Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Spira volan.

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Daca umbli la electrice si nu scoti borna, exista mereu riscul sa arzi o siguranta sau mai rau, vreun modul. Nu strica sa verifici sigurantele una cate una.

    Comment


    • #32
      Salut!
      Banuiesc ca ai incercat viraj stanga-dreapta complet..nu?+ procedurile de initializare-citire-memorare senzor unghi volan si senzor acceleratie transversala...si spira airbag-ului e in toate mintile.
      SRS poate ramane aprins(si nu poate fi resetat cu Star-ul( Star,atentie!) si daca e defecta plasa de sesizare a pasagerului pe scaunul din dreapta sau alimentarea acesteia...
      Ce culori au insemnele aprinse? Rosu sau galben? Daca-i rosie culoarea,indica un defect. Daca-i galbena, o anomalie..
      In ce loc ti-ai micsorat problemele? Service sau..undeva?

      Comment


      • #33
        Salut.
        Procedurile mi-au fost facute de 3 electriceni nu au reusit sa-mi repare masina,este detaliat la inceputul topicului,de aia ma-m pus eu si am reparat-o

        Uite cum sa intamplat,ma gandesc ca nu ai citit tot topic..... Am pierdut cheia singura cheie,am fost la reprezentanta sa comand cheie noua, dar termenul de predare cheie trecea peste termenul prezentari masini mele la RAR,deci am refuzat. Am gasit in Timisoara eu find din Lugoj pe unul ce face chei dupa contact si citeste cipul de pe IMO,dar nu avea cine sa-mi desfaca contactul Asa ca ma-m pus eu am desfacut coloana volan pana la crucea de bucse ,am bagat-o in cutie si via Timisoara omul mi-am facut cheie+cip , am venit acasa am montat-o dar mi-a dat Start-error, omul de la Timisoara mi-a trimis pe o cunostitnta de-a lui din oras meu acasa la mine sa gaseasca hiba cu Star ,dar nu a gasit-o deci ma-m intors cu coloana volan+IMO la Timisoara si a zis ca era o eroare pe cipul cheie si nu intelegea de ce nu ia aparut cand a scris-o ,in fine mi-a rescris parametri pe cip am revenit acasa am montat tot inapoi masina a pornit dar surpriza neplacuta martorul ESP+ABS aprins si viteza limitata la 52km. L-am sunat pe cel din Timisoara omul zicand ca el nu are nici o vina,daca masina merge inseamna ca el si-a facut treaba

        Pana ieri cand am reparat-o EU am fost exact la 3 electriceni,toti zicandu-mi ca este spira de vina arata minus 580 grade...am cumparata alta spira SH si ma-m dus cu ea pe rand la fiecare electricean s-o repare,nici unul nu a reusit ,app fiecare avea Star . Eram deja distrus gandindu-ma ca trebe la reprezentanta sa merg 1200lei spira mercedes plus manopera

        Ieri ma-m pus am desfacut coloana volan si am montat-o ghidundu-ma dupa desenul tehnic pus de LauLaur(multumesc) ,am pornit masina si surpriza martorul ESP nu ma-i este aprins+ nu mai este blocata la 52km...uraaaaaa

        Problema nu este SRS-ul pentru ca nici barem nu am montat airbagul inapoi pentru ca maistori mi-au dstrus surubul din spatele aibagului si am dat comanda la alt airbag pentru placa acea de metal din spate airbag ,astept sa vina ca s-o montez....eu merg cu firele alea de ies din spira izolate,normal ca martorul SRS este aprins rosu

        Problema mea este ABS-ul care este aprins galben si nu stiu de ce nu mi sa stins ca si ESP-ul??? asta este intrebarea ,ce poate fi problema??? pe Star nu am cum so pun la maistori (destepti) pana nu imi vine airbagul + ca ma-m certat cu vreo 2 deci unul mai este valabil atatia am in orasul meu mititel..

        Ceva sfaturi va rog pana vine airbagul???

        Stiu am scris multtttttttt ,dar sunt sigur ca cei ce intra pe topicul asta nu se pun sa reciteasca 2 pag. dar am detaliat in mare ce sa inteleaga cei ce vor citi,multumesc.
        Last edited by Florin_WES; 11-16-2017, 18:32 PM. Reason: Nu mai da quote unui post imediat anterior.

        Comment


        • #34
          3 inși cu star în Lugoj? Mă mir. Pune airbagul la loc. Dă bateria jos când faci astea. Aș zice s-o lași o vreme deconectată. Eu unul n-aș fi pornit mașina fără toate alea lalocul lor.
          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
          Urmează: Dacia 1300 '74

          Comment


          • #35
            Am citit tot ce era de citit.Talica nu ai scris tot ce era de scris. Ia-o de la-nceputul povestii,pe fir... n-ai zis ca ai scos coloana volanului..n-ai spus ca umbli fara air-bag montat..
            Am convingerea ca " electriceanul" din Timisoara si-a facut treaba. Am mai spus-o, de altfel. Tu nu ai tinut seama pasi elementari la demontare-remontare(pentru ca nu ai stiut de ei) si a inceput sarabanda.La ora actuala e foarte greu de diagnosticat masina,are prea multe variabile..
            Du-o la cineva care stie ce face...
            I'm out!

            Comment


            • #36
              Originally posted by gruiarew View Post
              3 inși cu star în Lugoj? Mã mir. Pune airbagul la loc. Dã bateria jos când faci astea. Aș zice s-o lași o vreme deconectatã. Eu unul n-aș fi pornit mașina fãrã toate alea lalocul lor.
              Da 3... la Velici pe str fagetului,la Cristi fosta fabrica de lapte si pe str Vladimirescu la Gabi,or fi mai multi dar eu la astia am fost, dar ce are daca pornesti fara airbag??? este riscant daca iesi din oras dar in rest ce are?.

              Maine imi vine airbag il montez si am so fac cu bornele date jos si am sa las fara bateria masina cateva ore

              Originally posted by Dethave View Post
              Am citit tot ce era de citit.Talica nu ai scris tot ce era de scris. Ia-o de la-nceputul povestii,pe fir... n-ai zis ca ai scos coloana volanului..n-ai spus ca umbli fara air-bag montat..
              Am convingerea ca " electriceanul" din Timisoara si-a facut treaba. Am mai spus-o, de altfel. Tu nu ai tinut seama pasi elementari la demontare-remontare(pentru ca nu ai stiut de ei) si a inceput sarabanda.La ora actuala e foarte greu de diagnosticat masina,are prea multe variabile..
              Du-o la cineva care stie ce face...
              I'm out!
              Pai electriceanul din Tm a zis ca este spria rupta si uite ca functioneaza

              Apropo ce ai vrut sa zici cu Talica???? greseala gramaticala sau??(

              De ce foarte greu?? masina merge super,doar 2 beculete aprinse-n bord

              A-si duce-o dar nu vezi ca de cateva luni tot umblu la ei si nimic ,pana ma-m hotarat so fac eu si uite ca nici o meserie din lume nu este grea daca cauti informatile corecte sigur daca aveam Star furam meseria la tot jud Tm))

              Gramatica mai siluita ca a ta nu prea apare pe forum. Asa ca mai bine sa nu vorbim de funie.n casa spanzuratului. Rog mai multa atentie la exprimare!
              Last edited by Florin_WES; 11-16-2017, 18:29 PM. Reason: Poți da quote (cita) la mai multe persoane într-un post

              Comment


              • #37
                Tălică / Matale / Mătăluță. Hai că nu-i greu. Stai o lună în Timișoara și o să vorbești fluent cu făcui / fusei

                Acum nu vreau să fac flame sau să o dau prea mult în offtopic. Omul te-a ajutat cât a putut. Dar ai dat informații numai cu țârăita. E destul de aiurea / frustrant să-ți bati capul cu problemele altuia care nici măcar nu-ți spune exact ce-a făcut.

                Ai primit și contact de la mecanic super capabil, erai la o aruncătură de băț de el, presupun că n-ai sunat.

                ÃŽn schimb ți-ai băgat mâinile și după aia... "ajutor s-a aprins un bec, ce-i fac?" Nu știu dacă neamțul s-a gândit să-și testeze mașina în mers fără anumite subansamble pe ea. ÃŽi cam aiurea să mergi cu airbagurile deconectate sau mai știu eu ce.

                Mai era unul pe aci care după ce și-au bătut o grămadă capul cu problema lui (bec ESP aprins și limitată la 50) să vină să spună că a pus cauciucuri mai mari pe spate că d-alea a găsit mai ieftine. Practic o făcuse tractor.

                No, acuma clar fiecare face ce vrea pe banii lui dar tot e aiurea când vii ceri sfaturi, zici una și faci alta. Și după aia îs mecanicii și electricienii incompetenți. E ca și cum te-ai duce la doctor ai zice că te doare burta și ai diaree, ăla îți dă ceva de diaree, normal că nu-ți trece, mai bagi tu un pumn de boabe că știi mai bine și după aia să urlii cât de varză îs doctorii ăștia dar tu inițial ai mâncat becuri / cuie.

                Nu-s mecanic nici electrician, nici nu le țin partea și nici comision nu primesc că-i apăr.
                Last edited by gruiarew; 11-15-2017, 17:11 PM.
                Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                Urmează: Dacia 1300 '74

                Comment


                • #38
                  Salut,pana sa desfac eu coloana volan luni ,am avut totul montat pe ea,doar nu crezi,crede-ti ca ma-m dus la maistori cu ea desfacuta??? Si problema ca am desfacut toata coloana volan ei o stiau, le-am zis-o

                  Da mi-ai dat nr tel nu,nu am sunat pentru ca nu vreau sa incurc un om cand eu sunt sigur ca nu am totul in regula si nici timp,nu pot incurca un om care isi face programul in functie de programari si daca mai este si super calificat ar fi pacat sa-l pierd pentru ca eu nu pot onora discutia,asta-i singurul motiv pentru care nu am apelat la el,dar ti-a zis si in mesaj

                  Da si le-am multumit tuturor pentru ajutor.

                  Eu doar am intrebat ce vrea sa zica cu talica(habar nu aveam ce inseamna) nu iam dat in cap si nici nu am jignit stiu regulile unui forum,site dar vad ca alti o fac,eu afirmatia mataluta o inteleg ca pe o jignire si apropo credeti-ma ca toti gresim gramatical,dar nu ma pun sa caut nod in papura pentru ca o sa gasesc

                  Apropo uite aici cu am inceput prima postare din acest topic)....((((.Asa sa incep cu inceputul,am un mercedes A160 (w168) an 2001 benzina.... in urma cu vreo luna am pierdut singura cheie briceag,asa ca a trebuit sa desfac tot volanul ca sa duc contactul sa-mi faca cheie mecanica si binenteles cutia neagra(nu stiu cum se numeste de aici cutia neagra) sa-mi rezolve cu cipul.))))

                  Deci cum sa duc contactul daca nu desfac toata coloana??????? nu au fost atenti la ce au citit
                  Last edited by Florin_WES; 11-16-2017, 18:26 PM. Reason: Nu mai da quote (cita) unui post imediat anterior. Dai doar dacă răspunzi la mai multe persoane într-un post.

                  Comment


                  • #39
                    Buna ziua. Am si eu un ClasseA 150 benzina w169 din 2006 la care am eroare ESP in bord si e limitat la 120 km/h. Deci e SPIRA dusa. Caut un tutorial pt schimbarea acestei spire la modelul meu. Ma poate ajuta cineva?
                    Si avand in vedere k sunt diferite coduri de spira, in vederwa cumpararii inainte de demontare, stie cineva exact codul piesei? Multumesc

                    Comment


                    • #40
                      Deci e SPIRA dusa
                      Sunt curios, cum ai ajuns la concluzia asta? Asa fara investigatii?
                      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by Ovidiu A-clas View Post
                        Buna ziua. Am si eu un ClasseA 150 benzina w169 din 2006 la care am eroare ESP in bord si e limitat la 120 km/h. Deci e SPIRA dusa. Caut un tutorial pt schimbarea acestei spire la modelul meu. Ma poate ajuta cineva?
                        Si avand in vedere k sunt diferite coduri de spira, in vederwa cumpararii inainte de demontare, stie cineva exact codul piesei? Multumesc
                        Salut,dute cu masina la un test prima data,nu schimba fara sa fi sigur ce este defect si spira daca nu umbli la ea sunt sanse mici sa se strice.

                        ESP-ul ti sa aprins asa dintr-o data??? Da-ne mai multe date cum sa intamplat,seria spire-i o vezi doar daca o desfaci sau dupa seria masini daca da-i comanda la o spira noua,oricum nu umbla pana nu-i faci un test cu STAR-ul ultima intrebare ,ai joc in volan???

                        Comment


                        • #42
                          Va salut!
                          Am si eu aceiasi problema, recent am cumparat o masina A 160 75kw din 2001.
                          In probe, martorul ABS statea aprins si se aprindea rar ESP/BAS iar daca luai si puneai contactul
                          din mers isi revenea. Am cumparat-o si la primul peco, cand am bagat sa alimentez, s-a defectat contactul.
                          Am mers la dezmembrari si am cumparat contactul cu coloana cu tot. L-am demontat si montata eu, deoarece
                          n-a vrut niciun mecanic de la service-urile din imprejurimi s-o faca.
                          Am facut semne si am incercat sa montez cat se poate de corect(dupa un video de pe youtube).
                          Dupa ast mi-au ramas aprinse ESP/BAS si ABS permanent iar viteza limitatata la 50km/h.
                          Am ajuns acasa si am dus masina la service. Senzor unghi volan defect. Am cumparat alt senzor
                          si masina are acelasi defect...coduri eroare: C1140-senzor unghi directie(nu se poate initializa si nici nu-l citeste
                          testerul la rotirea voanului) si C1504-sistem nefunctional senzor unghi directie neinitializat si senzor unghi derapaj.
                          Cei de la service-urile din zona mea nu au tester STAR. Initializarea se poate face doar cu tester STAR?
                          Unde este pozitionat senzorul de acceleratie laterala si cum se initializeaza?
                          Si as remonta coloana, ca poate n-am montat-o bine!...Imi puteti da si mie, va rog, indicatiile acelea de montare(dl Gambler)?
                          Senzorul l-am cumparat de la cei care am cumparat coloana cu tot cu contact, insa are codul 0015423918 iar senzorul meu are 0025426518,
                          cei de la dezmembrari mi-au zis ca-s compatibile.
                          Pe ABS nu-mi da nicio eroare pe tester, arata ca este functional.
                          Multumesc pentru orice ajutor!
                          tehnic@plastalfa.ro

                          Comment


                          • #43
                            Originally posted by Vali Coanda View Post
                            Am cumparat alt senzor
                            si masina are acelasi defect...coduri eroare: C1140-senzor unghi directie(nu se poate initializa si nici nu-l citeste
                            testerul la rotirea voanului) si C1504-sistem nefunctional senzor unghi directie neinitializat si senzor unghi derapaj.
                            Cei de la service-urile din zona mea nu au tester STAR. Initializarea se poate face doar cu tester STAR?
                            Buna ziua. Ati incercat sa virati stanga maxim apoi dreapta maxim?

                            W168 or nothing!

                            Comment


                            • #44
                              Buna ziua!
                              Daaa. Am facut manevra. Intre timp am fost la un service in Tg-Jiu cu STAR. Concluzia: ambii senzori unghi volan defecti.
                              Am comandat inca unu. L-am montat, la fel, acelasi defect. Pe tester nu vede gradele cand invarti de volan, sau doar
                              cateva grade si se blocheaza acolo. Inclin sa cred ca am aceiasi problema ca dl. Gambler, pentru ca problema mi-a aparut de cand am
                              schimbat coloana cu contactul, cu toate ca am incercat sa o montez exact la fel. Nu-mi dau seama unde am gresit!
                              As monta coloana veche dar nu stiu cum sa schimb contactul pe ea...are niste stifturi si nu le pot scoate!
                              Dumnealui zice ca a dat coloana jos si a remontat-o cupa o schita data de dl Laur...si a mers masina.
                              M-am uitat si eu dar nu-mi dau seama unde se poate gresi!!! Sunt 4 suruburi de fixare si un surub care prinde axul volanului, la volan sunt semne...
                              rotile drepte, am facut geometria...!!! Nu stiu de ce nu vede gradele la volan si de ce nu se poate face initializarea!!!
                              O fi de la senzorul de acceleratie laterala! Nu stiu unde este montat si cum se initializeaza.
                              Am citit juma de forum si recunosc ca s varza!
                              Poate cineva sa-mi recomande in zona Oltenia un mecanic bun!
                              Multumesc!

                              Comment


                              • #45
                                Eventual daca poate cineva sa-mi dea un numar de telefon, adresa de email a domnului Gambler, va rog!
                                Pe forum n-am gasit. Multumesc!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF