Am un w203 cu Aps20. Si nu eram multumit cum se aude muzica. Si dupa o scurta documentare pe Wis m-am hotarat sa suplimentez sistemul audio stock cu inca doua difuzoare pe 3 cai( oricum polita spate era nefolosita
+ o statie. Am ales la repezeala o statie si 2 difuzoare, am fost la un prieten si ne-am apucat de treaba( mai mult el decat eu).
Necesar pentru operatiunea asta:
-una bucata statie(cat mai mare daca se poate)
-2 bucati difuzoare, eventual pe 3 cai(la fel
-vreo 2 metrii cablu alimentare(cat mai gros)
-2 metrii cablu subtire- pt alimentare remote(cea care da comanda de porinire la statie)
-siguranta(zic eu minim 30 amperi)
-inca 2-3 metrii cablu cu doua fire( suficient de 1-1.5sectiune)- pt conectare pe difuzoarele din usi spate
-adaptor Hi-Low
-material antifon(STP-in cazul meu)
-cuter, bormasina, crichet, suruburi,coliere plastic,pistol lipit,banda izolier, etc
-vreo 5ore de munca minim si 10 daca sunteti migalosi si nu vreti sa rupeti nimic
-bere,tutun si rabdare
)
Pentru cine nu intelege din poze care sunt pasii:
-se demonteaza bancheta,spatar bancheta,stalpii,se scoate polita,buretele de sub ea, cam tot ce este prin portbagaj, peretii laterali din portbagaj(cei din pasla)chedere,stalpi interior masina(pt a lua semnalul pt boxe usi spate(puteti sa gasiti firele chiar si cautand sub mocheta in dreptul stalpilor. in stanga sunt roz,Roz cu maro- in dreapta nu mai retin.
- se taie plafonira din tabla
-se pune material antifon(asta daca vreti sa nu vibreze) si se monteaza difuzoarele + statia.
-se taie buretele in dreptul difuzoarelor
-se face o legatura sanatoasa cu fludor neaparat pe + mare rosu care il gasiti pe tronsonul stanga si care duce la Samul spate(aka calculatorul de confort)
-se face legatura pe firele de duc la boxe usi spate
-se ia +remote pt statie din Sam spate vedeti in poze pe a cata siguranta
-se leaga adaptorul Hi-Low pe firele care vin de la boxe usi
-se trage Rca de la adaptor la statie
-se pozeaza cu coliere plastic toate firele ca sa nu stea atarnate
-se pune totul la loc cum a fost
-se regleaza statia si adaptorul hi-Low
Dupa ce am facut toata operatiunea care a costat in jur de 1100ron(eu zic ca minim,altfel nu are rost sa te apuci de treaba si ramai pe stock) sunetul se aude mai profud. Sa estimez un +40-50%volum din total stock la aceasi claritate.Pot sa zic ca sunt destul de multumit de cum se aude. Urmeaza in viitor sa adaug o statie pe 5+1 si sa schimb difuzoarele din usi(asta poate la toamna).
Pentru cei nemultumiti de sunetul stock le urez spor la treaba

Necesar pentru operatiunea asta:
-una bucata statie(cat mai mare daca se poate)
-2 bucati difuzoare, eventual pe 3 cai(la fel

-vreo 2 metrii cablu alimentare(cat mai gros)
-2 metrii cablu subtire- pt alimentare remote(cea care da comanda de porinire la statie)
-siguranta(zic eu minim 30 amperi)
-inca 2-3 metrii cablu cu doua fire( suficient de 1-1.5sectiune)- pt conectare pe difuzoarele din usi spate
-adaptor Hi-Low
-material antifon(STP-in cazul meu)
-cuter, bormasina, crichet, suruburi,coliere plastic,pistol lipit,banda izolier, etc
-vreo 5ore de munca minim si 10 daca sunteti migalosi si nu vreti sa rupeti nimic
-bere,tutun si rabdare

Pentru cine nu intelege din poze care sunt pasii:
-se demonteaza bancheta,spatar bancheta,stalpii,se scoate polita,buretele de sub ea, cam tot ce este prin portbagaj, peretii laterali din portbagaj(cei din pasla)chedere,stalpi interior masina(pt a lua semnalul pt boxe usi spate(puteti sa gasiti firele chiar si cautand sub mocheta in dreptul stalpilor. in stanga sunt roz,Roz cu maro- in dreapta nu mai retin.
- se taie plafonira din tabla
-se pune material antifon(asta daca vreti sa nu vibreze) si se monteaza difuzoarele + statia.
-se taie buretele in dreptul difuzoarelor
-se face o legatura sanatoasa cu fludor neaparat pe + mare rosu care il gasiti pe tronsonul stanga si care duce la Samul spate(aka calculatorul de confort)
-se face legatura pe firele de duc la boxe usi spate
-se ia +remote pt statie din Sam spate vedeti in poze pe a cata siguranta
-se leaga adaptorul Hi-Low pe firele care vin de la boxe usi
-se trage Rca de la adaptor la statie
-se pozeaza cu coliere plastic toate firele ca sa nu stea atarnate
-se pune totul la loc cum a fost
-se regleaza statia si adaptorul hi-Low
Dupa ce am facut toata operatiunea care a costat in jur de 1100ron(eu zic ca minim,altfel nu are rost sa te apuci de treaba si ramai pe stock) sunetul se aude mai profud. Sa estimez un +40-50%volum din total stock la aceasi claritate.Pot sa zic ca sunt destul de multumit de cum se aude. Urmeaza in viitor sa adaug o statie pe 5+1 si sa schimb difuzoarele din usi(asta poate la toamna).
Pentru cei nemultumiti de sunetul stock le urez spor la treaba

Comment