Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz E Klasse > Probleme tehnice - E Klasse

Placute de frana

Probleme tehnice - E Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2008, 10:31 AM   #1
claudius comsa
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Brasov
Motorizare : 2200 CDI
Age: 40
Posts: 247
:
[Senior Member]
Default Placute de frana

Trebuie sa schimb placutele de frana la un E 220, caroserie W211. Cei de la Mercedes sunt foarte "ocupati" si abia peste o saptamana pot fi programat. Mi s-a spus ca la schimbul placutelor de frana trebuie dezactivat SBC. Este adevarat? Ca nu prea as vrea sa astept o saptamana dupa ei. Stie cineva ceva?
__________________
Mercedes are prioritate din fabrica.
claudius comsa is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 14:13 PM   #2
sonatul
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: tg. mures-timisoara
Motorizare : 2148
Age: 50
Posts: 35
:
[Member]
Default

Nu nu este adevarat!
eu le-am schimbat(acelasi tip de caroserie) la un alt service decat mercedes si nu mi-au dezactivat nimic, cred ca e o smecherie de-a lor sa te taxeze suplimentar!
trebuie doar sa-ti faca un test de frana pe stand.

Quote:
Originally Posted by claudius comsa View Post
Trebuie sa schimb placutele de frana la un E 220, caroserie W211. Cei de la Mercedes sunt foarte "ocupati" si abia peste o saptamana pot fi programat. Mi s-a spus ca la schimbul placutelor de frana trebuie dezactivat SBC. Este adevarat? Ca nu prea as vrea sa astept o saptamana dupa ei. Stie cineva ceva?
sonatul is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 14:26 PM   #3
codreanu
Senior Member
 
codreanu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Galaţi
Motorizare : 320
Age: 34
Posts: 255
:
[Senior Member]
Default

nu dezactivezi nimic.....le schimbi dar sa te uiti la senzori dc sunt ciupiti sau par obositi....
codreanu is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2008, 11:59 AM   #4
flavius89
Senior Member
 
flavius89's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Botosani
Motorizare : E 270 CDI
Posts: 484
:
[Senior Member]
Default

Placutele se schimba ca la oricare alta masina clasica, adica usor si fara batai de cap, doar sa ai grija la senzori, daca sunt ciupiti pui altii noi, numai sa ai grija sa nu inversezi mufa.
flavius89 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2008, 16:27 PM   #5
claudius comsa
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Brasov
Motorizare : 2200 CDI
Age: 40
Posts: 247
:
[Senior Member]
Default

Multumesc pentru raspunsuri. Am schimbat. A zis ceva de ABS la bord, dar am resetat si merge totul in regula.
__________________
Mercedes are prioritate din fabrica.
claudius comsa is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2008, 11:39 AM   #6
cristi_fulger
Senior Member
 
cristi_fulger's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Galati
Motorizare : 2148 CDI
Age: 38
Posts: 861
:
[Senior Member]
Question

Quote:
Originally Posted by claudius comsa View Post
Multumesc pentru raspunsuri. Am schimbat. A zis ceva de ABS la bord, dar am resetat si merge totul in regula.
Cum ai facut resetarea? In curand am sa le schimb si eu si la fel prefer sa evit reprezentanta.....Multumesc!
cristi_fulger is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2008, 23:01 PM   #7
claudius comsa
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Brasov
Motorizare : 2200 CDI
Age: 40
Posts: 247
:
[Senior Member]
Default

O sa intreb mecanicul, pentru ca el a facut resetarea. De la bord. Am pornit masina si apoi s-a urcat el si a resetat. Masina m-a avertizat sa ma opresc ca am probleme cu ESP si tot tacamul, dar s-a rezolvat repede.
__________________
Mercedes are prioritate din fabrica.
claudius comsa is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2008, 03:29 AM   #8
cristi_fulger
Senior Member
 
cristi_fulger's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Galati
Motorizare : 2148 CDI
Age: 38
Posts: 861
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by claudius comsa View Post
O sa intreb mecanicul, pentru ca el a facut resetarea. De la bord. Am pornit masina si apoi s-a urcat el si a resetat. Masina m-a avertizat sa ma opresc ca am probleme cu ESP si tot tacamul, dar s-a rezolvat repede.
Multumesc anticipat Claudiu!
cristi_fulger is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 13:23 PM   #9
al3x82
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: bucuresti
Motorizare : CDI
Age: 35
Posts: 574
:
[Senior Member]
Default

Data viitoare cand schimbati placutele, scoateti bornele de la baterie si nu o sa va mai de-a, nici-o eroare.Garantez eu
al3x82 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 14:04 PM   #10
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Daca scotzi bornele de la baterie itzi da eroare de ESP, si e tot un draq..... deci resetatzi dupa ca tot acolo ajungetzi
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 09:04 AM   #11
cristi_fulger
Senior Member
 
cristi_fulger's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Galati
Motorizare : 2148 CDI
Age: 38
Posts: 861
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by claudius comsa View Post
O sa intreb mecanicul, pentru ca el a facut resetarea. De la bord. Am pornit masina si apoi s-a urcat el si a resetat. Masina m-a avertizat sa ma opresc ca am probleme cu ESP si tot tacamul, dar s-a rezolvat repede.
Ai reusit sa afli cum a resetat doar din bord? Merci
cristi_fulger is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2008, 12:21 PM   #12
alinneata
Member
 
alinneata's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bucuresti
Motorizare : 2000
Posts: 59
:
[Member]
Default

La w210 se reseteaza prin volan stanga maxim, apoi volan dreapta maxim, oprit si pornit masina.
alinneata is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2008, 13:34 PM   #13
al3x82
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: bucuresti
Motorizare : CDI
Age: 35
Posts: 574
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by nickbal View Post
Daca scotzi bornele de la baterie itzi da eroare de ESP, si e tot un draq..... deci resetatzi dupa ca tot acolo ajungetzi

Si daca dai volanul maxim in dreapta si pe urma maxim in stanga , hocus....pocus dispare eroarea
al3x82 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 11:39 AM   #14
vizireanuv
Senior Member
 
vizireanuv's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: constanta
Motorizare : 2148 diesel
Age: 31
Posts: 345
:
[Senior Member]
Default

la w211 se reseteaza astfel: stanga maxim de volan(2 sec tinut la maxim), dreapta maxim de volan(2 sec tinut la maxim), indrepti rotile, opresti motorul, scoti cheia, astepti 30 de secunde si dupa accea pornesti motorul si ai sa vezi ca s`a resetat.
vizireanuv is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2008, 21:52 PM   #15
al3x82
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: bucuresti
Motorizare : CDI
Age: 35
Posts: 574
:
[Senior Member]
Default

nu trebuie sa opreasca motorul si nici sa astepte.
al3x82 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2008, 04:16 AM   #16
berni
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: suceava
Motorizare : 2200
Posts: 22
:
[Junior Member]
Default

la mine a disparut eroarea singura, am oprit si pornit de cateva ori si facut cativa zeci de metrii
berni is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2008, 20:32 PM   #17
vizireanuv
Senior Member
 
vizireanuv's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: constanta
Motorizare : 2148 diesel
Age: 31
Posts: 345
:
[Senior Member]
Default

nu stiu ce sa zic .. daca trebuie oprit sau nu motorul sau asteptat dar asha mi`a zis cineva si a mers si asha zic si eu ... si referitor ca dispare singura eroare si asta e adevarat cateodata dispare singura ... daca nu dispare inseamna ca ori e senzorul ciupit ori e pus invers.
vizireanuv is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 15:14 PM   #18
Renegate
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucuresti
Motorizare : 1998
Age: 43
Posts: 100
:
[Senior Member]
Default

Salutare! Imi puteti spune un magazin cu piese pentru un E200 care sa fie OK si sa aibe si preturile rezonabile? Ma intereseaza in acest moment un set de placute spate! Multumesc de ajutor!
Renegate is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 15:18 PM   #19
Renegate
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucuresti
Motorizare : 1998
Age: 43
Posts: 100
:
[Senior Member]
Default

Si daca intereseaza pe cineva doua cauciucuri de iarna noi noute, marca Continental, cu dimensiunile 245/45/18 la 700 lei/bucata.
Renegate is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 13:44 PM   #20
Ovidiu_David
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Targoviste
Motorizare : 2148cmc CDI
Posts: 11
:
[Junior Member]
Default

Salut!
Am un w211 E220 CDI din 2003 si am patit o cheste foarte neplacuta legata de schimbul placutelor de frana. Inainte sa cumpar masina fostul proprietar si-a luat angajamentul ca va schimba si placutele. A dus-o la mecanic, care s-a apucat sa le desfaca pe cele uzate, timp in care proprietarul a mers sa cumpere placutele noi. Negasindu-le pe stoc a trebuit sa le ia la o zi sau doua. In diferenta asta de timp masina a ramas demontata la mecanic. Dupa ce le-a montat pe cele noi totul a fost in regula, mai putin o eroare in bord (malfunction) "service break visit workshop", pe care o am si in prezent. Sistemul de franare, inclusiv frana de mana merg perfect. Am inteles ca ar exista o problema legata de orele tehnologice de schimbare ale placutelor, ca nu trebuie sa se depaseasca doua ore la deconectarea senzorilor. Iar deconectarea bornei de la baterie nu ar fi o solutie, masina avand si o a doua baterie de dimensiuni reduse, amplasata undeva sub capota, care asigura partea de electronica a masinii.
Acum, eu am patit-o. Incercati sa nu ajungeti si voi in situatia mea. O sa incerc si eu o resetare. Daca nu merge cred ca ajung pe la reprezentanta cu masina.
Ovidiu_David is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
frana, placute


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
placute frana silviu_mb Probleme tehnice - E Klasse 21 08-17-2014 22:11 PM
Placute inmatriculare personalizate adibotormedias Off topic 16 01-12-2009 23:32 PM
Senzor bord pt placute frana BlueLightning Probleme tehnice - V Klasse 5 01-08-2009 10:57 AM
Placute de frana Smen Sfaturi la achizitie - CLK Klasse 3 10-18-2008 16:27 PM


All times are GMT +3. The time now is 19:27 PM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF