Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Pernele de aer nu mai funcționează.

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Pernele de aer nu mai funcționează.

  Salutari la toti membrii si cititorii acestui site,
  Am un vito model 2002,dotat cu perne de aer,care in functie de greutate se ridica sau se lasa,acum ceva timp am pus mai mult greutate pe el decat trebuia si ceva a cedat nu mai lucreaza,sa lasat destul de mult masina de spate si nu stiu ce sa-i fac.Am fost la un "mester priceput" si a verificat compresorul daca functioneaza si pe direct merge,mi-a zis sa cumpar electrovalva care este langa electomotor ca sigur asta e dusa,am cumparat-o de noua si degaba,nici o diferenta.Nu stiu ce sa ii fac poate stie cineva cum se rezolva sa posteze pe forum ca am vazut ca nu sunt singurul cu problema asta.
  Multumesc anticipat si imi cer scuze daca cumva nu am scris unde trebuie sau am deranjat pe cineva,este primul meu topic pe care il scriu.

 • #2
  E bine si la bucuresti,nu este f. departe,oricum am drum saptamanal in capitala,astept alte detalii,mersi mult

  Comment


  • #3
   Salutare CCI , poti verifica pe direct compresorul si toate cele trei electrovalve. Daca la electrovalve se aude un tzacanit atunci inseamna ca functioneaza , deasemeni compresorul trebuie sa bage aer . verifica toate astea ( vezi sa nu alimentezi pe invers ca parlesti tot ) si daca toate sunt bune inseamna ca ai ceva pori in pernele de aer . succes

   Apropos CCI banuiesc ca a verificat MESTERUL siguranta de la ENR ( compresor )
   Last edited by florineasca; 10-24-2008, 14:42 PM.
   Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

   Comment


   • #4
    multumesc mult king kong pentru ajutor, apreciez mult orice informatie,am nevoie de cateva lamuriri inainte de a ma apuca de lucru,care sunt cele 3 electrovalve ca el nu a vazut decat una amplasata langa compresor(pe care am si cumparat-o de noua),unde anume este siguranta pt electrovalve si daca ar fi pori unde anume poate sa fie,el mi-a tras un fir pe direct de la compresor si il cuplez cand si cand ca sa ridice masina de spate dar dupa 2-3 saptamani iar se lasa jos,iar pun firul pe plus o ridic un pic si tot asa,insa masina nu se ridica sau coboara in functie de greutate,este destul de rigida,nu stiu cum sa ii dau de cap.

    Comment


    • #5
     mai intai tre sa dai jos compresorul cu totul si ai sa vezi ca e o electrovalva pe corpul compresorului(corpul pompei de aluminiu ) iar mai apoi sunt cele doua(electrovalve) in care intra tevile albastra si galbena de la perne.Pe astea tre sa le verifici pe direct daca tzacane.Siguranta e de 30 (verde ) si se afla sub scaunul soferului pe randul din mijloc , nu mai stiu a cata ... mi se pare ca a treia sau a patra de jos in sus. bafta
     Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

     Comment


     • #6
      scuze CCI.. porii pot aparea la pernele de aer bineinteles
      Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

      Comment


      • #7
       Buna ziua
       Am si eu un V220cdi din 2000.
       Am aceeasi problema cu pernele de aer.
       Acum masina s-a lasat complet, dupa 3 saptamani cand nu am folosit-o.
       Puteti sa imi spuneti unde este compresorul. Si eventual cum pot sa incerc sa o ridic, conectand direct compresorul la baterie, macar sa pot sa o duc la un service.
       Orice informatie sau ajutor este binevenit.
       Adriana

       Comment


       • #8
        Originally posted by kaore View Post
        Buna ziua
        Am si eu un V220cdi din 2000.
        Am aceeasi problema cu pernele de aer.
        Acum masina s-a lasat complet, dupa 3 saptamani cand nu am folosit-o.
        Puteti sa imi spuneti unde este compresorul. Si eventual cum pot sa incerc sa o ridic, conectand direct compresorul la baterie, macar sa pot sa o duc la un service.
        Orice informatie sau ajutor este binevenit.
        Adriana
        Compresorul este sub masina in dreptul scaunului de la sofer .
        Se demonteaza relativ simplu , iar de verificat se verifica toate cele trei mufe pe direct (albastru=plus ; maro sau negru=minus) la una ditre mufe alimentata pe direct trebuie sa porneasca compresorul iar la celelalte doua trebuie sa se auda un tacanit. Pentru informatii suplimentare 0721837428 (nu imi place scrisul )
        Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

        Comment


        • #9
         Originally posted by kaore View Post
         Buna ziua
         Am si eu un V220cdi din 2000.
         Am aceeasi problema cu pernele de aer.
         Acum masina s-a lasat complet, dupa 3 saptamani cand nu am folosit-o.
         Puteti sa imi spuneti unde este compresorul. Si eventual cum pot sa incerc sa o ridic, conectand direct compresorul la baterie, macar sa pot sa o duc la un service.
         Orice informatie sau ajutor este binevenit.
         Adriana
         Buna,eu am rezolvat problema anul trecut,am gasit una dintre cele 2 electrovalve,atasate pe suportul compresorului,defecta,am reparat-o a mers,iar acum aceeasi proble si cred ca trebuie sa o inlocuiesc cu una noua,improvizatiile nu sunt bune,dar de moment merge.Bafta!

         Comment


         • #10
          am si eu aceeasi problema.Am verificat compresoru pus pe direct merge dar tot nu se umfla pernele.Am gasin un fir maro-negru sub scaunul soferului care ar da comanda la compresor.Daca ii dau plus porneste compresorul dar tot nu umfla.AVETI CUMVA O SCHITA ELECTRICA CU CABLAJELE , SAU CEVA CARE SA INTELEG SISTEMUL PE CARE FUNCTIONEAZA.

          Comment


          • #11
           Originally posted by antidotu View Post
           am si eu aceeasi problema.Am verificat compresoru pus pe direct merge dar tot nu se umfla pernele.Am gasin un fir maro-negru sub scaunul soferului care ar da comanda la compresor.Daca ii dau plus porneste compresorul dar tot nu umfla.AVETI CUMVA O SCHITA ELECTRICA CU CABLAJELE , SAU CEVA CARE SA INTELEG SISTEMUL PE CARE FUNCTIONEAZA.
           pai nu se umfla pt ca nu lucreaza electrovalvele,trebuie sa le verifici,desfaci compresoru si vezi ca ai o electrovalva mai mare la compresor si 2 mai mici intr-un corp comun,scoti mufele si le alimentezi pe ran,pe fiecare,cu curent pe direct plus si minus,trebuie sa tzacane,daca nu face nimic,inseamna ca nu-i buna electrovala respectiva,daca sunt bune,problema e in alta parte,la mine asta a fost. Succes!

           Comment


           • #12
            sal eu am avut aceias problema si am rezolvato mai sint multe de urmat dar imi trebuie simptomele care le are id meu

            Comment


            • #13
             cci e multe de desfacut sa sti vezi ca mai ai si senzori de inaltime sau calculatorul care conduce tot sitemul trebuie vorbit la tel sau pe mess

             Comment


             • #14
              Originally posted by kaore View Post
              Buna ziua
              Am si eu un V220cdi din 2000.
              Am aceeasi problema cu pernele de aer.
              Acum masina s-a lasat complet, dupa 3 saptamani cand nu am folosit-o.
              Puteti sa imi spuneti unde este compresorul. Si eventual cum pot sa incerc sa o ridic, conectand direct compresorul la baterie, macar sa pot sa o duc la un service.
              Orice informatie sau ajutor este binevenit.
              Adriana
              buna un sfat de la un fost patit si remediat pe propria experienta ok acum le stiu cu oki ikisi iti dau un sfat nu pleca cu el asa ca,,1,, spargi pernele 2 distrugi limitatori de inaltime care se afla pe basculele din spate 3 ii dai scurt in calculatorul de perne . iti pot da si preturile ca leam schimbat eu kompresorul-nou-kosta 2300 ron secand 130ron supapele stinga si dreapta 700 ron limitatorul st 470 ron limit dreapta 470 ron si kalculatorul de perne kosta 1 600 ron eu le-am loat pe toate prin eliminare ,,,,am dat kompresorul jos ai de desfacut 3 mufe una cu fire groase culoare rosu negru ,,,a 2 e la supapa din capul compressorului ,,,si a 3 e o mufa mare cu 4 fire 2 sint albastre 2 maro albastru e plusu si maroul e minusul si astea sint de la cele 2 electro valve care iti da aer in pernele stinga si dreapta dac e ceva sunama pe 0728281674 mi-e greu sa scriu atit

              Comment


              • #15
               Originally posted by marian_grasu View Post
               cci e multe de desfacut sa sti vezi ca mai ai si senzori de inaltime sau calculatorul care conduce tot sitemul trebuie vorbit la tel sau pe mess

               Referitor la problema lui CCI e foarte probabil ca aceasta sa nu mai fie de actualitate.Si daca tot ai o solutionare pentru aceasta ar fi frumos sa postezi pe forum indiferent de cat e de scris.Asa e frumos si de asta e forum.Daca toti vorbeam la telefon sau pe mess nu mai exista forumul asta.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF