Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz C Klasse > Probleme tehnice - C Klasse

W203 probleme cu inchiderea centralizata

Probleme tehnice - C Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2009, 00:41 AM   #1
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default W203 probleme cu inchiderea centralizata

Salutare baieti,

Am fost abordat pe rivat de un coleg nou de pe forum :auras_hd si la rugamintea lui deschid un topic pentru a-l putea ajuta. I-am explicat si cum poate deschide singurel un topic si probabil ca va avea curaj in curand.

Problema lui suna cam asa:

Am pus folii pe toate geamurile mai putin pe parbriz, de atunci nu mai merge inchiderea centralizata din telecomanda doar daca tin cheia lipita de sezorul din manerul din stanga. Vreau sa-ti spun ca am fost la 3 testere si nu da nici o eroare, am fost la un electrician auto care se zvoneste ca e cel mai bun din zona de la noi ( deva) a desfacut-o ca s-a gandit ca poate e senzorul opturat si nu i-a dat de cap, am schimbat bateriile la amandoua chei si bateria de pe masina e noua am luat-o de 2 sapt.
inchiderea eu zic ca functioneaza deoarece se blocheaza si deblocheaza din cheie daca tin lipit de senzor, fuctioneaza perfect de la butonul din masina, si se blocheaza automat cand pun masina in miscare.
Ti-as fi foarte recunoscator daca m-ai putea ajuta macar cu un sfat. MUltumesc anticipat.


Voi posta apoi raspunsul meu si sper sa il putem ajuta in continuare;

Va multumesc si in numele lui.
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 00:45 AM   #2
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Cred ca ti-a atins ceva pe acolo.Ideea este ca "senzorul" ala este receptorul de Infrarosu. Infrarosul nu este folosit decat pentru comanda de coborare/ridicare geamuri si inchidere/deschidere trapa pentru ventilatie rapida, iar comanda pentru inchiderea si deschiderea usilor se face pe unda radio.

Sincer nu vad de ce merge de aproape si de departe nu. Repet ca centralizata lucreaza radio (pe frecventa) si nu IR. Cel mai probabil ai o problema la modulul de receptie radio de pe masina, fiind putin probabil sa iti moara ambele chei simultan.
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 22:06 PM   #3
Abraxasnew
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : 1.8
Age: 37
Posts: 141
:
[Senior Member]
Default

Daca stai la distanta dar in fata masinii tot nu merge (adica sa fii in dreptul parbrizului)?
Intreb deoarece nu stiu ce folii ai pus, dar paote sunt cu protectie la caldura sau altceva care necesita particule metalice, ceea ce ar putea ecrana interiorul.
Abraxasnew is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 22:11 PM   #4
max_c200
Senior Member
 
max_c200's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Targoviste
Motorizare : 2148 cm3
Age: 41
Posts: 107
:
[Senior Member]
Default

Antena de receptie radio este pe luneta. Se poate ca atunci cand ti-au pus folia sa fi intrerupt circuitul. Radioul iti merge la fel de cand ti-ai pus folia?
max_c200 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 00:19 AM   #5
auras_hd
Junior Member
 
auras_hd's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hunedoara
Motorizare : 2148
Age: 38
Posts: 8
:
[Junior Member]
Default

Salut, mutumesc de raspunsuri dar se pare ca nu am noroc.

max_c200, asa e antena e pe luneta,si nici radioul nu merge bine, se vede unde e intrerupta . Dar nu reusesc nici cum sa gasesc o modalitate de a rezolva problema, am probat si am unit linia cu 2 ace si am facut o proba dar nu merge, am fost la reparatii telefoane mobile si la reparatii calculatoare sa vad daca poate cineva sa lipeasca cu ceva pe acolo , au spus toti ca nu se baga , am auzit ca este o solutie speciala ptr asa ceva dar nu gasesc niciunde. acum am luat alarma auto si de 2 zile ma plimb de la un electrician la altul sa o monteze, am zis ca sa-i pun senzor nou si sa inchid/deschid din telecomanda de la alarma dar nu gaseste nimeni modulul central, am desfacut toate fetele de usi , sub bancheta spate, si in portbagaj pe partea stanga sub capitonej, nu gaseste de unde sa ia impulsul pentru toata inchiderea ,e modul pe fiecare usa in parte.
sunt necajit ca-mi vine sa o vand sa-mi iau o dacie ca la ea totul e simplu, cu atata tehnologie ti-e frica sa te mai urci si in masina sa nu o deranjezi.
Daca mai e ceva va rog sa mai ma sfatuiti ca voi pune orice in practica.
auras_hd is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 01:30 AM   #6
zsolti1981
Senior Member
 
zsolti1981's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Tirgu Mures
Motorizare : 1800,benzina
Age: 37
Posts: 968
:
[Senior Member]
Default

Incearca cu functia "search" al acestui forum.Eu am citit tot felul de ciudatenii legate de acest defect.
zsolti1981 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 01:36 AM   #7
auras_hd
Junior Member
 
auras_hd's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hunedoara
Motorizare : 2148
Age: 38
Posts: 8
:
[Junior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by zsolti1981 View Post
Incearca cu functia "search" al acestui forum.Eu am citit tot felul de ciudatenii legate de acest defect.
Salut, inainte de a posta eu am cautat. Inca mai caut. Multumesc de sfat.
__________________
Privesc viata printr-un geam de Mercedes, din interior.
auras_hd is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 14:14 PM   #8
Abraxasnew
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : 1.8
Age: 37
Posts: 141
:
[Senior Member]
Default

In Bucuresti stiu ca sunt unii care repara circuitul de la incalzirea din luneta (au solutii speciale ca sa refaca circuitul unde este intrerupt). Poate merita sa cauti asa ceva si sa vezi daca ar putea sa te ajute...
Abraxasnew is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 15:28 PM   #9
dr_liviu_marcu
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iasi
Motorizare : 200 cdi
Age: 44
Posts: 84
:
[Member]
Default

La magazinele de componente electronice se gaseste un lac cu argint care conduce electricitatea. Acest lac e solutia. Zona unde se face reparatia trebuie decapata inainte deoarece e acoperita cu o pelicula izolatoare. Spor la treaba !
Eu am reparat cu acest lac o portiune de circuit imprimat deteriorata si a dat rezultate bune.
dr_liviu_marcu is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 18:32 PM   #10
sodo
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: cluj-n
Motorizare : 1.8l
Age: 41
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Salut, am si eu o problema cu inchiderea centralizata la un C180 1994. Problema este ca dimineata, la prima deschidere, nu functioneaza centralizata decat de la usa din dreapta(mentionez ca nu am telecomanda). Dupa aceea, nu mai apare problema toata ziua ,adica pot deschide/inchide usile si de la usa din stanga. Daca cineva poate sa-mi dea o sugestie pentru remediere e binevenita. Multumesc
sodo is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 21:44 PM   #11
max_c200
Senior Member
 
max_c200's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Targoviste
Motorizare : 2148 cm3
Age: 41
Posts: 107
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by auras_hd View Post
Salut, mutumesc de raspunsuri dar se pare ca nu am noroc.

max_c200, asa e antena e pe luneta,si nici radioul nu merge bine, se vede unde e intrerupta . Dar nu reusesc nici cum sa gasesc o modalitate de a rezolva problema, am probat si am unit linia cu 2 ace si am facut o proba dar nu merge, am fost la reparatii telefoane mobile si la reparatii calculatoare sa vad daca poate cineva sa lipeasca cu ceva pe acolo , au spus toti ca nu se baga , am auzit ca este o solutie speciala ptr asa ceva dar nu gasesc niciunde. acum am luat alarma auto si de 2 zile ma plimb de la un electrician la altul sa o monteze, am zis ca sa-i pun senzor nou si sa inchid/deschid din telecomanda de la alarma dar nu gaseste nimeni modulul central, am desfacut toate fetele de usi , sub bancheta spate, si in portbagaj pe partea stanga sub capitonej, nu gaseste de unde sa ia impulsul pentru toata inchiderea ,e modul pe fiecare usa in parte.
sunt necajit ca-mi vine sa o vand sa-mi iau o dacie ca la ea totul e simplu, cu atata tehnologie ti-e frica sa te mai urci si in masina sa nu o deranjezi.
Daca mai e ceva va rog sa mai ma sfatuiti ca voi pune orice in practica.
Fa o intrebare si la reprezentanta, poate au raspuns la problema ta. Daca au un electronist bun, te poate ajuta cu raspunsuri sau poate chiar il convingi sa-ti monteze alarma, in particular binenteles!
max_c200 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 22:54 PM   #12
auras_hd
Junior Member
 
auras_hd's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hunedoara
Motorizare : 2148
Age: 38
Posts: 8
:
[Junior Member]
Default

Mersi max_c200, la asta nu m-am gandit sa fac blat cu elecronistul de acolo, am sa incerc si varianta asta.
Cat despre solutia cu argint am auzit de asa ceva dar nu gasesc la nimeni asa ceva, am cautat la reparatii GSM, la reparatii calculatoare, la reparatii televizoare si nimic.
Acum merg la 2 capete, ori repar antena aia cu acel lac de argint,ori montez o alarma noua pe care am achizitionat-o si pe care nu stie nimeni sa o monteze ca nu gaseste modulul central.
__________________
Privesc viata printr-un geam de Mercedes, din interior.
auras_hd is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 23:45 PM   #13
Mercedes-cdi
Senior Member
 
Mercedes-cdi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Constanta
Motorizare : 2200 cdi
Age: 42
Posts: 1,487
:
[Senior Member]
Default

Daca nimeni nu tia gasit modulul central inseamna ca ai nimerit numai pe la.......... (hai sa nui jignim)
Iti zic eu. Modulul central este in bord/ bun si daca til gaseste ce poate sa-ti faca? Doar sa til nenoroceasca.
Inchiderea centralizata la tine inseamna ESZ +DCM1+DCM2+DCM3+DCM4 iar la unele modele mai este si SAM la mijloc. Iar toate astea sint calculatoare controlate de ESZ prin semnalul primit de la cheie.
Deocamdata tu nici nu stii ce are masina. Dute la un tester original mercedes si noteaza DTCs din calculatoarele care ti le-am enumerat mai sus.
Dupa aceea vii si ni le prezinti sa-ti spunem incotro o iei cu reparatia.
Desigur merge si alarma pe care ai cumparato sa o montezi, dar te sfatuiesc sa nu o montezi. Daca se leaga vreun electrician cu niste fire aiurea de la alarma ta la calculatoarele care ti le-am prezentat, iti va provoca si mai mari stricaciuni iremediabile.
Daca cineva de profesie se uita la imaginile alaturate pot spune ca masina ta este ca si reparata.
Verifica CAN L si CAN H si are sa-ti mearga. ( bine inteles fara tester nu se poate face nimic)

PS: daca mai pomenesti cuvintul Dacia, sa sti ca nu-ti mai zic nimic.
Eu sint dujmanul Daciei
Daca vrei dacie pregatesteti mai intii un colac de vreo 100m de sirma./glumeam
Quote:
Originally Posted by auras_hd View Post
Salut, mutumesc de raspunsuri dar se pare ca nu am noroc.

max_c200, asa e antena e pe luneta,si nici radioul nu merge bine, se vede unde e intrerupta . Dar nu reusesc nici cum sa gasesc o modalitate de a rezolva problema, am probat si am unit linia cu 2 ace si am facut o proba dar nu merge, am fost la reparatii telefoane mobile si la reparatii calculatoare sa vad daca poate cineva sa lipeasca cu ceva pe acolo , au spus toti ca nu se baga , am auzit ca este o solutie speciala ptr asa ceva dar nu gasesc niciunde. acum am luat alarma auto si de 2 zile ma plimb de la un electrician la altul sa o monteze, am zis ca sa-i pun senzor nou si sa inchid/deschid din telecomanda de la alarma dar nu gaseste nimeni modulul central, am desfacut toate fetele de usi , sub bancheta spate, si in portbagaj pe partea stanga sub capitonej, nu gaseste de unde sa ia impulsul pentru toata inchiderea ,e modul pe fiecare usa in parte.
sunt necajit ca-mi vine sa o vand sa-mi iau o dacie ca la ea totul e simplu, cu atata tehnologie ti-e frica sa te mai urci si in masina sa nu o deranjezi.
Daca mai e ceva va rog sa mai ma sfatuiti ca voi pune orice in practica.
Attached Images
File Type: jpg CAN.JPG (22.8 KB, 538 views)
File Type: jpg Can1.JPG (48.2 KB, 526 views)
File Type: jpg CAN2.JPG (69.9 KB, 514 views)
File Type: jpg CAN3.JPG (46.7 KB, 517 views)
Mercedes-cdi is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 16:03 PM   #14
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by auras_hd View Post
=
asa e antena e pe luneta,si nici radioul nu merge bine, se vede unde e intrerupta ...
Nu inteleg ce meserias ai gasit tu pentru folie.
Eu am pus de doua ori folie pe spate si nu am nici o problema. In plus acea antena nu este vizibila de la interior iar folia nu are ce cauta in zona antenei.
Antena este pozitionata in zona cu tatuaj a lunetei iar folia se opreste mult mai jus. Probabil ca tantalaul ala a bagat racleta cat a vazut cu ochii sub capitonaj.

Ai incercat cumva sa refaci traseul cu o lita mica lipita pe capetele intrerupte? Daca incerci mare atentie sa nu faci asta la temperaturi scazute si eventual pui o carpa pe exteriorul lunetei pe care pui apa calda mereu. Daca incingi prea tare luneta (local), risti sa faci multe ciobulete mici.
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 23:46 PM   #15
auras_hd
Junior Member
 
auras_hd's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: hunedoara
Motorizare : 2148
Age: 38
Posts: 8
:
[Junior Member]
Default

I-ti multumesc de sfat nickbal , folia am pus-o la Lumar firma care pune folii de ani de zile si doar cu asa ceva se ocupa , folii, parbrize etc. .Ai perfecta dreptate ca sunt tantalai pentru ca i-am vazut cum lucreaza, si mi-au mai picat si doua geamuri (cele din spate) unul a doua zi si unul dupa 3 zile plus ca mi-au ma rupt si ceva cleme pe care tineau geamul prins de macara dar le-au inlocuit.
Am incercat sa refac circuitul facand contact cu 2 ace legate cu o sarmulita de ele dar nu a mers, cat despre tauajul de care i-mi spui nu-mi dau seama despre care e vorba.
P.S. Daca poti sa-mi lasi un nr de tel pe privat sa pot sa te intreb in legatura cu tatuajul si pozitionarea exacta a antenei. Multumesc
__________________
Privesc viata printr-un geam de Mercedes, din interior.
auras_hd is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 14:06 PM   #16
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by auras_hd View Post
I-ti multumesc de sfat nickbal , folia am pus-o la Lumar firma care pune folii de ani de zile si doar cu asa ceva se ocupa , folii, parbrize etc. .Ai perfecta dreptate ca sunt tantalai pentru ca i-am vazut cum lucreaza, si mi-au mai picat si doua geamuri (cele din spate) unul a doua zi si unul dupa 3 zile plus ca mi-au ma rupt si ceva cleme pe care tineau geamul prins de macara dar le-au inlocuit.
Am incercat sa refac circuitul facand contact cu 2 ace legate cu o sarmulita de ele dar nu a mers, cat despre tauajul de care i-mi spui nu-mi dau seama despre care e vorba.
P.S. Daca poti sa-mi lasi un nr de tel pe privat sa pot sa te intreb in legatura cu tatuajul si pozitionarea exacta a antenei. Multumesc
Cand spun tatuaj ma refer la acel chenar negru, apoi negru punctat care se afla de jur imprejurul geamului. Vei vedea ca acel tatuaj are 10 cm in zona de sus si nu avea ce cauta folia acolo geamul fiind negru de la mama lui. Oricum acum nu mai conteaza.

P.S. Asta cu tatuajul e defect profesional... deh, lucrez la o firma care face masini ca sa il enerveze pe colegul Mercedes-cdi
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2009, 17:19 PM   #17
maxu
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: craiova
Motorizare : benzina
Age: 40
Posts: 15
:
[Junior Member]
Default

am si eu un c200 sport coupe din 2002 si am aceeasi problema cu inchiderea, nu merge mai deloc sau merge cand vrea ea. Am observat mai ales ca nu merge dimineata sau nu merge cand e frig, dar apoi de cele mai multe ori daca folosesc butonul de inchidere/deschidere din masina de cateva ori apoi merge si din telecomanda..cel putin atunci pe moment.
Am fost la reprezentanta aici in craiova si nu au putut sa imi spuna ce are, nu a dat nici un cod de eroare, iara pornirea si-a revenit pana sa plec de acolo si au zis ca nu are nimic .
Am si eu folie pe luneta de ani de zile , dar inchiderea a inceput sa faca prob la 1 an dupa ce am pus folia..

Deci ce i-as putea face?
maxu is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2009, 19:59 PM   #18
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by maxu View Post
am si eu un c200 sport coupe din 2002 si am aceeasi problema cu inchiderea, nu merge mai deloc sau merge cand vrea ea. Am observat mai ales ca nu merge dimineata sau nu merge cand e frig, dar apoi de cele mai multe ori daca folosesc butonul de inchidere/deschidere din masina de cateva ori apoi merge si din telecomanda..cel putin atunci pe moment.
Am fost la reprezentanta aici in craiova si nu au putut sa imi spuna ce are, nu a dat nici un cod de eroare, iara pornirea si-a revenit pana sa plec de acolo si au zis ca nu are nimic .
Am si eu folie pe luneta de ani de zile , dar inchiderea a inceput sa faca prob la 1 an dupa ce am pus folia..

Deci ce i-as putea face?
Nu ai spus daca ai inlocuit bateriile. Daca la Popeci nu a scos nimic pe diagnoza inseamna ca e ceva strict legat de cheie.
Asa cum spuneam mai sus, nu trebuie amestecata pornirea cu deschiderea. Sunt circuite total diferite, dar daca face figuri si una si alta ori ai trantit cheia, ori a curs ceva in ea.

Incearca sa o desfaci sa vezi cum se prezinta la interior, pe cablaj.

Legat de folie, nu acuza nimeni ca ar optura unda radio, ci ca poate se fac prosti la montarea ei ca in cazul colegului caruia i-a fost agresata antena.

Bafta sa ai... Craiovene !
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2009, 20:06 PM   #19
maxu
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: craiova
Motorizare : benzina
Age: 40
Posts: 15
:
[Junior Member]
Default

totusi am 2 chei, sa fi murit bateriile la ambele?

deoarece cand e sa mearga merge cu oricare, cand nu vrea o deschid din cheie

am desfacut cheia si nu pot vedea cablajul ca este in interior, am scos doar capacul de sus al cheii cu bateriile, totusi o sa schimb bateriile la telecomanda desi sunt sigur ca nu e de la baterii ca se vede clar - cheia emite semnal -am pus sa emita in camera unui telefon mobil si ambele chei emit vizibil

Last edited by maxu; 11-06-2009 at 20:09 PM.
maxu is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2009, 20:33 PM   #20
nickbal
Senior Member
 
nickbal's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Craiova
Motorizare : 2.200 CDI
Age: 37
Posts: 506
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by maxu View Post
am desfacut cheia si nu pot vedea cablajul ca este in interior, am scos doar capacul de sus al cheii cu bateriile,
A mai intrebat cineva cum se desface cablajul si sper sa fi reusit ce am incercat eu sa explic:
"Eu am scos-o cu o penseta. Dupa ce scoti partea cu bateriile o sa vezi la interior placa electronica si o rama din plastic alb. Apuci cu grija doar placa intrand cu penseta intre plasticul ala si placa. La o privire atenta o sa observi doi pini ai plasticului ce se insereaza in placa electronica pentru fixare... acolo e tot secretul; odata eliberata din acei pini va iesi foarte usor."

Pentru tine... ca esti craiovean ca si mine, am cautat prin tot PC-ul si am gasit si poze cu cablajul desfacut.

Daca spui ca emit, atunci inseamna ca e mai complex.

Bafta
Attached Images
File Type: jpg 27-09-08_0047.jpg (63.9 KB, 511 views)
File Type: jpg 27-09-08_0051.jpg (62.0 KB, 173 views)
__________________
W203 - 2001
nickbal is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
centralizata, inchiderea, probleme, w203


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 01:31 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF