Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfat achiziție W204 C230 2008

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sfat achiziție W204 C230 2008

Salutare tuturor.
    Îmi doresc sã achiziționez un W204 C230 din 2008, cutie manualã, 80.000 km, reviziile efectuate la MB, jante R17 cu 5 spițe duble.

Atât culoarea, interiorul (atât cât se vede dintr-o singurã pozã) cât și exteriorul sunt identice cu ale celei din anunțul urmãtor: http://www.autovit.ro/mercedes-benz-...C29433278.html cu mențiunea cã are în plus încãlzire în scaune, trapã panoramicã.

Nu cunosc foare multe despre MB, în general, cu atât mai puțin despre W204; astfel este posibil sã mai existe ceva diferențe.

Deocamdatã nu am VIN-ul dar va rog sã îmi spuneți dacã existã vre-un site de unde se pot extrage dotãrile mașinii.

Lucrurile care mã intereseazã și pentru care vã solicit ajutorul sunt:
    - care credeți cã este prețul real al acestei mașini?
    - navigația micã, ce funcții are?/ navigația, hãrțile sunt ok și pot fi fãcut update? / poate fi conectat telefonul prin bluetooth? / merg cd-uri sau și mp3-uri?
    - ce consum poate avea în București și în afarã? în carte are 6,7 afarã și 13.3 în oraș dar sunt sigur cã aceste valori diferã cu +
    - ce credeți cã ar trebui sã mai știu despre aceastã mașinã având în vedere cã vin de pe un BMW E46 (320d) automat?

Vã mulțumesc anticipat pentru orice rãspuns și sper cã vom deveni colegi cãt mai curãnd.

Originally posted by Barry View Post
    Salutare tuturor.
    Îmi doresc sã achiziționez un W204 C230 din 2008, cutie manualã, 80.000 km, reviziile efectuate la MB, jante R17 cu 5 spițe duble.

Atât culoarea, interiorul (atât cât se vede dintr-o singurã pozã) cât și exteriorul sunt identice cu ale celei din anunțul urmãtor: http://www.autovit.ro/mercedes-benz-...C29433278.html cu mențiunea cã are în plus încãlzire în scaune, trapã panoramicã.

Nu cunosc foare multe despre MB, în general, cu atât mai puțin despre W204; astfel este posibil sã mai existe ceva diferențe.

Deocamdatã nu am VIN-ul dar va rog sã îmi spuneți dacã existã vre-un site de unde se pot extrage dotãrile mașinii.

Lucrurile care mã intereseazã și pentru care vã solicit ajutorul sunt:
    - care credeți cã este prețul real al acestei mașini?
    - navigația micã, ce funcții are?/ navigația, hãrțile sunt ok și pot fi fãcut update? / poate fi conectat telefonul prin bluetooth? / merg cd-uri sau și mp3-uri?
    - ce consum poate avea în București și în afarã? în carte are 6,7 afarã și 13.3 în oraș dar sunt sigur cã aceste valori diferã cu +
    - ce credeți cã ar trebui sã mai știu despre aceastã mașinã având în vedere cã vin de pe un BMW E46 (320d) automat?

Vã mulțumesc anticipat pentru orice rãspuns și sper cã vom deveni colegi cãt mai curãnd.
    In primul rand este C 220 CDI ,nu C230.(dar daca esti posesor de bmw se accepta)Consumul nu este mare.(undeva pe la 5-6% afara si vreo 9-10% in oras).Te poti conecta la bluetooth-ul masinii cu telefonul.Mie personal nu imi place cutia manuala.

Da-mi o serie VIN si aflam istoricul masinii.

P.S. Linkul cu masina in cauza nu ai?

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

Multumesc pentru rãspuns dar așa cum am menționat, doresc sã achiziționez un C230 iar anunțul de C220 l-am postat doar pentru a vedea dotãrile C230-ului pentru care nu am poze.

Referitor la manualã/automatã; în ultimii 5 ani am condus automatã dar nu pot spune cã nu pot trãii cu manualã. 60% sunt pentru automatã.

Comment

C230 e benzinar, mai silentios decat fostul bmw, intretinere mai ieftina, mai puternica, consum mult mai mare. Nu stiu care este capacitatea la motor dar daca este peste 2000 impozit mult mai mare. Si e mai frumoasa decat 320 )

Comment

Capacitatea este de 2496 cmc.Cartea zice de un consum de 13,3 in oras.(precis o sa fie vreo 15-17%).Impozitul este vreo 800 de lei.

Eu as mai cauta,Ce pret are masina?

P.S.Astept in continuare seria VIN.(daca vrei sa aflam istoricul ei)

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

808 ron am eu la a mea,la 2.5 cred la la anul va sari de 10 mil.

Comment

2148 cmc = 823 ron impozit, Bucuresti, platit acum 2 zile. Nu c-ar avea legatura cu topicul...
              https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

@steradulescu și @cutaresku: mulțumesc pentru costul legat de impozit. Foarte ciudat, indiferent de localitate, cum 2143 cm3 poate avea un impozit mai mare decât 2497 cm3.
                Impozitul face ceva deranj dupã 2.6 l, în rest este decent.

@dialiv: Fiind benzina, clar este mai silențios, are ceva putere în plus fațã de E46, consumã mai mult, impozitul este așa cum spun colegii - 800 lei/an.
                Nu am habar despre întreținere decât ceva search pe net cum cã un schimb de ulei și toate filtrele este undeva pe la 800 lei fãrã manoperã și nu cumpãrate de la reprezentanțã. La E46 uleiul și toate filtrele sunt 550 lei.
                V-as fi recunoscãtor dacã imi puteți da ceva informații privind costurile unui schimb de ulei + piese uzuale (plãcuțe, discuri, bucșe, etc.).
                Legat de "e mai frumoasã ca 320", totusi vorbim de design-ul BMW din 2001 și MB din 2007. Cel puțin E46 este mai frumos ca seria 3 2005 - 2009

@mircea600sel: deci consumul este de 15-17%? este un consum despre care știi de la clienți/experiențã proprie sau 2-4 l în plus fațã de carte?

În urma analizei, rezultã cã fac în jur de 15.000 km/an, 80% în București.
                E46 consumã 11-12/100 km vara, iar iarna probabil cu 1-2l/100 km mai mult.
                Daca C230 merge pe 15-17/100 km, înseamnã 4l în plus: 4l/100 km x 15.000 km = 600 l x 6 lei/l = 3.600 lei (costul anual în plus cu combustibilul).
                Acum, pentru diesel, scãdem filtrul de particule (1000 euro) ce va trebui schimbat sau anulat (hard + soft aprox. 600 euro) la o mașinã sh; turbina ce poate crãpa (nu știu dar probabil vreo 1.500 - 2.000 euro) + garnituri/furtune. Ai ceva șanse ca în 3 ani de utilizare a unei mașini sh (Dumnezeu știe cãți km și ce taxi o fi fost mașina de vanzare în RO) sã pice turbina.
                Astfel, consumul în plus cred cã e amortizat; corectați-mã dacã greșesc.

Indiferent de pãrerile diesel vs benzinã, oricine recunoaște cã mașina pe benzinã "este mai curatã". Un lucru în minus este cuplul, care nu este atât de real în viața de zi cu zi și în plus nu se transpune direct în roatã.
                Dacã aș vrea sã plec mai repede de la semafor decât un diesel, sigur aș reuși dar acum caut siguranțã și confort (copil pe scaunul din spate) și s-au dus vremurile de suspensie sport și anvelope late.

Mircea, VIN-ul este WDD 2040521 A090548. Te rog sã îmi trimiți mai multe informații despre mașinã (istoric, dotãri din fabricã).

Având istoric, dotãri poate îmi puteți spune și un preț corect + alte informații utile.

Vã mulțumesc pentru rabdarea de a citi și pentru raspunsuri

Comment

Impozitul se calculeaza 72 ron pe 200cmc(la capacitati intre 2001-2600),poti sa vezi exact cat ai dar depinde si pe ce judet o inmatriculezi ca unele sunt crescute in 2013 cu 16%.Poti merge si pe un ,,C'' benzina cu motor pana in 2000cmc (aspirat sau kompresor).Eu la a mea am schimbat uleiul(mobil1,7 litri a trebuit sa cumpar ca e model de SUA cu 945ml si in a mea intra 6l),filtru aer,ulei si motorina(marca Mahle) =550 ron(50 ron manopera)cam tot atat te ajunge si la c230.

Comment

Da, impozitul vad cã este aprox. 900 lei/an pe București folosind calculatoarele de pe net cu toate cã înmatricularea o voi face pe IF dar nu cred cã diferã foarte mult.
                    C230-ul îl cunosc și de aceea incerc sã aflu cât mai multe, atât despre Mercedes cât și despre modelul acesta.
                    Pe mobile.de existã 5 mașini care corespund cãutãrii (2008, mai puțin de 100.000km) iar cea mai ieftina este aceasta iar pe autovit existã doar aceasta. Aveți idee de ce sunt așa puține?

Comment

E o reducere de 10% daca platesti impozitul in primele luni ale anului ( cred ca pana in martie).
                      C230 nu e un model asa de cautat pentru ca nu e economica la consum comparativ cu celelalte modele din clasa C , impozitele sunt si ele mai mari.

Comment

Da pana in Martie reducere 10% daca platesti tot impozitul(tot ce ai pe numele tau casa masina altfel nu ai reducere) si din Septembrie penalitati.

Comment

Originally posted by Alex_w203_C2005 View Post
                          C230 nu e un model asa de cautat pentru ca nu e economica la consum comparativ cu celelalte modele din clasa C , impozitele sunt si ele mai mari.
                          În general se merge pe ideea de diesel dar vad cã existã ceva anunțuri pentru C180 iar pentru C230 nici unul. Oare nu îți dorești 50 CP în plus, motorul mai "aerisit", V6 + altele pentru 2.500 lei/an (500 lei diferențã la impozit și 2 l în plus la consum - am înțeles cã are un consum de 13-14 în București). Greșesc?

Comment

Revin cu ceva detalii.

C230, benzinã, manualã, fabricatã în 07.2007, inmatriculatã în martie 2008, 80.000 km, neagrã, motor 2.5 V6 (900 lei impozit anual), taxa plãtitã și nerecuperatã.
                            Dotãri: avantgarde, bi xenon cu cornering illumination și spãlãtor,trapã panoramicã, jante cu anvelope de varã+ iarnã, senzori (luminã, ploaie, presiune roți), pilot automat, audio 20 cu MP3 (fãrã navigație), volan piele cu 12 butoane, scaune textil cu piele gri pe laterale și încãlzite, trim-uri aluminium.
                            Consum București 14,5 l/100 km, mers liniștit iar afarã 9,5 l /100 km (autostrada cu pilot automat la 135 km/h).

Întrebarea supremã este: cât ați plãti pentru mașina asta?

Mulțumesc.

Comment

Pai o poza nu pui sa vaza si ochiul nostru?

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF