Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Contravenţia , moduri de evitare legale

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sunt curios si eu la faza cu ITP-ul expirat, daca declari talonul pierdut la ,,militie". Cand iti elibereaza dovada, nu te verifica pe calculator si observa acolo ca este expirat ITP-ul?

Comment

Nu ştiu dacă la miliţie verifică cineva daca ITP este valabil sau nu, sau dacă au baza de date actualizată.
      Cert că la un control al RAR , cu ARR , se poate verifica.
      Se poate verifica şi de acasă , dar trebuie ştiută seria şi nr. C.I.

Penultima rubrică jos în stânga , verificare ITP.

Comment

Ieri am luat o amenda pentru radar,
        Mergeam de la Cluj la Zalau,la intrare intr-un sat, intr-o curba la dreapta, o masina de politie, pe partea stanga,cu fata la mine
        -mai incolo langa postul de politie din sat, ma opreste un politai,
        -se prezinta,imi cere actele, si imi zice ca am fost inregistrat cu viteza de 67 km/h in localitate,
        -in prima faza voiam sa obiectez ceva, am incercat sa sun pe cineva sa vad daca este legal ce facu-se ei acolo, nu am dat de nimeni,
        -am semnat procesul, 60 de lei in 48 de ore, si 2 puncte,

Voi ce ziceti este legal sa te opreasca altul decat cel care te-a inregistrat?
        Cum se calculeaza 48 de ore, in situatia cand iei amenda vineri seara, se considera de luni 48 de ore?

Toate cele bune
        W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
        http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Salut! De platit poti s-o platesti luni toata ziua fara probleme dar numai luni,iar in ceea ce priveste oprirea facuta de agentul de politie e cit se poate de regulamentara atita timp cit ti-a adus la cunostiinta ptr. ce te-a oprit si viteza cu care ai fost inregistrat.Ca poti sa faci contestatie , sa ceri proba video,etc, asta e alta poveste. Mult succes si ai grije sa nu te mai prinda radarul.!!!

Comment

Daca tot vroiai sa suni pe cineva ,sau aveai pe cineva la Politie,NU trebuia sa semnezi procesul verbal si faceai o contestatie si poate scapai de amenda.Cele 48 de ore ,cred eu se calculeaza in zile lucratoare.Ghiseele unde poti plati amenda nu sunt deschise Sambata si Duminica.
            CJ-20-AMN.

Comment

Imi pare rau ca te contrazic dar nu poti face contestatie daca nu semnezi pv caci in acest caz nu ti se inmineaza nimic si deci nu ai, in baza a ce sa faci contestatie. E necesar acest pv, ca sa poti sa contesti ceva,altfel in ce baza contesti?

Comment

NU am pe nimeni in mod special la Politie,
                -am un prieten,ajutor de sef de post, si voiam sa vad daca este legal sa iti faca procesul verbal alta pesoana decat cea care constata contraventia, respectiv viteza, iar viteza este transmisa prin statie, si nu vazuta la fata locului,
                Cu asta eram eu in neregula,
                Daca era o viteza, respectiv amenda mai mare poate avea rost sa fac contestatie dar pentru 60 lei, nu are rost.

Toate cele bune,
                W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
                http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Nu mai depaerte de al 4-lea post din topicul asta este specificata nulitatea procesului verbal cand este incheiat de alt agent decat cel constatator.

Mai cititi si voi intreaga discutie inainte sa trantiti intrebari ce au deja raspuns. In felul asta evitam sa primim supra-raspunsuri false si sa inducem oamenii in eroare
                  Unless I'm very much mistaken...

Comment

Originally posted by pintea paul View Post
                    Daca tot vroiai sa suni pe cineva ,sau aveai pe cineva la Politie,NU trebuia sa semnezi procesul verbal si faceai o contestatie si poate scapai de amenda.Cele 48 de ore ,cred eu se calculeaza in zile lucratoare.Ghiseele unde poti plati amenda nu sunt deschise Sambata si Duminica.
                    A semna procesul verbal nu inseamna a recunoaste fapta, inseamna a lua la cunostinta.
                    Scrie si pe procesul verbal, unde semnezi "AM LUAT LA CUNOSTINTA" , nu scrie "IMI RECUNOSC FAPTA".

Comment

Va salut inca o data si ultima de data aceasta.Constatarea depasirii vitezei legale se face de catre ambii agenti de circulatie unul prin vizualizare si inregistrare iar cel de-al doilea prin comunicare directa cu cel care a vizualizat asa ca si cel de-al doilea devine agent direct constatator si are drept de intocmire al procesului verbal de constatare.Iar ptr. cel care mi-a reprosat recunoasterea faptei prin semnatura il rog sa-mi arate si mie unde am scris eu asa ceva?Nu am spus decit ca daca nu semnezi pv nici nu primesti copia lui ca sa poti sa contesti ceea ce scrie in pv.Cunosc f bine acele procese verbale ca sa pot fi contestat in ceea ce zic!Va multumesc ptr. atentia acordata.

Comment

Absolut clar ca ti se poate incheia preces verbal de alt agent decat cel "constatator", atata vreme cat cei doi sunt parte la aceeasi "misiune". Ganditi-va cate radare stau la intrarea intr-o localitate si mai incolo te opreste un alt agent care te amendeaza! Am vazut asta de atatea ori incat nici nu-mi dau seama cum spuneti ca nu se poate! Ar fi culmea sa fie ilegal si totusi sa se practice de atata vreme! Omul are filmul, ii comunica la colegul datele masinii si viteza si acesta din urma te opreste si te taxeaza.
                        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                        C180 W202, 1994
                        W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Da, nu sunt sigur de legalitatea transmiterii prin statie a vitezei. Chiar daca se foloseste in mod curent, e prea supusa abuzurilor si erorilor. Eu refuz sa imi consum timpul si nervii prin instante din cauza unei informatii transmise wireless. Cine are camera si radarul, sa ma vada de departe si sa ma opreasca. Daca vrei sa verifici veridicitatea existentei radarului dar si alte informatii, pe cine intrebi? P-ala care te-a oprit?

Oridecate ori am fost oprit de radar in provincie, masinile de plolitie au venit dupa mine. M-au depasit si m-au oprit. M-am simtit important...
                          Unless I'm very much mistaken...

Comment

Mda e placut sentimentul...sa vezi cand te iau cu radar mobil si intorc in drum dupa tine cu girofarul pus, dupa care mai au si de mers o gramada cat ti-a luat sa franezi. M-am simtit important pana mi-au luat permisul.
                            E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                            C180 W202, 1994

Comment

Originally posted by adidc View Post
                              Mda e placut sentimentul...sa vezi cand te iau cu radar mobil si intorc in drum dupa tine cu girofarul pus, dupa care mai au si de mers o gramada cat ti-a luat sa franezi. M-am simtit important pana mi-au luat permisul.
                              Da, interesant sa vina dupa tine, mai ales ca trebuie sa te faci ca nu sti ce treaba au cu tine... ca tu nu ai vazut radarul... sau ca nu l-ai vazut pe organ cand ti-a facut semn.

Am patit-o si eu dar am ramas cu permisul ca in filmare depaseam "fulgerator" un camion care cica mi-a opturat vizibilitatea.

Interesant ca mi-a luat actele si a zis sa il urmez, ca trebuia sa se posteze iar la locul cu pricina, iar nervos cum era tot in "talpa" s-a intors. Bineinteles ca am mers "in bara" lui ca doar nu era sa ma pierd de el.
                              W203 - 2001

Comment

M-au luat cu radar mobil...ei venind de pe cotrasens, nici o alta masina pe drum.
                                E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                                C180 W202, 1994

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF