Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cu ce tratam rugina?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  La reconditionarea celeilalte masini din dotare ( un rekord caravan din 82 ) am folosit atat terosonul generatie noua (acela de culoare gri la conserva) cit si pe cel vechi romanesc pe care le-am dat cu pistolul ,problema e ca nu am reusit sa obtin cu nici unul din produse acel ,,strat elastic si omogen" pe care il avea masina din fabrica Nu stiu ce dracu de zeama au folosit nemtii in anii aia pentru terosonare pe dedesubt dar in nici un caz nu semana cu ce am obtinut eu .Nici chiar vopseaua cu clorcauciuc nu are aceeasi consistenta ;toate dupa uscare devin dure

  Comment


  • #32
   Ceva panouri care se apropie am gasit pe www.aspad.ro/. Daca mai sunt alte idei ar fi foarte bine. Ramane problema terosonului.

   Comment


   • #33
    Salut!

    Originally posted by amg_0001 View Post
    Salut Florin Am observat ,ca esti interesat de o solutie ,care sa opreasca evolutia rruginii. Aici la noi se gaseste o solutie ,care transforma rugina intro pelicula metalorganica ,care se poate vopsii dupå aceea cu vopsea contra ruginii sau se poate da un strat de antifoniu ,daca petele sint sub masina.Eu am folosit acel produs, si am fost foarte multumit de rezultatele obtinute. Solutia se numeste RUST MASTER----CORROSTABIL---RUST PROTECTION. Este o solutie asemanatoare ca laptele, cind se aplica pe pata de rugina ,iar dupå citeva minute primeste o culoare neagra , si rugina este petrificata. Este foarte eficienta ,in zonele unde este greu de curatat cu peria de sirma rotativa.
    Eu nu am gasit aici solutia respectiva ,ma poti ajuta sa imi trimiti si mie ,platesc tot ce implica a intra in posesia ei.

    Comment


    • #34
     Poti cauta Metallfix , si Rust converter de la NIGRIN.Cea din urma o gasesti si la Praktiker.Sunt acelasi lucru cu substanta pe care o descrie colegul amg_0001 , si anume , inhibitor de rugina , care intra in reactie cu rugina si formeaza compusul fier-tanin.

     Comment


     • #35
      Cea mai corecta varianta de a trata rugina este cu flex-ul. Apoi grund si vopsea, dupa caz.
      Pentru conservare: Mike Sanders sau Fluidfilm.
      Fluid Film: fluid-film.com
      Mike Sanders: mike.british-cars.de

      Attached Files
      Last edited by Orvo; 05-06-2010, 10:30 AM.

      Comment


      • #36
       rugina

       Originally posted by grigorean View Post
       Poti cauta Metallfix , si Rust converter de la NIGRIN.Cea din urma o gasesti si la Praktiker.Sunt acelasi lucru cu substanta pe care o descrie colegul amg_0001 , si anume , inhibitor de rugina , care intra in reactie cu rugina si formeaza compusul fier-tanin.
       Ai folosit produsul?
       Cum l-ai aplicat si cat timp l-ai lasat sa isi faca efectul?

       Comment


       • #37
        Intamplator am vazut pe Discovery cum o fabrica de sicrie din SUA pune cate o banda de magneziu pe fundul sicrielor de metal pt a preveni degradarea prematura a acestora. Dupa ce am cautat pe net cate ceva in legatura cu aceasta tema, se pare ca e adevarat.
        De ex: http://answers.yahoo.com/question/in...0012232AAHg7si doar ca exista doua inconveniente
        -magneziul pur e greu de procurat
        -din cand in cand trebuie schimbat (ceea ce in praguri de exemplu ar putea fi dificil dar totusi macar la podele si aripi ar merge)

        Comment


        • #38
         Am cautat sa cumpar din nou METALFIX pentru tratarea catorva zone unde a inceput sa apara rugina dar se pare ca nu se mai fabrica (sau nu se mai aduce din Italia).
         Am primit in schimb o alta solutie care se pare ca este chiar mai buna decat METALFIX-ul. Se numeste NEOFER si este adusa tot din Italia. Avantajul fata de celalalt produs este in principal ca acesta se poate deja vopsi dupa numai circa 15-20 de minute fata de cele 24 de ore necesare METALFIX-ului.

         Odata cu imbunatatirea vremii am sa il testez si postez aici rezultatele.

         P.S. Am uitat sa precizez pretul: 21.99 lei / 250 ml.
         Attached Files
         Last edited by dan500se; 06-04-2010, 14:03 PM.
         W123 280E Blue Green Metallic

         W126 280SE Champagne Metallic
         W126 280SE Black Blue Metallic
         W126 500SE Lapis Blue Metallic
         W126 500SE Midnight Dark Blue

         W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
         W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

         Comment


         • #39
          Am si eu Neofer si il folosesc. Este bun in unele cazuri ... Eu l-am folosit recent cand am curatat tabla de sub baterie. Am curatat-o cu peria de sarma pe flex, am dat cu Neofer, am lasat la soare 30 minute, am degresat si apoi am vopsit cu spray de zinc. Cand masina ajunge la vopsit, voi vopsi si aceasta tabla din nou in culoarea masinii.


          Tot cu Neofer am tratat dupa curatare si cateva pete mici din tunelul cardanului:

          Comment


          • #40
           Am curatat mecanic rugina cat am putut de bine. Apoi am dat cu solutia anti-rugina de la Nigrin. Formeaza o pelicula dura si neutralizeaza rugina. Insa numai la suprafata. Am dat cu smirghel dupa cateva zile si aparea praful rosu caracteristic.
           Pentru piese mici, am o mica cabina de sablare. Am si corindon. Functioneaza foarte bine insa si aici este o problema de care nu pot sa trec. Am un compresor marisor - trebuie in acest caz- care produce condens. Am pus niste filtre dar nu reusesc sa opresc totul. Din ceea ce am citit pe net instalatiile de tratare pentru aerul aspirat sau refulat sunt mai scumpe decat compresorul. Din acest motiv, dupa un timp, este afectata curgerea corindonului prin pistolul de sablare si este introdusa umiditate in piesa sablata. Dupa sablare, in lipsa de altceva, am incercat sa pasivizez piesa cu feruginol. Curat apoi cu alcool si dau doua straturi de grund. Cam dupa un an mi-au aparut mici puncte de rugina - cat un varf de ac.
           In concluzie - parerea mea - tratament antirugina 100% eficient nu exista. Trebuie curatat cat mai temeinic, este foarte important sa se lucreze in mediu uscat si sunt foarte importante grundurile sau terosoanele aplicate ulterior pentru a impiedica oxigenul sa ajunga la tabla. Dar, complet de rugina, nu se poate scapa.

           Comment


           • #41
            Off topic : golesti(ai golit) butelia de la compresor de apa vreodata ? Poti incerca sa elimini apa din butelie inainte sa te apuci de lucru si eventual sa ii pui un decantor la iesirea furtunului din compresor

            Comment


            • #42
             Golesc apa din el dupa fiecare folosire. Mai mult, in perioadele in care nu-l folosesc il tin fara dopul de golire. Dupa doua ore de folosire ( in perioada ploioasa )cred ca umple aproape un paharel mic ( cum sunt cele de tzuica ). I-am pus si filtru decantor dar acolo sunt cateva picaturi - mai mult se abureste. M-am interesat - ceva bun costa de la 3000 RON in sus. Asa ca nu-mi ramane decat sa caut zile cat mai uscate.
             Problema este ca uneori mai folosesc si niste scule pneumatice si-mi baga apa in ele.

             Comment


             • #43
              Buna ziua!
              Cunoasteti vreo persoana care ma poate ajuta cu niste puncte de rugina la un c klasse 2002?...avand in vedere ca eu sunt cu totul pe langa. V-as fi ft. recunoscator pt un id de ym, sau un numar de telefon.

              Cu respect,
              George

              Comment


              • #44
               Originally posted by georgesil View Post
               Buna ziua!
               Cunoasteti vreo persoana care ma poate ajuta cu niste puncte de rugina la un c klasse 2002?...avand in vedere ca eu sunt cu totul pe langa. V-as fi ft. recunoscator pt un id de ym, sau un numar de telefon.

               Cu respect,
               George

               Pai, suntem toti aici care te-am putea ajuta. Depinde care e problema sau ce te-ar interesa sa faci/facem pentru rezolvarea ei!
               W123 280E Blue Green Metallic

               W126 280SE Champagne Metallic
               W126 280SE Black Blue Metallic
               W126 500SE Lapis Blue Metallic
               W126 500SE Midnight Dark Blue

               W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
               W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

               Comment


               • #45
                Originally posted by dan500se View Post
                Pai, suntem toti aici care te-am putea ajuta. Depinde care e problema sau ce te-ar interesa sa faci/facem pentru rezolvarea ei!
                In primul rand multumesc frumos pt raspuns; pai sincer as vrea sa scap de rugina de pe masina; dar eu sunt total pe langa, nu am o locatie unde sa lucrez la masina si nici scule, deci as avea nevoie de cineva care stie ce face si poate rezolva aceasta contra cost normal.


                Va multumesc frumos!
                George

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF