Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozit pe baza de emisii de CO2

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Impozit pe baza de emisii de CO2

    Nemţii au cedat: taxa auto anuală bazată pe emisii de CO2
    Autor: Redactia CAPITAL
    Publicat: 28 Ianuarie 2009

    Germania a fost întotdeauna un caz aparte în privinţa reglementărilor pieţei auto. Ca stat de origine al unor branduri cu renume mondial precum Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche, Audi sau Opel, şi ca principală piaţă auto a Uniunii Europene, a avut un cuvânt greu de spus în orice decizie privind industria producătoare de autoturisme.

    După săptămâni de ceartă politică, partidele din Germania au reuşit să ajungă la un compromis în privinţa taxării maşinilor alăturându-se tendinţelor din întreaga Uniune Europeană. Astfel, începând cu acest an cumpărătorii de maşini vor fi nevoiţi să plătească statului o taxă pentru poluare al cărei sistem de calcul ia în considerare emisiile de CO2 şi capacitatea cilindrică a motorului.

    Conform Der Spiegel, maşinile de dimensiuni mici sunt avantajate de noul sistem de taxare faţă de varianta anterioară a taxei plătită de automobilişti. Astfel, pentru un Opel Agila cu propulsor de 1,3 litri, Diesel, care emite 120 gCO2/km, proprietarul va trebui să plătească anual 123,5 euro, cu circa 75 de euro mai puţin decât până acum. Practic, fiecare gram de CO2 emis per kilometru peste limita de 120 g, îl va costa pe proprietar încă 2 euro. Tipul şi cilindreea motorului vor determina restul sumei de plată. Nici pentru maşinile cu motoare mari, taxa nu diferă mult de ceea ce plăteau nemţii până acum. Pentru un Audi Q7, cu motor în 12 cilindri, suma plătită de cetăţenii germani a rămas nemodificată, în timp ce pentru tot-terenul Mercedes-Benz GLK taxa creşte cu doar 4,7%.

    O altă măsură menită să sprijine industria auto germană: plata a 2.500 de euro pentru fiecare vehicul mai vechi de 9 ani predat pentru casare cu condiţia ca banii să fie utilizaţi pentru achiziţionarea unei maşini noi, a umplut în week-endul trecut showroomurile de clienţi şi a dat ocazia schimbării prognozelor privind evoluţia pieţei de la moderat la optimist.
Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF