Buna ziua. Dup cum se poate vedea sunt nou pe acest forum. De cand eram mic si am fost primele di cu un Mercedes i pe urm cu alte masini, tot timpul mi s-a parut ca avea ceva deosebit. Era o senzaie aparte. Acum a venit momentul s îmi schimb masina si mi-am îndreptat atenia spre 2 modele de la aceast marc. Momentan conduc un VW Golf 4 tdi de 90 cp.
Neavând atât de mult experien în domeniul auto am zis sa va cer sfatul. Tin sa precizez ca bugetul de care dispun este de 9000-9500 euro. Cele 2 modele despre care vorbesc sunt w204 non facelift (preferabil c220 cdi) si w211 facelift (preferabil e220 cdi) ambele cu cutie automat i limuzine. În continuare am sa scriu câteva nelmuriri la care sper sa ma ajutati cu rspunsuri.
1. Mai merita achiziionat w211 având în vedere c e un model aparut undeva în 2003 parca? Intreb asta pentru ca intre timp a aparut deja w213, pe cand la celalalt e doar w205, deci doar o generaie diferena.
2. Din ce am citit în rapoarte de specialitate din presa din Germania, w204 apare ca unul din cele mai fiabile modele din clasa lui, la 10 ani de la lansare.
3. Din alte discutii de pe forum ali utilizatori scriau ca interiorul lui w204 nu este asa reuit din punct de vedere calitativ i ca nu se ridic la nivelul specific mrcii. ("materialele folosite se compara cu cele de la alte modele din clase inferioare")
4. M-ar interesa cam cât sunt costurile de întreinere pentru aceste modele - impozit, rca, revizii, consum real etc
5. Pragul pe care mi l-am stabilit pentru rulaj este 180 - 200.000 km. Credeti ca este prea mare? Cam la aceti km am vzut oferte la bugetul meu
6. Am 1.83 m si 110 kg - credeti ca w204 este prea mic pentru mine?
7. Credeti ca bugetul e prea mic si ar trebui s m îndrept spre alte modele( din grupul VAG) de exemplu?
Va multumesc anticipat!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

1. Mai merita achiziionat w211 având în vedere c e un model aparut undeva în 2003 parca? Intreb asta pentru ca intre timp a aparut deja w213, pe cand la celalalt e doar w205, deci doar o generaie diferena.
2. Din ce am citit în rapoarte de specialitate din presa din Germania, w204 apare ca unul din cele mai fiabile modele din clasa lui, la 10 ani de la lansare.
3. Din alte discutii de pe forum ali utilizatori scriau ca interiorul lui w204 nu este asa reuit din punct de vedere calitativ i ca nu se ridic la nivelul specific mrcii. ("materialele folosite se compara cu cele de la alte modele din clase inferioare")
4. M-ar interesa cam cât sunt costurile de întreinere pentru aceste modele - impozit, rca, revizii, consum real etc
5. Pragul pe care mi l-am stabilit pentru rulaj este 180 - 200.000 km. Credeti ca este prea mare? Cam la aceti km am vzut oferte la bugetul meu
6. Am 1.83 m si 110 kg - credeti ca w204 este prea mic pentru mine?
7. Credeti ca bugetul e prea mic si ar trebui s m îndrept spre alte modele( din grupul VAG) de exemplu?
Va multumesc anticipat!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk