Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

C class w204 probleme ESP

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • C class w204 probleme ESP

    Salut,

    De o sãptãmana întâmpin probleme cu ABS si ESP. Incerc sa fiu explicit asa ca vreau sa spun ca masina nu are probleme cu senzor unghi volan, senzori ABS sau orice banalitate care poate aprinde ABS/esp. Defectul de pe tester (Țiriac Pitești ) este centrala esp, se recomanda înlocuire. Nu comentez nimic vis-a-vis de costuri dar am dubii in ceea ce privește identificarea corecta a problemei, pt ca masina are momente, chiar si o zi întreaga cand funcționeazã perfect. Este posibil o centrala defecta sa funcționeze câteodatã? Nu pot sa spun in ce condiții s-a declanșat eroarea, am dat masina unui prieten si asa a adus-o înapoi. Pe tester la mb mai arata la tensiune centrala la un moment dat o tensiune de 14,6v , ceea ce trimitea centrala in eroare. Valorile de funcționare erau între 11 si 14,5 V. Chiar si asa mi s-a recomandat sa schimb centrala esp si baterie. Bateria am schimbat-o , esp in continuare defect.

    Si sa nu uit, am pus 4 testere pe masina, aceeași eroare, centrala esp, lipsa comunicare.

    Aștept pãrerile voastre,

    Va mulțumesc anticipat!

  • #2
    Cateodata, functie de generatia masinii, se rezolva cu ceva update-uri de software, dar daca la reprezentanta nu ti s-a propus atunci poate nu se incadreaza.
    In ultima vreme, noi am schimbat destul de multe calculatoare ABR mai ales la w204, nu am gasit vre-o explicatie afara de cele sparte din accidente sau de cei care prin diverse fente reuseau sa faca burnout sau Launch Control...unde se pare ca se incinge prea tare o bobinuta si intra in scurt din cand in cand.

    Atentie cand cumperi un calculator SH ( 99% din cazuri doar partea electronica trebuie schimbata), trebuie neaparat sa fie compatibil (pt fiecare masina sunt valabile mai multe coduri) si neaparat pregatit, programat si neaparat calibrat.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #3
      Iti mulțumesc pentru rãspuns, cei de la reprezentanta spuneau ca ar putea face update de soft, dar ca ar putea crapã de tot si ca ar bloca inclusiv cutia care este automata. A fost alegerea mea sa nu facem in aceste condiții. O alta nelãmurire pe care o am este faptul ca masina nu se limiteazã la turații. Deși cu esp aprins, daca scot o mufa de la un senzor ABS masina se limiteazã la 2200rpm. Acum merge perfect. Daca centrala este defecta, cum mai poate detecta încã o eroare pe ABS?

      Cl600, ma poți ajuta cu repararea mașinii?

      Comment


      • #4
        Avand in vedere importanta sistemului, solutia mea este aceeasi ca la reprezentanta. Cand esti hotarat sa cumperi un alt calculator nou sau SH, inainte sa il platesti incearca update-ul.

        ESP- este doar o functie a sistemului ABS si este folosit mai putin in conditii normale de mers, fara un senzor de roata masina nu mai are informatie vitala pt calculul vitezei.

        Nu am inteles din primul post care este eroarea, daca poti ataseaza raportul de la service.
        Last edited by cl600; 03-26-2016, 08:47 AM.
        http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


        www.mbretrofit.ro

        Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

        Comment


        • #5
          Salut,

          "Calculator program electronic de stabilitate, (este prezenta o eroare) " asa arata eroarea, nu imi amintesc codul de eroare.

          Deasemenea, nu sunt contra schimbului de centrala, am vrut sa fiu sigur ca este chiar asa, pentru ca repet, are momente cand funcționeazã si toate becurile se sting. Problemele au inceput odatã cu ploile, mai fãcuse o data in trecut dupa ce am plecat de la spalatorie. Astea sunt aspecte care ma fac sa ma mai gândesc înainte de a lua centrala. Totodata precizez ca tot pe partea stânga am avut probleme cu un xenon care nu mergea, bãieții de la service au desfãcut bara si farul si au zic ca au gãsit ceva fire oxidate.

          Cl600, spune-mi te rog daca putem monta o centrala sh? Cei de la mb au spus ca doar noua pt ca se poate memora o singura data

          Comment


          • #6
            De asta era bine sa postezi eroarea. Se poate monta si SH doar ca este ceva mai scumpa manopera si abia dupa programare poti vedea daca nu cumva si cel SH provine dintr-o problema similara.
            http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


            www.mbretrofit.ro

            Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

            Comment


            • #7
              De curiozitate intreb , cat au cerut cei de la dealer pt piesa defecta ?

              Comment


              • #8
                Salut,

                4087 lei TVA inclus, dar nici ei nu pãreau siguri ca trebuie înlocuitã.

                Comment


                • #9
                  Revin cu un update, am instalat centrala ABS second hand, am memorat seria vin a mașinii in memoria centralei si masina nu iese de pe P. Are un opritor mecanic la maneta schimbãtor si daca il apãs merge. De menționat ca ABS si esp funcționeazã. Are cineva idee? Este o problema daca blochez acel opritor?

                  Comment


                  • #10
                    Nu ajunge sa schimbi seria in modulul nou, trebuie reprogramat cu software-ul corect, codat cu optiunile masinii ( probabil masina donatoare era manuala) si dupa toate astea trebuie calibrate toate valvele sistemului hidraulic.

                    Daca nu ai eroare legata de seria VIN sau de vre-o valva, mergi la reprezentanta sau oriunde autorizat, nu e tocmai joaca cand e vorba de frane.
                    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                    www.mbretrofit.ro

                    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                    Comment


                    • #11
                      Salut si mulțumesc, toate codurile au fost fãcute la reprezentanta. Am montat acum centrala si totul funcționeazã perfect. Problema era ca toate testele le-am fãcut cu centrala noua bãgata in mufa, fãrã sa conectez conductele de frâna. Nu am știut nici eu nici cei de la mb ca deblocarea manetei schimbãtor se face probabil cu presiune lichid de frâna.

                      In concluzie masina funcționeazã corect, asa ca se pot monta centrale ABS sh. Cl 600, ma înclin, ai fost singurul care ai spus ca se poate monta sh.

                      Mulțumesc tuturor, in special lui cl600 !!!

                      Comment


                      • #12
                        Se poate monta ABS SH cu orice cod, sau merg doar anumite coduri?
                        Cati bani a costat la reprezentanta toata treaba asta si cat timp a durat ?

                        Multumesc!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by patriciuuu View Post
                          Se poate monta ABS SH cu orice cod, sau merg doar anumite coduri?
                          Cati bani a costat la reprezentanta toata treaba asta si cat timp a durat ?

                          Multumesc!
                          In postul #2 si mai ales in #11 gasesti raspunsurile.
                          http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                          www.mbretrofit.ro

                          Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                          Comment


                          • #14
                            Esp defect

                            Buna ziua,si eu ma confrunt cu o problema cu c220,w204,din 2007,125kw.
                            Mai exact dupa cateva ore dupa ce am cumparat s-a aprins triunghiul de la esp si scrie in bord esp currently unavail.see owner’s manual.
                            Motorul nu se ma tureaza mai mult de 3000 rot/min.
                            Am resetat eroarea de pe frane :c2264-one or more signal sent from engine controler via the can bus is implausible.
                            Cateva zile a fost ok dar s-a aprins din nou si nu mai pot sterge eroarea.
                            Am verificat baterie,incarcare,cablaj,am cumparat o alta pompa dar aceeasi eroare o am pe modulul de frana.am inlocuit swich pedala,am verificat ca senzorul yaw sa nu aibe mufa oxidata.
                            Pompa second hand cu acelasi cod nu a fost calibrata si nici codata.nu cred ca are vreo legatura treaba cu calibratul cu comunicarea defectuoasa intre
                            Calculator Motor si modul abs.
                            Daca a intampinat cineva acceasi problema pls help.

                            Comment


                            • #15
                              One or more signal sent from...înseamnă să repari urgent problemele de la motor.

                              Ai schimbat degeaba ABS-ul, eroarea de la tine nu are legătură cu postul ăsta.
                              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                              www.mbretrofit.ro

                              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF