Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Noua taxă auto poate lovi 2,8 MILIOANE de români

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salut,
    Masina e o "bomboana", ca sa zic asa, fiindca altfel nu ma mai agitam.
    Sa ii dau taxa si s-o plateasca pe numele sau ca s-o pot inmatricula eu cu "taxa platita si nerecuperata", cumparata legal de la el, nu prea imi convine. Fiindca taxa fiind platita de el poate fi recuperata tot de el si eu, cand si daca voi vrea vreodata sa vand masina ea va fi cu taxa "platita insa recuperata" iar vanzatorul va castiga si pretul cerut de el pe masina si banii platiti de mine pe taxa, dar recuperati de el, fiindca pe numele lui este chitanta de la financiar.
    E foarte complicat...
    Cred ca mai degraba, chiar daca masina este extrem de intretinuta(garaj, ,cu km putini, etc.) si are si o culoare care mie-mi place mult, o sa o uit cat mai repede fiindca nici pe acest topic nu se gaseste nimeni cu vreo idee care sa imi surada si nu imi convine sa imi risc banii aiurea.
    Multumesc tuturor pentru "participare"!

    Comment


    • Esti sigur de informatia asta? Din ce spui tu practic orice om care a inmatriculat o masina cu taxa, dupa ce o vinde o poate recupera? Pai asta ar fi afacerea/teapa anului 2014. Iei masini, le inmatriculezi rapid, le dai ca masina cu taxa platita si nerecuperata, dupa care recuperezi taxa si mai faci cateva sute de euro in plus...
      Om fi noi in Romania dar eu nu cred ca asa ceva e posibil.
      E una sa scoti o adeverinta cum ca nu s-a recuperat taxa (si asta poate oricine cu copie dupa carte parca), si alta sa o poti recupera. Odata ce masina nu mai apare pe numele lui la financiar eu nu cred ca mai poate recupera taxa.
      E220 cdi W210, 2001

      E320 W210, 1997
      C180 W202, 1994
      W123 200D, 1978 cu inima de W124


      Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

      Comment


      • Ba da...se poate... Eu am platit deci eu pot sa recuperez! Am facut acest lucru! Doar ca mai nou(cel putin la mine in judet)banii ti.i primesti in rate egale pe o perioada de 5 ani si nu toti odata ceea ce te convinge sa te lasi pagubas pt.sume modice!

        Comment


        • +1! Sigur se poate. Nu te lasa condus(numai) de bun simt. Traiesti in rominica...

          Comment


          • O simp-la intrebare poate raspunde la intrebarea daca poate fostul proprietar sa recupereza taxa de inmatriculare: "Ce acte sunt necesare pentru deschiderea dosarului de restituire ?"

            Daca din raspuns face parte "Certificatul de inmatriculare" sau "Cartea de Identitate" e clara treaba.

            Daca incerci sa faci prostii cu CIV-ul sau cu certificatul asta deja este o alta problema si o alta discutie.

            Comment


            • Am sa ma interesez de treaba asta. Mie mi se pare aberant ca asa ceva sa se poata face. O astfel de "gaura" in sistemul financiar e de proces la nivel European. Adica eu sa cumpar o masina si fistul proprietar sa poata recupera taxa bazat pe o bresa ridicola din sistem e dupa parerea mea proces cu statul castigat fara discutii.
              Si daca aflu ca e adevarat ii felicit e toti cei care isi inmatriculeaza masinile in Bg.
              E220 cdi W210, 2001

              E320 W210, 1997
              C180 W202, 1994
              W123 200D, 1978 cu inima de W124


              Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

              Comment


              • Hai sa ne calmam cu totii! Pare absurd, nasol, inechitabil, etc. dar este cat se poate de adevarat. Am cel putin sase exemple "in jurul meu" intre care unul face treaba asta in mod repetat fiind samsar de masini. Nu il condamn foarte tare ca face asta intrucat tara "lu' peshte" nu i-a oferit prea multe alegeri. In ceea ce priveste recuperarea e cumva cam nasol fiindca taxa se recupereaza in transe egale de 20% pe an vreme de cinci ani, fara dobanda, fara nimic. Insa masinile lui se vand cu "taxa platita si nerecuperata" cu un pret mai bun si ceva mai repede si apoi vin de la stat si banii din taxa, ceea ce inseamna ca bietul cumparator nu are decat "privilegiul" sa isi poata inmatricula masina pe propriul nume fara sa o mai poata revinde sub acelasi "slogan", ca sa zic asa.
                Acum sunt o gramada de avocati care "roiesc" in preajma cumparatorilor de masini inmatriculate in strainatate pentru ca s-a inceput sa se conteste direct plata axei de inmatriculare si se deschide procesul pentru inmatricularea fara plata ei, pur si simplu, ceea ce este OK pentru cel care vrea sa inmatriculeze(in cazul in care se castiga si se castiga "pe banda rulanta") insa acest "drept castigat" nu se "transmite" celui care ar vrea sa cumpere de la primul.
                Este un talmes-balmes legislativ de toata frumusetea. Si, credeti-ma, va mai dura ceva vreme situatia asta!
                Multa bafta la achizitionat masini!

                Comment


                • Tare ,nu?http://www.4tuning.ro/funny/rovana-p...ria-24099.html

                  Comment


                  • Foarte tare! Iata si alt material, de asta data de pe Automarket:
                    Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a anunţat că modalitatea de rambursare a taxei auto încasate ilegal de statul român contravine normelor europene, titrează Avocatnet.ro.

                    Lectura placuta!

                    Comment


                    • Aia prima e cam asa...
                      Care dintre noi cunoastem casa d-nei ministru si mai mult si daca e vorba de casa ei, masina poate fi a oricui. Daca parca cineva venit din Austria ce mai ziceau.
                      Presa de la noi...
                      E220 cdi W210, 2001

                      E320 W210, 1997
                      C180 W202, 1994
                      W123 200D, 1978 cu inima de W124


                      Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                      Comment


                      • Campanie electorala .

                        Comment


                        • Presa de la noi...
                          Asta, daca plecam de la premisa romaneasca , si anume, ca "toti e niste mincinosi"...
                          E drept ca se poate ca sa fie undeva in vizita, sa fie resedinta altcuiva si masina ei parcata in fata, insa paranoia asta mi se pare cam aiurea. Cred ca ar trebui sa ne gandim cat de compromitatoare ar trebui sa fie pentru autorul articolului o asemenea minciuna transformata in argument principal al unui editorial. Personal, nu prea cred sa fie asa...Dar nu conteaza ce cred eu.
                          Multa sanatate!

                          Comment


                          • Sa fie pe bune?




                            Asteptam varianta oficiala...
                            W123 280E Blue Green Metallic

                            W126 280SE Champagne Metallic
                            W126 280SE Black Blue Metallic
                            W126 500SE Lapis Blue Metallic
                            W126 500SE Midnight Dark Blue

                            W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

                            Comment


                            • Vrăjeli de Buftea... Caută sa facă in asa fel încât sa renunți de buna voie. Însuși faptul ca iau banu' grămada si-l dau ( daca-l mai dau) înapoi eșalonat e o hoție in sine.Si trei sferturi din probleme pornesc de la mizeria aia de Dacia-Renault..(protecție,bla-bla) . Cat timp am Raba pe strada nu ma va putea nimeni convinge de " protecția mediului" si norme "euro 6-7-8-etc"

                              Comment


                              • Originally posted by DETHAVE View Post
                                . Cat timp am Raba pe strada nu ma va putea nimeni convinge de " protecția mediului" si norme "euro 6-7-8-etc"
                                Degeaba, pt ca uite pe sistemul lui boc cu 'fiindca putem' iti fwt efectiv la acest mod vulgar, pt ca, cum altfel sa cataloghezi faptul ca iti dubleaza impozitul si pe urma il cresc si de 20 de ori ca la faza cu casele pe firma, asa ca daca o ai pe strada cica in regula dupa sistemul lor ticaloshit cum chiar ei l-au numit, iti pot si gasi motive sa te scoata mare infractor si sa iti confiste direct masina si sa te bage chiar la puscarie cum e si in democratica si libera tzara SUA sau jermanie si inca vreo 4-5 unde hiuman raits sunt caramida cu care se bat in piept toti conducatorii lor!!!
                                Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF