Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Suspendarea înmatriculãrii autovehiculelor

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Suspendarea înmatriculãrii autovehiculelor

  "Vã informãm cã, începând cu data de 20.05.2018, intrã în vigoare prevederile O.G. nr. 14/2017 privind suspendarea înmatriculãrii vehiculelor.
  Este important de ºtiut faptul cã suspendarea înmatriculãrii va opera în urmãtoarele situaþii:


  1) în cazul anulãrii sau expirãrii valabilitãþii I.T.P. (inspecþia tehnicã periodicã);
  2) în cazul netranscrierii transmiterii dreptului de proprietate a vehiculului de cãtre noul proprietar în termenul prevãzut de lege de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului (90 de zile de la data înscrisã în contractul de vânzare-cumpãrare).


  Pentru evitarea aplicãrii sancþiunilor contravenþionale prevãzute de lege (amendã din clasa a IV-a de sancþiuni, reþinerea certificatului de înmatriculare ºi a plãcilor cu numãrul de înmatriculare), vã recomandãm:
  - sã verificaþi data la care expirã inspecþia tehnicã periodicã ºi sã o efectuaþi în termenul înscris pe certificatul de înmatriculare (data valabilitãþii fiind comunicatã automat de cãtre Registrul Auto Român ºi preluatã în aceeaºi manierã în sistemul de evidenþã al DRPCIV).
  - sã vã asiguraþi cã, în cazul în care achiziþionaþi un vehicul, il veþi transcrie în urmãtoarele 90 de zile pe numele dumneavoastrã. Este recomandabil sã verificaþi cu atenþie data întocmirii contractului de vînzare cumpãrare sau în situaþia în care il achiziþionaþi de la o altã persoanã decât proprietarul acestuia, data vânzãrii sale iniþiale."


  Sursa: DRPCIV (ãããã... pentru samsari: ãia "care vã dã taloanili la maºini")


  Ia sã vedem, se aplicã sau nu se aplicã?

 • #2
  Treaba cu suspendarea inmatricularii daca este expirat ITP-ul nu e logic, si nu se va aplica.

  Daca eu plec in vacanta si in perioada aceea imi expira ITP-ul la masina, inseamna ca automat imi radiaza masina din circulatie, si platesc si amneda pentru asta?
  Va intreb asa pe voi vi se pare normal asa ceva?

  Deci cine a gandit legea asta, cred ca nu se gandea cu capul ci cu altceva.....
  Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
  Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

  Comment


  • #3
   Dar înainte să planifici concediul, crezi că nu te primește la ITP? Sau la revizie, asigurare, rovinieta, etc? Când ieși din țara cu pașaportul, cum crezi că se calculează valabilitatea?
   http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


   www.mbretrofit.ro

   Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

   Comment


   • #4
    Dar daca plec la munca pe 6 luni, si masina ramane acasa in garaj si intre timp expira ITP-ul? la asta ma refeream.

    Acuma am aflat care treaba cu suspendarea, doar daca te prinde in trafic cu asigurarea expirata sau ITP expirat, atunci pe loc ti-se ia jos numerele de pe masina si automat se retine si certificatul de inmatriculare, dupa care urmeaza drumurile la RAR birou de inmatriculari, si plus o amenda frumusica de 2000 lei!.

    Asta e cert, ca a patit acuma un prieten si la care era expirat de doua zile asigurarea.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

    Comment


    • #5
     O duci la Itp cu platforma , prea multe daca , daca ...
     Honda.

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF