Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Distribuție sărită de la punct!?!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Stai că se schimbă datele. Tu ai luat mașina acum? În starea asta? Oameni buni de ce dați datele cu țârâită? Dacă acum ai luat-o în starea în care e mira-ma-ș să fie doar senzorul.
  Fosta: W168 A160 '99 Benzină
  Actuala: W169 A200 '04 Benzină
  Urmează: Dacia 1300 '74

  Comment


  • #17
   Am luat-o in Noiembrie dar a mers cât de cât binișor, acum e grav.

   Scotea fum, arunca ulei pe epurările, grav.
   I-am făcut segmentare și tot nu e in apele ei.

   Motorul practic e nou.

   Senzor management motor: asta e senzor Ax came?
   Last edited by Florin_WES; 02-06-2018, 13:25 PM. Reason: Ți-am unit 4 postări. Poți edita un post 10 minute.

   Comment


   • #18
    Nu știu. Ți-am zis fiecare traduce cum poate. Îs mai mulți senzori. Ți-am dat linkul unde să cauți. Dacă mașina ta e A150 W169 benzină ar trebui să fie poziția 40 din poza asta:

    https://www.ilcats.ru/mercedes/?func...20&language=en

    Cod A2729050043

    Deci s-a umblat în motor de i-ai făcut segmentare, de ce nu mergi înapoi la ăla ce ți-a umblat în mașină să repare? Chiar era un amănunt destul de important faptul ca s-a umblat în motor și-ți aruncă ulei nu crezi?

    Sper să-i dai de capăt, eu mă retrag.
    Fosta: W168 A160 '99 Benzină
    Actuala: W169 A200 '04 Benzină
    Urmează: Dacia 1300 '74

    Comment


    • #19
     OK, mulțumesc mult

     Comment


     • #20
      @gruiarew.
      Ce-mi place că citeşti doar ce vrei ca să ai motiv de harţă.
      Te mai intreb inca odata, poate te prinzi de data asta, altceva nu-ti spune eroarea aia P0015? De unde ai luat traducerea pt ea? I-ai facut si traducere si adaptare dupa bunul plac? Informatia e la dispozitia tuturor, internetul stim cu totii, e "worldwide". Uite o simpla cautare daca esti curios!
      Seamana cu ce ai scris tu? Cand "traduci" un cod de eroare, fa-o mot-a-mot, caci nu exista "adaptari". Eroarea nu cred ca are legatura cu senzorul in sine, erorile legate de senzorul de pozitie al axei cu came incep cu P0342-P0349; P0365-P0369 etc.
      Crezi tu ca as cauta motiv de harta? Te inseli, oricum, e mai usor sa cauti vina in altii decat sa-ti vezi greselile. De cate ori am sa vad o greseala si am sa am informatia corecta, am sa incerc sa corectez. Asa cum si tu ai primit de multe ori informatii corecte de la mine si de la alti colegi, ai obligatia morala sa oferi acelasi lucru, ca de-aia esti pe forum nu? Nu mi-e drag sa polemizez cu tine, crede-ma, observ ca sari in sus ca ars cand te corectez. Si de citit, citesc si ce nu se scrie, de multe ori...
      In rest, nu ma intereseaza ce scri si nici cine iti urmeaza sfaturile.
      Si ca sa revenim la oile noastre, ciudat faptul ca, colegului, la diagnoza, i-au aparut codurile respective, eronat traduse. Motorul M266.920 nu are distributie variabila, e clasic SOHC si codul P0015 exact la asta se refera. Daca ma insel, sa fiu corectat! Ma gandesc, poate nici codurile nu sunt corecte... De-asta nu recomand diagnoze cu aparate ieftine.
      @ Moldoo
      In apropierea ta sunt oameni priceputi in domeniu, (Cristian C. Diagnoza, reparatii, piese noi si SH pt. Mercedes-Benz IASI tel.0749562999) Daca suni nu cred ca te costa ceva!
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #21
       Mulțumesc de sfat

       Comment


       • #22
        Uff, am zis că nu mai scriu dar iar trebuie sa mă justific...

        1. În primul rând eroarea e 0015, nu P0015 nu X0015. E 0015. Care poate fi orice, inclusiv poziția în lista de erori a testerului vieții;
        2. Din ce a zis omul, P0015 având legătură cu distribuția și trecând prin așa ceva i-am recomandat să verifice senzorul de la axul cu came. Am pus și erorile ce le-am avut eu inclusiv explicația că nu tot timpul ceea ce afișează e ceea ce este. Când îți afișează erori de timing, la senzorul ăla mă duce gândul prima dată, pentru că ăla e scopul lui;
        3. Oricine poate da un google / google translate. Ce sens are să discutăm despre distribuții variabile că așa dă google-ul când omul n-are așa ceva pe mașină?
        4. Un tester oricare ar fi el (chiar si Star) te ajută să-ți faci o idee. Nu-ți rezolvă problema. La fel și google-ul / forumul. Cel ce citește erorile trebuie să le și poată interpreta. Știu pe cineva aici pe forum ce cu o pocnitoare de tester care-i afișa inclusiv erori pe cilindul 8 a reușit să-i dea de capăt la un W168 ce pornea doar când avea chef;
        5. Am zis clar că nu țin neapărat sa am dreptate, că nu mă face nici mai frumos, nici mai deștept, nu-mi cresc nici cm în plus;
        6. Am încercat doar să ajut, pe baza informatiilor ce le-am avut la acel moment. Motorul a fost segmentat, deci s-a umblat în el inclusiv la distribuție, deci treaba se complică;
        7. În Ardeal avem alt tip de exprimare. "Mie îmi zice" se poate traduce și "mi se pare", sau "eu cred că". Asta apropo de cititul celor nescrise;
        8. Nu am nici un fel de obligație față de nimeni;
        9. Pe lângă informatiile ce le-ai dat omului, ca de obicei mi-ai sărit în gât și-mi găsești de fiecare dată probleme fizice și psihice. Am mai avut păreri diferite față de tine și de fiecare dată ai aceeași abordare. Și nu pot nicicum să schimb chestia asta. E exact ca atunci când din neatenție calci într-un rahat și oricât te-ai șterge nu poți scăpa de miros. E destul de nașpa sentimentul. Dacă nu te interesează ce scriu și nici cine îmi urmează sfaturile, ai putea te rog să-ți exprimi părerile fără să mă ataci direct?

        @Moldoo îmi cer scuze că am scris chestii ce n-au legătură cu problema ta, dar de fiecare dată când scriu ceva apare colegul și-mi dă în cap.

        Uite aici cum apare motorul la W168 pe interior la distribuție (pozele sunt din al meu) http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.57a.htm. Dacă voi desface W169-le o sa apară și el. Dacă țin bine minte chit că nu are distribuție reglabilă totusi se putea muta din șuruburi roata de pe arborele cu came câteva grade. Nu prea are cum să-ți sară din senin distribuția, dă semne clare de oboseală. Asta dacă nu s-a umblat la ea.
        Părerea mea este ca după ce-i faci o altă testare, mai iei și ceva informații de pe forum să vorbești cu cel ce ți-a făcut segmentarea. S-ar putea să te ajute că doar el știe ce-a făcut acolo. Eu am pățit inclusiv ca omul să recunoască că a greșit și cu scuzele de rigoare, problema s-a rezolvat pe banii și timpul lui.
        Fosta: W168 A160 '99 Benzină
        Actuala: W169 A200 '04 Benzină
        Urmează: Dacia 1300 '74

        Comment


        • #23
         Mulțumesc gruiarew
         Oricum astăzi ajung la Iași și o sa îl contactez și pe mecanicul acela, trebuie sa ii dau de cap

         Comment


         • #24
          Dacă nu faci nimic cu el vorbește cu colegul euromarket http://www.clubmercedes.ro/class-tra...ht=motocoas%E3

          El și-a reparat motorul tot în Iași. Varaintă mai aproape nu știu / nu-mi aduc aminte.
          Last edited by gruiarew; 02-07-2018, 13:42 PM.
          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
          Urmează: Dacia 1300 '74

          Comment


          • #25
           OK. Ms mult

           Comment


           • #26
            Dacă o rezolv va trimit un vin bun de Vrancea

            Comment


            • #27
             Ce au nau rezolvat? Ai dat de capat?
             Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
             Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF