Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Vascocuplaj Racire motor

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vascocuplaj Racire motor

  Salutare !

  Sunt proaspat proprietar de W124 200E 1990, M102-90kW, cu aer conditionat.
  Inca de cand l-am luat (mijlocul lui septembrie 2018) am vazut ca in oras daca inchid aerul conditionat apa sare de limita de 90/100 grade... Evident problema este de la vascocuplajul care actioneaza ventilatorul de racire apa motor.

  Daca pornesc aerul (automat porneste si ventilatorul electric de la AC) temperatura sta in limite normale.

  De unde pot cumpara o asemenea piesa (vad ca la magazinele auto nu se gaseste "vascocuplaj" pt motorul M102, doar pt variantele mai noi fabricate dupa 1995) sau daca cumva a incercat cineva sa il inlocuiasca cu un ventilator electric (ma descurc sa fac singur conexiunile electrice si pornirea lui la 80-90 de grade).

  Multumesc fain,
  Cosmin

 • #2
  Buna ziua !  In primul rand, trebuie definit clar ce inseamna pentru tine "in limite normale". Termostatele sunt de diverse temperaturi, de pe la 72 pana la 92 de grade totul este posibil.

  Daca temperatura nu se apropie de 100 ci doar trece de 90 si ramane acolo, as zice sa-i dai pace. Daca totusi trece de 90 si tot urca sau pur si simplu nu vrei sa-i dai pace, in prima faza as spala motorul pe traseele sale de racire si apoi separat si radiatorul.

  Sunt solutii specifice pentru asa ceva, nu insist pe subiect.


  Acum cativa ani buni am umblat la sistemul de racire la al meu W124 E200D. A zburat afara visco plus elicea sa, am separat radiatorul cutiei automate de cel al motorului si pe acesta din urma l-am marit in grosime. Plus ambele radiatoare full aluminiu.


  Dupa un an si ceva de umblat fara elice, am hotarat sa montez totusi doua ventilatoare electrice de vreo 10 sau 11 toli in diametru in spatele radiatorului motorului. Nu am vrut comanda dupa temperatura, ci via baterie, releu si buton in habitaclu.  Spor la treaba !

  Dragos

  Comment


  • #3
   Multumesc pentru raspuns!

   1. Am deja un ventilator electric pentru radiatorul de la AC.
   2. Acul sta chiar in dreptul liniutei dintre inscriptia cu 80C si 120C. banuiesc ca acea liniuta inseamna 100C. uneori sare putin de aceasta limita, fapt pt care m-am ingrijorat.
   3. Daca motorul este cald (in dreptul liniei de 100C) ventilatorul de racire efectiv nu se misca. adica poate 20 rotatii maxim pe minut. cu toate ca la 100C ar trebui sa se miste serios. Deci sigur vascocuplajul trebuie schimbat.
   4. Eu am motorul pe benzina care are o temperatura de functionare mai ridicata fata de un diesel. de aici si randamentul slab si la final consumul mai ridicat fata de un diesel. De aceea masina benzina trebuie racita mai eficient fata de un diesel.
   5. Intrebarea mea este: a incercat cineva (ma intereseaza solutie tehnica si mecanica) sa monteze un ventilator electric in locul (adica s-a mai pastrat difuzorul de aer sau nu) ventilatorului actual cu vascocuplaj ?

   Multumesc,

   Comment


   • #4
    Da, eu am facut asta si am scris acest lucru in primul meu post pe acest topic.
    Dragos

    Comment


    • #5
     Am gasit in manualul service:

     110C full deschis pt modelele cu AC si 100C pentru ceva fara AC...
     Deci aia e temperatura normala.

     Voi cauta si eu ventilator electric si il voi conecta la un termostat clasic cu limita la 95-100C

     Comment


     • #6
      Temperatura normala este de 80C cu un vascocuplaj care functioneaza in parametrii . Este mai usor si mai ieftin sa functioneze ca de fabrica in loc sa gasim fel si fel de improvizatii .
      Honda.

      Comment


      • #7
       Nu exista o singura temperatura universal valabila pentru toate modele/marcile/motorizarile. Benzinarele lucreaza mai cald decat dieselele si exista diferente si de la un motor la altul.


       Asa ca alea 80 de grade or fi valabile pentru un anumit motor, dar nu pentru cel din acest topic. Legat de "mai usor si mai ieftin" "ca din fabrica", astea sunt vise sau pareri neautorizate in domeniu.

       In plus, "ca din fabrica" este un compromis facut ca sa le iasa ieftin lor si mai scump tie. Pe o masina nu are ce cauta nimic care poate fi descris cu cuvinte ca "visco" si "vacuum"...
       Dragos

       Comment


       • #8
        Ceau.
        Hai sa iti prezint proiectul la care lucrez acum. Masina nu este w124 ci W202 dar principiul este la fel

        Prima data am cumparat un termostat digital pe 12 V https://www.olx.ro/oferta/termostat-...tml#afce8c9de6

        Locatia lui cred ca o sa fie in scrumiera, cand este inchisa sa nu se vada

        Acum caut sa adaptez senzorul cu care a venit termostatul (sau unul OEM)sa il pun ori in carcasa termostatului masinii (cel mecanic) ori intr-ul T pe furtunul de iesire radiator, sau amandoua

        Mai urmeaza cablajul cu siguranta, releu 60A si un buton de rezerva cu martor luminos care sa indice functionarea ventilatorului

        Ideea ar fi ca imi afiseaza exact cate grade are apa cu precizie de 1 zecimala si din meniul kitului se poate seta practic orice valoare la care sa cupleze ventilatorul

        Comment


        • #9
         Eu am luat acum cativa ani trei ceasuri de la AutoMeter, seria SportComp Ii, doua termometre (ulei motor si ulei cutie) si un voltmetru. Fiecare din ceasurile astea stie sa-si reaminteasca un varf maxim de la ultimul reset precum si sa comande un consumator electric la un prag stabilit de mine. Deci aveam cu ce comanda ventilatoarele, dar pur si simplu NU am vrut.


         Ceasurile au 2"1/16 diametru, adica 52mm, incap toate trei in linie sub patefonul Alpine, etc. Hai totusi sa nu zapacim topicul cu visco al colegului nostru, mai ales ca s-a stabilit clar ca motorul in cauza lucreaza mai cald decat cred unii.
         Dragos

         Comment


         • #10
          Salutam!
          Pe motor, ai un ventilator care este cu electromagnet(pe pompa de apa), nu este cu vascocuplaj. Cel cu electromagnet este actionat cu ajutorul unei sonde de pe motor, cea cu trei pini, iar cand cupleaza, zici ca este avion. Iar ventilatorul de la clima(cel din fata), are si el o sonda pe motor, cea cu doi pini. Cel putin asa este la mine. Termostatul deschide la 87 de grade, iar daca nu ai clima pornita si acul de la temperatura ajunge la acea ,,linie" dintre 80 si 120, porneste ventilatorul climei. Asa functioneaza si la mine(temperatura) si sunt cam curatate toate.
          Numai bine!
          Attached Files
          Last edited by tumar; 10-10-2018, 21:08 PM.
          Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

          Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

          Comment


          • #11
           De la ventilator vin 2 fire : maro e conectat la masa si unul negru bagat intr-un butoias.
           Butoiasul e cuplat cu 1 fir care vine de la sonda cu 3 pini din poza lui Tumar.
           Pune un 12 v direct pe butoias si trebuie sa auzi un click de conectare.
           Porneste motorul si conecteaza 12v si va porni ventilatorul .
           Daca nu porneste, e ARS .
           Daca porneste, e dusa sonda cu 3 pini.
           Succes.

           Comment


           • #12
            Originally posted by Heavy D. View Post
            Nu exista o singura temperatura universal valabila pentru toate modele/marcile/motorizarile. Benzinarele lucreaza mai cald decat dieselele si exista diferente si de la un motor la altul.


            Asa ca alea 80 de grade or fi valabile pentru un anumit motor, dar nu pentru cel din acest topic. Legat de "mai usor si mai ieftin" "ca din fabrica", astea sunt vise sau pareri neautorizate in domeniu.

            In plus, "ca din fabrica" este un compromis facut ca sa le iasa ieftin lor si mai scump tie. Pe o masina nu are ce cauta nimic care poate fi descris cu cuvinte ca "visco" si "vacuum"...            Dragos

            De ce sa te scarpini invers pentru o piesa ca vasc/electromagnet care costa noua pana in 300 lei si este relativ simplu de schimbat .

            Si sincer nu stiu unde este parerea neavizata , inca observ ca atunci cand nu merge ceva ne apucam sa improvizam "romaneste" ca pe vremea cand un electromotor de W123 costa 1000$ .

            In fine , initiatorul topicului decide cum sa si rezolve problema .
            Honda.

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF