Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Geometrie roti

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Originally posted by Sharky View Post
  Erau 20 lei cand le-am luat eu.
  http://www.autokarma.ro/piese-auto-m...&grupa_order=1
  Cei de la reprezentanta pot cere atata pt ca pot! Si probabil le mai vad la pereche si nu la bucata.

  Tu mai bine asigura-te ca bucsele ti-s ok. Din 2004 a trecut ceva vreme.
  De multe ori reglarea cu aceste suruburi nu e necesara decat daca ai kit special de suspensie care coboara garda.
  La mine suspectez ca bucsa e cea care a cedat, desi aparent pare ok.
  Faptul ca am corectat din suruburi mi-au iesit unghiurile, dar masina tot trage de volan in functie de inclinatia drumului.
  Asa ca va trebui sa lucrez din nou.
  ASa ca eu as incepe cu o schimbare de bucse, in locul tau. DAca vezi crapaturi in ele, schimba-le ca la 80 lei bucata nu ai ce pierde.
  Idem pt restul de pivoti si alte povesti. Ce e cu joc/bate/misca usor din mana va trebui sa plece.

  Da un ban pe un stand de bucse unde sa iti scuture bine masina. De tragi de ele cu ranga e DEGEABA!
  Cu ranga vezi jocurile doar cand e mult prea tarziu.
  Probabil la reprezentanta cer mai mult pe suruburi pentru ca sunt originale si nu Delphi , la asta nu te ai gandit ?
  Honda.

  Comment


  • #17
   In ciuda faptului ca astazi este sarbatoare, am reusit sa iau legatura cu baiatul ce se ocupa de geometrie la mercedes, in reprezentanta. Am discutat cu el si mi-a explicat faptul ca acele suruburi care se gasesc in reprezentanta(pe original) se gasesc si la alte magazine de piese auto la un pret rezonabil(tot pe original). Din ce a zis baiatul la telefon, am inteles ca e o problema generala la w211 si ca indiferent ce ai schimba nu o sa iasa caderea ca la carte si din acest motiv e nevoie de acele suruburi excentrice ( cum a zis Sharky), care vin pe brat. Urmeaza sa le achizitionez de la un magazin de piese auto si voi merge cu ele la reprezentanta ca sa-mi faca directia. Voi reveni cu amanunta dupa ce rezolv.

   Comment


   • #18
    Originally posted by Kay View Post
    Probabil la reprezentanta cer mai mult pe suruburi pentru ca sunt originale si nu Delphi , la asta nu te ai gandit ?

    Thank you, Captain Obvious!

    Si ca sa nu zica lumea ca nu contribui cu ceva util, spre deosebire de altii.

    Daca vrei sa economisesti niste bani ai putea sa le montezi in alta parte. La reprezentanta sa te duci doar pentru reglarea convergentei sau a suruburilor de la unghiul de fuga, daca e cazul.
    Suruburile alea nu sunt excentrice in adevaratul sens al cuvantului.
    Sunt doar 3 pozitii in care intra, una fiind cea actuala, celelalte doua le ai disponibile dupa ce ai suruburile in mana.
    Cum rotile tale s-au cracit, nu s-au apropiat, e clar ce pozitie alegi.
    Vezi doar ca suruburile se strang cand masina se apasa pe roti. Si de strans se strang tinand contra de surub, altfel rupi bucsa.

    https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j...CDkilmup0fFwL_

    Orice service decent e capabil de asta.
    Last edited by Sharky; 11-21-2017, 11:39 AM.

    Comment


    • #19
     Ce frumos e link-ul. Ce pot sa zic? Sarut-mana si multumesc frumos. Voi lista asta si cu ea voi merge la service
     Last edited by Florin_WES; 11-23-2017, 11:27 AM. Reason: Nu mai da quote unui post imediat anterior.

     Comment


     • #20
      Salutare stimati colegi. Dupa cum am zis, revin cu detalii despre geometria la w211 meu. Am dat comanda de acele suruburi excentrice(42 lei/bucata). Toate bune si frumoase pana dupa montarea lor si incercarea de a regla directia.
      Bratul care tine amortizorul, are niste ghidaje pentru reglajul directiei si acele ghidaje erau uzate, masina avand suruburi normale..
      Bucuria cea mai mare e ca masina nu are jocuri, dar pentru a face directia trebuie sa schimb bratele St.-Dr. si daca tot umblu la partea de jos, am zis sa schimb ambele brate care se afla jos, cele cu pivot si bucse, care tin amortizorul si cele din fata, cu un pivot. Rugamintea mea este sa-mi recomandati o firma mai bunisoara(momentan nu dispun de monede pentru lemforder).

      Comment


      • #21
       Poti schimba numai bucsele, vreo 50-80 lei bucata!
       Bucsa de la telescop si pivotul mic antiruliu se poate schimba direct pe masina, daca omul are o presa.
       De nu are, cauti pe altul care are. ele nu influenteaza geometria in mod semnificativ.
       Scosul e mai greu, bagatul e destul de usor.
       Dar astea is ieftine ~50 lei bucata, le poti face si acum.
       Niciuna nu reprezinta un pericol, prima data incep sa bata, dar ele semne pana sa se rupa.

       Pivotul mare oricum e independent de brat, de se tine bine mai lasa-l.
       Ai mai putea include si capete de bara, daca inca sunt cele originale cu steaua pe ele.
       PE la 200kkm se cam duc, asta din ce am vazut statistic.

       Eu am pus bucsa mare TRW, varianta plina la bratul celalalt si tine de vreo 8mii km, nu a crapat, nu da semne.

       Ghidaje uzate?
       Esti sigur ca ai mers unde trebuie?
       Suruburile alea nu intra decat intr-o pozitie, santul ala nu e pe centru surubul se pune intr-un fel intr-o parte, si rotit cu 180 grade in celalata.
       Vrei sa zici ca dintii aia sunt uzati? Si daca sunt uzati de la ce?
       Doar daca vreun idiot nu a strans surubul si a batut pana i-a distrus!
       Dintii nu tin pe pozitie, strangerea surubului tine bratul pe pozitie!
       Last edited by Sharky; 11-24-2017, 13:17 PM.

       Comment


       • #22
        Atentie ca la unele modele de brate bucsa nu e pusa central, e un pic decalata intr-o parte.
        Omul care le schimba ar fi bine sa marcheze.
        Nu cred ca e critic, dar nici de neglijat.
        Si repet inca o data, strangerea suruburilor se face in pozitia normala a bucselor, adica cu bratele in pozita lor normala, cand masina sta pe roti.
        Ori masina e pe canal, ori de e pe elevator ridici de brat cu un cric.

        Comment


        • #23
         Da. Multumesc frumos de raspuns. Dar nu cred ca se complica astia de la service sa faca treaba asta. Ar insemna sa merg la un garaj. E mult mai simplu pentru ei sa schimbe bratele decat sa schimbe bucsaraia.. Am gasit un kit pe internet, din 10 piese, de la ATEC. Destul de ieftin, 1300 ron, dar nu stiu nimic de aceasta firma, daca sunt ok. Zice ca da garantie 2 ani pe piese.
         Din ce am vazut, suruburile ce le-am cumparat aveau canale paralele si cand invartea de surub, intr-adevar se schimba unghiul de cadere, pana la maxim -1.50 grade. Mai mult nu mergea si daca mai insista putin cu cheia, se auzea o pocnitura si roata revenea la pozitia initiala. Am vazut ca nu invartea surubul intr-o singura directie, il invartea si spre dreapta si spre stanga, iar la un moment dat, degeaba il invartea ca nu se mai schimba absolut nimic. Asa a ajuns sa-mi zica sa schimb bratele. Ma gandesc ca la cat a invartit surubul ala, chiar mecanicul a uzat bucsa pe interior...Nu stiu ce sa zic..

         Comment


         • #24
          Citeste pdf-ul atasat.
          Suruburile postate in link-ul meu, sau cele originale pt reglaj NU SE INVART, ele se baga in slotul dorit.
          Nu am idee ce ai cumparat tu, dar reglajul nu se face ce la bucsele excentrice.
          Data viitoare mergi la unii care stiu cu ce se manca mercedes sau stiu citi o documentatie.

          Probabil asta spune lumea sa te duci la reprezentanta, ca e plin de habarnisti care muncesc nu gandesc.
          Eu inca nu am ajuns la mecanici. Toate operatiunile le-am facut eu si pana acum nu am reusit sa stric ceva.
          Ai putea citi in topicul meu si despre cum se monteaza aceste suruburi.
          Last edited by Sharky; 11-24-2017, 18:19 PM.

          Comment


          • #25
           la mercedes geometria este undeva la 280 lei,asa ca nu se merita sa te tot duci pe la tot felul de 'meseriasi'

           Comment


           • #26
            Asa voi face ! In cazul in care gasesc un service care sa vrea sa-mi schimbe bucsile, voi face cum a zis Mr. Sharky. Daca nu vrea nimeni voi lua un kit de brate..mananc o luna de zile coji de cartofi ) si voi pune un lemforder pe masina ca sa-mi alung gandurile si voi merge in reprezentanta pentru directie. Oricum, daca bulangiul ala deschidea bine ochii pe foile ce le-am scos dupa atasarea colegului nu cred ca erau probleme, dar nah..

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF