Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W222 - Ghid achizitie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • W222 - Ghid achizitie

  Buna seara,

  Sunt in cautarea unor informatii ce ma vor ajuta in achizitionarea noului meu automobil. Am citit diverse reviste, m-am uitat pe nenumarate clip-uri de Youtube, am conspectat forum-uri si m-am decis. Mercedes e cea mai buna alegere pentru mine.

  Am restrans cautarea la o singura masina, Mercedes-Benz S 350 d W222 Long Wheel Base(nu tin neaparat) pana in 15k kilometrii. Aveti idee cand sunt Service-urile de mentenanta la acest model? Nu gasesc nimic din acest punct de vedere, majoritatea resurselor de pe internet fiind doar pentru masinile cu un nivel de echipare mai generos. Ca tot am deschis subiectul, ce parere aveti despre fiabilitatea motorului? Nu am avut niciodata Mercedes deci nu sunt in tema cu problemele comune. Intentionez sa tin masina peste 5,6 ani.

  Optiunile care ma intereseaza sunt urmatoarele:
  - Pachetul Exlusiv(pentru tapiterie de calitate superioara, trapa, sistem audio Burmester etc);
  - Pachet Asistenta Conducere(Fahrassistent Paket Plus);
  - Scaune incalzite si ventilate cu functie de masaj.

  Restul, consider eu, ar face pretul sa sara mult peste ce as vrea sa platesc. Totusi, ce optiuni considerati voi sa fie must-have? (Intreb pentru ca la ultima masina nu am bifat o optiune de 130 de euro, ecran color in panoul de instrumente, si inca regret)

  Orice alt sfat este mai mult decat binevenit! Va multumesc anticipat!

 • #2
  W222 este conceput astfel incat sa nu se poata compara decat cu W222. Este aproape imposibil sa alegi optiunile pt acest model.

  Lumini ambientale, Cotiere incalzite, Soft Close, Headup Display, par fite neimportante pe langa cele legate de faruri, suspensie, 4Matic, etc, insa devin must have imediat.

  Cel putin ceva vreme de acum in colo, montajul ulterior este o varianta destul de scumpa.

  Noi am montat pe un W222 lumini ambientale si acum lucram la proiectul pt Headup Display.
  Fiecare dintre aceste lucrari costa mult mai mult daca se monteaza ulterior.
  Motorul 350 diesel este acelasi motor ca la generatiile anterioare, pe langa diverse modificari care il fac aproape perfect, este totusi un motor primitiv fata de variantele benzinare ale acestui model....

  Daca te-ai referit chiar la W222, atunci opinia mea ramane aceeasi - este aproape imposibil sa alegi optiunile la W222!
  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


  www.mbretrofit.ro

  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

  Comment


  • #3
   Mulțumesc pentru răspuns! Aveți dreptate, e dificil sa alegi opțiunile pentru un S. Am avut plăcerea sa fiu plimbat cu un W222 echipat cu sistemul audio Burmester 3D si, pe cat mi-as dori sa il am si eu pe masina, imi este imposibil sa justific 7000 de euro doar pentru sonorizare. Cat despre opțiunile menționate de Dvs, cu excepția head-up display, sunt incluse in pachetele Exclusiv ori Asistent conducere.

   Sunt multe mașini rulate in Germania care au anumite opțiuni pe care le vreau plus unele care nu mi se par necesare(first Class fond), dar omit altele. Ca si automobil nou, in buget se ├«ncadrează doar S350 d Exclusiv Paket. Am fost sfătuit sa achiziționez rulat, ca sa fiu afectat cat mai putin de depreciere. Ce părere aveți? Se merita riscul?

   Comment


   • #4
    Sa imi spun si eu parerea , din punctul meu de vedere ar trebui sa restrangi cautarile la un exemplar cu un istoric cat mai curat , km reali , intretinuta la MB.
    Pe partea de dotari , S-ul oricum vine din start, cu dotari cu mult peste ce gasesti in piata.
    Pe partea de service , o revizie se face( CRED!) la 20.000 km , sau 1 an de zile.
    Ca si costuri , sa nu te astepti la preturi obisnuite , costurile sunt ametitoare .

    La cat costa un w222 , chiar nu cred ca mai conteaza ce alegi benzina vs diesel, nu se pune problema.

    Ca si sfat ....nu umbla dupa chilipiruri , mergi pe ceva cat mai nou sau nou daca bugetul permite,ai garantie si esti scutit de orice stres.

    PS: Nu uita de casco , obligatoriu ! O sa coste cateva mii de euro dar e un "must have"
    PS1: de obicei. cei care vorbesc de deprecieri sunt cei care nu au avut un auto nou
    https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

    Comment


    • #5
     Originally posted by b97dmt View Post
     PS1: de obicei. cei care vorbesc de deprecieri sunt cei care nu au avut un auto nou
     Probabil ca ai dreptate, dar mi se pare o prostie sa nu vorbesti despre asta. In cele mai multe cazuri, masina este a doua cea mai mare achizitie pe care cineva o va face pe parcursul vietii si, consider eu, trebuie facuta luand in calcul absolut toate costurile. O situatie economica favorabila in prezent nu garanteaza un viitor prosper. Nu ma intelege gresit, inca conduc prima mea masina. Mercedes-ul va fi a doua pe care o voi achizitiona vreodata.

     Am fost la dealer-ul Mercedes-Benz din orasul meu si am mai discutat putin despre S, dar mi s-a parut ca subiectul costuri de intretinere a fost putin trecut cu vederea de catre reprezentant. Poate din lipsa de cunostinta, poate ca si strategie de vanzari, oricum voi mai cauta pareri.

     Multumesc pentru raspuns!
     Last edited by Tataru; 04-30-2015, 14:59 PM.

     Comment


     • #6
      O masina din clasa asta , are costuri mari de achizitie si costuri mari de intretinere.
      Pe langa combustibil , un casco duce la cateva mii de euro , impozitul anual costa si el plus revizii , anvelope etc.
      Cum ai spus si tu , dealerul probabil a evitat sa aduca in discutie subiectul intretinere.
      Chiar si la sh , tot trebuie bagata mana adanc in buzunar pt sa zicem : o revizie , ceva placute si astea la dealer , nu cred sa fie service pt modelul asta in alta parte.
      Sa ne tii la curent
      https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

      Comment


      • #7
       Parerea mea e ca ar trebui sa-ti iei o Skoda.
       Cine cauta un W222 si intreaba despre costurile de intretinere sau consum, ori face misto ori vrea sa "se cace pe el".

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF