Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

W211-2004 fum negru in sarcina

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • W211-2004 fum negru in sarcina

  Masina e un w211 din 2004, motor 220 cdi, achizitionata recent.
  In sarcina masina scoate fum negru, mai ales in depasiri cand bag talpa in ea.
  Porneste foarte usor, la rece si la cald, nu trepideaza si nu galopeaza relantiul. Timp de 2 saptamani am verificat zilnic uleiul, in fiecare dimineata, la prima pornire. Dupa ce zice bordul(nu are joja), in aceasta perioada cat am verificat nivelul in motor sunt 5,9 litri, fara sa scada deloc in acest timp.
  Am mai rascolit pe forum, am mai cautat in stanga si in dreapta si o problema ar fi egr, care nu stiu sau nu cred ca a fost curatat cat fostul proprietar a avut masina, urmand ca operatiunea asta sa fie facuta cat mai repede.
  Am rugamintea la dumneavoastra, cei care au mai patit, care au cunostinta despre acest model sa-mi dea niste indrumari, la ce as putea face.
  Totodata, urmeaza sa o duc in reprezentanta pentru a-i face o diagnoza. Cum se face aceasta diagnoza, pentru ca sincer nu ma pricep; cu motorul oprit/pornit; ce sa-i intreb pe baietii care fac diagnoza; pe ce anume sa ma axez la diagnoza? In speranta unei rezolvari, va multumesc !

 • #2
  Egr-ul se curata impreuna cu galeria de admisie.Se inlocuiesc si garniturile la ceea ce se demonteaza astfel se evita problemele pe viitor.Fumul negru poate fi de la vreun injector care nu e in parametri, dar asta se vede la diagnoza.
  In general daca gasesti pe cineva cu Star si randare poate testa toata masina cu tot cu injectoare, presiune turbo, senzori, compresie, mers motor la relanti si in sarcina, etc.In functie de ce anume se testeaza se porneste motorul se opreste, reporneste, etc.
  In general reprezentanta face un test general daca sunt prezente eroir bine daca nu declara totul in regula nu aprofundeaza testul pe componente.
  Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

  Comment


  • #3
   Am inteles. Am vorbit cu un amic, are service acasa cu diagnoza STAR, e si el membru pe acest forum si voi merge maine la el sa-mi faca tot ce mi-ai zis. Voi atasa poze, filmare cu ce iese pe diagnoza si sunt sigur ca sunteti mai luminati ca mine si ma puteti indruma spre a rezolva problema..daca e o problema. Am uitat sa zic ca masina nu are filtru DPF, din ce am inteles..

   Comment


   • #4
    Daca e euro 4 are filtru de particule.Te pot lamuri daca lasi o serie de sasiu!
    Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

    Comment


    • #5
     Multumesc frumos broscutza2001. WDB2110061X102897 cred ca asta este. La motor tipul este 646.961 si seria 30059807, in caz ca iti foloseste la obtinerea altor informatii.

     Comment


     • #6
      Masina e fabricata 27.4.2003 este euro 3 fara filtru de particule.
      Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

      Comment


      • #7
       Am fost la tester cu masina. Ca eroare, mi-a dat 2045 Camshaft sensor incorrect signal (Permanent).
       Din ce mi-a zis nenea mecanicu, ar mai fi un senzor de pe conducta de combustibil care da valoare de -200 si ceva grade C...si inca o eroare cu temperatura uleiului, la fel..cu -XX nu mai retin exact.
       Mi-a zis ca la turbo, pompa de injectie si injectoare nu ar fi probleme deloc, deoarece i-a dat o presiune in acceleratie maxima, pe loc de "1690 bar?"

       Comment


       • #8
        Va rog frumos, ma poate lamuri cineva cu senzorul camshaft, cu presiunea si acei senzori de temperatura? specific ca in bord nu am nici un bec aprins (check engine), doar SRS se mai aprinde uneori.

        Comment


        • #9
         Cu ce tester s-a facut diagnoza?Daca vorbim de star prima data schimba senzorul nu este scump si cade relativ usor.
         Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

         Comment


         • #10
          Eu am aceeasi problema la al meu w211 din 2002 sub 2000 de ture nu trage foarte greu si dupa 2000 de ture trage perfect normal...si deseori scoate fumul negru din ce cauza ar pierde puterea sub 2000 de ture ?? Ma poate lamuri cineva va rog ?

          Comment


          • #11
           broscutza2001, am vrut sa faca testerul pe star, dar nenea mecanicu a zis ca nu e ok, pentru ca la star tre sa stii sa citesti valorile, altfel, il faci degeaba. Din ce am vazut pe acolo era o diagnoza ceva de la Delphi.
           broscutza2001, in cazul in care senzorul ar fi busit(mi-a zis ca il aduce nou, la pretul de 140 ron) nu ar trebui sa am check engine aprins? intreb si eu si nah, scuze intrebarile si poate insistenta, dar e primul meu MB si nu stiu mai nimic despre el si mai ales ca e prima masina pe motorina. In legatura cu senzorul camshaft, ce imi recomanzi sa cumpar?

           Stefy, eu nu am probleme de genul, la mine trage bine masina, se infinge, dar problema e cu fumul. Il scoate numai cand bag piciorul in acceleratie brusca, daca o ridic constant nu scoate deloc. Urmeaza saptamana asta sa dau comanda de garniturile pentru EGR si admisie, iar cand ajung astea sa o las sa-mi curete EGR si admisia.

           Comment


           • #12
            Buna ziua,
            Aceiasi problema o am si eu atunci cand o fortez mai tare in sarcina.Nu da eroare pe tester, porneste bine, relantiu perfect dar da fum negru...de combustibil.
            Daca rezolvati problema, va rog sa ne spuneti cauza!
            Multumesc anticipat!

            Comment


            • #13
             Buna ziua,

             De 5 ani de cand am achizitionat masina am avut aceasi problema, fumul negru cand calcam pedala mai tare. Am rezolvat aceasta problema anuland egr-ul din soft ! 200 Ron ma costat operatia iar ca timp max 30 min. Am peste 500k km si am zis ca e din cauza uzurii , am scapat complet de acel fum negru doar prin aceasta simpla operatie.
             O zii buna !

             Comment


             • #14
              Nu cred ca inginierii de la MB au montat degeaba acel EGR pe motor, probabil nu vei trece data viitoare de RAR, dar este optiunea ta.
              Eu am optat pentru inlocuirea cu altul nou, 200 euro cu manopera (in Germania), parerea mea este ca a meritat efortul.

              Comment


              • #15
               Sunt de acord ca nu degeaba au montat acel egr inginerii de la Mercedes ! Nu am avut probleme cu egr-ul, nu am avut erori legate de el, pot doar sa zic ca anuland aceasta supapa am scapat de acel fum negru . Probabil daca efectuam mai multe teste , as fii gasit problema ! ex : injectoare, senzori, etc . Dar pt km care i are masina, a fost cea mai ieftina si dupa 4 luni de utilizare , cea mai buna varianta de a scapa de fum.Nu scoate deloc fum dupa 500 km + , nu zic ca este un exemplu de luat, dar pt problema mea a fost cea mai buna solutie.

               Multumesc,

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF