Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Activare mirrorlink pentru Android CLA 2016-2017

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Activare mirrorlink pentru Android CLA 2016-2017

  Salutare, doresc sa va intreb daca a reusit cineva sa activeze mirrorlink pe android? In prezent folosesc android auto, insa datorita anumitor limitari (faptul ca nu are displayul touchscreen de ex.) cred ca m-ar fi avantajat mai mult varianta mirrorlink, insa nu reusesc sau nu stiu exact cum ar trebui procedat.

  Masina este un CLA din 2016, o sa incerc sa intru si in meniul acela ascuns si poate reusesc sa imi dau seama si de navigatia exacta...Multumesc pentru orice sfat si ajutor.

 • #2
  Ce speri să obții cu Mirrorlink? Asta cu ecranul tactil, pare fără sens.  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


  www.mbretrofit.ro

  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

  Comment


  • #3
   Pai de exemplu sa pot modifica waze de pe telefon, este complicat cu joystickul respectiv, clar nu a fost gandit pentru asa ceva...In afara de waze nu pot sa zic ca folosesc prea multe

   Am intrat in meniul acela secret (1 3 # si tel rosu simultan - sper ca zic bine, cert e ca mi-a intrat), mirrorlink era enabled, deci ma gandesc ca e o chestiune de android mai degraba.

   Sau poate pentru ca am activ android auto nu mai poate si mirrorlink?

   Comment


   • #4
    Să ne înțelegem,


    Mirrorlink - pe scurt - este ( adică a fost) același lucru cu Android Auto, doar că pt alte sisteme de operare.

    Carplay, Android Auto și Mirrorlink sunt 3 sisteme diferite.

    La Mercedes, ai varianta MBLink, care nu a funcționat niciodată și pt care MB nu mai oferă suport.

    Mirrorlink nu înseamnă "oglindirea" ecranului telefonului.
    MBLink, nu e Mirrorlink    Astfel se consideră că odată integrat telefonul in sistemul media, este lipsit de sens să îl mai ți in mana, din motive de siguranță și confort.


    Singurele sisteme care funcționează, chiar mult mai departe decât Waze, sunt Carplay și Android Auto. Pe lângă navigație online, acestea oferă WhatsApp, Radio Online, Tidal, Spotify și cam tot ce este actual.


    Despre editare adresă sau căutare melodii, probabil te-ai prins că poți utiliza puncte de interes salvate ( " acasă, mama, serviciu, amantă 1, etc) sau mai degrabă "OK Google" respectiv Siri .
    Last edited by cl600; 07-14-2021, 08:11 AM.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #5
     Da, e logic ce spui, probabil poate prin vreun workaround sau utilitar la android sa mai reusesc ce vreau eu, caci in rest are logica ce ai scris tu, doar ca de exemplu vrem sa mergem prin Turcia si o sa fie complicat cu joystickul acela (fara acces la ecran tactil), dar prob ca voi scoate cablul voi pune POI si aia e.

     Era mai simplu daca se "oglindea", desi de ex. in acest clip cam arata ca ar fi posibil sa realizez ceea ce as fi vrut eu

     Wireless MirrorLINK -Mirror smartphone content (WAZE, Google Maps, Youtube, Facebook, Spotify & etc) to W176's NTG4.7 infotainment system.- support iOS & An...

     Comment


     • #6
      Pentru modelele care nu permit aplicațiile oficiale, soluția din clip poate ajuta.

      Siguranța în trafic, e mult mai importantă, astfel limitările Android Auto le vei găsi binevenite, in fapt.

      Ai varianta sa trimiți adresele, dacă trebuie neapărat să le bagi in timp ce conduci sau daca nu te înțelegi cu OK Google.
      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


      www.mbretrofit.ro

      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

      Comment


      • #7
       Da, buna ideea cu trimisul adreselor, insa astea sunt doar workarounduri, era mult mai simplu sa pot "manui" direct telefonul si sa bag adresa (sau sa ma pot uita si la traseu), orice ai zice, nu sunt chiar optime cu joystickul din masina, in fine Nu ma interesa whatsapp sa vad mesajele in trafic, ma puteam lipsi, doar strict pentru waze/google maps.
       Last edited by merlinboy; 07-15-2021, 09:25 AM.

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF