Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Contact W126 500 SE

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Contact W126 500 SE

  Mi s-a rupt ceva în butucul contactului, şi am rămas cu cheia blocată în el. Merge pe bujii, dar nu ajunge la demaror, iar înapoi nu mai vine pe zero, nu o mai pot scoate. La momentul postării prezentei, maşina e la electrician, sunt tare curios ce poate face. Alta e nedumerirea mea: în drum spre casă m-am oprit la un magazin de piese, să văd cât costă un contact întreg, respectiv doar butucul. Precizez că, înainte m-am documentat, am şi acuma lângă mine lista pieselor aferente la contact, cu coduri cu tot (şi nişte preţuri în ruble ruseşti, dar ele cam bat cu ale noastre, dacă se face cursul). Răspunsul la întrebarea mea a fost: numai la reprezentanţă se poate comanda ! DE CE ??? Nu e cu chip, nu are nicio şmecherie, maşina e fabricaţie '86. Şi atunci ? (Mâine oricum mă mai duc şi la alt magazin, dar azi n-am mai avut timp.)
  Dacă s-a lovit cineva de această problemă, loviţi-mă şi pe mine. O altă întrebare ar fi: nu se potriveşte butucul de la alt Mercedes ? În speţă, mai am maşina donatoare, un 190 (W201) tot din '86, ce-i drept, cu o singură cheie, dar cu contactul OK.
  Last edited by Levi; 08-12-2010, 17:00 PM.
  Lord W126 500SE -> 2.5D
  Lady W123 230C -> 240D
  W124 -> 200D
  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

 • #2
  Levi , sfatul meu : tu ai nevoie de un lacatus bun ( nu ala de a fost la steaua )si nu de electrician care sa-ti sa-ti demonteze partea mecanica ,sa-ti refaca cateii in ea si in cel mai rau caz sa-ti faca o alta cheie

  Comment


  • #3
   Daca totusi se invarte cheia in contact este un lucru bun. Butucul il poti comanda de la orice magazin de piese auto. Pentru a da butucul jos urmareste filmuletul(a mai fost postat):
   http://www.youtube.com/watch?v=H2kAIA2-sZ8
   Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

   Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

   Comment


   • #4
    De electrician (ăsta-i cel care mi-a legat clima) am avut nevoie să-mi dea jos contactul, şi a reuşit ! Poze mai jos.
    Mâine mă duc la un lăcătuş (cică avem unul priceput la un atelier de copiat chei - aşa m-a îndrumat Ghiţă-electricul - dar eu nu mai am încredere în nimeni, până nu văd totul pus la loc, că am destule păţanii).
    În WE-ul trecut am fost la o nuntă (la 240 de km), acolo am observat deja neregula în butuc, simţeam că s-a pus ceva de-a curmezişul în butuc, apoi am văzut şi bucăţica de metal înăuntru. Din acel moment am umblat cu cheia foarte fin, că dacă o păţeam acolo la dracu'n praznic (sătucul lui mama, uitat de lume), Lord era şi acuma acolo ...
    Aseară să pornesc de undeva, şi n-a mai intrat, iar după ce a intrat, nu se mai învârtea (ca la fata mare prima dată, dacă mai ţine minte cineva ). La a suta (cred că nu exagerez) încercare s-a întors cheia pe bujii, şi cum aveam un pic de pantă - norocul meu, că altfel - am lăsat-o la vale, a pornit şi am ajuns acasă, dar azi numai trasă a pornit. Să vedem ce se rezolvă mai departe la lăcătuş (nu ăla de la Steaua )

    Tumar - Ştiam figura, am vorbit şi cu Orvo la telefon, dar mie nu mi-a ieşit, n-am reuşit să dau jos nici celălalt butuc de pe W201. Şi ştiam ... Dar mai exersez ... Dacă alţii au putut ...
    Attached Files
    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

    Comment


    • #5
     posibil ca de la uzura sa-ti fi sarit vre-un catel din butuc care s-a pus de-a curmezisul ,apropo da tu de contact direct nu ai auzit ? mai uita-te si tu la filme : innoada aia 2 fire si imediat fura masina...

     Comment


     • #6
      Originally posted by Eugen Gaftoneanu View Post
      da tu de contact direct nu ai auzit ? mai uita-te si tu la filme : innoada aia 2 fire si imediat fura masina...
      Nu mă învăţa de-astea, că am avut parte. Ce-i drept, la Dacie, dar acolo aveai 4 fire, puneai un întrerupător şi un contact direct, dădeai curent şi apăsai pe celălalt buton. Asta era în '91, am circulat aşa 3 luni de zile, că eram tânăr şi neliniştit, bani de butuc ioc (trebuiau pt. suc ). Prietenii cădeau pe spate, n-au mai văzut până atunci IGNITION, numai după aia, în Star Trek. Şi mai aveam şi casetofonul (Ferarri, dar cine eram eu ) pus pe contact, când porneam motorul, pornea şi muzica, aveam un succes la gagici ... Hah, ce vremuri ... Excuse me de off topic.
      Lord W126 500SE -> 2.5D
      Lady W123 230C -> 240D
      W124 -> 200D
      W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
      Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
      Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

      Comment


      • #7
       Salut Levi,
       Scuze ca n-am putut sta prea mult la telefon ... eram sub masina si ma chinuiam sa proptesc esapamentul pe o sticla de Cola cand m-ai sunat, schimbam tampoanele

       Butuc original, spre deosebire de alte piese OEM care se pot comanda de oriunde, se poate comanda doar de la reprezentanta, si asta nu e tot. E nevoie de actul de proprietate al masinii si documentele acesteia. Totodata exista obligativitatea montarii acestuia in service-ul Mercedes Benz. Repet, aici e vorba de contact original (OEM). Avantajul este ca se va potrivi cheia veche, cea care deschide si usile. Pe de alta parte, exista contacte after-market pentru W126, care vin cu set de 2 sau 3 chei, asta inseamna ca vei avea o cheie pentru contact si alta pentru usi ... Cei de la magazinul de piese nu au stiut (sau nu au avut chef) sa caute contact de W126 pe aftermarket ...

       Legat de demontarea contactului, joaca-te in continuare. Uite ce spunea Nelu Patrascu mai demult:
       1) Cu cheia de contact în contact, roteşti până la poziţia "contact pus"
       2) În această poziţie, mufa aceea de plastic groasă, care conţine toate firele ce ajung la partea electrică a contactului, poate fi extrasă de pe corpul contactului, ea având o fantă laterală prin care trece o proeminenţă ce se roteşte odată cu cheia de contact. Acest umăr, dacă nu este aliniat cu fanta, nu permite extragerea mufei.
       3) Extragerea mufei, permite acum contactului să fie rotit cu un unghi de aproape 90 grade, nu înainte de a slăbi colierul de strângere. Contactul se roteşte în jurul axului ce conţine zăvorul antifurt.Rotirea stânga-dreapta in jurul acestui ax, combinată cu o mişcare de extragere din locaşul cilindric unde este fixat, face ca el să poată fi scos fără dificultate.
       4) Blindajul metalic de culoare neagră ce acoperă cilindrul yalei, se poate roti (desfileta), după ce apeşi cu un obiect ascuţit acel ştift de blocare. Ştiftul poate fi apăsat cu cheia în contact, în poziţia "acţionare demaror".
       Ideal ar fi să ai o menghină şi să te mai ajute cineva.
       Toate cele bune si spor la treaba !

       Comment


       • #8
        Originally posted by tumar View Post
        Daca totusi se invarte cheia in contact este un lucru bun. Butucul il poti comanda de la orice magazin de piese auto. Pentru a da butucul jos urmareste filmuletul(a mai fost postat):
        http://www.youtube.com/watch?v=H2kAIA2-sZ8
        M-am enervat un pic astăzi, m-am contrazis cu lăcătuşul. Din păcate n-aveam un calculator la îndemână să-i arăt şi lui filmuleţul, pt. că el susţine că, cu cheia ruptă nu se poate face manevra, doar cu cheia întreagă. L-am contrazis, din 2 motive (precizez că, eu am văzut filmul, el nu):
        1. În film se vede clar după scoaterea cilindrului, vârful cheii rupte în cilindru.
        2. Dacă învârţi cheia, şi ea rămâne în cilindru şi la introducerea sârmei, după deblocare degeaba desfiletezi capacul metalic, că nu-ţi dă voie cheia să-l iei jos de tot.


        Pe lângă contradicţia avută cu lăcătuşul, am şi o veste bună: toată discuţia povestită mai sus a avut loc după ce mi-a reparat contactul, deci Lord e acasă, după ce Dl. Ghiţă-electricul i-a pus la loc piesa !!!
        Lord W126 500SE -> 2.5D
        Lady W123 230C -> 240D
        W124 -> 200D
        W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
        Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
        Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

        Comment


        • #9
         Originally posted by Levi View Post
         2. Dacă învârţi cheia, şi ea rămâne în cilindru şi la introducerea sârmei, după deblocare degeaba desfiletezi capacul metalic, că nu-ţi dă voie cheia să-l iei jos de tot.
         Salutam! Ma gandesc ca in timp ce desfiletezi sa tragi de cheie si atunci va iesii cu butuc cu tot.
         Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

         Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

         Comment


         • #10
          Originally posted by tumar View Post
          Salutam! Ma gandesc ca in timp ce desfiletezi sa tragi de cheie si atunci va iesii cu butuc cu tot.
          OK, dar în film are cheia ruptă ! Abia după ce desfiletează, scoate cilindrul. Oricum, teoretic stă în picioare şi ce spui tu, să tragi cilindrul concomitent cu capacul, bănuiesc ... La noi a făcut cineva manevra asta ? Că eu din curiozitate tot am să încerc la W201, dar nu mâine, mai încolo, că acum m-am liniştit ...
          Lord W126 500SE -> 2.5D
          Lady W123 230C -> 240D
          W124 -> 200D
          W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
          Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
          Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

          Comment


          • #11
           Originally posted by Levi View Post
           M-am enervat un pic astăzi, m-am contrazis cu lăcătuşul. Din păcate n-aveam un calculator la îndemână să-i arăt şi lui filmuleţul, pt. că el susţine că, cu cheia ruptă nu se poate face manevra, doar cu cheia întreagă. L-am contrazis, din 2 motive (precizez că, eu am văzut filmul, el nu):
           1. În film se vede clar după scoaterea cilindrului, vârful cheii rupte în cilindru.
           2. Dacă învârţi cheia, şi ea rămâne în cilindru şi la introducerea sârmei, după deblocare degeaba desfiletezi capacul metalic, că nu-ţi dă voie cheia să-l iei jos de tot.


           Pe lângă contradicţia avută cu lăcătuşul, am şi o veste bună: toată discuţia povestită mai sus a avut loc după ce mi-a reparat contactul, deci Lord e acasă, după ce Dl. Ghiţă-electricul i-a pus la loc piesa !!!


           Depine cum e rupta Lavi daca cedeaza exact la ,,fata butucului " nu prea ai cum sa o ,,agati" si sa o invarti ,daca ii raman 2-3 mm afara o agati cu un cleste si actionezi contactul ,ca sa o tragi tu din contact afara cativa mm ( in cazul in care contactul mecanic functioneaza ) deja o tragi de pe catei si nu mai merge ...

           OK, dar în film are cheia ruptă ! Abia după ce desfiletează, scoate cilindrul. Oricum, teoretic stă în picioare şi ce spui tu, să tragi cilindrul concomitent cu capacul, bănuiesc ... La noi a făcut cineva manevra asta ? Că eu din curiozitate tot am să încerc la W201, dar nu mâine, mai încolo, că acum m-am liniştit ...
           sa nu fortezi ,sa iei un ciocan mai mare si sa rupi cheia in contact ,dupa aia poti sa incerci diferite variante ...
           Last edited by Eugen Gaftoneanu; 08-13-2010, 22:28 PM.

           Comment


           • #12
            Originally posted by Eugen Gaftoneanu View Post
            Depine cum e rupta Lavi daca cedeaza exact la ,,fata butucului " nu prea ai cum sa o ,,agati" si sa o invarti ,daca ii raman 2-3 mm afara o agati cu un cleste si actionezi contactul ,ca sa o tragi tu din contact afara cativa mm ( in cazul in care contactul mecanic functioneaza ) deja o tragi de pe catei si nu mai merge ...
            Cheia nu cred ca va ceda niciodata razant cu butucul, partea cea mai sensibila a cheii intra in butuc. De mers va merge cu siguranta, toata problema este sa simti cu sarma sau cu un ac mai mare("sula" sau iglita) sistemul de blocare. Unele butucuri mai noi au acel sistem cam firav, o tablita cam subtire care risti sa o indoi sau sa treaca acul pe sub ea. Rabdare trebuie, iar pentru fumatori si ceva tutun(dar mai bine nu).
            Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

            Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

            Comment


            • #13
             Originally posted by tumar View Post
             Cheia nu cred ca va ceda niciodata razant cu butucul, partea cea mai sensibila a cheii intra in butuc. De mers va merge cu siguranta, toata problema este sa simti cu sarma sau cu un ac mai mare("sula" sau iglita) sistemul de blocare. Unele butucuri mai noi au acel sistem cam firav, o tablita cam subtire care risti sa o indoi sau sa treaca acul pe sub ea. Rabdare trebuie, iar pentru fumatori si ceva tutun(dar mai bine nu).

             Depinde de ,,mana " posesorului ;daca are o mana ,,nesimtita " va forta in cheie si normal ca o va rupe ,,la fata " ce e in contact e protejat de contact si ramane acolo ,mi se pare un pic ciudat ( dpdv al meu ) sa nu ,,simti " cand fortand in cheie aceasta incepe sa se torsioneze ca intr-un final sa se rupa ,si as putea spune ca mi se pare la fel de ciudat sa continuui sa folosesti o cheie care da semne (crapata ) ca o sa cedeze in viitorul apropiat ...
             Last edited by Eugen Gaftoneanu; 08-13-2010, 22:59 PM.

             Comment


             • #14
              Originally posted by Eugen Gaftoneanu View Post
              sa nu fortezi ,sa iei un ciocan mai mare si sa rupi cheia in contact ,dupa aia poti sa incerci diferite variante ...
              La cât de entuziasmat ai afirmat-o, mă face să cred că vorbeşti din experienţă
              Lord W126 500SE -> 2.5D
              Lady W123 230C -> 240D
              W124 -> 200D
              W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
              Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
              Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

              Comment


              • #15
               Vezi un post mai sus ... no offence berea o dau eu la anul la intalnire dca nu avem parte sa ne intalnim pana atunci

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF