Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

OM 651 (2143 cmc CDI) - Distributie + service

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Totusi bataia persista, am depistat pompa de vacuum...
    nu am mai auzit bataia deoarece nu tineam piciorul pe pedela de frana la pornire si nu facea... cand o pornesc cu frana apasata se aude.. la fel si cand e la relanti daca apas frana se aude zgomotul

    Comment


    • Schimba pompa,eu asa am scapat de orice zgomot ciudat la motor.

      Comment


      • La ce pret ar fi pompa ?

        Comment


        • Noua pe original e 1600RON, second de la dezm cu 6 luni garantie am gasit la 400RON, eu am sa incerc sa caut ceva nou aftermarket...

          Comment


          • Cam scumpa in RO pe Original se pare....250 Euro este in Italia..daca doreste cineva,ii pot trimite
            Daca nu se considera reclama...eu am pus asta:

            Din pacate nu este in stoc tot timpul,cum apare,a doua zi nu mai sunt,se pare ca sunt cautate...
            Last edited by ionutog; 01-27-2020, 19:30 PM.

            Comment



            • Salut, as vrea sa imi cumpar un MB 180 CDI motor OM651 (2.1l). Masina are 210k km reali din verificarile facute de mine, totusi cum si unde as putea verifica daca trebuie schimbata distributia, sau doar lantul sau daca trebuie schimbat ceva la kit-ul de distributie?
              Din ce am citit pana acum pe forum sunt oameni clar mai priceputi ca mine si cu multa experienta in spate, eu sunt din apropierea Bucurestiului iar aceste verificari as vrea sa le fac inainte de a cumpara masina. Ce service recomandati? Cl600 nu stiu daca am inteles bine dar aveti/ lucrati la un service si din posturile dumneavoastra am observat experienta pentru acest tip de motor. Pot face aceste verificari la dumneavoastra in service? sau ce service imi recomantati?
              (daca pot face si alte verificari in service-ul recomandat cu atat mai bine, ajuta si daca imi puteti spune un cost estimativ)

              Multumesc!

              Comment


              • Salutare, ma bucur ca am ajuns aici, unde mi-am gasit eu mica-mare problema. Am tot citit si adaug si eu povestea mea. Masina mi-a ramas de la tata, MB w204 2012 Kombi. Problema tata o avea de mult, sunetul acela, la orice pornire 3-4 secunde un zgomot dupa care dispare. Ideea este ca face la orice pornire, depinde timpul, poate sa faca si 2 secunde daca o repornesc in cateva minute, dar daca o las, face celebrele 3-4 secunde. Am tot citit si multa lume zice ca este distributia sau sa schimb doar intinzatorul. Am citit si faza cu uleiul ca ar fii bine sa fie cel mai gros 5W40. Am si eu o rugaminte, MARE RUGAMINTE, cineva care a avut problema si a rezolvat-o si este din Buc sa imi dea si mie un PM cu nr lui de tel, sa ma indrume si pe mine ce sa schimb si unde sa shimb ca nu vreau sa merg la orice mecanic. Din cate am vazut, cel care a avut problema si rezolva este cl600 ?

                Comment


                • Aici ai citit?
                  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                  www.mbretrofit.ro

                  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                  Comment


                  • Salut ne poate spune cineva cum masuram intinderea lantului eventual ce scule implica ?
                    Cred ca colegul cl600 este cel mai in masura sa ne răspundă

                    Comment


                    • Trebuie scula speciala,nu te astepta sa o gasesti in orice service!
                      La Reprezentanta daca nu,dar poate prinzi persoana care nu trebuie, sa zica,trebuie schimbata distributia si poate nu este chiar asa...eu nu mai am incredere in Reprezentante,la cate smecherii am vazut ca se fac...

                      Comment


                      • Salutare la toata lumea! Am citit toate conversatiile de pana acum si am inceput sa devin paranoia.. de obicei in afara de pompa de vacuum, despre care s-a vorbit si mai sus nu auzeam vreun zgomot suspect la pornire. Daca tin piciorul pe pedala de frana, zornaie oleaca pompa de vacuum dar deja sunt obisnuit cu ea si daca nu face alte figuri, nu o schimb doar pentru sunet.
                        Acum vreo doua zile, am zis sa imi bag si eu nasul sub capota la pornire, prima dupa cateva zile de stationare, si se aude cam asa: https://youtu.be/q1QsR17F5U8 . Daca este cineva pe forum, cum ar fi cl600 cu ureche fina, si ma poate linisti si pe mine, se aude distributia sau inca sunt safe? Masina in cauza este un ML250 W166 cu faimosul OM651. Ce mi se pare ciudatel este sunetul care se aude pe la secunda 20, pare un fel de sunet de lant, dar nu stiu daca este sunet de lant pe duca, sau sunet de lant care inca este ok. Masinuta are 227k km si aveam in gand sa schimb distributia pentru linistea mea sufleteasca pe la 250k dar acum ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa grabesc asta sa nu cumva sa fac o nefacuta sa trebuiasca alt motor. As aprecia super mult parerile voastre pentru ca m-as simti ciudat sa ma duc la un mecanic, sa ii las masina peste noapte doar sa asculte dimineata prima pornire.

                        Comment


                        • Pai nu trebuie sa o lasi la mecanic , se da jos capacul de la tacheti si se vede rapid cat este de intins lantul .

                          Comment


                          • Nu imi pare nimic suspect. Fa inregistrarea afara si lasa telefonul la motor .
                            Cam asta este zgomotul de lant :

                            Comment


                            • Multumesc mult pentru raspuns b97dmt! Intradevar este posibil sa fie diferit sunetul si din cauza ecoului produs in parcarea subterana. Voi reface procedura si afara si eventual revin cu update, sau daca pare lafel ca acum o sa ii dau pace momentan. Nu stiam ca se poate verifica asa intinderea lantului, pe unde am mai fost prin Iasi (de aici sunt) toti sunt pusi pe schimbat, cu tot cu pompa de ulei eventual. Sau poate ma gandesc ca la ML este mai greu accesul si nu se complica sa mai verifice inainte. Reviziile le fac la 10k km, nu folosesc niciodata start/stop-ul, nu merg constant la turatii peste 2500-3000, ce-i drept in ultimul timp cam am nevoie de drumuri relativ scurte prin oras dar sper sa nu afecteze asa mult. Oricum o sa schimb toata treaba pe la 250k sa stau linistit si pentru a curata cu ocazia asta si egr, galerie si ce alte chestii se mai gasesc pe acolo.. racitorul de ulei daca incepe sa lacrimeze si altele.

                              Comment


                              • Buna ziua, imi poate recomanda cineva un service ok si cinstit la Constanta unde sa pot verifica o distributie?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF