Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Noua mea masina - W211 Kompressor 2007 Automat

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Noua mea masina - W211 Kompressor 2007 Automat

    Salutare dragi pasionati Mercedes,

    Vreau sa va prezint in cateva randuri recenta mea pasiune: este vorba de un W211 Kompressor de 184cp din 2007 cu cutie automata.

    Inainte de a povesti despre acesta, vreau sa va spun ca prima interactiune cu un Mercedes am avut-o acum un doi ani cand mi-am cumparat un W208 200 Kompressor cutie manuala ~200.000km caruia i-am pus o instalatie GPL Tomasetto. Masina am tinut-o aprox 1 an, timp in care am avut o relatie si cu bune si cu rele. Mi-a placut foarte mult confortul, senzatia de siguranta si linistea conferita chiar si la viteze ridicate pe autostrada. Insa find o masina din 2001 mi-a luat mancat ceva timp si destui bani ca sa o pun la punct asa cu mi-am dorit (nu vreau sa intru acum in detalii). Neajunsul cel mai mare a fost pozitia la volan: eu am 1,92m inaltime, iar volanul era fix, fiindu-mi destul de dificil in ami gasi o pozitie corecta. Dupa ce am vandut-o mi-am propus sa trec la un model mai nou, in 4 usi, neaparat cu volan reglabil si caruia sa-i pot instala GPL, astfel ca am ajuns la masina din descriere.

    Pe aceasta am cumparat-o de la un dealer auto de langa Munchen, are istoricul complet si arata absolut impecabil (lucru care m-a atras cel mai mult).
    Schimbarea treptelor se face lin, fara nici un fel de smucituri, iar pornirea la rece e ca la carte. Comfortul la drum este de nedescris, superior modelului anterior detinut. Avand in vedere ca parcurg aprox 80km pe zi, pt mine confortul este pe primul loc, iar masina imi indepliniste cu brio cerintele. Urmeaza in cateva zile sa montez si o instalatie GPL Prins la Andrei GPL.
    Printre dotari pot spilcui:
    Xenon
    Jante 17 (cu anvelope de vara si iarna foarte bune)
    Senzori parcare fata/spate
    Scaune incalzite
    de restul nu cred ca mai e nevoie sa mentionez, cred ca toate E-urile au Climatronic, Radio CD si airbag-uri.

    Avand in vedere ca acum are 148.000Km, iar ultima revizie a fost facuta acum un an (la 137.000km), ma pregatesc de cele necesare. Astfel ca sunt curios sa aflu de la posesorii aceluiasi tip de masina/motor ce branduri de piese/uleiuri folosesc.

    Pe eticheta de langa motor pusa la ultima revizie apare ca au folosit Castrol 5W40 5,5L.
    Voi ce tip si ce marca de ulei recomandati pt acest motor si ce cod? Ar fi indicat sa folosesc acelasi ulei ce s-a pus pana in prezent? Trebuie sa cumpar 6L?
    Voi ce brand de piese ati folosit pt filtrele de ulei, aer, AC, combustibil, placute frana, bujii si cum s-au comportat? Ma gandeam sa iau Mahle Original, TRW pt placute si bujii Beru.
    Cati litri de ulei intra in cutia automata si ce marca/cod?

    Deasemenea, avand in vedere nr de km actual iau in calcul si schimbarea distributiei, desi nu sunt sigur exact de costul acestei operatiuni si ce implica.

    Ma intereseaza sa cumpar piese de calitate si sa le iau de la AutoKarma (in trecut tot de la ei am cumparat; stiu ca au preturi f bune).

    In final vreau sa pun si cateva poze, facute din pacate seara. Dupa ce o spal o sa revin cu cateva poze mai frumoase.
    Attached Files

  • #2
    Felicitãri, bine ai venit in club!

    Comment


    • #3
      Originally posted by XBG View Post
      Felicitãri, bine ai venit in club!
      Multumesc.

      Comment


      • #4
        Bine ai venit. Mașina e super. Mulți km fără reparații.
        Legat de ulei în general Mobil 1, dar poți folosi cu încredere orice ulei care respecta norma recomandata. Poți da un search...e arhidiscutata "problema" uleiului.
        La filtre în general Mann.
        E220 cdi W210, 2001

        E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994
        W123 200D, 1978 cu inima de W124


        Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

        Comment


        • #5
          S-o stăpânești sănătos!
          Regulament general Club Mercedes.

          Comment


          • #6
            Bine ai venit și sa o stãpânești sãnãtos!! La capitolul ulei ia ulei 0w40 cu norma 229.3/229.5. Eu am luat pt a mea mobil 1 new life 0w40,6litrii care are ambele norme!! Filtre toate Knecht care sunt aceleași cu Mahle!! Bujiile Beru. Eu la a mea la 150k am probleme cu variatoarele și lantul, am dat comandata de ambele. Axum depinde și de noroc!!! Prețul de achiziție îl poti spune?

            Comment


            • #7
              Felicitari!

              Nu am experienta cu acel motor, dar din ce spun colegii iti cumperi o garnitura pt capacul superior, il dai jos si vezi cum sta treaba. Variantele sunt de la arata ca nou pana la inlocuit totul.
              Multi spuneau ca bate/clicaie dimineata la pornire la rece cand e cu probleme.

              Comment


              • #8
                Frumos exemplar!
                Legat de GPL Prins la Andrei probabil cea mai buna decizie!
                Ulei daca esti fan eu ultimele schimburi le-am facut cu Shell foarte multumit am fost si acum la recomandarile unui foarte bun prieten o sa trec la Valvoline.
                Distributia daca e ok o lasi in pace si ii dai bice.Sa vezi asta trebuie dat jos capacul de plastic de pe chiuloasa si pentru operatiunea asta care o poti face linistit tubtrebuieste garnitura mare de capac plus cele 4 garnituri mici din jurul bujiilor de la acelasi capac.Odata dat jos vezi cele 2 pinioane sa aiba dintii perfecti nerosi sau deformati si tragi cu mana de lant sa fie bine intins.Daca e asa distributia e buna!

                Ps: ce e ala rotund pe bord de arata ca nuca in perete?
                Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF