Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

C200 CDI T Avantgarde Obsidian Black

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • C200 CDI T Avantgarde Obsidian Black

  Salut (din nou),

  Nu ma pot compara cu majoritatea de aici insa incerc si eu sa supravietuiesc printre voi Mai mereu m-am simtit atras de aceasta marca si totul a inceput cu un A Class de care nu am putut sa ma bucur, din pacate.
  A urmat apoi o pauza in care am avut ceva din grupul VAG (de care am fost foarte multumit ce-i drept).
  Pana la 30 si 6 masini avute, abia acum pot spune ca am nimerit peste ceva de care sunt pe deplin multumit. Se numeste C200 CDI T 2006 Avantgarde. L-am cumparat personal din Frankfurt anul acesta in martie, drum de 4500km dus-intors insa nu regret nimic.
  Drumul a fost parcurs impreuna cu tatal si fratele meu si am ramas cu ceva amintiri placute insa nu a fost lipsit nici de peripetii. Per total, o experienta frumoasa.

  Masina, la cum o percep eu si la cum mi-a fost prezentata de cei mai experimentati ca mine care au avut ocazia sa o vada, se prezinta foarte bine.
  Ca dotari avem asa:

  - scaune multi-contour - am vrut in mod deosebit optiunea asta
  - transmisie automata 5 trepte
  - parktronic
  - directie variabila, controlata electric
  - senzori ploaie, lumini, presiune anvelope
  - scaune incalzite fata
  - magazie CD
  - airbaguri usi spate

  Plus alte dotari care vin standard din cate stiu ca Audio 20, duze parbriz incalzite, oglinzi electrice incalzite, cotiere, etc.

  Am cumparat-o cu 2 seturi de roti, iarna si vara. Anvelopele de vara destul de uzate insa cele de iarna ca noi. Jantele de vara in 2 marimi, de fabrica, pe spate mai late.
  Pe drumul spre Romania a mers perfect, consumul in bord a fost sub 6% (cunosc divergentele intre consumul "la pompa" si cel afisat in bord, personal nu sunt interesat de acest aspect). Desi nu mi-ua fost prezentate la cumparare, unele piese au fost inlocuite in Germania, de ex discuri si placute spate. De asemenea, TUV-ul a fost facut inainte sa plec cu ea din Germania, pe cheltuiala lor.

  Cand am ajuns in tara a urmat o revizie completa (inclusiv cutie de viteze) la Autoklass. Totul in regula, foarte multumit.

  I-am mai cumparat stergatoare SWF.

  Ca imbunatatiri, i-am cumparat adaptor bluetooth Viseeo (montat in cotiera in locul suportului de tel) si bare transversale. Viseoo este o investitie nu foarte ieftina insa care cred ca a meritat, conectez telefonul prin bluetooth si am agenda telefonica in bord, apelez de pe volan etc.

  Urmeaza acum a2a revizie, am putin mai mult de 12k km din aprilie si pana in august.

  Atasez si cateva poze.

  Va multumesc si numai bine.
  Attached Files

 • #2
  Originally posted by haro View Post
  Salut (din nou),  Nu ma pot compara cu majoritatea de aici insa incerc si eu sa supravietuiesc printre voi Mai mereu m-am simtit atras de aceasta marca si totul a inceput cu un A Class de care nu am putut sa ma bucur, din pacate.

  A urmat apoi o pauza in care am avut ceva din grupul VAG (de care am fost foarte multumit ce-i drept).

  Pana la 30 si 6 masini avute, abia acum pot spune ca am nimerit peste ceva de care sunt pe deplin multumit. Se numeste C200 CDI T 2006 Avantgarde. L-am cumparat personal din Frankfurt anul acesta in martie, drum de 4500km dus-intors insa nu regret nimic.

  Drumul a fost parcurs impreuna cu tatal si fratele meu si am ramas cu ceva amintiri placute insa nu a fost lipsit nici de peripetii. Per total, o experienta frumoasa.  Masina, la cum o percep eu si la cum mi-a fost prezentata de cei mai experimentati ca mine care au avut ocazia sa o vada, se prezinta foarte bine.

  Ca dotari avem asa:  - scaune multi-contour - am vrut in mod deosebit optiunea asta

  - transmisie automata 5 trepte

  - parktronic

  - directie variabila, controlata electric

  - senzori ploaie, lumini, presiune anvelope

  - scaune incalzite fata

  - magazie CD

  - airbaguri usi spate  Plus alte dotari care vin standard din cate stiu ca Audio 20, duze parbriz incalzite, oglinzi electrice incalzite, cotiere, etc.  Am cumparat-o cu 2 seturi de roti, iarna si vara. Anvelopele de vara destul de uzate insa cele de iarna ca noi. Jantele de vara in 2 marimi, de fabrica, pe spate mai late.

  Pe drumul spre Romania a mers perfect, consumul in bord a fost sub 6% (cunosc divergentele intre consumul "la pompa" si cel afisat in bord, personal nu sunt interesat de acest aspect). Desi nu mi-ua fost prezentate la cumparare, unele piese au fost inlocuite in Germania, de ex discuri si placute spate. De asemenea, TUV-ul a fost facut inainte sa plec cu ea din Germania, pe cheltuiala lor.  Cand am ajuns in tara a urmat o revizie completa (inclusiv cutie de viteze) la Autoklass. Totul in regula, foarte multumit.  I-am mai cumparat stergatoare SWF.  Ca imbunatatiri, i-am cumparat adaptor bluetooth Viseeo (montat in cotiera in locul suportului de tel) si bare transversale. Viseoo este o investitie nu foarte ieftina insa care cred ca a meritat, conectez telefonul prin bluetooth si am agenda telefonica in bord, apelez de pe volan etc.  Urmeaza acum a2a revizie, am putin mai mult de 12k km din aprilie si pana in august.  Atasez si cateva poze.  Va multumesc si numai bine.


  Frumoasa masinuta. Multi km fara peripetii!


  Sent from my iPhone using Tapatalk

  Comment


  • #3
   Foarte frumoasa masina!
   Sa o stapanesti sanatos si multi kilometrii fara incidente.
   Cat a costat adaptorul bluetooth Viseoo?


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Comment


   • #4
    Spune-mi te rog ce unitate audio ai? Eu nu am instalatia pentru telefon, dar am si eu nevoie de un bluetooth in masina. Am unitate Audio 20 si sunt curios daca se pot conecta telefoanele noi la masina si sa ai toate functionalitatile disponibile.

    Comment


    • #5
     Sa o stapanesti sanatos! arata super masina!

     Comment


     • #6
      Bune masini w203 facelift.Sa te bucuri de ea!

      Comment


      • #7
       Multumesc pentru urari, la fel va doresc si voua!

       Adaptorul Viseoo a costat 500 lei, l-am cumparat de la cineva foarte cunoscut pe aici. Cam asta e pretul pietei din ce am vazut (sau cel putin era) insa nu se gaseste foarte usor.

       Unitatea audio este - 523 Radio Audio 20, impreuna cu optiunea de pregatire telefon din cotiera. Am un iPhone 7+ si a mers conectat, raspund si apelez de pe volan, pot sa vad agenda in display-ul din bord etc. Se mai deconecteaza cateodata dar per total e foarte util. Calitatea sunetului de asemenea e foarte buna.

       In alta ordine de idei, va dati seama ca am pus si eu pozele in care masina arata bine... Glumesc, chiar arata ok per total, are cateva semne pe vopsea dar m-am bucurat ca este vopseaua originala. Din punctul meu de vedere, nu prea se merita sa platesti in plus pentru o masina de varsta asta care are vopseaua impecabila, poate doar daca ai garaj. Am facut-o in trecut si a2a zi aveam "X si zero" pe masina. Incerc sa o tin cat mai intacta dar nu voi face o tragedie daca mai apar urme.

       Mai mult, in unele poze atasate aici tocmai primise ceara. Recomandari pentru o ceara solida? Am folosit ceva de la Turtle Wax dar parca se duce cam repede. Ceva recomandari si pentru covorase de cauciuc?

       Multumesc.

       Comment


       • #8
        C200 CDI T Avantgarde Obsidian Black

        Referitor la ceara recomand Meguiar's Deluxe sau Colinite. Sunt cele de top. Mai exista si altele. Ca sa obtii rezultatele optime poti folosi si un sealant.


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Comment


        • #9
         Frumos exemplar.Eu la ceara folosesc produse Ma.fra, sunt foarte multumit mai ales ceara ceramica si solutiile pentru polish!
         Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

         Comment


         • #10
          Multumesc de recomandari, voi avea in vedere.

          Si trebuie sa fac o corectare - masina a fost cumparata din Hamburg si nu din Frankfurt (semnificativ mai departe). Drum facut cu auto dus-intors, data viitoare voi lua avionul

          Comment


          • #12
           Frumoasa steluta. S-o stapanesti sanatos !
           Sa aveti drumuri line si concedii dese !

           Comment


           • #13
            Am avut plãcerea de a conduce un astfel de exemplar și recunosc, de atunci ma uit cu admiratie când le vãd pe strada. Sa ai parte de ea!

            In ceea ce privește ceara pentru protecție îți recomand cu încredere Collinite 476s in prealabil cu o decontaminare riguroasa a caroseriei (argila - recomand clay bar Vicont). Acest tratament se menține 3-4 luni. Poți prelungi acest interval dacã nu folosești spuma activa la spãlarea autovehicului.
            “Sã nu faci nimic e tare greu. Nu stii când ai terminat.” - Leslie Nielsen

            Comment


            • #14
             Multumesc domnilor, sa aveti o zi buna!

             Comment


             • #15
              Frumoasa,sa o stapinesti fara evenimente neplacuta!
              A fost peste 6000?
              Stefan

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF