Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz A Klasse > Discutii despre model - A Klasse

Apare litera "F" in bord

Discutii despre model - A Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2009, 13:38 PM   #1
Brunno
Junior Member
 
Brunno's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : Benzina
Age: 45
Posts: 20
:
[Junior Member]
Default Apare litera "F" in bord

Imi poate spune cineva de ce imi apare in mers litera F din Drive si incepe sa smuceasca masina?
A190 benzina din 2000 transmisie automata

Multumesc
Brunno is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 14:00 PM   #2
Brunno
Junior Member
 
Brunno's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : Benzina
Age: 45
Posts: 20
:
[Junior Member]
Default Litera F in bord

cutie automata tiptronic...


Multumesc
Brunno is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2009, 15:00 PM   #3
cl600
Specialist 7G-Tronic
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : CDI
Age: 46
Posts: 2,762
:
[Specialist 7G-Tronic]
Default

Quote:
Originally Posted by Brunno View Post
cutie automata tiptronic...


Multumesc
Daca ramane blocata in viteza 2 inseamna ca are o problema electrica, iar daca ramane in viteza 3 are o problema mecanica.
In ambele cazuri, electronica fiind in avarie nu mai lucreaza si smuceste.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2009, 02:16 AM   #4
Brunno
Junior Member
 
Brunno's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : Benzina
Age: 45
Posts: 20
:
[Junior Member]
Default

smuceste un pic in viteza 1 din neutru la plecarea de pe loc si fara sa o accelerez eu agresiv.

se poate repara aceasta problema (electrica sau mecanica?) daca da va rog ma poate indruma cineva la un service de bun simt la pret (bucuresti)

Multumesc

Te rog sa folosesti majuscula la inceputul unei propozitii.
__________________
"Nu-ti conduce masina cu o viteza mai mare decat a ingerului tau... s-ar putea sa nu ajunga la timp..."

Last edited by Orvo; 10-09-2009 at 11:39 AM.
Brunno is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 11:06 AM   #5
digitalscribe
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: IASI
Motorizare : 1.7 CDI
Posts: 15
:
[Junior Member]
Default

Destul de neplacut ce ai tu.
Daca e problema electronica scapi cu vreo 1500 euro schimbat modul electro-valve din cutie.
Daca e mecanica, trebuie sa cauti service cu tupeu care sa desfaca cutia si sa iti schimbe ce-i stricat.
Ai facut revizie la 60mii Km ? Stiu ca toti zic ca nu trebuie schimbat uleiul dar am scos recent dintr-o cutie automata ulei negru ca smoala dupa 45 mii Km.

Mergi intr-un service de la reprezentanta, ei iti dau un diagnostic bun. Apoi stii ce ai de facut. La schimbat modul electro-valve se mai baga si service-urile.

In cel mai rau caz ai de reparat cutia sau de schimbat. Reparat e cam tot 1000 - 2000 euro (sunt doar cateva firme care fac asta, vezi pe google, nu vreau sa fac reclama). Schimbat... vreo 4800 euro noua programata de nemti din fabrica.

La cutiile astea cam pica computerul din ele, apoi ai uzura normala a discurilor si benzilor din cutie. Daca e uzura scapi usor. Se schimba un bloc din ala complet si gata, dar asta o fac doar firmele de reparat cutii.

Last edited by digitalscribe; 10-09-2009 at 11:10 AM.
digitalscribe is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 10:55 AM   #6
tweety
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Constanta
Motorizare : 1,9
Posts: 2
:
[Junior Member]
Default

Aceeasi problema am avut-o si eu, la acelasi tip de masina, la mine a fost selectorul la cutia de viteza, asta mi-au spus cei de la mercedes dupa diagnostic.In jur de 1 000 de euro.
tweety is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 19:42 PM   #7
great
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: bucuresti
Motorizare : auto
Posts: 10
:
[Junior Member]
Default F in display

Aceiasi problema o am si eu la masina ( disel a 170 tiptronic )
F in display ... dar spre deosebire de ceilalti membri ce au postat inaintea mea ... nu porneste masina.Mai exact am parcat-o , iar a doua zi cand sa plec arata F in display unde in mode normal arata P,R,N,D
Deci masina stationeaza , nu se poate porni ! Solutii ?

P.S Bateria este ok , uleiul din cutie ok ... sigurante verificate ... am incercat ambele chei , am pus si un tester ce nu a indicat vreo eroare !
Multumesc
great is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2010, 11:29 AM   #8
great
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: bucuresti
Motorizare : auto
Posts: 10
:
[Junior Member]
Default

Am chemat un specialist de la un service mercedes iar rezultatul este acesta :
F = inseamna "greseala sau eroare"
Dupa diagnostic in cazul meu , de vina este ESP-ul , dar evident poate fi orice altceva atunci cand va apare F in display.
La cei ce apare accea smuceala in mers ... este din vina ESP ABS , trebuie schimbat acel calculator ce se afla in cutia aerului conditionat.
Nu va speriati, cutiile astea nu crapa ... asa cum specialistii de duminica ar spune-o in orice situatie pentru orice neregula.
Revin cu alte detalii , ma grabesc sa caut un esp acum
great is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 20:25 PM   #9
psiho200
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bucuresti
Motorizare : 1.7 diesel
Posts: 202
:
[Senior Member]
Default

Ne spui si noua care a fost remediu
psiho200 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 12:14 PM   #10
Bambuflorin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Avrig
Motorizare : D 168 95cai
Age: 48
Posts: 4
:
[Junior Member]
Default Am avut si eu o problema: F si scotea masina din viteza in mers

Quote:
Originally Posted by psiho200 View Post
Ne spui si noua care a fost remediu
Am fost la 1 sevis si la un electrician auto si nu iesa nimic pe testar totul ok.si din forum am aflat ca trebuie sa merg la mercedes .am fost si au gasit 5 probleme eroare in compiutaru-l cutiei si lipsa ulei 1,8 litri. au complectat ulei si resetat compiutarul , si pretul 350 ron merge bine ..Mercedes A 170 cdi cutie automata,tiptronic.
Bambuflorin is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 16:46 PM   #11
eliadegeorge
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: suceava
Motorizare : 1,2; 2,6
Age: 55
Posts: 37
:
[Member]
Default

Va salut,

Am si eu un A140 LWB cu motor de 1600 si cutie automata. Cu mecanicii m-am lamurit. Am avut aceeasi problema si s-a rezolvat prin inlocuirea bateriei. Nu mai cheltuiti banii degeaba. Baterie noua si verificarea incarcarii, eventual inlocuirea fuliei alternatorului si verificarea bratului de intindere a curelei de accesorii. Cutia necesita un curent mare si cand nu are de unde intra in eroare.
recomand si folosirea pe manual, in oras, pentru a evita subturarea si astfel, lipsa incarcarii la turatii f joase. Tot din acest motiv recomand si scoaterea in N la semafor.
Atentie la schimbarea bateriei, trebuie asigurata o alimentare tampon ca sa evitati pierderea unor date din menoriile diverselor sisteme electronice care echipeaza masina, in cazul in care faceti asta acasa, fara o documentatie de service.
Daca totusi mai apare eroarea, opriti masina si motorul sa se reseteze. Nu recomand sa circulati prea mult cu aceasta eroare, apar fenomene de cavitatie in cutie si uzurile cresc exponential.

Cu stima, George.
eliadegeorge is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 18:00 PM   #12
flavyus1987
V.I.P
 
flavyus1987's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: constanta
Motorizare : 1.4
Age: 29
Posts: 1,684
:
[V.I.P]
Default

Ce-mi doresc si eu uneori cutie automata, ca ma plesneste cate o lene in trafic de mie sila sa apas pedalele si sa pun de mamaliga.
flavyus1987 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2011, 09:18 AM   #13
cristianholdun
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tirgu Jiu
Motorizare : 1598 , benzina
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default

Salutare tuturor!
Am un A 160 , 2000 , cutie automata & il am de 2 luni SH, 138000 KM .
Problema mea este ca ieri in timp ce urcam o costisoara cu masina plina la un moment dat nu mi-a mai tras & apoi mi-a aparut F pe display; am oprit am pus contactul mi-a disparut , am dat pe manual vit. 1 & tot nu a plecat dar de data aceasta litera F nu mai dispare. Am golit masina si am plecat dar cutia nu mai schimba.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intimplat & cum pot sa resetez sa nu mai apara F-ul si cutia sa poata sa functioneze normal.
PS Cind pun maneta / R sau D smuceste puternic.
Multumesc!
cristianholdun is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 09:00 AM   #14
Bambuflorin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Avrig
Motorizare : D 168 95cai
Age: 48
Posts: 4
:
[Junior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by cristianholdun View Post
Salutare tuturor!
Am un A 160 , 2000 , cutie automata & il am de 2 luni SH, 138000 KM .
Problema mea este ca ieri in timp ce urcam o costisoara cu masina plina la un moment dat nu mi-a mai tras & apoi mi-a aparut F pe display; am oprit am pus contactul mi-a disparut , am dat pe manual vit. 1 & tot nu a plecat dar de data aceasta litera F nu mai dispare. Am golit masina si am plecat dar cutia nu mai schimba.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intimplat & cum pot sa resetez sa nu mai apara F-ul si cutia sa poata sa functioneze normal.
PS Cind pun maneta / R sau D smuceste puternic.
Multumesc!
http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.59a.htm incearca aici sunt multe probleme sper sa-ti fie de folos. Aicea gasesti multe despre masina ta daca nu sti engleza tradu cu google translator. sucees.

Last edited by Bambuflorin; 04-02-2011 at 09:03 AM.
Bambuflorin is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 20:39 PM   #15
radusilviu
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Motorizare : 2800cmc
Posts: 2
:
[Junior Member]
Default

Va salut pe toti. Stie cineva un service in Bucuresti pt Mercedes? Altul decat ala f scump? Am A 200 din 2004
radusilviu is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 21:28 PM   #16
cl600
Specialist 7G-Tronic
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : CDI
Age: 46
Posts: 2,762
:
[Specialist 7G-Tronic]
Default

Quote:
Originally Posted by radusilviu View Post
Va salut pe toti. Stie cineva un service in Bucuresti pt Mercedes? Altul decat ala f scump? Am A 200 din 2004
Ce probleme ai la masina?
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.com

0731 362 861

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
cl600 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 14:04 PM   #17
attosoft
Senior Member
 
attosoft's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: galati
Motorizare : A170CDI
Age: 40
Posts: 162
:
[Senior Member]
Question

Quote:
Originally Posted by great View Post
Am chemat un specialist de la un service mercedes iar rezultatul este acesta :
F = inseamna "greseala sau eroare"
Dupa diagnostic in cazul meu , de vina este ESP-ul , dar evident poate fi orice altceva atunci cand va apare F in display.
De vreo 2 zile, mi s-a ars senzorul ABS/ESP, si a inceput in bord sa-mi apara F. Cand repornesc, imi apare D, normal. De exemplu, la cate drumuri am facut ieri, F mi-a aparut de 3 ori, iar azi - doar odata. Am un A140, automat, iar cei de la Mercedes mi-au spus ca trebuie sa-i faca diagnoaza, la cutie.. Este de la ABS? Sau n-are legatura cu ABS-ul. Ca aia mi-au zis ca n-are..
attosoft is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 09:30 AM   #18
StefanelT
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Suceava
Motorizare : 1700
Age: 37
Posts: 9
:
[Junior Member]
Default

Ai problema cu selectorul de la cutia de viteze. Am avut si eu exact aceeasi problema si am rezolvat-o, mult mai ieftin decat au spus baietii pe forum...
Mult succes

Daca vrei pot sa-ti recomand pe cineva care poate sa te ajute

Last edited by Zeus; 08-20-2013 at 09:51 AM.
StefanelT is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 17:00 PM   #19
attosoft
Senior Member
 
attosoft's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: galati
Motorizare : A170CDI
Age: 40
Posts: 162
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by StefanelT View Post
.. si am rezolvat-o, mult mai ieftin decat au spus baietii pe forum...
Cum ai rezolvat-o? Ca si mie m-au remediat treaba. Au pus testerul, si au resoftat ceva pe acolo..
attosoft is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 10:44 AM   #20
StefanelT
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Suceava
Motorizare : 1700
Age: 37
Posts: 9
:
[Junior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by attosoft View Post
Cum ai rezolvat-o? Ca si mie m-au remediat treaba. Au pus testerul, si au resoftat ceva pe acolo..
F in bord are treaba numai cu cutia automata. Nu prea aveau ce sa resofteze. La mine problema a fost din schimbator. Acolo are un calculator care pica frecvent. Mie mi-au inlocuit schimbatorul si de atunci nu am mai avut probleme. Am vazut pe forum ca ajunge la 1000 Euro. Eu scapat cu 150 euro. Sa dea Dumnezeu sa nu ai probleme de astea. Daca ai un cod de eroare te rog sa-l scrii sa vedem ce reprezinta.
StefanelT is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
apare, bord, litera


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 23:33 PM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF