Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz A Klasse > Discutii despre model - A Klasse

Cauciucuri iarna

Discutii despre model - A Klasse

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2010, 22:53 PM   #1
irina42
Junior Member

Motorizare : benzina
:
[Junior Member]
Default Cauciucuri iarna

Buna tuturor
As avea nevoie de un sfat,urmeaza sa fac o calatorie in Slovacia,am urmarit prognoza meteo,iar in ziua plecarii se anunta ninsori atat in Ungaria cat si pe teritoriul Slovaciei.Avand in vedere ca nu am caucicuri de iarna si in perioada aceasta nu imi permit neaparat sa investesc in caucicuri de iarna,credeti ca as putea face fata acestui drum cu caucicurile de vara,acestea fiind intr-o stare buna?
Imi puteti recomanda eventual o locatie in Tm unde as gasi caucicuri de iarna la preturi avantajoase?
Trebuie schimbate neaparat si jantele?
Multumesc anticipat.
irina42 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-08-2010, 22:55 PM   #2
T_o_r_q_u_e
Super Moderator

T_o_r_q_u_e's Avatar

Motorizare : 2.2 CDI
:
[Super Moderator]

Pentru prima intrebare, raspunsul e clar NU. La a doua poate te ajuta colegii din TM.
@mircea, daca tot citesti, da un sfat.

T_o_r_q_u_e is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 23:08 PM   #3
nickbal
Senior Member

nickbal's Avatar

Motorizare : 2.200 CDI
:
[Senior Member]

Quote:
Originally Posted by irina42 View Post
Buna tuturor
As avea nevoie de un sfat,urmeaza sa fac o calatorie in Slovacia,am urmarit prognoza meteo,iar in ziua plecarii se anunta ninsori atat in Ungaria cat si pe teritoriul Slovaciei.Avand in vedere ca nu am caucicuri de iarna si in perioada aceasta nu imi permit neaparat sa investesc in caucicuri de iarna,credeti ca as putea face fata acestui drum cu caucicurile de vara,acestea fiind intr-o stare buna?
Imi puteti recomanda eventual o locatie in Tm unde as gasi caucicuri de iarna la preturi avantajoase?
Trebuie schimbate neaparat si jantele?
Multumesc anticipat.
Pe vreme ca aia de aseara cand eu am facut 4 ore de la Craiova la Pitesti si cand in urma mea s-a inchis temporara drumul, cauciucurile de iarna fac minuni. Eu as recomanda un ochi la meteo si unul la magazinele de cauciucuri.

LA ultima intrebare raspunsul este nu, nu trebuie schimbate neaparat jantele. In general se opteaza pentru inlocuirea lor din comoditate in primul rand, (e mult mai practic sa le ai complete in garaj si sa schimbi cu totul rotile) iar in al doilea rand optam pentru unele de tabla sa nu riscam sa le facem praf in borduri pe cele de aliaj.Iarna riscul de a atinge jantele este mult mai mare decat pe uscat.

Eu am cumparat cauciucuri de pe un www. iar in 10ron/buc le-am primit acasa direct.
Old 02-08-2010, 23:20 PM   #4
irina42
Junior Member

Motorizare : benzina
:
[Junior Member]

Ok,o sa ma interesez atat la metro cat si la magazinele de specialitate.Am inteles ideea principala,caucicurile de iarna sunt absolut necesare pe o astfel de vreme.
Va multumesc pentru sfaturi
irina42 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 02:18 AM   #5
Luxian
Senior Member

Luxian's Avatar

Motorizare : 270 CDi
:
[Senior Member]

1. Īn ţările străine rişti amenzi usturătoare dacă nu ai cauciucuri de iarnă
2. Cauciucurile poţi să le montezi pe jantele care le ai (reduci din investiţia)
3. Cauciuri ieftine (noi) găseşti īn Metro sau chiar la reprezentanţa Barum (pe Calea Şagului, imediat pe dreapta, după pod - mergānd dinspre oraş spre Real)

Dacă ai ceva cunoştiinţe care lucrează la Continental, poţi să īl rogi să īţi facă comandă cu discount pentru angajaţi (eu am luat cauciucuri pe 15" la 201 lei cu discount şi la reprezentaţa de care ţi-am zis mai sus, erau 236 lei). Comanda cauciucurilor pe net este iar o soluţie.

Cauciucuri second nu ştiu unde găseşti īn Timişoara, dar bănuiesc că există. O altă soluţi extremă, dar ieftină, ar fi cauciucurile reşapate (găseşti sigur la Praktiker), dar sincer īţi recomand cauciucurile second-hand īn locul celor reşapate
1984 Dacia 1310 1.3 (40cp)__________________
|__ Club Mercedes Banat
Luxian is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 02:35 AM   #6
no problem
Super Moderator

no problem's Avatar

Motorizare : 2.0K-16V 142Kw-193Cai 280Nm
:
[Super Moderator]

Sfatul meu e sa cumperi si jante sh din tabla (otel) sunt intre 50 lei si maxim 100 lei bucata, pentru ca te costa la vulcanizare sa montezi anvelopele si echilibrat de roata 50-80 lei, la primavara cand ai sa le schimbi iar alti bani, asa ca mai bine cumperi jante din tabla si scapi pentru urmatoarea iarna mai ieftin decat sa tot le schimbi pe cele de vara cu iarna si tot asa.
Mai risti sa iti strici si jantele din aliaj de cate ori iti schimba anvelopele, asa ca unele din tabla sunt mult mai avantajoase si mult mai ieftine iarna decat cele din aliaj, iti spun din proprie experienta eu am reusit sa imi indoi ambele jante din aliaj pe partea dreapta acum ceva timp 1 luna.
Spune-ne ce masina ai (model, an fabricatie), ce scrie in talon la rubrica anvelope si te ajutam sa iti gasesti anvelope (se pot cumpara si sh) cu tot cu jante din tabla (otel) sau macar separat, anvelope si jante, sigur colegii din Timisoara te vor ajuta si vor venii daca ii soliciti in ajutor, pentru ca din aceasta cauza si existam ca forum sa ne ajutam intre noi.

Last edited by no problem; 02-09-2010 at 02:38 AM.
no problem is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2007, 15:18   #
BOT

BOT is offline Add to BOT's Reputation Report Bad Post IP   Edit/Delete Message Reply With Quote Quick reply to this message

Reply

Tags
cauciucuri, iarna

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules