere provizorii, in caz contrar voi solicita despăgubiri.

    În drept, îmi întemeiez acţiunea pe următoarele dispoziţii legale:
    Conform Constituţiei Romaniei - art.21
    (1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
    (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
    (3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

    Conform Constituţiei Romaniei - art.11
    (1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
    (2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.
    (3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei.

    Conform Constituţiei Romaniei - art.16
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

    Având in vedere ca de la data de 01.01.2007 România este stat membru al Uniunii Europene şi semnatara a Tratatului de aderare la Uniunea Europeana înţeleg ca trebuie sa se supuna prevederilor acestuia. Acest Tratat în Partea I, Principii, Articolul 2 prevede:
    De la data aderarii, dispoziţiile Constituţiei, ale Tratatului CEEA si actele adoptate de institutii inainte de aderare sunt obligatorii pentru Bulgaria si România si se aplica in aceste state in conditiile stabilite prin Constituţie, prin Tratatul CEEA şi prin prezentul protocol.
    (conf. art.1 alin.1 din Tratat este vorba despre Constitutia europeana)

    În Constituţia Europeana la Secţiunea III, LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR, Subsectiunea 1, Uniunea vamala, Articolul III – 151 prevede:
    alin.1 Uniunea cuprinde o uniune vamală care reglementează ansamblul schimburilor de mărfuri si care implica interzicerea, in relaţiile dintre statele membre, a taxelor vamale la import si la export şi a oricaror taxe cu efect echivalent, precum şi adoptarea unui tarif vamal comun în relaţiile cu ţările terţe.
    alin.4 Între statele membre sunt interzise taxele vamale la import si la export sau taxele cu efect echivalent. Aceasta interdictie se aplica şi taxelor vamale cu caracter fiscal.

    Aceleaşi prevederi se regăsesc şi în: Tratatul de instituire a Comunitatii Economice Europene / 1957 -art.95, Versiunea consolidata a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene (Jurnalul Oficial C115 /9.05.2008) - art.28(ex articolul 23 TCE) si art.30(ex articolul 25 TCE)

    Deoarece aceasta taxa se aplica datorită faptului ca masina am achizitionat-o din afara ţării şi nu s-ar fi aplicat daca masina ar fi fost inmatriculată în ţară şi aş fi cumparat-o de aici, este evident şi logic ca este o taxă vamală mascată. Deci este ilegala.

    Conform Constituţiei Romaniei - art.139 alin.1
    (1) Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.

    Deoarece taxa de poluare a fost instituita prin Ordonanţă de guvern o consider din nou ilegală.

    Dovada acţiunii înteleg sa o fac cu copiile actelor pe care le anexez

    Depun prezenta acţiune în 2 exemplare, unul pentru instanţă şi unul pentru a se comunica parâtei.

    Anexez următoarele:
    Copie carte de identitate
    Copie contract de vânzare cumpărare autovehicul.
    Copie după Cartea de identitate a autovehicului achizitionat
    Copie Cerere .... din ....... adresata Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului ...........
    Chitanţa nr………… - dovada achitării taxei de timbru judiciar;


    Data,
    ……………….. Semnatura,

    Se mai poate pune si o completare...

    CATRE
    TRIBUNALUL ........................

    Subsemnatul .........., domiciliat in ................................................ in calitate de reclamant, cu respect formulez prezenta:

    COMPLETARE LA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA
    NR: ......./...../.......

    Deoarece dupa depunerea cererii de chemare in judecata a fost emisa Ordonanta de urgenta nr: 7 din 18.02.2009 aparuta in Monitorul Oficial nr: 103 din 19.02.2009, precizez urmatoarele:
    Masina pe care am achizitionat-o din ....... nu este noua, este second-hand, prima inmatriculare fiind facuta in anul .... pe teritoriul ...............
    Ordonanta de Urgenta nr 50/2008 prin care se instituie taxa de poluare este discriminatorie fiind aplicata la momentul inmatricularii pentru prima oara a unui autovehicul pe teritoriul Romaniei nefiind aplicabila autovehiculelor deja inmatriculate la noi in tara.
    Caracterul discriminatoriu si de taxa de import mascata este dat clar in Ordonanta 50/2008:
    “Art. 4. - Obligatia de plata a taxei intervine:
    a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania;”
    Deoarece masina pe care am achizitionat-o a fost inmatriculata pe teritoriul ......., (pentru aceasta fostii proprietari platind taxele aferente statului austriac), faptul ca sunt obligat sa platesc taxa de poluare fapt ce nu s-ar intampla daca as achizitiona o masina ce a fost deja inmatriculata in tara arata ca Ordonanta 50/2008 cu toate modificarile ulterioare, ingradeste libera circulatie a marfurilor garantata prin aderarea la Uniunea Europeana.
    Pentru a camufla intentia vadita de taxare la importul de astfel de autovehicule in Ordonanta se specifica faptul ca sunt taxate si autovehiculele noi, insa in anexele acesteia se observa ca taxa este zero pentru autovehiculele cu norma de poluare EURO 5 si partial la autovehiculele cu norma de poluare EURO 4. Faptul ca in prezent producatorii de autovehicule fabrica doar masini cu norma de poluare EURO 4 si EURO5 , face ca aceasta Ordonanta sa nu se adreseze acestora, sau sa fie avantajati prin faptul ca sumele de plata sunt pur si simplu ridicole in comparatie cu suma pe care trebuie sa o platesc eu.
    Mai mult decat atat aceste Ordonante modifica Codul Fiscal (Legea 571/2003) prin faptul ca abroga articolul 214 din Codul Fiscal, fapt ce contravine art.4 alin 1 din codul fiscal si art.139 din Constitutie.
    In drept la pronuntarea sentintei pe care o veti da invoc:
    1. prevederile art.148 alin 2 din Constitutie: “Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
    2. principiul puterii lucrului judecat in sensul ca: “drepturile recunoscute unei parti sau constatarile facute printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa nu fie contrazise printr-o alta hotarare judecatoreasca data intr-un alt proces, deoarece altfel nu s-ar realiza administrarea uniforma a justitiei” (Trib. Suprem, sectia civila, dec. nr. 631/10.03.1973, nepublicata).”

    Depun prezenta in doua exemplare, unul pentru instanta si unul pentru a se comunica paratei.
    Anexez chitanta nr: ……………………. dovada achitarii taxei de timbru judiciar.

    Data, Semnatura,
    ……………… ………………
    Va urez mult success. Avem drepturi si legi de partea noastra, partea proasta este ca nu stim de ele.
    Originally posted by yitzack
    1. Inainte sa dai in judecata statul, trebuie sa ai facut RARul si restul dosarului pentru inmatricularea definitiva, mai putin chitanta de la taxa de inmatriculare. Te prezinti cu el la ghisu la serviciu inmatriculari unde cu siguranta vei fi refuzat pe motiv ca nu ai platit taxa de inmatriculare. Le ceri politicos sati dea refuzul in scris, semnat si stampilat de ei, pe baza acestei hartii intentand procesul.
    Daca ai platit deja taxa, este posibila si recuperarea banilor...dar dureaza mai mult procesul. Eventual poti vorbi cu un avocat pentru mai multe sfaturi.
    2.Din cate stiu in tara rata de castig este 100%. Nu vorim pe presupuneri, vorbim pe legi si ordonante adoptate de mult iubita noastra tara la aderarea in UE.

    Si inca ceva, sa nu se ia initiatorul topicului de mine...varianta inmatricularii in Bg cred ca este deja discutata si rasdiscutata. Alta varianta ieftina ar fi Polonia..dar din pacate este prea departe (au aceleasi conditii ca bulgarii). In Rep. Moldova este destul de scump din cate stiu deci nu merita. Iar in tarile din UE ca Germania, Italia, Austria etc...sunt foarte mari taxele asigurarile..etc.


    Aici puteti calcula taxa de poluare tinand cont si de depreciere.
    La rulajul mediu anual, valoarea maxima este 41.001.
    Incercati cateva variante sa vedeti ce diferenta este.
    Bafta maxima !
    Test drive it as if you would drive test it.

    Comment


    • #3
      Originally posted by glaser View Post
      Bafta maxima !
      Eu am platit taxa de prima inmatriculare inca din martie 2008, deci masina este inscrisa,
      Am platit 2700 lei.

      Astia as dori sa ii recupar.

      Se aplica oare aceiasi regula?
      W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
      http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

      Comment


      • #4
        Hmm la ora aia eram obosit

        E mai complicat cu recuperarea,mi s-a parut ca vrei doar sa fii scutit.Pentru mine subiectul e fumat,urmatoarea masina o inmatriculez la bulgari.
        Test drive it as if you would drive test it.

        Comment


        • #5
          Originally posted by glaser View Post
          Hmm la ora aia eram obosit

          E mai complicat cu recuperarea,mi s-a parut ca vrei doar sa fii scutit.Pentru mine subiectul e fumat,urmatoarea masina o inmatriculez la bulgari.
          Posibil sa fie putin mai greu dar nu cred ca este imposibil, spun asta pentru ca stiu persoane care au castigat si au luat banii inapoi.

          Multumesc !
          W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
          http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

          Comment


          • #6
            In 2008 am recuperat taxa.La cateva luni dupa inmatriculare.Proces castigat dupa 4 termene.

            Comment


            • #7
              Originally posted by grigorean View Post
              In 2008 am recuperat taxa.La cateva luni dupa inmatriculare.Proces castigat dupa 4 termene.
              Ai avut multa bataie de cap?
              -sau s-a ocupat avocatul de toate?
              -cat te-a costat toata afacerea?
              -daca vrei sa detaliezi putin, sa stim si eu ce e de facut.
              -cat au durat cele 4 termene.

              Poti detalia aici (daca vrei) sau da-mi un PM,

              Multumesc !
              W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
              http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

              Comment


              • #8
                Nu am avut avocat , masina fiind inscrisa pe numele mamei mele , ea a mers la proces.Eu doar am insotit-o.Cele 4 termene s-au intins pe perioada a 3-4 luni.Daca am platit vreo taxa , aceea a fost una foarte mica pentru a deschide cazul.In rest nimic.Taxa era ilegala si cu asta gata.Dupa 3 termene , eram castigator , s-a facut recurs , apoi am mers la curtea de apel Suceava(fiind superioara) , unde s-a definitivat sentinta.Am recuperat toti banii+inca vreo 10 milioane cat era rata de inflatie daca nu ma insel.Ma interesez sa vad exact ce acte au trebuit la momentul respectiv si iti spun.
                O zi buna.

                Comment


                • #9
                  Eu am dat in judecata pentru a nu plati taxa in Baia Mare, aveam de dat 59 mil si porcesu ma costa 9 mil, va tin la curent

                  Comment


                  • #10
                    Am luat legatura cu un jurist din Zalau,
                    -am facut toata documentatia necesara (copii xerox)

                    Acte (xerox) :

                    - dovada de calculare a taxei
                    - chitanata de plata a taxei
                    - certificat de inmatriculare
                    - carte identitate
                    - brief din tara de provenienta
                    - buletin

                    Cam atat imi aduc aminte

                    -s-a intocmit actul (cererea) pentru finante, prin care ceri sa ti se restituie taxa+dobanda
                    -s-au depus actele la finatele Salaj

                    Astept sa imi vina hotararea acasa. in maxim 30 zile.

                    Daca hotararea de inapoiere a banilor este negativa (asa va fi 100%) , se va merge mai departe in proces, pe baza acestei hotarari

                    Sper sa nu dureze mult.

                    Va tin la curent.

                    Tin sa precizez ca finantele sunt obligate sa restituie taxa platita + dobanda (aprox 10% pe an) + taxe de judecata
                    Am inteles ca se rezolva dupa aprox 3 - 4 termene de judecata (4 - 5 luni), depinde de tribunal si oras.

                    Toate cele bune !
                    W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
                    http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

                    Comment


                    • #11
                      Ceva noutati?

                      Comment


                      • #12
                        A venit hotararea aia ca nu imi pot da banii, pentru ca nu se incadreaza sub nu stiu ce articol.
                        Am dat hartia juristului si va intenta proces.
                        Cand mai stiu ceva va spun.
                        W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
                        http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

                        Comment


                        • #13
                          Va salut!

                          E o problema pe care o am si eu. Iata discutia avuta cu un avocat:

                          Va salut. In data de 09.04.2010 am achizitionat un autoturism second-hand din Germania, pentru care in data de 06.05.2010 am platit taxa de poluare in valoare de 5.069 lei. In data de 18.05.2010 am facut o Cerere catre Directia Generala a ...


                          Se pare ca taxa auto platita pana la data de 15 februarie 2010 se poate recupera in instanta,dupa aceasta data, nu.
                          Discutii pe aceasta tema se gasesc aici:

                          Cu avocatnet.ro, alături de milioane de români: ești la zi cu legislația, primești răspunsuri gratuite, găsești consultanți diverși (avocați, contabili, notari etc.).

                          Comment


                          • #14
                            AM CASTIGAT PROCESUL AZI AM SENTINTA DEFINIVA.
                            Saptamana asta atasez documentele.

                            Comment


                            • #15
                              Felicitari !

                              Asteptam documentele.
                              Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF