Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cât ulei papă A-ul vostru?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Cât ulei papă A-ul vostru?

  Salutare tuturor. In primul rând imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat pe aici, dar nu ma aflu in tara si accesul la net e foarte limitat, asa ca nu am avut timp sa caut in intreg forumul daca s-a mao vorbit sau nu despre subiect.
  M-a sunat sotia sa imi spuna ca i s-a aprins martorul de ulei in bord si ii indica sa verifice nivelul uleiului. Eu cind am plecat din tara la inceputul lui iunie i-am completat uleiul pina la semn pe joja, era cam scazut ce drept. A fost cu masina la un mecanic din capul strazii, i-a completat cam 1 litru ceea ce mi se pare cam mult pentru o perioada asa de scurta. Masina este folosita doar de sotia mea prin oras, cu citeva drumuri mai lungi din cind in cind. Nu scoate fum, nu are esapamentul negru, porneste si trage bine. Voi ce pareri aveti? Ma gindesc ca poate se duce pe la turbina. Modelul este A 180 cdi W169 din 2008. Multumesc foarte mult de intelegere.

 • #2
  Banuiesc ca ideea topicului nu este sa insiram fiecare cat ulei haleste tigaia personala. Astfel, cred ca problema masinii e o pierdere, nu un consum. Cu un litru pe luna consum, aveai nor albastru in spate... Si pe la turbina daca se duce, tot in admisie ajunge si e ars. Se impune un control amanuntit.
  Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

  Comment


  • #3
   Scrie in manual cat ulei consuma. Eu cred ca e cel mai bine daca nu consuma deloc.
   Attached Files
   No malfunction

   Comment


   • #4
    Georgealinel, 0.8l/1000km mi se pare enorm. Ştiu că la Dacia 1300 zicea că dacă se apropie de 1l la 1000 de km trebuia refăcut motorul, motor care oricum se refăcea la 40-45000 de km. Ori aici vorbim de Mercedes.

    Faptul că i-a pus un litru nu înseamnă că lipsea un litru. Şi cum zice şi Laur, n-are cum să-ţi halească un litru şi să nu facă dâră după ea. Vezi la următorul schimb, pune-i cât trebuie şi vezi atunci ce se întâmplă. Plus faza cu "completatul la colţul străzii" nu-i prea ok... sigur i-a pus ce trebuie? La completare trebuie musai să-i pui exact ce a fost, altfel cam faci mai mult rău decât bine. Nu se amestecă producători diferiţi, vâscozităţi diferite chiar e contraindicat de amestecat norme diferite. Am păţit să iau din două locuri diferite acelaşi Mobil1 0W40, doar că unul era FS şi unul New life. Şi nu-s la fel.

    Fă-i schimbul cu prima ocazie. Cred că şi la tine norma e 229.3. Bagă-i nişte 5W40 de la Mobil1 dacă norma e cea care am zis, că-i ieftin şi-şi face treaba. Măsurat pe jojă şi să ai grijă să curgă tot. Poate dă şi senzorul rateuri.
    Fosta: W168 A160 '99 Benzină
    Actuala: W169 A200 '04 Benzină
    Urmează: Dacia 1300 '74

    Comment


    • #5
     Nimic. 5.5 litri bag, 5.5 litri scot

     Comment


     • #6
      Salutare,
      Pentru revizia pe care tocmai o pregatesc (WDB1681331J) am cumparat un bidon de 4L de Liqui Moly 10W40 cu MOS2, si inca un bidon de 1L de acelasi tip. Acelasi tip de ulei l-am folosit si in urma cu aproximativ 1 an (~8500km) si atunci am pus 4.5L (pastrand in bidonul mic aprox. 0.5 L, de rezerva, la purtator...). Nu a fost cazul de completare. Nu a pierdut deloc. Nivelul e fix la jumate intre MIN si MAX pe joja. Voi ce parere aveti de acest ulei ? O mica observatie am in sensul ca daca nu pornesc motorul 2-3 zile, scoate un sunet "ragusit" rau in primele 2-3 secunde, dupa care se linisteste imediat, ar putea fi o deficienta de ungere ?!

      P.S.: E cineva care ma poate ajuta cu un raspuns la topicul de ieri "Revizie si cateva reparatii - W168" ?

      Comment


      • #7
       Nenea de la coltul strazii are propriul service care este destul de bine cotat. Am vazut de a lungul timpului câteva Audi, citeva Mercedes, WV duium, asa ca nu e chiar nimeni nenea de la colt. Eu ii fac de obicei reviziile anuale la Constanta. Chestia e ca nu scoate fum albastru si esapamentul e curat. Balta pe dedesubt nu e ca s ar fi vazut in curte pe pavele. Ambele confirmate atit de proprietareasa cit si de nenea de la coltul strazii.
       Problema e ca nu sunt in tara si nu prea stiu ce sa ii spun sotiei.cred ca solutia pe moment e sa ducă
       cotețul la nenea de la colțul străzii �� sa ii faca o inspecție amanunțită. Multumesc pentru raspunsuri.

       Comment


       • #8
        Nedved, 5.5 l... e mult.

        Flexibal73 n-am zis că nu ar fi bun nenea de la conțul străzii. Dar dacă îți completează uleiul din motor trebuie să bage același lucru. Dacă baga altceva face spume în cel mai fericit caz. D-aia am zis de Mobil1 ca e ieftin (100 lei 5l) și nu mai stai cu morcovul că nu știi ce-ai avut și nu știi ce a băgat peste. Poate să fie cel mai bine cotat mecanic că n-are de unde să știe ce ai în mașină. Dacă știi ce ulei a fost pus la ultimul schimb și bagă exact d-ăla atunci mea culpa. Am zis doar să nu le amesteci. Atât.
        Fosta: W168 A160 '99 Benzină
        Actuala: W169 A200 '04 Benzină
        Urmează: Dacia 1300 '74

        Comment


        • #9
         Buna seara, revin cu cantitatea de ulei "mancata" de tramcaru' din curte (W169 A 180cdi).I-am facut revizia anuala la 188370 km, bagat 5.5 l ulei Castrol Edge 5W30 pe data de 11.10. Pe data de 27.10 completat 250ml ulei (acelasi tip, bineinteles) la 190.305 km, deci un total de 1935 de km in 2 saptamini - am alergat, nu gluma... Totul masurat pe joja cu masina pe loc drept, ca la carte. Cind te gindesti ca in manual ti se spune ca consumul de ulei poate ajunge pina la 0.8 l/1000 km, se pare ca A-u lmeu NU papa ulei. Totusi, 0.8 l/1000 km mi se pare foarte mult la un motor de genul asta. Ca doar nu e drujba.
         PS-intotdeauna port dupa mine un bidon de ulei de motor; nu se stie niciodata.

         Comment


         • #10
          Salut.Aceasi masina si motorizare am si eu dar nu consuma gram de ulei. La fel am patit si eu,dar la mine se pare ca este senzorul de masurat nivelul uleiului.Ia in calcul si aceasta problema a senzorului.

          Comment


          • #11
           Senzorul e inlocuit cu unul nou, dar oricum nu folosesc decit joja, care e sfinta. Dar la un motor care se apropie de 200000 km e oarecum normal un mic consum de ulei.

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF