Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ulei motor E220 CDI W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ulei motor E220 CDI W211

  Va salut! In curand, va trebui sa schimb uleiul la W211-le pe care il am. Primul schimb de ulei l-am facut cu Castrol 5w40, ulei care am auzit ca ar fi contrafacut (pe eticheta scrie "Made in UE"), insa mie joja electronica nu mi-a aratat ca ar trebui sa completez de cand am schimbat uleiul.
  Am auzit vorbe bune despre Motul, insa vreau sa stiu daca e vreun posesor de W211 E220 CDI care a folosit Motul si implicit impresiile despre el. Nu as dori sa sar de la un ulei la altul pentru ca stiu ca nu e prea bine pentru motor. Multumesc

 • #2
  Multumesc celor care au dat sfaturi
  Maine voi schimba uleiul, voi merge tot pe Castro Magnatesc 5w40.
  Topic inchis!

  Comment


  • #3
   Despre uleiuri s-a vorbit foarte mult pe forum, asa ca nu te supara daca nu ai primit sfaturi. Eo sunt de principiu ca uleiul pe care il pui sa indeplineasca norma ceruta de MB. In cazul tau ar trebui sa fie 229.31 intrucat are filtru de particule. Ca sa iti faci o idee, eo folosesc Aral (Made in Germany pe eticheta). Mai important este sa il schimbi atunci cand este nevoie.

   Comment


   • #4
    Castrol Magnatec 5w40 are norma ceruta de MB. Intrebarea era daca a mers cineva pe Motul.
    Uleiul il voi schimba maine si am 13k km dupa ultimul schimb de ulei.

    Comment


    • #5
     Eo recomand maxim 10k, mai ales daca ii faci mai mult in oras. Totusi parerile sunt impartite. Producatorul uleiului iti recomanda 15k.

     Comment


     • #6
      Vezi la mine ulei produs in America Mobil si Castrol am speciale pentru Mercedes
      Eu tot Castrol folosesc dupa mine e cel mai bun.
      www.ulei-sua.com

      Comment


      • #7
       Dar de ce nu merge lumea pe Mobil 1? Asta e uleiul pentru Mercedes. Eu doar Mobil 1 am pus

       Comment


       • #8
        Originally posted by Emilliano View Post
        Eo recomand maxim 10k, mai ales daca ii faci mai mult in oras. Totusi parerile sunt impartite. Producatorul uleiului iti recomanda 15k.
        Si eu recomand schimbul la 10 000km(cateodata schimb si mai repede) deoarece la noi este foarte mult praf,pe care il absoarbe masina,iar uleiurile cumparate de la noi sunt inferioare calitativ celor din alte state mai dezvoltate,spre exemplu in germania unele uleiuri care se produc acolo sunt mai scumpe ca la noi,printr-o logica simpla daca astea de la noi ar fi importate din germania,ar avea adaugat la pret si costul de transport si sub nici o forma nu ar putea fi mai ieftine ca acolo,dar cum probabil stiti multe produse sunt fabricate separat pentru europa de vest si separat pentru europa de est(statele sarace);ca ulei eu folosesc castrol 5w 30(pt filtru de particole).

        Comment


        • #9
         Eu folosesc mobil 1 5w30 esp formula pentru filtru de particule si il schimb la 10.000 de km.
         SV-85-BMC

         Comment


         • #10
          Originally posted by mbenz View Post
          Multumesc celor care au dat sfaturi
          Maine voi schimba uleiul, voi merge tot pe Castro Magnatesc 5w40.
          Topic inchis!
          Doar o curiozitate cu privire la Castrol Magnatec.L-am folosit si eu la ultimul schimb de ulei, desi nu la Mercedes, pentru Mercedes am pus de la inceput Mobil 1.Am cumparat uleiul de afara, si l-am gasit si la 8 euro /litru, si la 18 /litru.Eticheta aparent identica.Poate ca se gaseste si contrafacut, poate ca cel ieftin nu e sintetic.Am ales varianta mai scumpa, merita.Motorul este silentios, porneste mai usor, trage bine, consuma decent.Dar daca il gasesti la 45-50 lei/litru, gandeste-te bine inainte sa-l cumperi.

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF