Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Problema pornire

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Problema pornire

  Salut, detin un w169 1.5 benzina, de ceva timp cand pornesc masina nu mai porneste cu "zvac" sa zic, ca deobicei se tura pana in 1700 turatii,acum d abia daca trece de 1000 turatii, uneori cand incercam sa o pornesc invartea putin si gata, alteori nu invartea deloc.Voi ce ziceti ma lasa electromotorul sau poate bateria e de vina?Pe timp de iarna nu am avut problema asta, cred ca doar o data mi a facut asta, chestiile astea s au repetat treptat, dar vad ca saptamana asta s au accentuat

 • #2
  Banuiesc ca nu ai martorul motor aprins. Verifica daca temperatura lichidului de racire, cand motorul este rece, este transmisa corect de catre senzor la calculatorul motorului. Daca senzorul ii spune calculatorului o temperatura mai mare decat este in realitate, pot aparea probleme la pornire. Ar fi nevoie de un tester.
  Eu am tot w169 1.5, modelul facelift iar in manualul de facelift scrie ca motorul nu porneste daca nu apesi pedala de ambreiaj...ceea ce nu e valabil la masina mea. Eu banuiesc ca doar la cele cu functia eco trebuie sa apesi pedala de ambreiaj ca sa porneasca motorul...a mea nu are aceasta functie.
  No malfunction

  Comment


  • #3
   De fiecare data cand pornesc masina, o fac cu ambreiajul la podea, in bord nu am niciun martor aprins

   Comment


   • #4
    Pedala de ambreiaj are un switch. Verifica-l si pe el. Ca sa ai acces, trebuie sa desfaci panoul de sub bord care este prins in doua suruburi dar mai trebuie desfacut si manerul cu care deschizi capota...la asta e un pic de bataie de cap dar, daca ai rabdare si lucrezi cu atentie, reusesti. Switcth-ul este usor de scos ca este prins ca intr-o clema. Dupa ce desfaci mufa, pui contactul si cu un multimetru pus pe curent continuu verifici daca are tensiune in mufa. Switch-ul este cu doi pini. La mine are 12 volti. Apoi pui multimetrul pe verificare continuitate circuite si verifici switch-ul...la apasarea butonului switch-ului trebuie sa apara ceva modificari pe ecranul multimetrului...cred ca e cu 1 si 0, circuit inchis/deschis. Nu as putea sa-ti garantez ca rezolvi ceva dar macar vezi daca switch-ul comunica cu calculatorul. El ii spune calculatorului ca ai apasat pedala de ambreiaj. Ce masuri ia calculatorul cand apesi pedala, nu sunt foarte sigur dar am vazut pe site-uri de piese ca acest switch se numeste comutator comanda motor...deci are un rol important. Eu am avut mai demult o masina (alta marca, nu mercedes) care avea urmatorul comportament: cand porneam masina dimineata, turatia motorului crestea(pe la vreo 1700rpm), cum este normal cand motorul este rece, si, daca apasam pedala de ambreiaj, turatia motorului se ducea pe relanti (nu mai stiu cat era, vreo 800rpm). Probabil, treapta I nefiind sincronizata are nevoie de o turatie mai mica pentru a intra usor. Daca luam piciorul de pe pedala de ambraiaj, turatia crestea inapoi la 1700 rpm. Deci switch-ul de la pedala ambreiajului ii spunea calculatorului ca am apasat ambreiajul si vreau sa bag in viteza ca sa plec de pe loc. De asemenea, mai avea un fenomen: daca mergeam cu maneta de viteze pe neutru, (cu motorul la temperatura optima) turatia motorului nu statea pe relanti ci un pic mai sus (cam 1000rpm)...dar, daca apasam pedala de ambraiaj, turajul se aseza pe relanti-ul normal (cel de 800rpm)...luam piciorul de pe ambreiaj, turajul revenea pe 1000rpm. Daca puneam frana si rotile se opreau complet, turajul revenea pe relanti. M-am tot jucat cu pedala de ambreiaj pana cand, intr-o dimineata, am patit acelasi fenomen de care spui tu: porneam motorul si nu se mai ducea pe 1700 ci direct pe 800rpm...deci cu motorul rece. Poate ca cedase switch-ul de la ambreiaj, nu stiu ce sa zic ca pe vremea aceea nu aveam curiozitati atat de mari incat sa ma bag sa desfac switch-ul.
    No malfunction

    Comment


    • #5
     Posibil sa fie si asta, la mine problema e ca uneori nu porneste, uneori nu invarte deloc(de maxim2 sau 3 ori mi a facut asta) sau invarte fara putere de se ducea la maxim 400rpm sau invarte si porneste cu o turatie pana in 1200rpm.I am schimbat bujiile acum 2 zile, uleiul, filtru de aer si f de ulei le am schimbat acum 1 luna.Bujiile erau negre cand le a scos

     Comment


     • #6
      Ai grija ca bujiile sa fie cele recomandate de producator. Daca bujiile erau negre, cred ca amestecul e bogat. Este bine ca ai schimbat filtrul de aer. Daca zici ca electromotorul se chinuie la pornire, verifica acumulatorul, poate o fi sursa tuturor problemelor.
      No malfunction

      Comment


      • #7
       Bujii negre=amestec aiurea! Diagnoza ai facut? Asa la prima "citire" m-as gandi serios la electromotor, mai ales daca are momente cand porneste bine si momente cand nu porneste. Altfel, mai arunca si p'aci un ochi, poate ajuta.
       Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

       Comment


       • #8
        Am verificat bateria in seara asta, pe ecranul de la ceasuri imi indica tensiunea de 12.3, masina nu a mai fost pornita 24h.Pompa de benzina functioneaza, se aude un bazait cand pun contactul, diagnoza nu prea am cum sa pun in perioada asta cu pandemia ca nu i motiv de urgenta, insa masina o folosesc sa ma duc la cumparaturi...Am schimbat bujiile pentru ca am observat ca uneori imi dadea pe esapament benzina nearsa, iar la relanti consumul se ducea si pana la 10...nu stiu daca e normal, e prima masina si e mai greu pt mine.

        Comment


        • #9
         Miros de benzina la esapament inseamna amestec foarte bogat cauzat de multi factori. Fara o diagnoza esti ca "gaina in gramada" de cauze. Si consumul din bord nu-l baga in seama la ralanti, poate sa se duca si la 20%. Consumul e masurat in L/100km si tu stand pe loc arzi benzina dar nu parcurgi niciun metru.
         Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

         Comment


         • #10
          Salut, vreau sa ii pun ii saptamanile acestea un tester pe masina, dar astazi cand am vrut sa o pornesc a inceput sa caraie un sunet de genu fier pe fier, ce poate insemna asta?

          Comment


          • #11
           Pare o problema a electromotorului. Vezi in video daca se aseamana sunetul: min. 1.57.
           https://www.youtube.com/watch?v=rY0ENaUA_Uc
           Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

           Comment


           • #12
            Da, dar la mine nu porneste cand se aude caraitul ala si e putin mai puternic, din masina se aude mai puternic

            Comment


            • #13
             Nu mai incerca s-o pornesti ca vei distruge coroana dintata a volantei. Trebuie neaparat sa dai electromotorul jos pentru o revizie/curatare.
             Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

             Comment


             • #14
              Ok, stii un cost de manopera, ai intalnit si tu problema asta?

              Comment


              • #15
               Nu am idee despre preturi, fiecare service isi face pretul dupa bunul plac. Si da, am avut problema asta la masina mea, w168. Eu nu am fost asa grijuliu si-am tot carait-o pana i-am distrus volanta...Si m-am distrat de minune apoi
               Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF