Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Nu porneste cu frigurile astea ML270Cdi -2002

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu porneste cu frigurile astea ML270Cdi -2002

    Buna, detin un Ml 270CDI W163 din 2002. De cand a venit gerul masina nu mai porneste, invarte dar nu porneste, am fost la mecanic si a schimbat 2 bujii care erau arse, a verificat releul de la bujii este ok, a verificat si regulatorul de presiune la motorina e ok dar tot nu vrea sa porneasca, daca temperatura exterioara ajunge la 1grad sau mai mult porneste dar cum este cu minus nu vrea, aveti vreo idee?

  • #2
    Salut, sfatul meu este sa verifici injectoarele.

    Comment


    • #3
      Tocmai am vorbit cu mecanicul, a verificat injectoarele, toata partea de injectie functioneaza normal, dar cum scoate masina din hala la frig -10grade acum nu mai porneste, daca o baga inapoi in hala undeva la 15 grade porneste fara probleme, mai cautam problema

      Comment


      • #4
        Mercedesul nu are un senzor de temperatura care sa dea comanda releului pentru a "aprinde" bujiile?
        Zic asta ca am auzit la alt tip de masina a patit cineva asa.

        Comment


        • #5
          Nu stiu daca are asa ceva. Cand o sa mai descopar ceva va aduc la cunostinta

          Comment


          • #6
            Verdict aflat acuma garniturile de la pompa de inalta presiune uzate si inca o piesa de la ea ceva ca si o stea. Astept sa le schimbe mecanicul si vedem.

            Comment


            • #7
              Originally posted by adibenny2005 View Post
              Mercedesul nu are un senzor de temperatura care sa dea comanda releului pentru a "aprinde" bujiile?
              Zic asta ca am auzit la alt tip de masina a patit cineva asa.
              Sigur are ,senzorul trimite comanda la Ecu in funcție de temperatura aerului pe care il aspira,cat timp sa preîncălzească bujiile aerul din cilindru. Cred ca e in zona filtrului de aer.

              Comment


              • #8
                Tocmai am luat masina de la mecanic, a pornit ok dar temperatura exterioara este +2grade. O sa vad dimineata.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by joky View Post
                  Tocmai am luat masina de la mecanic, a pornit ok dar temperatura exterioara este +2grade. O sa vad dimineata.
                  Ce a avut cum a pornit si de ce nu?
                  Last edited by cl600; 11-01-2015, 18:29 PM.

                  Comment


                  • #10
                    O sa incerc si eu aici cu o alta discutie asemanatoare si sper sa obtin unele lamuriri si eu de la utilizatori .Am cautat prin forum si nu sunt discutii multe de genul asta.
                    Am aceiasi masina ML 270 cdi din 2004. Pornire foarte greoaie la rece ,am neglijat de cand a venit vremea mai grea pentru diesel ,am ajutat cu curent de multe ori si parca reusea sa porneasca mai repede,vita bateriei este de 90% testat ,in ultimele zile de frig -10 sau mai scazute -15, nu a mai pornit deloc nici cu adaos de curent sau sursa de caldura sub baie sau spray de pornire.Altii pacalesc filtru de aer cu uscatorul de par facand aer cald.
                    Am facut uz gresit spray-ul de pornire am uzat la sfatul altora unul cu alcool,am dat continuu sau prea mult in zona filtrului de aer ,nu stiu daca am procedat corect cu aceasta zona,oricum aerul e condus prin radiatorul intercooler spre galeria de admisie si tras in motor in camera de ardere,cert este ca a avut tentativa de pornit cu spray pt.o secunda,apoi la a doua incercare a facut o explozie de toata frumusetea ;
                    Am cauzat spargera carcasei filtru aer,epurator gaze intercooler,radiator intercooler si galerie admisie.( caut sa cumpar piesele respective second).
                    Dar am constatat la demontare ca am filtru aer prea imbacsit,nu era vechi dar era plin de negreala de la aspirarea gazelor rezultate de la o garnitura de cupru deteriorata probabil a taragotului de la intrare in turbina,deci era sufocat la pornire ,apoi foarte posibil sa fie dus senzorul pozitionare ax came cod A003 153 9728 care a fost candva schimbat
                    cu altul second ,foarte posibil o uzura a garniturilor pompei de inalta sau a senzorului de presiune de pe rampa principala la motorina (senzor care poate fi de doua dimensiuni diferite).
                    Acum avand mai multe piese de schimbat,printre care si bujiile incandescente vechi de 3 ani, va intreb ce ar mai fi de verificat incat sa ajung sa am pornirea impecabila ,sa nu mai produc si alte daune motorului pe viitor ...
                    Cum pot face test de retur la injectoare acasa ,sa vad daca e ok cu motorina, cum pot afla daca am uzura la garnituri pompa inalte ?Iar galeria de admisie o pot face din doua piese -una buna? adica sa schimb clapetele interioare de pe una pe alta,eu am galeria schimbata acum 6 luni si ar fi ok mecanica ei dar este prea crapata.
                    in fine...Masina fiind cutie automata si greu de transportat la service ,mai bag nasul si mana printre piese,am deja negru sub unghii si vreau sa o repar singur acasa.
                    Am costuri destule cu ea,impozit si acum piese din plastic si nu sunt dispus sa las 1000 eurasi la mecanici
                    Inclin sa cred ca testerul nu arata neaparat chiar orice uzura...

                    Comment


                    • #11
                      Controleaza-regulatorul de presiune in rampa(14),injectoarele,catalizatorul sau trage aer pe undeva.E undeva aici ascuns iepurele..

                      Comment


                      • #12
                        Ai rezolvat problema?

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF